Jump to content

Клетката на Radox


Radox

Recommended Posts

Време е да поразнищим историята на един от най-невероятните кечисти в САЩ днес и персонален мой любимец - Крисчън Кейдж! Съвпадението на имената не е случайно - The CAGE of Radox и Christian CAGE. :P

Истинското име на Крисчън Кейдж е Джейсън Ресо. Той е роден на 30 ноември 1973 година в град Kitchener, Онтарио. Израства в Orangeville, пак в Онтарио. В този град се запознава с Адам Копланд, по-познат днес като Острието. Двамата стават първи приятели и по-късно завършват заедно колеж. През 1994 година Джейсън Ресо започва да тренира кеч в Торонто. През юни 1995 година той вече е готов за първия си професионален мач. Ресо си избира за първи "ник" в кеча името Крисчън Кейдж. Интересен е начина на получаване на това име. Ресо го "сглобява" от имената на двамата си любими актьори - Никълъс Кейдж и Крисчън Слейтър. Да се върнем на споменатия му пръв мач през юни 1995-та. Той е срещу неговия съученик в кеч-училището Зак Уайлд. Двубоя завъшва без победител. След това Крисчън започва да се бие предимно в южната част на Онтарио, после в Мичиган, Пенсилвания и т.н. Доста голяма част от двубоите му по това време са отборни, като негов партньор почти винаги е Острието. Двамата си избират името "Самоубийствените блондини". През 1997-ма двамата стават хийлове и се обединяват с Райно, Бил Скълитън и Джъст Джо (в TNA се бие с името Legend). Петимата създават групировката Thug life. По-късно фракцията се разпада, защото кечистите поемат по собствен път, а Острието дори подписва с WWF. Минават няколко "скучни" месеца за Крисъчн Кейдж, след което прогресът му е забелязан от доста хора и най-вече от агенти на WWF. Той заминава да тренира там и не след дълго - през август 1998-ма WWF му предлага договор! Кейдж без колебание подписва! Името му обаче се струва прекалено дълго на сценаристите на WWF и те го променят само на Крисчън, махайки Кейдж. Крисчън прави своя дебют за компанията на шоуто In Your House: Breakdown, проваляйки мач на Острието. Малко по-късно - на Страшния съд 1998, Крисчън прави дебютния си мач, постигайки голям успех - той става Шампион в леката категория! Само още 3-ма кечиста са постигали подобен подвиг - титла в първия си мач за компанията.

Царуването му не трае дълго и след това, Крисчън става отборен кечист, създавайки отбор с Gangrel. Двамата горещо молят Острието да се присъедини към тях, но той отначало отказва да има нещо общо с подобни откачалки. Все пак накрая Острието склонява и тримата създават групировката "The Brood", която тероризира по-слабите кечисти. Впоследствие тримата се присъединяват към зловещата фракция на Гробаря Ministry of darkness. Тримата помагат на Гробаря да "обеси" Big Bossman на Кечмания 15. След като Гробаря отвлича Стефани Макмеън, нейният приятел Кен Шамрок залавя Крисчън и го принуждава да му каже къде е скрита Стефани. Това вбесява Гробаря и той изритва Крисчън от Министерството. Острието и Gangrel обаче са лоялни към своя приятел и също напускат Министерството. С това The Brood стават фейсове. Gangrel обаче се отделя от групата и се опитва да насъска двамата един срещу друг. Те се вбесяват и го потрошават от бой, затвърждавайки съюза си.

После Острието и Крисъчн започват вражда с Братята Харди. Именно тази вражда се смята от много фенове за нещото, което изстрелва кариерите на четиримата нагоре. Двата тима сътворяват страхотни мачове, кулминиращи в паметен мач на Безмилостно 1999 със стълби, в който братята Харди печелят. Кариерите на двамата вървят нагоре и те си изграждат интересни образи на тийн-идоли, които позират за камерите и постоянно ръсят простотии (предшественици на образа на MNM). Острието и Крисчън печелят за първи път отборното злато на WWF на Кечмания 16 в невероятен троен мач със стълби срещу Братята Харди и Братята Дъдли. Трите отбора заформят невероятна вражда, която доминира таг-дивизията на WWF повече от година и се смята от доста хора за най-добрата отборна вражда в WWF за всички времена. Трите отбора си разменят титлите многократно, като междувременно участват и в 3 невероятни TLC мача. От тази вражда най-много "намазват" Крисчън и Острието, защото двамата печелят титлите цели 7 пъти, което остава рекорд за доста време в WWE. Едва години по-късно Братята Дъдли успяват да го задминат, печелейки за 8-ми и последен път титлите. Междувременно, към края на 2000 година, Острието и Крисчът стават протежета на издигащата се звезда Кърт Енгъл, помагайки му в много от неговите мачове. На Кечмания 17 пък в компанията идва старият приятел на двамата - Райно, помагайки им да спечелят отборните титли за пореден път. По ирония на съдбата, през юни 2001-ва, до полуфиналите на Кралят на ринга достигат именно четиримата "приятелчета" - Острието, Крисчън, Райно и Енгъл. Кърт Енгъл ги моли да се лигавят срещу него в мачовете, за да може да спечели трофея, но Острието и Крисчън не пожелават да го сторят. Крисчън измъчва максимално Енгъл в полуфинала, а на финала Острието успява да победи Енгъл и да стане Крал на ринга за 2001-ва година!

След тази победа на Острието, сценаристите решават да развият образите на двамата и Крисчън най-сетне получава единична кариера. Той започва все повече и повече да завижда на Острието за успеха му и накрая се обръща срещу него. Двамата започват вражда за Интерконтиненталната титла, като Крисчън успява да я спечели! По-късно Острието си я печели обратно, но това не спира възхода на Крисчън. Той постига серия от победи и предизвиква легендата ДиДиПи на мач за неговата Европейска титла на Кечмания 18. Въпреки усилията, Крисчън не успява да го победи. През март 2002-ра WWF провежда първия си драфт, който завинаги разделя Острието и Крисчън. Острието отива в Smackdown!, а Крисчън остава в RAW. Там той сформира групата UN-AMERICANS заедно с Тест, Уилям Ригъл и Ланс Сторм. Те проповядват омраза към САЩ и излизат на ринга с обърнато Американско знаме.

Групата постига малко успехи и скоро Крисчън отново започва да се бори сам, но не за дълго - той става протеже на Джерико и скоро двамата печелят отборните титли, задържайки ги за доста време. След това Скалата, който тогава е хийл, обявява ненадейно Крисчън за своя наследник в WWE. Изключително гордият от това Крисчън започва да позира, да говори и да се облича като Скалата, наричайки себе си "Новият шампион на народа". По този начин, на Страшния съд 2003, Крисчън печели вакантната Интерконтинентална титла в кралска битка с 9 човека.

Междувременно, съюзът му с Джерико продължава. Двамата сключват облог - кой от двамата ще успее да вкара Триш или Лита в леглото си. В крайна сметка Крисчън не успява, но Джерико започва връзка с Триш. Крисчън е доста ядосан от това и се обръща срещу него, като двамата си насрочват мач за Кечмания 20. На този мач, Триш прецаква Джерико и помага на Крисчън да спечели най-голямата победа в кариерата си досега. Двамата продължават да враждуват до 10 май, когато в един мач в клетка, Крисчън контузва лошо гърба си... Контузията коства 4 месеца на Крисчън, но след като се завръща през септември, той отново напада Джерико. Враждата завършва с победа за Джерико. На Кралския сблъсък 2005, Крисчън се засича с най-голямата млада звезда на WWE по онова време - Джон Сина. Двамата правят фрий-стайл битка, след което Крисчън се ядосва много на Сина. Двамата разменят остри реплики на шоутата, но не могат да се срещнат, тъй като са на различни шоута. Междувременно Острието се завръща в RAW, а не в Smackdown! след контузия. Двамата не се засичат много често, но все пак печелят място в първия по рода си MITB ladder мач на Кечмания 21. Острието печели мача и куфарчето, даващо му право да се бие за Световната титла когато пожелае през следващите 12 месеца. След този мач двамата се обединяват отново, но за кратко - Крисчън е изтеглен да отиде в Smackdown! при третия драфт.Все пак, през юни 2005-та, Сина, който междувременно е станал WWE-шампион, бива изтеглен да отиде в RAW при третия драфт. Крисчън веднага го конфронтира и поисква мач за титлата на WWE срещу него. Същото обаче прави и Крис Джерико и тримата се смилат от бой в мач за титлата на Сина на Мъст 2005. Сина запазва. Малко след това Крисчън е изтеглен да отиде в Smackdown! С преместването му в новото шоу образа му се освежава и феновете най-после започват да вярват, че неговото време е дошло. Крисчън връви стремително нагоре и точно когато изглежда, че най-сетне наближава Световната титла, той решава да напусне WWE! Това става в началото на ноември 2005, след като Крисчън се вбесява на ръководството. Крисчън напуска компанията и става свободен агент. Естествено, конкурентите от TNA веднага му предлагат договор и той подписва без да се колебае. Той се прекръства отново на Крисчън Кейдж и е готов за дебюта си за TNA.

И това става на Genesis 2005. Крисчън Кейдж дебютира и получава невероятни овации от тълпата. Той казва, че иска титлата на TNA, след което се съюзява с Team Canada, които му дават тяхна тениска. По-късно същата вече обаче, Крисчън Кейдж става фейс, след като пребива Team Canada, къса тениската си, и се съюзява със старите си познайници Братята Дъдли. След това Кейдж неочаквано е нападнат от Монти Браун. Двамата заформят гореща вражда и се срещат на Turning point 2005. Крисчън побеждава Браун. С идването на новата 2006-та година, образа на Кейдж се затвърждава още повече. Той и завърналата се легенда Стинг побеждават шампиона Джарет и Монти Браун на Final resolution 2006. Не след дълго Кейдж получава мач за Световната титла срещу Джарет! Двамата се срещат на 12 февруари 2006 на турнира Against all odds. И това е нощта на живота на Крисчън, защото той успява най-сетне, след толкова много мъки да стане Световен шампион!!! Малко след прибирането си в хотелската стая, Крисчън получава друга приятна изненада - SMS от най-добрия му приятел Острието, който го поздравява за титлата, която е чакал 12 години!

Това е историята на Крисчън Кейдж от раждането му, до заветното спечелване на Световната титла! Без съмнение Крисчън е един от най-надарените и интересни кечисти на нашето съвремие. Той също така е и един от кечистите, които са изстрадали най-много и са чакали най-дълго, преди да постигнат върховния успех - спечелването на Световна титла. За съжаление Крисчън не успя да постигне това в компанията, която го създаде - WWE, заради непрекъснатото му пренебрегване от сценаристите. Той доказа, че е и умен, взимайки рискованото решение да отиде в конкурентната компания TNA. За щастие това се доказа добър ход и там Крисчън най-после получи това, което заслужаваше. За финал ще кажа едно нещо:

CAPTAIN CHARISMA CHRISTIAN CAGE FUCKING OWNS AND THAT'S HOW HE ROLLS :

35izpu1.jpg

Link to comment

Забавно четиво. Нещо против след няколко дена да стане статия на сайта? :)

Разбира се, че не :) Само ме е яд, че стана леееко кратко, но покрай тия изпити сега нямам много време.

35izpu1.jpg

Link to comment

Браво Radox!Стаходна статия,която ще помогне на доста от новите фенове,а и не само да се образоват на тема Christian Cage :) Евала за положения труд!

Link to comment

Доста добра статия! Определено трябва да бъде добавена и на сайта. Чак сега ми стана ясно, защо ти трябваше снимка на Christian Cage в гръб :)

Posted Image

Link to comment
Shawn_Michaels

Статията е наистина доста добра и проследява цялата кариера на Крисчън,иначе за Крисчън ми знаете мнението..... :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
HEIDENREICH

Хубава статия,но както каза Фил мястото и е на сайта,не мога да разбера защо и тя и безсмислената анкета в предишния брой са част от клетката....Яд ме е за формата с интервютата-има още интересни хора във форума за които бих научил разни неща...

 

Link to comment
Brock_Lesnar

Много хубава и обширна статия, кариерата на Крисчън наистина си заслужава вниманието.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Много добър материал!Браво! :clap:

[url="http://imageshack.us"][img]http://img120.imageshack.us/img120/9594/mcmgsm61ya1.jpg[/img][/url]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...