Jump to content

UFC 78 Validation

Recommended Posts

Date: Saturday, November 17 at 10 p.m. ET on pay-per-view (PPV)

Main event:

205 lbs: Rashad Evans (11-0-1) def. Michael Bisping (14-1) via Decision (Split)

Main card (televised):

205 lbs: Thiago Silva (12-0) def. Houston Alexander (8-2) via TKO (Strikes) - Round 1, 3:25

185 lbs: Ed Herman (14-5) def. Joe Doerksen (39-11) via KO (Punch) - Round 3, 0:39

170 lbs: Karo Parisyan (18-4) def. Ryo Chonan (14-8) via Decision (Unanimous)

155 lbs: Frank Edgar (8-0) def. Spencer Fisher (20-4) via Decision (Unanimous)

Under card (may not be broadcast):

170 lbs: Thiago Alves (14-3) def Chris Lytle (24-15-5) via TKO (Doc. Stoppage, Cut) - Round 2, 5:0

155 lbs: Joe Lauzon (16-3) vs. Jason Reinhardt (18-1) via Submission (R.N.C.) - Round 1, 1:14

155 lbs: Marcus Aurelio (15-5) def Luke Caudillo (12-9) via TKO (Strikes) - Round 1, 4:29

170 lbs: Akihiro Gono (28-12-1) def. Tamdan McCrory (8-1) via Submission (Armbar) - Round 2, 3:19

• 3 months later...

Това е пълният card. Не изглежда нищо особено, ако го сравним с другите card-ове, но пък има някой добри битки. Ще се гледа разбира се :).

Повечето имена много малко ми говорят. МЕ не ми е особено интересен, особено откакто му подариха оная победа на Бизбин, толкова се ядосах като разбрах, че дари мача не гледах. А Рашад ... чудесно, ма не за МЕ, за Ко МЕ може :P .

Общо взето повече ми е интересно и на мен да видя поредния мач на Убиеца. В трето ППВ се бие вече и до сега на ринга от два мача не е записал и две минути :lol: . Много искам да го видя срещу някой по-голям :P . Ма ако и сега победи за 40 секунди вече другият път вероятно ще си е със сериозен противник (не че Жардин не беше)

• 2 weeks later...

Rashad Evans (10-0-1) vs. Michael Bisping (14-0)

TUF 2 Winner (Evans) vs. TUF 3 winner (Bisping). Определено не е най-добрия ME, който могат да извадят, но е най-нелогичният. След като и двамата бяха замесени в доста спорни мачове, най-логичното беше да направят реваншите, Bisping с Hamill, Rashad с Tito. Явно обаче Dana и Joe Silva са на друго мнение. Та към самия мач.

Това е първия път, в който двама победители от различни сезони на TUF се срещат и след като и двамата са не победени, някой ще запише и първата си загуба. Evans тренира с Craig Jackson и с всяка изминала поява изглежда все по-добре, като непрестанно се подобрява. От еднообразния wrestler, който спечели TUF вече е един доста завършен боец, който има възможност да се доближи до title shot, ако победи.

Bisping размаза конкуренцията в третия сезон на шоуто и след като го спечели е 3-0, но не без никакви проблеми. Schafer и Sinosic му отвориха работа, а едно 80% от феновете смятат, че Hamill победи Bisping.

Evans e страхотен wrestler, който успешно се превърна в отличен striker и подобри всеки аспект от играта си. Ако последния мач на Bisping е някаква насока как ще протече сегашния, той ще има огромни проблеми с ръста и физическата сила на Rashad. Bisping въобще не показва особено желание за победа. Evans е като Hamill, но с по-добър stand up и, ако използва правилен game plan би следвало да победи.

Rashad Evans Decision

Houston Alexander (8-1) vs. Thiago Silva (11-0)

Houston Alexander отново се връща в октагона, след като унищожи Keith Jardine и Alessio Sakara, като в момента е 8-1 и се превърна в един от най-интересните за гледане в UFC.

Thiago Silva e mauy-thai експерт, който тренира в един от най-известните тренировъчни центрове в Бразилия и в света - Chute Box.

Това е хубавото, когато събереш двама strikers. Шоуто е гарантирано. Alexander e набрал скорост, но все още не сме го видели наистина какво може. За сега се знае, че е солиден striker с добър clinch, но още никой не го е свалил на земята и не се знае дали има и толкова добър wrestling и jiu-jitsu. Thiago Silva е идеалният тест за него, защото е доста стабилен и не виждам това да бъде поредния 1st round knockout. Все пак си мисля, че Alexander ще успее да победи, но това ще бъде във втори или трети рунд.

Houston Alexander TKO 3rd Round

Karo Parisyan (17-4) vs. Ryo Chonan (14-7)

Karo е един от най-известните бойци в UFC, като има сериозен опит и доста добри умения, но след като дивизията е толкова дълбока така и не получи чаканият от него title shot. Известен е със своето отлично judo, но е и доста well rounded. Идва в този мач с убедителна победа над Josh Burkman.

Chonan ще направи дебют тази събота. Когато Pride съществуваше още беше един от солидните Middleweights, но размера му не е достатъчен да се справи с най-добрите, затова и свали килограми. Има доста солиден stand up и добри ground skills.

Интересното е, че и двамата имат победи над сегашни шампиони. Karo над Serra с Decision, а Chonan над Anderson Silva със знаменитият "Flying Scissor Heel Hook”. Много хора си мислят, че тук Karo лесно ще вземе победата, но според мен няма да му е много лесно.

Karo Parisyan Decision.

За останалите ме мързи да пиша подробно затова само прогнозите.

Doerksen 3rd Round Submission

Edgar Decision

Alves TKO 1st Round

Lauzon 1st Round TKO

Aurelio 2nd Round Submission

Gono 2nd Round TKO

UFC 78 Weigh-in Photo Gallery

UFC 78: “Validation” is happening at The Prudential Center in Newark, N.J. on Saturday[Tomorrow], November 17 at 10 p.m. ET.

Here are the official weight-in results:

205 lbs: Rashad Evans (206 lbs.) vs. Michael Bisping (205 lbs.)

205 lbs: Houston Alexander (203 lbs.) vs. Thiago Silva (204 lbs.)

170 lbs: Karo Parisyan (170 lbs.) vs. Ryo Chonan (169 lbs.)

155 lbs: Frank Edgar (154 lbs.) vs. Spencer Fisher (154.5 lbs.)

155 lbs: Joe Lauzon (155 lbs.) vs. Jason Reinhardt (155 lbs.)

185 lbs: Ed Herman (186 lbs.) vs. Joe Doerksen (185.5 lbs.)

170 lbs: Chris Lytle (170.5 lbs.) vs. Thiago Alves (171 lbs.)

155 lbs: Marcus Aurelio (156 lbs.) vs. Luke Caudillo (155.5 lbs.)

170 lbs: Tamdan McCrory (170 lbs.) vs. Akihiro Gono (169 lbs.)

А бе защо на Каро Паризиан не му обърнаха почти никакво внимание ? Даже не го споменаха в предаването преди турнира ...

Не Каро е причината а по-скоро опонента му :). Chonan не е известен в Америка и повечето фенове не го вписват в сметките и си мислят, че е поредния can fight за Каро. Да, наистина трябваше поне да го споменат, но надали щеше да има голяма полза.

• 3 weeks later...

Ми не беше нищо особено като турир. Паризиян нищо не направи запомнящо се, МЕ-та си беше скучничък общо взето, за Александър митът падна ... общо взето остава да чакаме 79 с голямо нетърпение, а и тогава ще има М-1 с уникално готини мачове така че ще има какво да се види ;)