Jump to content

ВОЙНАТА


Radox

Recommended Posts

Време е за една ГОЛЯМА тема, която да поразклати основите на този форум.

Напоследък не влизам много често във форума, а и не гледам толкова много кеч като едно време, което по-досетливите от вас са усетили от по-кратите ми и леко несериозни постове през последните няколко месеца. Лошото е, че доста хора, по случайност всичките членове на сдружението "TNA" (This is Not Awesome), май не зацепват и се обиждат от коменарите ми, че даже почват и да ми се правят на оригинални. Не че ми пука кой какво говори за мен по разни форуми (в Интернет всеки е оборотен), но все пак съм модератор тук и трябва да се грижа за добрия тон, поради което призовавам да се намалят простотиите. Така наречените "тънки лафчета", които някои от потребителите пускат с иконката ";)" накрая, също спадат към тях. Така че СТИГА!

Но нека се вървем на темата. А нея съм я кръстил ВОЙНАТА. Защо ли? Ами защото имено в това прерасна конфликта между слепите фенове на TNA и слепите фенове на WWE в този иначе приветлив форум. Лошото е, че тази "война" е напълно безмислена. Някой направи сравнение с Левски-ЦСКА. Добро попадение! Нивото на безмислие на конфликта м/у феновете на WWE и TNA мога да го сравня единствено с това на малоумната война между "свинете" и "говедата". Какво печелим от този конфликт ние, посетителите на форума? Нищо. Само си губим времето, отклоняваме се от топиците, а по-докачливите от нас вероятно не спят по цели нощи, мислейки си "Леле, как ли да го затапя тоя прост TNA-марк утре сутринта с един дълъг пост, пълен с wink-ове?!". Това се нарича "българска простотия". А аз вярвам, че повечето от хората в този форум са доста интелигентни, така че не я приагайте, че се дразня вече.

Сега ще се опитам да погледна обективно на конфликта и да разгледам фактите. TNA и WWE са двете най-големи (единствени?) улегнали кеч-федерации в САЩ. Казвам в САЩ, защото в България се гледа 99% американски кеч по простата причина, че ние имаме най-добре развити културни, информационни и т.н. връзки със САЩ, а нямаме такива с Канада, Япония и Мексико, където има не по-малки федерации и се прави не по-лош кеч, за който повечето от нас не знаят. Та тези две компанийки WWE и TNA още от създаването на TNA през 2002 година са обект на спор, дрязги и псувни между поддръжници на единия и другия лагер. Но кой е прав? Къде е истината? Аз си признавам, че повече съм в лагера на WWE, защото ги гледам все пак от 10 години, но в никакъв случай не съм пълен маниак на тема WWE, за какъвто ме взеха доста от хората тук. В повечето случаи се опитвам да давам обективно мнение и да критикувам грешките, както и да подчертавам добрите неща във всяка една федерация.

Няма какво да се лъжем - кеча в САЩ, респективно в TNA и WWE е в доста голям спад на качеството, но нямаме друг избор. Ако искаме да гледаме американски кеч, просто трябва да изберем едната от двете (или и двете) федерации и да го правим. Ако не ни изнася, има NJPW, AAA и т.н...

В какво се състои конфликта? По-агресивни са феновете на TNA. Те постоянно нападат WWE и посочват упорито грешките им, немалка част от които основателни. От друга страна, феновете на WWE са "по-дефанзивни", но когато към WWE бива отправена критика, отвръщат с не по-малко количество злоба и безмислени простотии от събратята си от TNA.

Какви са забележките, които хората на TNA отправят към тези на WWE? В повечето случаи те не харесват прекаления комерсиализъм, който откровено си лъха от шоутата на Вини. Това си е факт и съм съгласен с тях, но нужно ли е да оплюваме нещо, което не ни харесва, просто за да си чешем езика? Като не ти харесва нещо, не го гледай и не го коментирай! Факт е, че в момента историите, а и качеството на повечето мачов в WWE са на доста по-ниско от приемливото ниво. Това е така, защото хората, които стоят зад кулисите нямат причина да се напъват, виждайки как рейтингите са стабилни, залите са пълни, а компанията е на дебела печалба. Те не мислят далновидно и не осъзнават, че ако не се размърдат, дори на най-верните им фенове в един момент ще им писне и ще започнат да гледат все по-рядко и по-рядко шоутата, което няма да е добре за WWE, а оттам - и за целия кеч-бизнес. Струва си да се отбележи, че TNA напада WWE не само на ниво "фенове", а и на професионално ниво - създаването на стейбъла VKM беше именно с тази цел. Те постоянно измисляха скечове (които май само те мислеха за забавни), чрез които оплюваха Винс, Майкъл и Трите Хикса. Повечето фенове се чудеха защо WWE не отвръщаха на нападките и не се опитаха да притиснат TNA. Отговорите са 2 - първо, в кеч-бизнеса плакненето на устата по адрес на конкуренцията е нещо нормално и отдавна никой не се обижда от него, и второ - ако Винс беше казал и една дума по адрес на нападките, това веднага щеше да доведе до повишаване на рейтингите на TNA, защото всеки WWE-фен щеше да си каже "Абе какви са тия дето псуват Винс? Я да взема аз тази вечер да си пусна шоуто им, за да видя какво точно казват.". А това, както се сещате, е последното нещо, което Винс иска да стане. TNA обаче също не са прости - те не направиха историята с VKM за да накарат Винс да реагира, защото знаеха, че няма да го направи. Те я направиха, за да поосвежат шоутата си и да вдъхнат малко усещане за напрежение между конкурентните компании, което е нещо МНОГО полезно и необходимо в света на кеча. Така че създаването на VKM беше един доста добър ход и на феновете на WWE ще кажа да не се дразнят на VKM и да не ги псуват, защото двамата си свършиха много добре работата. Вярно е, че промотата и бяха леко тъпи в част от случаите, но важното е, че ги ИМАШЕ.

Дадох примера с VKM, защото като че ли е най-пресен, но той далеч не единствен. Има още мнооооого фронтове, на които се нападат феновете на WWE и TNA. Един от тях е структурата на PPV-тата. За да има едно PPV, трябва да има билдъп. Е, в момента билдъпите и в двете федерации са на поносимо ниво, няма нищо плачевно, но определено не са особено добри и интересни. Бих казал, че в TNA билдъпите на големите вражди са с една идея по-добри от тези на WWE, но пък тези на по-маловажните вражди са доста вяли и безинтересни. От друга страна, билдовете в WWE пък са равномерно разпределени и няма по-добри и по-слаби, като в цялостно отношение TNA маааалко изпреварва леко позатърканите неща на WWE. Причините за по-горе изброените факти са следните - TNA просто няма физическа възможност да развива малките вражди, защото разполага само с един час на седмица. WWE пък не развива добре враждите си по спомената по-горе причина - няма смисъл да се напрягат, след като виждат, че интереса към турнирите им все още е стабилен. Нека да преминем и към самите PPV-та. Колкото и да тръбят TNA-маниаците, че всичките турнири на федерацията им са страхотни, това ПРОСТО НЕ Е ТАКА. Казвам го с намерението да съм максимално обективен. Проблемът при тях е, че се опитват да компенсират липсата на сносен билд-ъп със скалъпен набързо гимик-стипюлейшн в мача. Това за мен не е правилно и вече взе да втръсва. Недостатъците на турнирите на WWE пък са тези, че историите, водещи до мачовете, а и самите мачове да леко еднотипни и изтъркани. TNA търсят оригиналността, а WWE залагат на сигурно, следвайки консервативно традициите. И с двете не трябва да се прекалява, а "истината" е някъде в баланса между тях, така че нито една от двете компании не е напипала правилната формула за турнирите. WWE поддържат рейтингите на турнирите си просто защото имат лоялни фенове, които ще гледат всичко, и защото разчитат на starpower.

Нека като за финал да преминем през ГОЛЕМИТЕ проблеми на двете федерации, за които хората от противниковия лагер най-често се ловят, в повечето случаи основателно. Големият проблем на TNA е, че никога не са разчитали на свои звезди. Те винаги се надяват някое голямо име от миналото да привлече casual или retired фенове към шоутата. Да, това работи, но за кратко. Целта е да се използват тези стари звезди, за да може докато публиката ги гледа, покрай тях да се запознае с новите лица, те да й станат интересни, тя да свикне с тях и да продължи да ги гледа и след като ветераните се махнат. TNA обаче продължава да ги държи в мейн-ивента и след "инкубационния период", докато собствените й звезди биват прецаквани. Хора като Стинг, Крисчън, Енгъл, Стайнър, Джарет и т.н се навъртат в мейн-ивента, а СОБСТВЕНИТЕ звезди на TNA тънат надолу. Трите най-големи, добре изградени и перспективни младока, които TNA създаде - Даниелс, Джо и Стайлс, бяха превърнати едва ли не в джобъри на гореспоменатите титани. Джо още не е печелил титлата, Стайлс имаше разни безвкусни царувания с нея, а за Даниелс да не говорим. Това не е правилно. Трябва да се изграждат собствени звезди, които да станат лоялни към компанията и да се идентифицират с нея, превръщайки се в нейни лица. Защото утре Стинг може да каже "Пенсионирам се!", Крисчън може да каже "Няма да подновявам договора, връщам се в WWE", а потрошеният Енгъл може да се контузи. И какво става тогава? Хоп - мейн-ивентърите изчезнаха! Какво ще правим сега? Дай да даваме бързо титлата на нашите младоци! Да, ама не - след като образа им е бил занижен, интереса към федерацията ще спадне неимоверно с такива слаби шампиони, което ще е пагубно. Ето за това препоръчвам на TNA да дават повечко време за изява и повече успехи на собствените си хора.

А сега, големите проблеми на WWE. Те не са толкова сериозни като този на TNA, но за сметка на това са повече. Първо, ростъра им е ОГРОМЕН и имат три отделни шоута! Това е прекалено много и екипа не може да се концетрира върху правенето на един качествен продукт, а трябва да се разкъсва между три, което в крайна сметка прави и трите разводнени. Освен това, голяма част от кечистите нямат какво да правят, не взимат участие, не развиват уменията и кариерите си, но WWE им плаща за това... В същото време има и друго лошо нещо - вместо и трите шоута да се третират еднакво, RAW неизменно е "привилигерованото бебче" и там отиват най-оувър кечистите, най-добрите истории са там. Междувременно SD! и особено ECW тънат в "мизерия", което си личи и от рейтингите. Друг нелек проблем на компанията е това, че WWE просто прекаляват в страха си да не би някои от хората, които са ги напуснали, да използва популярността си в конкурентна организация. То не бяха съдилища, не бяха заплахи, не бяха смяна на вече утвърдени имена, не бяха глупости. Стегнете се бе, хора! По този начин прецаквате традиции, прецаквате цялостната сцена на кеча, а не печелите нищо... Да, логично е да се правят такива неща, но те прекаляват.

Еми .. толкова по темата за конфликта между TNA- и WWE-марковете от мен. Има още много аспекти, които могат да се разискват, така че скоро мога да напиша и продължение. Съвета ми към всички тук е да престанат с глупостите и да коментират САМО шоутата, които гледат, без да пускат безмислени жлъчни коментари и обиди по адрес на конкуренцията. Отсега нататък ще трия АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ нападки по адрес на WWE и TNA, когато са без обосновка и не на място. Занапред ще върша работата си на модератор доста по-съвестно.

Това е засега. Бъдете разумни!

35izpu1.jpg

Link to comment
Shawn_Michaels

Доста добро и обширно мнение,което е самата истина

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Каква война? :down:

Това по-скоро се обръща на Левски-ЦСКА, едните викат "говедо", другите - "свиня" и никой не може да налее акъл в главата на другия.

Най-добре е всеки да бъде оставен да се гледа каквото си иска, а не знайни и незнайни "маркове" да се опитват да наливат масло в огъня.

Като не ви кефи TNA - игнорирайте ги! Същото се отнася и за WWE.

Какви са тия форумни войни, нямам думи.

Всъщност имам чувството (дано греша), че скоро цялата тази работа ще ескалира и ще настъпят неприятни последици за много хора, нека не се стига до такива глупости предлагам аз. :down:

Link to comment

Браво за темата! Относно някои от детайлите, които си описал, съм на малко по-различно мнение от теб, но това не е от голямо значение. С основната идея на поста ти съм напълно съгласен. Никой не е казал, че WWE са безгрешни или пък че TNA са безгрешни. Всеки може да хвали или да критикува, която и да е от двете компании, стига да има причина за това. Според мен обаче е глупаво, когато едната компания напълно неуместно се сравни с другата от някой потребител. Точно от такива мнения се стига до спорове като този, които от доста време съм разбрал, че няма да доведат до никъде. Аз и затова от няколко месеца се старая да не правя сравнения между двете компании и избягвам да се включвам в спорове на тази тема. Всеки си има лични предпочитания и едва ли ще убеди другите, че неговото мнение е правилно. Най-добре ще е, ако в раздела на WWE не се споменава нищо за TNA и обратно. Не мога да разбера какъв е смисълът някои потребители да пишат мнения от сорта на "WWE вече е много тъпо и затова ще си гледам само TNA", като могат съвсем спокойно да напишат нещо от рода на "WWE вече е много тъпо и затова не мисля да го гледам" (и сега да не кажете, че говоря против WWE, това е просто пример, който в последно време се среща доста често). Като си спестите споменаването на инициалите TNA в подобни ситуации няма да дразните допълнително феновете на WWE и във форума няма да има толкова много безсмислени спорове на тема WWE vs. TNA.

Posted Image

Link to comment
The Olimpic Hero

Аз съм на малко по-противопололожно мнение от по-горните.

Тоест аз съм абсолютно ЗА спорове във форума на тема WWE маркове vs TNA маркове.Колкото повече спорове,толкова по-интересно,колкото повече нападки,толкова по-яка е темата,колкото повече дразнещи мнения,толкова повече форумът се оживява.

Понякога когато тази "Война" както я е нарекъл Radox е в затишие,то тогава форумът става някак си скучен и безинтересен,когато обаче тази война се появи отново,както днес се получи,форумът отново е супер интересен.Така че аз абсолютно толерирам всякакви спорове,стига да не се нарушава добрият тон и да не се използват обидни реплики.Толкова от мен. :)

               

Link to comment
Brock_Lesnar

За мен е много тъпо хора, които са фенове на TNA и други федерации да коментират почти във всяка тема за WWE "Оооо, колко са зле, добре, че си гледам TNA" или "Дааа, и това ППВ ще го пропусна", или "Еми очаквано нисък рейтинг, кой ли ги гледа WWE?!" и разни от този сорт, които си мислят, че ги прави ентелегентни кеч-фенове, които знаят какво да гледат и какво не и да го изтъкват навсякъде ;)

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

WWE не гледам от близо година и затова избягвам да коментирам федерацията, шоутата или каквото и да е било свързано с нея. Основната причина да се откажа от WWE е еднотипните истории, шампиони и вражди. Нямаше нещо да ме накара да изгледам което и да е било тяхно шоу и в повечето случаи имаше 5-минутен skip. В TNA намерих добра алтернатива на WWE и шоуто беше по-възприемаемо за гледане. Нямаше ги скучните 20 минутни промо-та, безсмислените entertaiment craps, a имаше просто добър синтезиран кеч с добри story lines и стегнати, но доста смислени promo-та. Въпреки, че гледам TNA уважавам феновете (т.н mark-ове) на WWE и не коментирам WWE с цел да не ги засегна.

ПС. Още ли има заблудени, че Angle e 'потрошен'? ;)

Link to comment
Shawn_Michaels

А не е ли потрошен...........,точно заради такива работи стават тея спорове,защото отричате работи,които се знаят,той и в WWE се биеше и да си виждал,че е потрошен докато е там.........,аз щото не и сега като отиде Енгъл в TNA всичко е добре нали,вече няма счупен врат.

Изцяло съм съгласен с Radox и разни истории от рода на критикувания и то от сорта на заяждания не мисля,че са в мястото на един цивилизован форум.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Вярвам (ще ми се да вярвам?!?), че от както е в ТНА Енгъл е имал време да се възстанови от по-сериозните си контузии. Все пак работните му дни там са по-малко и графика му не е чак толкова натоварен. Според мен към момента той е в една доста оптимална форма и мача му от преди седмица на Импакт го доказва. :)

Сега по същество. Като цяло подкрепям Радокс, защото е прав за много неща. Прав е, че понякога споровете във форума прекрачват границата, но както отбеляза The Olimpic Hero те са неизменна част и колкото повече спорове толкова повече heat казано на кеч език.

Имайки това предвид обаче трябва да отбележим, че един сляп спор между фенове на двете компании води до също толкова добро колкото един сляп спор между фенове на Брет Харт и Шон Майкълс. :D Аз съм фен на дискусията и наистина е зареждащо, когато две ДОБРЕ ИНФОРМИРАНИ ПО ОПРЕДЕЛЕН ВЪПРОС страни спорят привличайки все повече и повече подръжници на едната или другата теза, но това е единствено интересно, когато става дума за нещо ново или старо разглеждано от нов ъгъл. Да гледам един и същи спор (често с едни и същи фрази) е все едно да гледам все същите мачове :( Просто се губи интереса!

Именно затова вярвам, че споровете във форума трябва и ще продължат, но се надявам, че дискутираните над милион пъти теми каквато е ТНА срещу WWE ще престанат да се появяват поне в сегашния си общ вариант. Разглеждането и сравнението на различни аспекти от двете компании би могло да бъде интересно, но към момента това, което се предлага в този форум е все един и същ спор относно общото състояние и популярност на двете компании.

А сега по два момента, които просто трябва да отбележа!

Проблемът при тях е, че се опитват да компенсират липсата на сносен билд-ъп със скалъпен набързо гимик-стипюлейшн в мача.

Това е останало в компанията още от едно време (считай от създаването й!!!). Тогава броя на ППВ-тата им беше значително по-висок и за да бъдат в състояние да ги продават те трябваше постоянно да букват някакви звездни мачове, които да карат хората да ги купуват. Просто им е вкоренено като начин на работа и ще иска труд и време за да се промени.

Те постоянно измисляха скечове (които май само те мислеха за забавни)

Абе, как да обясня на всички, че скечовете им СА забавни! Или поне по-голямата част от тях... Или може би е трябвало да кажеш "които май само те и PyroHunter мислеха за забавни" :huh:

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

Според мен най-добре е да има една специална тема посветена на "WWE vs TNA", където хората да спорят (без разбира се да се прекалява с глупости и обиди). А във всички останали теми, да се коментира само това за което става въпрос.

Примерно в (поредната) тема за рейтингите на едната компания да се разсъждава защо рейтингите са такива, каква вина/заслуга има самата компания, а не да се пляска коментар от типа "к'во ми пука за рейтинга на WWE (съответно TNA), аз си гледам TNA (съответно WWE)". Такъв коментар заслужава да се изтрие. Той евентуално би имал място в специалната тема "WWE vs TNA", макар че не казва нищо съществено.

Предлагам това, защото има такава практика и по други форуми. Примерно във форумът на ITV Partners има тема "В полза на конкуренцията", където феновете на двете телевизии (ITV и Bulsatcom) се плюят кой имал повече канали, чие качество било по-добро и т.н.

Link to comment

Аз съм съгласнен с The_Olimpic_Hero и мисля,че без тези спорове форума не е толкова интересен,но от друга страна един и същ е спора винаги и вече взе яко да ми омръзва.Аз съм пас относно всичко това и не ми пука какво мислят другите,но понякога се дразня адски много на недусмислени мнения които по-скоро са породени от яд от това,че примерно TNA прави по-висок рейтинг,WWE са по-печаливша компания,рейтинга на WWE пада и т.н. ;)

Link to comment

Може би предложението на Unforgiven е най-добро и балансирано-определено ще е много,ако не друго,по-удобно да се пише в една тема за WWE vs TNА,отколкото всяка една тема с ниски или високи рейтинги на двете комапний,както и други теми да бъдат заливани с мнение по този въпрос и да се получава един солиден offtopic..Съгласен съм,че така форумът е много по-оживен и интересен,но разбира се,не трябва да се прекалява и да се забравя добрият тон.Колкото до ''войната'' между WWE и TNA марковете,тя е нейзбежна.Докато ги има двете компаний,винаги ще има заплаени поддръжници на едната,и другата.Както аз казах-WWE са в застой,защото те купиха WCW,ECW и пракически вече нямат голяма и конкурентоспособна комапния,способна да им противодейства и да ''закачи'' рейтингите им,поне не и в близките 8-9 години.Монополът е враг на всяка една бизнес среда,и това важи с пълна сила за wrestling индустрията.Докато някой не ''ужили'' WWE финансово,докато някой не започне да се доближава до рейтинигите им,дотогава WWE ще са в същата позиция,просто защото знаят,че са номер 1 по рейтинги и няма смисъл да се напрягат да измислят нещо ново,щом текущото работи и продава,а пък и никой с нищо не ги застрашава.Докато това не стане,винаги ще има WWE VS TNA маркове.

[url="http://imageshack.us"][img]http://img120.imageshack.us/img120/9594/mcmgsm61ya1.jpg[/img][/url]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...