Jump to content

Клетката на Radox


Radox

Recommended Posts

Реших да поразсъждавам върху един доста важен въпрос, който отлагах от доста време... Нека се замислим. Накъде отиват нещата? Ние вече кеч-фенове ли сме, или роботи? Откога не сме се наслаждавали на кеч-събитие по един истински фенски начин? Ами при мен лично е от години... Защо е така? Ами защото постоянно четем спойлери, клюки и т.н. Но не това е най-лошото. Най-лошото е, че ние сме "еволюирали" от кеч-фенове в кеч-анализатори, които вместо да си гледат просто ей така за кеф кеча, постоянно разсъждават кой трябвало да получи пуш, как се развивали задкулисните игри, кой потрошил телевизор в скъп хотел... Питам, има ли смисъл от това? Какъв е смисъла от това да разнищваме кеча до дупка и да се затормозяваме с излишни задълбочени факти и анализи, вместо просто да ГЛЕДАМЕ като едни маркове шоутата, и да им се кефим? Просто искам да гледам като през 1999-та и да казвам: "Я, тоя Кейн как преби Х-пак! Искам следващата седмица пак да го срита!", без да ми пука дали това ще навреди на враждата им, на образите им, на пушовете им, и на други подобни простотии... Но възможно ли е това? С всички тези знания за кеча, които сме придобили през последните години, изглежда не. Но нека поне се опитаме. Нека поне пробваме просто да СЛЕДИМ шоутата на WWE и TNA, без да четем кой си е скъсал мускула и кой се е скарал с Джарет, поради което го очаква дълга серия загуби. Просто да гледаме и да приемаме казаното по телевизията от WWE и TNA за чиста монета. Питам, няма ли според вас това да ни достави по-голямо удоволствие, все едно гледаме един як екшън-сериал, който обаче е изпълнен с много по-интересни елементи от сериалите - вражди, извратени мачове, образи, кучки и т.н.??? Абе понякога направо завиждам на хлапетата, които гледат по GTV и направо ми се иска да мога пак да бъда като тях. Да мога както в шести клас да се кефя, че Рикиши и сгазил Ледения, докато всичките ми съученици се дразнят от това. Ех, спомени... Не знам за вас, останалите членове на BWC, но аз смятам да си дам една дъъълга почивка от посещения на сайтове с кеч-новини и статии и просто да следя шоутата без да превъртам, и да се КЕФЯ. Ето това смятам да направя и ви съветвам и вас да направите същото. Поне опитайте.

Кечът е ЗАБАВЛЕНИЕ, а не политика!

35izpu1.jpg

Link to comment
UltraMadd

Аз лично не вярвам, че ще мога просто ей така да гледам кеча без да чета никакви новини за него. На мен backstage новините са ми интересни и имам желание да ги чета. Въпросът със спойлерите стои малко по-различно. Мисля, че е по-добре тях да не ги чета, но не съм сигурен дали те са основното нещо, което ми разваля удоволствието. Ако един сегмент или мач е направен добре, той просто няма как да не ми хареса. Ето например завръщането на Jarrett. От много време беше ясно, че той ще се завърне, то нямаше кой друг да е, но въпреки това тотално mark-нах out, когато го видях отново в ТНА и това, че знаех, че точно той ще се появи по никакъв начин не ми попречи да се израдвам максимално на появата му. Не вярвам също така, че някога ще мога отново да гледам на кеча по същия начин като когато бях малък. Нещата много се промениха от тогава. Като знаеш, че всичко това не е истина, не можеш да се кефиш по детински начин на това, което виждаш. Поне аз не мога. А и аз все още изпитвам удоволствие като гледам кеч. Това удоволствие най-вероятно не е като това, което изпитват децата, а и съм сигурен, че се кефя на съвсем различни неща от тези, на които те се кефят, но все пак изпитвам удоволствие, а това наистина е важно. Ако не изпитвах удоволствие, едва ли щях да продължавам да гледам кеч.

Posted Image

Link to comment
Shawn_Michaels

Мисля,че периода на здравото марк-ване е отминал за мен,все пак не съм вече дете,че да се радвам и да гледам толкова наивно на нещата,както едно време ми беше супер яко да си играя на каубойчета,войници и ала бала с играчките :D ,но тоя период отмина и примерно сега ще ми е тъпо да си играя :) ,че и с кеча е така за мен,сега гледам на него по един по зрял начин,а и съм си кеч маниак както бях и преди,така че не мисля че всички тези знания ме правят по малко фен.Както и спойлерите резултатите и всичко при мен въобще не ми намаляват кефа като гледам,много ми е интересно да видя как ще станат нещата в действителност въпреки,че съм прочел и знам кой и как бие примерно,но пак я има тръпката при мен и не мисля,че някога ще стихне щом не е стихнала досега

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
heavy^fuel

Да,и аз това си мислех от известно време докато четях безбройните анализи и мнения и прочие във форума.Чудех се аджеба как се забавляват някои от хората тука с тези постоянни анализи,постоянно търсене на косури на това или онова шоу.Лично за мене аз си следя ТНА и наистина си го гледам като някъв супер як сериал при това без да съм хлапе или нещо такова.Просто се отпускам и се нося по течението на историите...Каквото са букнали това гледам и ми е кеф.Точно и за това мненията ми в този форум са рядкост.И аз не знам защо влизам тук предвид гореизброените неща,но може би,за да видя отзивите и на другите фенове. :)

[img]http://img85.imageshack.us/img85/1619/tna01lq6.jpg[/img]

Link to comment

И аз искам да съм си както преди и да си марквам само ама просто няма как да стане, четат се спойлери и анализи и погледа ми към кеча се промени(най-вече покрай форума).Като си спомня преди като даваха кеча по БТВ, Първичната Сила в четвъртък,и когато казваха за даден турнир "снощи еди-кво-си" се ядосвах, че не съм го гледал, и в сряда дебнех БТВ за да гледам ППВ-тата. :)

На мен пак ми е интересно да гледам въпреки спойлерите, гледам да ги избягвам, но понякога не издържам и ги поглеждам..Е, има някои неща които и без спойлери са ми ясни.. най-пресния пример - Сина запазва на Backlash...Дори и да не разбирах нищо от кеч щях да се досетя, че Сина ще запази yet again.

Има и случаи,в които ми е много яко да гледам и просто си марквам, например RR или WM.

Като цяло съм в средата на всичко, нито съм някакъв анализатор, нито пък гледам просто ей така както преди, когато не знаех какво е феис и хиил и т.н. :)

  • Upvote 1

635682_orig.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...