Unforgiven Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 От известно време ме измъчва един въпрос за един мач и мислех да го задам, но после си помислих, че и други хора може да имат подобни въпроси за други мачове и реших да направя направо обща тема, а не за конкретно питане. Както знаем много от нещата в мачовете се уговарят предварително, а в самите мачове хората се пазят взаимно да не се наранят сериозно. Но стават грешки и тогава имаме така наречените botched moves при които даже може някой сериозно да пострада. Освен това понякога някои кечисти си позволяват волности - не изпълняват това което е заложено предварително в скрипта - тогава имаме shooting и no-selling. Та в тази тема стига да има интерес може да се задават въпроси за подобни нередности. А ето го и моя конкретен въпрос: На шоуто на ROH от 30.3.2006 (Dragon Gate Challenge) в мача между BJ Whitmer и Jimmy Jacobs според мен стана нещо много кофти, но понеже въобще не се смятам за разбирач ми се ще някой по-знаещ да потвърди, ако може. По едно време BJ се качва на въжетата и се готви от там да направи powerbomb на Jimmy, но когато го вдига във въздуха, изглежда губи баланс и изпада извън ринга като при това главата и гърба на Jacobs се удрят последователно във въжетата и в ръба на ринга. Това като стана подскочих и ми се разтуптя сърцето - нещо което не ми се беше случвало преди като гледам кеч. Помислих, че Jacobs си е счупил врата. Но той продължи мача и заради това имам леки съмнения дали пък не е било нагласено. И все пак това беше грешка на BJ и то голяма, нали ? Quote Link to comment
UltraMadd Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 И според мен това беше грешка. Мисля, че BJ трябваше да направи този powerbomb на ринга, но просто изгуби баланс и падна. Никак не е лесно да направиш този ход от въжетата. Jimmy наистина падна доста лошо, но очевидно му нямаше нищо, щом продължи мача. Quote Link to comment
Recommended Posts