Jump to content

Така ли трябваше да стане ?


Unforgiven

Recommended Posts

От известно време ме измъчва един въпрос за един мач и мислех да го задам, но после си помислих, че и други хора може да имат подобни въпроси за други мачове и реших да направя направо обща тема, а не за конкретно питане.

Както знаем много от нещата в мачовете се уговарят предварително, а в самите мачове хората се пазят взаимно да не се наранят сериозно. Но стават грешки и тогава имаме така наречените botched moves при които даже може някой сериозно да пострада. Освен това понякога някои кечисти си позволяват волности - не изпълняват това което е заложено предварително в скрипта - тогава имаме shooting и no-selling. Та в тази тема стига да има интерес може да се задават въпроси за подобни нередности.

А ето го и моя конкретен въпрос:

На шоуто на ROH от 30.3.2006 (Dragon Gate Challenge) в мача между BJ Whitmer и Jimmy Jacobs според мен стана нещо много кофти, но понеже въобще не се смятам за разбирач :P ми се ще някой по-знаещ да потвърди, ако може. По едно време BJ се качва на въжетата и се готви от там да направи powerbomb на Jimmy, но когато го вдига във въздуха, изглежда губи баланс и изпада извън ринга като при това главата и гърба на Jacobs се удрят последователно във въжетата и в ръба на ринга. Това като стана подскочих и ми се разтуптя сърцето - нещо което не ми се беше случвало преди като гледам кеч. Помислих, че Jacobs си е счупил врата. Но той продължи мача и заради това имам леки съмнения дали пък не е било нагласено. И все пак това беше грешка на BJ и то голяма, нали ?

Link to comment

И според мен това беше грешка. Мисля, че BJ трябваше да направи този powerbomb на ринга, но просто изгуби баланс и падна. Никак не е лесно да направиш този ход от въжетата. Jimmy наистина падна доста лошо, но очевидно му нямаше нищо, щом продължи мача.

Posted Image

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...