Jump to content

Най-великите кечисти за последните 20 години


Radox

Recommended Posts

Реших да направя една голяма класация, в която всеки от вас ще може да предложи своите челни 12 места за "най-велик кечист" в САЩ през последните 20 години. Класацията обаче не искам да я правите на базата на умения, а на това какво е постигнал даденият човек и какво е било ЦЯЛОСТНОТО МУ ВЪЗДЕЙСТВИЕ върху индустрията. За всяко място е задължително да има аргументирата обосновка защо мислите, че дадения човек трябва да е тук. Класации от типа "1.Cena 2.TheRock 3.StoneCold..." директно "заминават в кошчето", както каза един от админите тук. И не е препоръчително да слагате разни Samoa Joe-та и Edge-та в класацията, защото говорим само за велики хора. И така, ще дам пример :

12. Randy Savage - Може и да ви учудва включването му, но все пак този човек е 6-кратен световен шампион, един от най-обичаните фейсове за времето си и не на последно място - печели на главен мач на Кечмания, което, както знаем, не е никак лесно да ти бъде гласувано доверие за него. Не само в WWF, а и веднага с пристигането си в WCW той получава невероятен push, което доказва колко ценен е бил за работодателите си навремето. Така че Savage има запазено място в моята класация.

11. Triple H - Една от най-противоречивите фигури в историята на кеча, а също така и една от най-мразените. Въпреки всичко това не могат да се отрекат неизброимите му успехи - 10 пъти световен шампион, победител в Кралски сблъсък, Крал на ринга и още много други. Не може да не му се признае, че до известна степен бе човекът, който изнесе WWF на раменете си, в момент, когато SCSA беше контузен през 2000 година. Също така си заслужава да се отбележи, че и като фейс, и като хийл, получава невероятни реакции от публиката.

10. The Rock - Скалата коренно промени бизнеса ни. Той се превърна в нов тип звезда, която разчиташе не само на качествени мачове, а и на невероятни промота. Невижданият му до този момент стил и начин на поведение го превърна в идол на младото поколение и му спечели 7 световни титли на WWF - нещо, което никой друг не е постигал.

9. Mankind - Ето, че стигаме до един човек, който винаги е стоял в сянката на големите звезди, но винаги е движел нещата и си е скъсвал задника от работа, за да изнесе компанията, за която работи до върха. Работил е къде ли не, бил се е на всички континенти, и е превъзмогнал безброй контузии. При пристигането си в WWF получава най-сетне признанието, което заслужава - 3 световни титли в рамките на няколко месеца! Струва си да се отбележи, че той е и човекът, който по всяко време може да накара публиката да избухне с някое от своите неочаквани появявания.

8. Vader - За съжаление тази легенда е слабо позната на повечето кеч-фенове. Те не знаят, че той е един феномен, който разполага с умопомрачителни за размерите си маневреност и гъвкавост- Но не това е най-важното при него - най-значимото е, че той е един от малкото кечисти от САЩ, които са получили огромно признание и в Япония, което е доста трудно. 3-те му световни титли в WCW доказват, че му е имано доверие и в Америка.

7. The Undertaker - Живият феномен, човекът, който е непрестанно активен по време на вече 20-годишната си кариера. Гробарят определено заслужава адмирации за начина, по който се отнася към бизнеса - той е готов на всичко, за да се докаже, а и да издигне човека срещу себе си. Едва ли има нужда да споменавам, че това е кечистът с най-добър образ в историята и човекът, който няма нито една загуба в 15 участия в най-престижния турнир - Кечмания. Уникално при него е и това, че едва ли има друг кечист, който цели 17 години да е бил в мейн-ивента на една федерация!

6. Sting - Wow! Stiiiiiiing! Stiiiiiiiiiiiiiiiiiing! Като оставим настрана страхотното развитие на образа му през годините (от дружелюбен сърфист в мрачна фигура, нямаща доверие на никого), Стинг има и още неща, с които да се похвали - първия човек, откровено сритал задника на Хълк Хоган, човекът носил WCW на плещите си няколко години, човекът спечелил най-много пъти Световната титла на WCW - 6 и т.н. Sting, подобно на Гробаря, има невероятно дълга активна кариера и не може да не се отбележи факта, че той наскоро отново се завръна към кеча и то в мейнстрийм-компания - TNA, където мигновено отново се издигна до върха на бизнеса.

5. Bret Hart - Харт определено заслужава това място, защото си остава една от най-емблематичните фигури в кеча като цяло. Не само огромен любимец на тълпите, а и национален символ на Канада. Да не забравяме и че той има около себе си един особен ореол на "мъченик" - винаги нещо на му върви - първо Винс го прецака, а след това пък кариерата му беше прекратена поради контузия. За постижения не искам да говоря - световни титли в WWF и WCW, победа в Кралски сблъсък, единственият 2-кратен победител в Краля на Ринга и още наистина много.

4. Shawn Michaels - Сега тук може би ще си спечеля омразата на феновете на Харт, но все пак мисля, че Майкълс леко превъзхожда Харт като постижения и популярност. Причината е, че престоя в мейн-ивента на Шон продължи повече, а освен това той успя да се завърне от 4-годишна тежка контузия и мигновено да намери място отново в сърцата на феновете. Ако не се лъжа той е и човека с най-много мачове на Кечмания, както и един от много малкото хора, печелили повече от веднъж Кралския сблъсък. Още много може да се изпише за този човек, но смятам, че всички вие сте достатъчно добре запознати с кариерата му.

3. Ric Flair - Ето това си е живата легенда на кеча. Той се е бил къде ли не из щатите, видял е всичко, спечелил е всичко. Рик е част от най-великата група в историята на кеча - Четирите коника, което е гаранция за превръщането му в мит. Не само това - той все още се бие, и то напълно редовно! На всичкото отгоре Рик е и човека с може би най-пламенните промота в историята, което доказва, че той влага всичко от себе си в този бизнес.

2. Stone Cold - Ето, че стигнахме до човека, който създаде модерната ера на кеча. Ако не беше той, просто не искам и да си помислям как щеше изглежда кеча в САЩ днес. Той за пръв път се "докосна" до феновете, като пресъздаде образа на всеки един от тях - обикновен човек, който бива преебаван от шефа си. Това му спечели огромна популярност и изстреля кеча в мейнстрийм-сферата. Рейтингите по онова време бяха такива, каквито може би никога повече няма да бъда. И ааа да - няколко думи за успехите на Остин - ТРИ пъти Кралски сблъсък, Крал на ринга, 6 пъти шампион на WWE...

1. Hulk Hogan - Колкото и да не ми се иска, просто няма как да не поставя Хоган на първо място. Той беше и си остава най-популярния кечист в историята на този спорт в САЩ. Той буквално създаде кеча като индустрия и е почти невъзможно да се определи колко голяма е популярността му и до наши дни. Не само това - благодарение на уникалното си излъчване той с лекота получаваше и роли във филми, и тлъсти рекламни договори и ... титли. Хоган има по 6 пъти Световната титла на WWF и WCW, два пъти е печелил Кралски сблъсък, участвал е в почти 10 главни мача на Кечмания (чието име всъщност идва именно от неговата Хълкамания) и предизвиква неописуема реакция у феновете когато и където и да се появи. Не, Хълк Хоган наистина е "Immortal".

35izpu1.jpg

Link to comment

12. Rowdy Roddy Piper - Главният хийл по времето, когато кеча стана част от поп културата. Въпреки, че няма много титли той си е между най-големите легенди. Сред най-добрите на микрофона и доста приличен на ринга. Бил е част от едни от най-великите сегменти по онова време. Както той самият казва - "Хоугън беше толково обичан, само защото аз бях също толкова мразен".

11. Randy Savage - Отличен на ринга, с много добри умения и на микрофона. Той е сред най-големите шоумени в бизнеса. Многократен шампион, участвал в доста велики мачове. Сред малкото с 5-звезден мач в цялата история на WWE.

10. Triple H - Човек, който показа, че с много упоритост и труд се постигат големи успехи. Отново компонентите умения на ринга и справяне с микрофона, са на високо ниво. Многократен шампион, участвал в едни от най-интересните и запомнящи се вражди, през последните 10 години. Пет пъти е участвал в главният мач на Кечмания. Това че е солиден и от гледна точка на бизнеса, се доказа през 2000 година(особено първата половина), когато заедно със Скалата носеха цялата компания на раменете си.

9. Mankind - Какво да се каже, за човек който е дал толкова много жертви, в името на спорта, който обича. То не бяха ушни миди, предни зъби и какво ли още не. Да, не е нищо особено от техническа гледна точка, но и wrestlinga не е баш wrestling по принцип. Много добър и въздействаш на микрофона, с много силни промота, които се помнят и до днес.

8. Sting - Най-голямото име в историята на WCW. Може би единствената легенда, която никога не е била в WWF. Въпреки това, той е постигнал много и го знаят по цял свят. Многократен шампион, както на сингъл, така и на двойки.

7. The Undertaker - Феноменът на WWE. Невероятен образ; изключителен атлетизъм за размерите си; непобеден на Кечмания(15-0); почти никога не е губил чисто; побеждавал два пъти Хоугън за титлата на WWF и т.н. Легенда, която и след оттеглянето си, няма да бъде забравена никога.

6. Ric Flair - Феноменални промота; много добри умения на ринга; легендарни вражди и мачове и безброй титли от всякакъв калибър. Дори и днес продължава да се състезава наравно с младите и да не им отстъпва с почти нищо. Вдъхновил е много от днешните звезди и продължава да бъде пример за младите.

5. Bret Hart - Брет е изключителен кечист с невероятна техника. Многократен шампион и участник на Кечмания. Истински герой за младите, който е обожаван не само в САЩ и Канада, но има страшно много фенове и в Европа(особено Англия и Германия). Много добър и на микрофона. Да няма много заучени фрази или не е забавен, но интервютата са му изпълнени с много истински емоции и въздействат силно. Просто Брет е герой в истинския смисъл на думата.

4. Shawn Michaels - Ами Шон си е феноменален направо. Невероятен атлетизъм и харизма; изключителен шоумен; първият с голям шлем в WWF; човекът участвал в най-великите и емблематични мачове за времето си. Участва в първият мач със стълба изобщо в историята на федерацията, после и в първият такъв на Кечмания. Участва и в първият Hell in a cell. Той е един от символите и родоначалницине на Attitude ерата, въпреки че рано се контузва и е част само в началото от нея. Кечист, който е новатор и вдъхновил много големи имена, които изгряха, след него. Велик кечист, велик шампион, просто The icon of the WWF.

3. The Rock - Шампионът на народа. Скалата е просто най-великият шоумен в историята на кеча. Просто най-добрият с микрофона и много добър на ринга. Невероятен и като heel и като face. Рекордьор по титли на WWE и многократен участник в главният мач на Кечмания. Приносът му за популярността на кеча е огромен. Просто след напускането си остави огромна дупка, която никой не може да запълни. Първият турнир, който гледах беше именно, когато Скалата спечели първата си световна титла(SS'98). Още тогава ми направи невероятно впечатление. Мачът с Мик Фоли на RR, беше първият който съм гледал от такава висока класа и така ме впечатли, че после го сънувах. Нищо че беше heel тогава, много яко ме кефеше и ме спечели за фен. А аз съм само един от милионите и милиони фенова на Скалата по целия свят.

2. Stone Cold - Символът на Attitude ерата. Промени кеча и го изкара от дупката, в която се намираше(и междувременно спаси WWF от фалит). Рекордьр по спечелени RR; 6 пъти шампион на WWE; три пъти(печели и трите мача) участник в главният мач на Кечмания; автор на велики кеч-фрази; Austin 3:16 е най-продаваната фланелка в историята; легендарни мачове(има и 5-звездни); легендарни вражди(Austin - McMahon); страшно много фенове по целият свят и т.н.

1. Hulk Hogan - Най-популярният кечист в историята. Символ на няколко епохи в кеча. Един път го революционализира през 80-те с Хълкаманията, после през 90-те с NWO. Много титли; рекордьр по участия в главният мач на Кечмания; първият двукратен победител в историята на RR; първият трикратен шампион в историята на WWE; уникална харизма; първият кечист станал част от поп културата на САЩ и прославил този бизнес навсякъде по света... Абе много неща могат да се кажат за него. Hogan made wrestling.

[img]http://img104.imageshack.us/img104/8044/hall11bv5.gif[/img]

Link to comment

Това е доста субективно, но айде и аз ще се включа - съгласен съм с bucs от 1 до 8 (макар че общо взето както и да ги разместиш все ще са си добре май). Само в последните три се различавам - ето моите предложения :

12 - Сега тука малко се бъкам, но ако греша моля да ме извините. Става въпрос за Шейха, този измислил Хардкора. Основателя така да се каже - просто този човек не може да не си заеме мястото след като е напрактика създателя на най-бруталното течение в рестлинга. лед Хардкор мачовете той вече никога няма да е това, което е бил.

11 - Джеф Джарет - главен Хийл на WCW, основател на TNA ... много е важен за кеча в днешно време да е това което е, най вече заради ТНА, която е втората по известност федерация в момента. Па-скоро е важен с това, което е направил извън ринга, но си е ужасяващо голямо име и не може да му се отрече.

10 - Кърт Егъл - според мен чак след време ще усетим колко наистина голям е Кърт. Беше в разцвета на Атитюд ерата. Това какво е спечелил - не знам колко време ще трябва да го изброявам. Шампион на ТНА и IGW едновременно, маса пъти на WWF/Е . Участник в много велики мачове (между които и за мен най-великия мач в клетка - 6-ма мъже в клетка). И лично се зае да направи ТНА най-голямятя кеч федерация в света и ако някой ден това се случи ще е именно заради него. Това, което е ТНА сега и преди него е абсолютно различно. След като кариерата му приключи Енгъл вероятно ще е сред челните места в подобна класация пред Скалата, Харт и т.н.

Edited by gboy

 

Link to comment
Shawn_Michaels

Много ми е чудно защо точно топ 12 :D топ 10 да беше топ 20,топ 15 бих го разбрал ама това топ 12 ми се струва,че Radox е искал още ама го е домързяло.Ще си дам и моята прогноза,че като гледам във вашите има пропуски,ще се опитам да бъда максимално кратък,че ме мързи и ще карам по ред.

1.Хълк Хоган - мисля,че той си е безспорния победител в каквато и да е класация от тоя тип особено обхващата 20 години.Хълк винаги е бил и ще бъде най-голямото име в кеча някога,никога няма да има втори Хълк Хоган,не за друго ами Хълк просто е израстнал в такава епоха и беше едно от най-градивните лица в кеча.Хълк си е Хълк и винаги ще бъде номер едно.

2.Ледения Стийв Остин - каквото и да си говорим Ледения е човека,който през 90-те издигна кеча на съвсем ново ниво,няма да споменавам,че е и най-печелившата звезда някога

3.Скалата - колкото и да ми е трудно да го сложа тук понеже не ми допада особено,но все пак ще го направя,защото Роки Майвия е най-добрия :lol: ,даже и за малкото време,което сравнително е бил в кеча Скалата постигна много,както той се нарича "шампиона на народа" (аз явно не съм от народа,че не можех да го трая по едно време).Заедно с Ледения той беше причината за тея високи рейтинги,които федерацията направи в тях години,както е и една от най-печелившите звезди въобще.

4.Рик Флеър - Тук вече мисля,че идва неговия ред,това е един от най-символичните кечисти някога и както каза Radox се бие редовно и до сега като винаги е бил от топ лицата(сега на тези години малко трудно,но все още го има),освен това има и повече световни титли от който и друг кечист от големите федерации.През годините докато Хълк беше лицето на WWF Рик водеше другата голяма компания.Рик Флеър определено,заслужава това място

5.Шон Майкълс - вече мисля идва ред на моя човек :cool2: ,според мен Шон влиза в топ 10 кечисти на всички времена по каквито и да е параграфи.Той беше звездата,която подържаше федерацията докато другите звезди ги нямаше,беше главната фигура в федерацията през 90-те години както и човека направил едни от най-добрите мачове някога.Шон е феноменален,наддали скоро ще можем да видим подобен кечист.Много добър на ринга,прави едни от най-добрите промота и е една от ключовите фигуги в WWE.Освен това е много добър атлет,worker и има невероятна харизма.Няма да е споменавам,че е постигнал всичко и един от иноваторите в федерацията

6.Брет Харт - Брет беше другия човек освен Шон,който поддържаше федерацията в ранните 90-те,също има невероятна харизма,по това време всичко беше луднало по Bret"The Hitman"Hart голяма мания беше.Освен това Брет е един от най-добрите кечисти някога като умения Брет беше просто феноменален,той изразяваше думата wrestling.Освен това е национален герой на Канада и мулти шампион.Макар и в WCW да не беше точно от ключовите фигури там пак остави значителен отпечатък в света на кеча.The Bester is the bester was and the bester ever will be ;)

7.Гробаря - това е една от най-големите фигури в съвременния кеч.Гробаря е ключова фигура вече над 10-тилетие и многократен световен шампион.Уменията му са феноменални за размерите му,освен това е и непобеден на Кечмания и човека,който първи изкара от играта Хълк Хоган.Ако трябва да изберем символична личност за WWE последните 20 години това е Гробаря

8.Стинг - човека WCW,той е един от кечистите остали в WCW до край докато други идваха и си тръгваха Стинг беше човека поддържащ WCW както и една от най-големите икони в кеча.Остави значителен отпечатък.Освен това винаги е бил в главните мачове,човек с голямата харизма на когото WCW разчиташе и винаги е внасял нещо ново.Един от най-големите шампиони някога

9.Трите Хикса - Играта,това е една от ключовите фигури и днес и една от най-големите звезди,които подпомогнаха издигането на кеча до ново ниво.Въобще където и да погледнеш това име присъства навсякъде от късните 90-те до днес освен това е 10 пъти световен шампион,нещо с което малко хора могат да се похвалят.Като умения също е един от най-добрите,определят го като Ring General,а са много малко хората,които го умеят това нещо освен Рик Флеър той е един от хората,който може да изкара добър мач почти от всеки

10.Голдбърг - това е човека,който не видях в нито една класация досега,а мисля неговото място вътре е неизменно.Той беше човека с 170 - 0,както и един от най-големите draw-oве в края на 90-те.Голдбърг е феноменален,много експлозивен кечист и човека,който се опълчи на цялото nWo и взе първата си световна титла не от кой да е,а от Хълк Хоган - Fear The Machine,Fear Goldberg.Извоювал си е място да е едно от най-големите имена някога,Голдбърг е легенда не случайно съществува мита за unhuman Goldberg :)

11.Кърт Енгъл - Кърт е една от ключовите фигури в WWE от края на 90-те като се утвърди като един от най-добрите кечисти някога,освен това е 6 пъти WWE шампион и в днешни времена продължава да се изявява в TNA.Всеки е чувал за Олимпийския златен медалист.Кърт е феноменален на ринга,няма втори като него.Както се записа като една от най-големите звезди някога след като победи едни от най-големите и продължава да го прави.Той е от ключовите фигури и в днешния кеч.

12.Джон Сина - смятам и господин супермен си изгради реноме,с което да може да влезе в класацията.Каквото и да си говорим Сина е една от най-печелившите звезди въобще както и бъдещето на кеча или по-скоро на sport enterteiment.Той е 3 пъти световен шампион и тепърва му предстои да направи още много,макар че вече се е изградил като една от най-големите звезди

P.S.Пууу уж малко щях да пиша,а се олях.Чак ми дойде нанагоре пфффф

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

12. Randy Savage – Страхотна харизма и стил,но егото му попречи да стане наистина легендата,която можеше да бъде.Въпреки това всички знаят кой е Randy Savage – един от символите на късните 80 и ранните 90 години.

11. John Cena – Единствената истинска нова звезда на Федерацията.Ужасният букинг до голяма степен може да му попречи да стане легенда,но е факт,че може да прави прилични мачове и чудесни промота.

10. Goldberg – Невероятната серия на Goldberg ще остане в историята.Въпреки ограничените си технически умения,той беше машина на ринга и символ на WCW.

9. The Undertaker – Гробаря – човекът с най-добрия гимик в WWE.През всички тези години той неизменно е сред водещите фигури в кеча,а публиката го обожава.

8. Shawn Michaels – Въпреки,че никога не е бил „Голямата звезда”,Шон е бил в основата на това,което постигна WWE през всичките си години на кечист.Завърна се след тежка контузия и доказа,че още може да прави страхотни мачове и промота.

7. Kurt Angle – Истинския спортист в света на кеча.Човек,който може винаги да направи ***** класика,а образите му независимо хийл или фейс са едни от най-интересните.Спечелил е всичко в WWE,а сега носи на гърба си TNA.

6. Bret Hart - Брет Харт беше един от най-големите кечисти – притежаваше не само адски много charisma,но и страхотни умения.Stone Cold създаде Attitude ерата,но нямаше да го направи ако не беше великата враждата с Bret Hart.

The Bester is the bester was and the bester ever will be

:D

5. Sting – 6 пъти шампион на WCW и един от най-великите образи.Мрачният Стинг продължава да е идол на милиони хлапета,въпреки че никога не е бил в WWF/E,което е доказателство колко е популярен.

4. The Rock – Скалата в един момент беше най-голямата звезда на кеча.Толкова е известен,че няма нужда дори да се състезава повече.Невероятните му промота ще се помнят още дълго време.

3. Ric Flair – Легенда ! Човекът с ужасно много титли,продължаващ вече над 30 години да се състезава.Въпреки че в последните години вече не е същия,Рик Флеър си остава един от най-великите,способен да изнесе страхотни мачове и страхотни промота.

2. Hulk Hogan – Хълк е може би най-големият символ на кеча.Няма човек,който да не е чувал за него.Звезда както в WWF така и в WCW с безброй титли.Причината да го сложа на второ място е,че неговата слава е до голяма степен резултат от букинга.А и уменията му на ринга са съмнителни.

1. Stone Cold Steve Austin – Това за мен е човекът,който беше в основата на Attitude ерата – кеча беше мания,а WWF се установи като водещата кеч компания в света.Главната заслуга за това има Ледения и нека си го кажем – Stone Cold промени кеча.

[img]http://img354.imageshack.us/img354/1330/havocsig3rk2.jpg[/img]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...