Jump to content

UFC 77 Hostile Territory


Recommended Posts

Дата: Октомври 2007

Местонахождение: Синсинати, Охайо

PPV

Hostile Territory

Main Card

Main Event:

UFC Middleweight title bout:

Rich Franklin срещу Anderson Silva [c]

Heavyweight bout:

Tim Sylvia срещу Brandon Vera

Light Heavyweight bout:

Eric Schafer срещу Stephan Bonnar

Middleweight bout:

Alan Belcher срещу Kalib Sternes

Undercard:

Middleweight bout:

Jason MacDonald срещу Yishin Okami

Lightweight bout:

Alvin Robinson срещу Jorge Gurgel

Welterweight bout:

Josh Burkman срещу Forrest Petz

Lightweight bout:

Matt Grice срещу Jason Black

Link to comment

Още сега точа лиги за Франклин-Силва :w00t:,но и rematch-а между Еванс и Ортиз също си го очаквам,макар,че очаквам Ортиз да отмъсти,все пак на Stacked не беше толкова далеч от победата(даже си беше близо :) ).

[url="http://imageshack.us"][img]http://img120.imageshack.us/img120/9594/mcmgsm61ya1.jpg[/img][/url]

Link to comment
  • 3 months later...

Franklin vs. Silva

- Лично от мен един от най-очакваните мачове тази година. Още след като свърши първият им мач и Silva буквално мина през Franklin ми беше интересно да видя реванша.

Silva страхотен mauy-thai, както казва Joe Rogan, INSANE!!! Striking, много добър clinch, солиден takedown defence и BJJ black belt. Последните пет мача, пет победи. Tony Frykland (W,KO, 1st Round), Chris Leben (W,TKO, 1st Round), Rich Franklin (W, TKO, 1st Round), Travis Lutter (W, Submission 2nd Round), Nathan Marquardt (W, TKO, 1st Round). Като цяло от както дойде от PRIDE се представя страхотно и погреба голяма част от MW дивизията.

Franklin като цяло е доста комплектован. Добър stand up, физически доста силен, добри takedowns и Ground and Pound и BJJ brown belt. В последните пет мача, 4 победи и 1 загуба. Nate Quarry (W, KO, 1st Round), David Loiseau (W, Decision Unanimous), Anderson Silva (L, TKO 1st Round), Jason MacDonald (W, TKO, 2nd Round), Yushin Okami (W, Decision Unanimous). Ако има някой в момента, който може да бие Silva в UFC това е човекът.

Връщайки се към първият им мач ми е интересно какъв Rich Franklin ще видим този път. Нещото, което реши мача в полза на Silva явно беше clinch-a. Явно Franklin не е очаквал, че Silva ще успее да го доминира толкова лесно, но явно не знаеше къде се намира след като Silva го удари с няколко доста добри колена, които в последствие оставиха Franklin със счупен нос. Няма съмнение, че този път Franklin e работил доста върху clinch-a, но си мисля, че Silva ще използва дължината си ще държи дистанция и когато Franklin му даде шанс ще го довърши. В момента единствения начин Franklin да победи е ако успее да го държи на земята през целия мач, което не е лесно ако срещу теб е black belt.

Silva TKO 2nd Round

Vera vs. Sylvia

- Пореднита доста трудна за прогноза битка, което според мен ще бъде добър тест и за двамата

Vera е mauy-thai striker, с добър wrestling и добри умения както на крака така и на земята. Не го бяхме виждали доста време, защото имаше недоразумения с мениджера му, който не му е казал, че UFC са му предложили нов контракт и title shot (тогава шампион беше Sylvia). След като е разбрал за недоразумението, Vera веднага е уволнил мениджъра си, подписъл е нов контракт с UFC и сега е на линия след тази пауза, която направи. Най-големите му победи са над Assuerio Silva, Frank Mir и Justin Eilers. Смятан за един от най-големите таланти в тази дивизия и въпреки че е доста критикуван за това, че не се бие в Light Heavyweight дивизията той все пак продължава да се бие при "тежките" и се справя доста добре.

Sylvia има добър stand up, доста внушителни размери и голям reach и като цяло е труден за нокаутиране. Най-големите му успехи са победите срещу Arlovski и Monson, но наскоро загуби титлата си след като беше доминиран от Randy Couture. Един от най-мразените бойци в UFC и ако Vera победи определено ще стане любимец на феновете.

Както казах в началото трудно е да се предвиди, кой ще победи. Все пак си мисля, че Vera ще грабне победата, защото Vera е по-бърз, по-атлетичен и в момента се намира в доста добра форма.

Vera Submission 2nd Round

Gurgel vs. Robinson

- Jorge Gurgel e 11-2 в своята кариера, идвайки с победи над Danny Abbadi и Diego Saraiva. В последния си мач победи именно Saraiva като спечели Fight of the Night award и счупи челюстта си и получи няколко кръвоизлива. Има доста добро кардио, но е известен с BJJ-то си и 9 от победите му са със submission.

Robinson e 8-2 и въпреки, че няма особени успехи, но има доста агресивен стил. Определено обича да доминира физически своите опоненти и има добър clinch и на земята има доста добри умения. В дебюта си беше победен от Kenny Florian и сега ще има шанс да започне на ново.

И двамата са доста добри на земята. Единия е доста техничен, а другия е агресивен и експлозивен. Предполагам, че Gurgel ще избере да държи под контрол битката и да се опитва да го нокаутира рано, а Robinson ще иска да го свали и да покаже, какво може. Лично аз мисля, че когато Robinson го свали на земята ще го доминира и ще грабне Decision-a.

Robinson Decision

Bonnar vs. Schafer

- Bonnar e известен най вече с участието си на Ultimate Fighter 1 и знаменитият му мач с Forrest Griffin, който се превърна и в мач на годината. В момента е 10-4, като има загуби от имена като Forrest Griffin, Rashad Evans и Loyto Machida. В момента тренира при Randy Couture заедно с Forrest Griffin. Bonnar не е известен с това, че приключва битките, в които участва, но пък показа страхотно Jiu Jitsu и победи Mike Nickles в последната си битка.

Schafer е BJJ black belt и добър mauy-thai. В последната си поява бе победен от Bisping, но преди това имаше 4 поредни победи.

Schafer ще иска да свали Bonnar на земята възможно най-бързо, но след като Bonnar тренира с Randy Couture според мен лесно ще вземе победата.

Bonnar Submission 1st Round.

Като цяло очаквам добро PPV. И въпреки че card-a не е от най-силните все пак има какво да се види и може да стане доста добро турнирче. Отново нямам време за по обширен коментар и затова направо ще дам прогнозите за undercard-a.

Okami TKO 1st Round

Maia Submission 2nd Round

Starnes Decision

Black TKO 3rd Round

Link to comment
  • 2 months later...

Скоро време обаче как Силва ще си загуби титлата.. просто го усещам. Може би дори на следващия тайтъл дефенс. Жалко за Рич, просто не е във форма, а този както и предния мач срещу "паяка" му костват много физически и психически сили.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...