Jump to content

WWE, TNA и т.н. vs. UFC, K-1 и т.н.


TheRevengeOf-ZK

Recommended Posts

TheRevengeOf-ZK

Давам гласа си за кеча. Гледам кеч от малък, откакто преди години даваха по Cartoon Network - WcW Nitro и WcW Thunder, но за жалост го спряха отдавна. Също преди в Стара Загора като имаше два кабелни оператора, Верея Кабел и още едни на които им забравих името, ние бяхме абонирани за двата и по единия/този на който беше телевизора в хола/ имаше един канал по който даваха кеч. Не помня коя федерация беше... беше доста отдавна, но го следях и супер много се кефех. Бях марк естествено, на 6-7 години и пребивах от бой възглавниците с кеч хватките които гледах. Гледал съм и малко UFC, но не ми харесва... някво скучно ми е...

В кеча има много повече атрактивни хватки и дълги и интензивни и изпълнени с напрежение мачове. Кечистите дори след тежка битка са невредими и готови за нов кеч мач. Всичко е като как да го кажа... като няква игра, мечтата на всеки - як въргал и кечистите са здрави и невредими и готови за нов кеч мач. Това е едно от многото неща които ми харесват в кеча. Някой викат "там не се трошат"... извинявайте, но само човек със сериозни психически отклонения би се кефил на потрошени и осакатени човешки хора... Образите на кечистите са интересни и готини, за разлика от тези на звездите от MMA, кадето са еднакви...

Кеча за мене е неповторимо удоволствие, също така и голяма надъхвация. Традиция е като си дръпна новото издание кеч от arenabg.com и да си го пусна с TV-Out на телевизорчето, да се излегна удобно на легълцето, придружаван от нещо за ядене + газирано безалкохолно или степче, доказвайки твърдението на "Денис "Белята""/едно старо анимационно филмче/ - "очите ми гледат по-добре когато устата ми е заета", се наслаждавам на кеча.... едно от малкото неща които ме радват истински в днешни дни. Също най-редовно се събираме с още две приятелчета, кеч фенове, от квартала/това става като съм дръпнал някое PPV + 2-те седмични шоута на Е-то и понякога TNA/ след като се запасим с бири чипсове и най-различни неща за ядене засядаме и си правим така нареченото - Wrestling Night. Няма друго такова нещо... прото кеча за мене си е номер едно и... ама наистина не ми дреме какво говорят хората. Кеча бил за деца... дрън дрън! Първо, че е категоризирано 12+ и второ, че има и големи хора дето го гледат. На 17 години съм и като се замисля гледам кеч от 6-7 годишен със няколко прекъсвания. Известно прекъсване беше когато спряха да дават WcW и докато почне WWF по bTV-то и като спряха bTV-то взех да си търся кеч в интернет но доста дълго време нямаше нищо... чак като взеха да го качват в арената почнах отново да го гледам.

Не бях плакал от много време, даже се замислих дали не съм забравил да плача... да не съм станал някъв дефектен, но като видях това клипче ТУК и се разплаках... просто нусталгията ме победи и има едно такова чувство... не мога да го опиша просто... като си спомням за онези времена... тогава кечистите за мене бяха като супергерои и естествено бях марк. Не мога да ви опиша колко много се кефих на кеча и на всичко като цяло от онези времена/било то компютърните игри StarCraft, Heroes III, Diablo II, NFS 3-4-5 и 6 и т.н. Тогава излизаха все качествени заглавия, а сега само бози.

Наречете ме фанатик, но просто имах нужда да напиша това. :) От доста време ми се искаше да го кажа на някой.

[img]http://i78.photobucket.com/albums/j117/EMH78/pjilka_hulkamania.jpg[/img]

Link to comment

Много добър пост!И аз по същия начин си се кефя на кеча и не ми пука,че някой смятат,че било за деца.Имам само една забележка UFC си е MMA федерация :)

Link to comment

Тази тема е леко безсмислена, защото трудно може да се определи кое е по-добро при положение, че са две толкова различни неща. За мен.. естествено, че MMA повече рулира защото си е нещо истинско и събира маса реални бойни спортове в едно. Тръпката да гледаш един бой, в който няма сценарий е 10 пъти по-голяма от тази да гледаш нещо нагласено. Това, че много хора не гледат MMA и незнаят повечето бойци, от което следва, че не са си извадили "любимци" и казват "това е много тъпо и не го разбирам" не значи, че Wrestling > MMA. Не може да гледате кеч и да има толкова елементи от MMA и да кажете, че MMA не струва :D Да вярно кеча е по-забавно със всички тези сегменти и циркови изпълнения и не бих спрял да го гледам, но когато става дума за определен "касов" мач Chuck Liddell vs Ortiz > HHH vs Cena anytime of the year. Нещо, което те държи в напрежение до самия край и знаеш, че е истинско според мен заличава пиесата.

Link to comment

Тръпката да гледаш един бой, в който няма сценарий е 10 пъти по-голяма от тази да гледаш нещо нагласено.

Според мен това е различно за всеки човек. При мен нещата въобще не стоят така. За мен най-важното нещо не е какво е това, което гледам (нагласено или истинско), а дали ми е интересно. MMA съм се опитвал да гледам няколко пъти и винаги ми е било скучно. Аз обичам динамика, рискови изпълнения и други подобни работи, а не да гледам как двама се бият само с ритници и юмруци. Просто MMA ми е много еднообразно и определено не изпитвам никаква тръпка докато го гледам. А кечът вече е съвсем друго нещо. Дори и да беше само мачове, кечът пак щеше да ме кефи повече от MMA. А като се има предвид, че в кеча има и сегменти, развитие на истории и редица други неща, които ме радват много, просто няма начин да не харесвам кеча стотици пъти повече :)

Posted Image

Link to comment
Vampire_Girl

Според мен не бива да се сравняват реалните двубои и тези по сценарий, още повече да се изправят един срещу друг.

Винаги е по-интересно да се гледа по-дългото, където техниката е репетирана и чиста, не когато е случаен удар, в реален двубой по-трудно се определя дитанцията и много по-малко за зрелищните битки, който се виждат тъй често в кеча.

Аз обичам китайсите филми с красиви бойни сцени, но на улицата не може да лии или да удря с няколко високи ритници, там нещата стават за секунди. Същото е и в този случаи, най-важното при кечистите е да "изиграят" добре ролята си, независимо дали падат или не, докато при смесените бойни изкуства или друг боен спорт е важно мачът да е колкотос е може по-кратък и да се спечели дадено отличие.

Никога не подценявай себе си,но позволи на другите да те подценят.

И да опиташ-също е победа!

Link to comment

лично аз предпочитам кеча не за друго, а защото най-вероятно не мога да оценя красотата в ММА, тресат ме нервите, най-вероятно. Но не бих посмял да съдя от моя гледна точка в тази дискусия, защото, както казах, опитвал съм се и не можах да оценя ММА по достойнство(макар че Smith vs Coleman беше касапница...)... аз, ПЪК, бих искал да отбележа една друга точка в дискусията - ако влиянието на бойните спортове(не ММА ентъртейнинга в частност) не беше се разрастнало до такава степен, че дори аз да изгледам някакъв материал, надали сега кечът, особено в САЩ(са малки изключения от изминали години, които са добре документирани), щеше да придобие реалистичноста(в отделни свои аспекти, разбира се), която до определена степен притежава днес и която в Япония, например, е пуснала корени от доста време насам. А аз като кеч фен оценявам много реалистичните(в света на кеч-бизнеса, разбира се)stiff мачове.. знам ли, аз така виждам нещата..

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b290/-CaPtAiN_cHaRiSmA-/f24afa9a.png[/img]
[color="#990000"]HAIL SABIN[/color]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...