neshev Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Е? 2007 е годината на най-много изненади. Silva/Hendo, Couture/Silva, Cro Cop/Gonzaga, Kongo, GSP/Serra и т.н. Mauricio Rua срещу Forrest Griffin Гледайки Shogun виждам един от най-големите таланти в спорта. Според много интернет класации, които съм преглеждал Shogun в повечето случаи е #1. Определено смятам, че Mauricio Rua е по-добрия от двамата във всички аспекти. Има разбира се някой странични фактори, които ме притесняват и ме съмняват в сигурна победа за него. 1. Смяната от ринг към клетка: - Не знам до каква степен ще играе роля, но Quinton Jackson и Mirko Cro Cop имаха известни проблеми с адаптацията. В Chute Box Academy тренират с клетка и надали ще има големи проблеми, но ще видим. 2. Смяната на правилата: - Или по-точно без повече stomps, kicks, което доста ограничава Shogun в най-силното му оръжие - GnP. Най-вероятно ще набляга доста повече на elbows и ще търси различни ъгли, с които да може да нокаутира Griffin. Клетката може да не е много притeснителен фактор, но смяната от Pride към UFC rules може да се окаже фатална. 3. Подценяване: - В момента Shogun е смятан за #1 Light Heavyweight и ако подходи несериозно към предстоящия мач най-вероятно ще видим поредния upset. Да се надяваме, че няма да видим такова нещо имайки предвид важноста на този мач за Shogun. Тук не виждам сериозни проблеми за Rua. Ако трябва да говоря с кеч термини в UFC си има изявен Midcard - Griffin и ME - Rua. Разбира се не отписвам напълно Griffin напълно и има някакви шансове за Split Decision victory. Chuck Liddell срещу Keith Jardine Оригиналните планове бяха за Liddell срещу Wanderlei Silva, но явно мачът ще остане за Декември. Liddell ще иска да се реваншира за загубата срещу Rampage с обетителна победа и очаквам да бъде много агресивен. От друга страна Jardine претърпя доста срамна победа от Alexander, след като си позволи да подцени Alexander. Ако Liddell не пази guard Jardine има доста добри шансове да го нокаутира. Това според мен ще е мача на вечерта. Аз лично гласувах "Chuck Liddell и Mauricio Rua ще победят без проблем и няма да видим изненада, защото ако това стане ще развали евентуалните Rua срещу Rampage и Liddell срещу Jardine, и защото си мисля, че ще победят без проблеми. Quote Link to comment
gboy Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Чък мисля, че ще победи Жардин, защото и двамата са си страйкъри, а Рампейдж е определено е по-добрия. Все пак в тоя спорт никога ве се знае и малката грешка решава всичко. По скоро си мисля, че може Руа да поднесе изненадата именно заради факторите клетка , други правила, напрежение заради дебюта, брат му загуби преди няколко дни (оказва влияние на психиката) и т.н. А Грифин по принцип е добър боец, но нищо повече. Quote Link to comment
neshev Posted September 21, 2007 Author Share Posted September 21, 2007 Не съм съгласен, че Rampage е по-добрия striker от Liddell. Това, че уся да го нокаутира е по-скоро, защото успя да избере правилния момент и хвана Liddell неподготвен. Rampage e по-скоро Slams + GnP като профил. Нещото, което доста ме притеснява в мача му с Jardine е това, че Liddell e под доста голямо напрежение. Jardine също загуби, но в момента от него не се очаква да запише победа и той ще бъде по-освободения от двамата. Нещото, което ме кара да следя с нетърпение този мач е това, че доста от феновете се съмняват във възможностите на Liddell и победите му са били най-вече срещу wrestlers. Aйде и малко клипчета с Liddell да не кажете, че си измислям: http://youtube.com/watch?v=7BCU64CwmYc - Liddell teaches punching http://youtube.com/watch?v=ykVX9JBmcZY&...ted&search= - Liddell practicing punching :) Quote Link to comment
gboy Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 Не съм съгласен, че Rampage е по-добрия striker от Liddell. Това, че уся да го нокаутира е по-скоро, защото успя да избере правилния момент и хвана Liddell неподготвен. Rampage e по-скоро Slams + GnP като профил. Нещото, което доста ме притеснява в мача му с Jardine е това, че Liddell e под доста голямо напрежение. Jardine също загуби, но в момента от него не се очаква да запише победа и той ще бъде по-освободения от двамата. Нещото, което ме кара да следя с нетърпение този мач е това, че доста от феновете се съмняват във възможностите на Liddell и победите му са били най-вече срещу wrestlers. Aйде и малко клипчета с Liddell да не кажете, че си измислям: http://youtube.com/watch?v=7BCU64CwmYc - Liddell teaches punching http://youtube.com/watch?v=ykVX9JBmcZY&...ted&search= - Liddell practicing punching Моя грешка, нещо съм мислел за Рампейдж, имах в предвид, че Айсмен е по добър от Жардин, но пък снощи излезе друго :P Quote Link to comment
Recommended Posts