Jump to content

Кой ще победи: Quinton "Rampage" Jackson или Dan "Hollywood" Henderson


Кой ще победи: Quinton "Rampage" Jackson или Dan "Hollywood" Henderson  

5 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Main Event-a на UFC 75 и може би най-трудния за прогноза мач на този турнир. Освен, че очаквам този мач да бъде най-добрия на PPV-то очаквам и да бъде най-успорвания. По какъвто и показател да ги разгледам не виждам някой да превъзхожда значително другия. За разлика от Liddell/Jackson 2 тук не очаквам мачът да свържи бързо, а очаквам да се реши или с Decision или с TKO в 3/4/5 рунд.

Striking:

И на двамата силата им е в отличния wrestling, но ако се наложи безпроблемно могат да свършат мача и на крака. Двамата са различен тип strikers. Rampage обича да прави удари от странни ъгли и е доста ефективен реално погледнато. В последния му мач Liddell хвърля left hook и веднага след това Rampage го нокаутира. Ако има възможност може да направи същото и с Hendo. Henderson е по-скоро chain striker ала Sherk. Има доста ефективен right hand и сега добави към него и един доста опасен left hook. Обича комбинации и да експериментира. Spinning back fist, superman punch etc. Не мога да дам преимущество на някой в това отношение.

Wrestling:

И двамата са много добри в това отношение. Henderson е бил в American National Wrestling team, много опитен Greco-Roman wrestler като Randy Couture. Henderson има страхотен екип в Team Quest. Lindland, Herman, Josh Haysen, Aron Stark, Matt Norwich, Jason Miller, Chris Wilson, Gabe Reudiger и сензацията в Lightheavyweight дивизията Sokoudjou. От предишните членове се отличават Randy Couture, Evan Tanner, Nate Quarry и Chris Leben. За мен Team Quest е един от най-добрите в САЩ като подготовка. Rampage = brutal slams. Един от най-интересните за гледане. Знаменитият му powerbomb срещу Arona за мен си остава най-бруталния knockout в MMA (Link). Вече с нов екип и може би най-добрия Rampage, който сме виждали. Който спечели wrestling битката според мен ще спечели и мача.

Submission:

Henderson (22 победи, 1 sub), Rampage (27 победи , 7 sub). Не мисля, че ще играе някаква роля в мача и не ми се вярва някой да вземе sub victory.

Cardio:

Тук определено Henderson превъзхожда Rampage. Не случайно му викат Mr. Decision. Без проблем изкарва 3/5 рунда и е един от най-здравите физически в спорта. Rampage има нов тим и още не са го тествали, но с Henderson e неизбежно

Overall:

Според мен Henderson e по-балансирания от двамата. Дори като е опрял до стената пак намира решение, докато Rampage, ако го притиснат се огъва. Затова си мисля, че Henderson ще вземе победата.

Прогноза: Henderson (TKO (Strikes) 4 round).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...