Jump to content

Extreme Wrestling Кечистите


KZL

Recommended Posts

Така,на първо място не можах да измисля по-добро заглавие и си мисля,че това звучи малко глупаво.:)

Сега да премина директно към въпроса си,чрез който се надявам да подбудя дискусия:Смятате ли,че кечистите,които се занимават с deathmatches,ECW style wrestling,най-важното - blading и излагат здравословното си състояние на риск го правят от любов към самият тип мачове или го правят заради едното ядене?Винаги ми е било любопитно.Ще дам един прост пример.На Sandman по-добре ли е му било преди 10-12 години,когато си скъсваше гъза,правеше какви ли не stunt-ове и кървеше като заклано прасе отколкото сега,когато си седи кротко,не прави нищо и го вкарват в програма с Hacksaw Jim Duggan,след което си прибира paycheck-а безпроблемно?

Link to comment

Интересен въпрос!Според мен тези така наречени "екстремисти" тип Мик Фоли,Тери Фънк,Сандман и много други правят и са правели всичко това защото обичат кеча и по-специално са готови на всичко са за направят шоуто на феновете по-яко и по-напрегнато!Аз поне АДСКИ много уважавам тези кечисти и макар да не са някакви страхотни wresters от гледна точка на wrestling skills и им правя едно голямо ЕВАЛА за това което са дали и продължават да дават на кеча!Иначе е нормално сега когато Sandman например е вече на възраст да обира плодовете от това което е правил преди време и да си взема паричките без да си дава много,много зор като той си знае,че вече е предал щафетата и има кой да го замести в кървавите мачове и екстремните изпълнения :)

Link to comment

Sandman в частност едва ли тялото му може да понесе кой знае колко още екстремни изпълнения и затова ги е понамалил малко.

Колкото до това дали го правят от любов към мачовете, в които участват... Отговора е съвсем прост. НЕ! Правят го (или поне по-голямата част от тях), защото не могат по никакъв друг начин да получат така нужния им pop от тълпата, а една огромна част от тях дори не могат да се кечат в истинския смисъл на думата. Затова пък компенсират като се хвърлят върху пирони, бодлива тел, натрошени стъкла и какво ли още не... Повечето от тези кечисти само това могат. Не се съмнявам, че поне до някаква степен харесват това, което правят, но съм убеден, че ако можеха да правят петзвезни мат wrestling класики щяха да ги предпочитат пред deathmatches и т.н.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

абе не знам дали става за "едното ядене", обаче и аз не намирам смислено обяснение защо Некро вече от 6-7 години търпи всякакъв вид мъчения върху тялото си, DAMMIT!, след финала на един от TOD-тата(гледах го наскоро), от ръката му висеше парче от собственото му месо... Зандиг е може би човекът, претърпял най-много бой из Индитат, толкова много, че те съмнява как е жив... Имах честа и да зърна близък кадър на оголената лакътна кост на Джун Касаи, а може би всички са чували за "инцидентът с НОЖИЦИТЕ", включващ Иън Ротън и Пондо... В такъв вид кеч стимулацията на мен ми се губи, колкото до изпълненията в ECW - хей, това е хардкор! В една или друга степен парите ти покриват щетите върху собственото тяло... помислете върху това какви пари биха покрили едно падане от камион през ад от стъкло и lighttubes, защото каквито и да са тези пари, надали такива като Drake Younger и Necro Butcher ги получават...

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b290/-CaPtAiN_cHaRiSmA-/f24afa9a.png[/img]
[color="#990000"]HAIL SABIN[/color]

Link to comment

Не мисля, че се изразих много точно. Не съм на мнение, че "го правят за едното ядене", но не мисля, че го правят и просто за купона. Убеден съм, че на тях поне до известна степен кеча им харесва, но съм също така сигурен, че не го могат и затова участват в такъв тип мачове. Кечистите в deathmatches са в най-добрия случай посредствени на обикновен ринг и без извращенията, които този тип мачове им позволява. Това за тях е единствения начин да печелят от кеч и просто между другото Necro Butcher според мен си печели прилични пари.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

Некро от години скача върху стъкла и пирони и въпреки,че не забогатява от това,го прави - феновете го обичат,известен е...Предполагам,че и това е все пак за предпочитане от работа в супермаркет или Макдоналдс.Като скачаш от покривите върху горящи маси получаваш малко повече пари от обикновен мач.

Вярно е обаче,че ако правиш хардкор имаш далеч по-голям шанс да станеш популярен.Защо Зандиг си разрязва главата при условие,че е на 50+ години,федерацията си е негова и няма нужда да го прави.Ами защото по този начин печели уважението на bloodmark-овете.Drake Younger нямаше да е тази звезда сега ако не си скъсваше задника на всеки мач.Ник Мондо щеше да е поредния приличен кечист забит в индитата.

Точно Sick Nick Mondo например е страшно умен човек.Рисувал,учи кино,сега прави филм с участието на Ken Kennedy и въобще не е човек,които се занимаваше с кеч,защото няма какво друго.Просто обича кеча.После започна да прави deathmatch-ове и стана култ.Ето човек,който беше кечист от любов към кеча,а правеше хардкор за да е известен.

Обаче със сигурност има и кечисти,които просто се кефят на това,което правят.Живеят си във "Fight Club" и отказват да са част от скучната,работеща по цял ден маса от хора.

[img]http://img354.imageshack.us/img354/1330/havocsig3rk2.jpg[/img]

Link to comment
  • 2 months later...

Ами за всеки е различно обяснението. Примерно в големите федерации едно време са си имали лаф "колкото повече червано - толкова повече зелено". За по младите кечисти, които не са някакъв феномен, това е начин да се наложат на пазара. За ECW ако искаха да имат шанс - това беше начина WcW и WWF по онова време мачкаха от всякъде. Има го и малко момента, че като не можеш друго ти остава да се жертваш и това е.

От любв едва ли ще е. От любов към кеча можем да кажем, че Неш не си гледа старините, ами кисне в ТНА. Но да си рискуваш кариера и всичко - едва ли.

А пък и в тоя спорт, ако искаш да си наистина голям се даваш задника, няма как. Гробаря като не е екстремист по малко ли се е жертвал на ринга. Енгъл не кървя ли и той като заклано прасе на мача с Джо първият път. И ДСкалата и Остин и всички големи са се жертвали здраво в мачовете си. Просто в екстрема изглежда много по зрелищно заради кръвта, но не мислете че това да се тръшкаш един час на ринга е по-малко опасно или по малко болезнено ... или поне не много ;) .

А Некро Бътчър ... и аз не мога да дам обяснение.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...