Jump to content

"Уау, ето този ще бъде звезда!" - ... но не става


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Случвало ли ви се е да видите някой кечист и веднага или почти веднага да си кажете "Уау, ето този ще бъде звезда!", но в крайна сметка този кечист да НЕ постигне main event статута, който първоначално сте си помислили и сте били сигурни, че може да постигне? Кои са тези кечисти, за които ви се е случвало това?

Link to comment
Shawn_Michaels

Няма такива засега :) ,ще видим какво ще стане с CM Punk,но засега няма :) ,по-скоро има много,които са ме учудвали,че са ставали звезди не такива,които не са ставали.

Примерно JBL,Eddie Guerrero,Rey Mysterio изключително много ме учудиха,че достигнаха такива нива

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

ДДП... Пейдж беше може би най-иновативният кечист в САЩ през Атитюд ерата/nWo периода, който така и не получи заслужилия си пуш ;) Хм, с Рейвън беше същото, макар че Рейвън не може да се мери по умения с Пейдж, но пък е по-добър в brawl-овете и в промотата, което в онези години говореше добре за един кечист, т.е. - смятам, че след ECW трябваше поне да получи повече внимания от the big two, каквото получи чак в ТНА и то получи пуша си в своя залез... нищо, поне с този пуш затвори устите на критиците си ;) Както и да е, ДДП е по-фрапиращ случай, при положение, че тогава мейн евентъри бяха динозаври като Пайпър и Хоуган, които са правели мейн евенти през 86!!!!! :( Шелтън Бенджамин, бтв, е много по-стряскащ случай от Карлито, защото този младеж изумява целия свят... с изключение на Вини Мак, него го изумяват само напомпаните некадърници ;)

Примерно сега виждам един модерен еквивалент на ДДП у Остин Ейрис, разликата са стила им(въпреки че и двамата са иновативни) и компанията ;)

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b290/-CaPtAiN_cHaRiSmA-/f24afa9a.png[/img]
[color="#990000"]HAIL SABIN[/color]

Link to comment
Brock_Lesnar

Веднага се сещам за Крис Мастърс, на който стероидите му провалиха иначе обещаващата кариера.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
nWoHulkster

За DDP не съм много съгласен. Верно, че можеше и повече да постигне, но при всички случаи си беше успешна WCW main event звезда и three time, three time, three time WCW World Heavyweight Champion. Това, за което най-много ме е яд при DDP е, че не му дадоха титлата, когато беше на върха на популярността си (1998), но пък от друга страна в WCW през 1998 имаше доста babyface кечисти, които бяха на нивото на популярност, което е нужно, за да си шампион - Goldberg, DDP, Nash, Sting и донякъде още един-двама. Просто не можа да се вреди Page, a през 1999 вече беше леко късно IMO. Така или иначе Page беше babyface от топ 3 през цялата 1998 и част от 1997, така че не е като да не е постигнал нищо. Пък и след 1998 пак си го третираха като главна звезда, поне през по-голямата част от времето. Иначе верно DDP рулираше ЯКО едно време. Get ready to feel the BAAAANG! :)

Така, ето за тези се сещам аз (в хронологичен ред):

___________________________________________________________________

Wrath - Винаги съм го харесвал най-вече като присъствие на ринга, но и си беше солиден като big man кечист. 1998 обаче беше годината, когато си казах "Уау, ето този ще бъде звезда!". Wrath тъкмо беше подхванал една squash серия ала Goldberg и мачкаше тотално. The Meltdown беше много як finisher, а пък публиката бавно и полека започваше да се радва все повече и повече на Wrath. Аз съвсем сериозно възприемах Wrath като един от много малкото кечисти, които могат да се опрат на бате Goldberg и които имат някакъв шанс да го бият за първи път (говоря от mark гледна точка, така де, тогава бях едва на 12 години - нищо, че вече четях из нета). Всичко вървеше много добре, но тогава дойде мача му срещу Kevin Nash. Nash скоро щеше да се бие срещу Goldberg за титлата и явно затова решиха да го нахранят с Wrath. Самият мач поне беше забавен, но уви след това Wrath тръгна надолу и с това фантазиите ми за Goldberg/Wrath dream match отидoха на кино :(. После Kronik бяха забавно отборче през 2000 в WCW, лошо в WWF и прилично в All Japan, но в крайна сметка Wrath така и не постигна това, което си мислих, че може да постигне.

___________________________________________________________________

Lance Storm - Края на Юли/началото на Август 2000 (a.k.a. buildup-a за New Blood Rising PPV-то) - Lance Storm F'N OWNED! Просто този период тотално ме беше убедил, че Lance Storm е на път към големи неща. Образът му тогава мачкаше отвсякъде и имаше доста потенциал за големи неща. Triple Crown Champion Lance Storm до ден днешен си ми остава един от най-добрите спомени от 2000 г.. Всичко вървеше много добре до момента, когато WCW направиха поредната backstage рокада и тези, които даваха push-a на Lance (Vince Russo, Disco Inferno & Johnny Ace) загубиха власт, или поне значителна част от нея. И все пак, Lance не беше напълно закопан и поне се подвизаваше в отборната дивизия. Имаше някаква надежда дори и когато WCW премина в ръцете на McMahon, но както обикновено се случва в WWE Lance Storm като цяло sucked и беше яко скучен образ. Don't blame Canada - blame yourselves!

___________________________________________________________________

Sean O'Haire - Въпреки че беше зелен, още откакто го видях през 2000 си казах, че в този момък има голям потенциал. Той щеше да бъде една от бъдещите главни звезди на WCW, ако компанията не беше попаднала в ръцете на McMahon, а примерно в тези на Bischoff. За съжаление после WWE не му дадоха истински шанс, a на O'Haire спря да му пука за кеч и всичко приключи.

___________________________________________________________________

"The British Storm" Ian Harrison - Една от трите главни heavyweight надежди на XWF или "федерацията на Hogan" както грешно се говореше едно време. Като качество XWF не беше нищо особено, но имаха простичка old school style family friendly формула, която все си мисля, че можеше да пробие на пазара, ако Vinnie Mac не беше краднал ключовите играчи на компанията, но да не се отплесвам. Ian Harrison (бивш културист и май Mr. Universe) и Hail (пича по средата на петата снимка, R.I.P.) бяха двете най-основни надежди на компанията. Jimmy Hart беше мениджър на Hail, а пък Ian Harrison (заедно с "Mr. Perfect" Curt Hennig) беше част от заформящият се stable на Bobby "The Brian" Heenan. И двамата кечисти изобщо не бяха нищо особено на ринга, но пък и двамата имаха външен вид, който веднага грабва окото на един случаен зрител. На мен лично Harrison ми харесваше повече, а и на който съм го показал всеки е останал впечатлен от него като визия и т.н. Просто от кечист с такъв внушаващ външен вид при интелигентен booking могат да се направят добри неща и много пари на mainstream ниво (пример: Batista). XWF си потъна, но Harrison продължи още 2-3 години. Престой на indy сцената във Флорида, един мач за TNA, известно време main eventer в Puerto Rico по време на XWF vs WWC враждата, tag team шампион по време на XWF vs Memphis Wrestling враждата и от там вече му изгубих следите, даже предполагам, че вече е вън от кеча. Жалко :(.

___________________________________________________________________

Edited by nWoHulkster™
Link to comment
  • 11 months later...

Аз бих се изказал по тази тема.

Van Hammer - наред с Wrath, за мен това беше един много обещаващ heavyweight, който по някакви причини бе забутан в low карда. Първите му прояви като Heavy Metal Van Hammer са пълна простотия, макар че имам бледи спомени от солиден pop на публиката. Хипарският гимик бе ужасен, но последвалият го "hate peace" гимик ми пълнеше душата. Ентрънс музиката също допринасяше и изобщо всичко беше наред. Мини пуша бе налице, докато Сид и Рик Стайнър не го размазаха. На Ван Хамър му липсваше малко експлозивност, но по мое мнение уменията му на ринга си бяха повече от прилични. За съжаление Cobra clutch бе прекалено примитивен финишър. Жалко, че не го видях поне с TV титлата.

Alex Wright - или по-скоро Берлин. Колкото и да мразя Backstreet boys физиономии, Берлин гимика ми харесваше много. Предполагам самият образ - движи се с Мерцедес, не иска да говори на английски, черните облекла и прочее. Беше ясно още в самото начало, че никой американец няма да приеме такъв образ, защото той характеризираше един вид мини германски национализъм, нещо което страхува х'американо и до ден днешен. :D

На мен пък ми допадаше, макар че точно Алекс не беше най-правилният човек за тази работа, но поне се стараеше. За жалост движение като German suplex трудно мога да приема за финишър. Иначе, на ринга беше много добър, смятам че две мнения по въпроса няма. Das Wunderkind!

Scott Norton - заслужено утвърдена звезда в Япония, но за мое огромно съжаление не му бе даден main event статус в WCW. Вярно, че скуош мачовете му бяха зверски и още си ги гледам, но все пак поне една шампионска титла щеше да ми дойде добре, пък на него не знам :D Каквото и да кажа за него ще е малко. Абсолютен дзвер и тотален bad ass attitude! В днешно време това страшно ми липсва. Спомням си думите на Нортън след един скуош мач срещу Lodi, тъкмо беше станал IWGP шампион - "I want heavyweights, I need some big men, don't put punks like this....." Аххаха. :D

И като пиша за Скот Нортън веднага се сещам за още един мъж, който си мислех, че ще постигне доста по-висок статус в WCW, но уви:

Ice Train - ето един циганин, който определено имаше и визия и излъчване и не лоши умения на ринга. Тотален двойник на Куба Гудинг Младши, само че в голям размер. :D Така като се замисля май по-висок отскок при splash от земята не съм виждал, направо невероятно. Музиката му беше номер едно. :good: Жалко, че не дадоха повече шанс и на Fire & Ice отбора.....

Link to comment
nWoHulkster

Alex Wright - или по-скоро Берлин. Колкото и да мразя Backstreet boys физиономии, Берлин гимика ми харесваше много. Предполагам самият образ - движи се с Мерцедес, не иска да говори на английски, черните облекла и прочее. Беше ясно още в самото начало, че никой американец няма да приеме такъв образ, защото той характеризираше един вид мини германски национализъм, нещо което страхува х'американо и до ден днешен. :D

На мен пък ми допадаше, макар че точно Алекс не беше най-правилният човек за тази работа, но поне се стараеше. За жалост движение като German suplex трудно мога да приема за финишър. Иначе, на ринга беше много добър, смятам че две мнения по въпроса няма. Das Wunderkind!

По принцип съм фен на "Das Wunderkind" Alex Wright, но Berlyn си вече си беше нещо друго, нещо значително по-добро. И на мен много ми харесваше този образ. The Wall също радваше в комплект с Berlyn. Изобщо доста потенциал имаше тази комбинация и по едно време бяха почнали да набират скорост, но за съжаление обстоятелствата принудиха WCW да drop-нат gimmick-a, а от него можеше да излезне перфектен US шампион. :(

All Hail Berlyn!

Link to comment
Shawn_Michaels

Berlin мачкаше :) и между другото завършването му беше никакъв German suplex ами Neckbreaker(ала Rude Awekaning)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
HEIDENREICH

Сега ми се спи и ще дам кратко мнение ,после ще се включа с подробен коментар по тази тема ,която много ме заинтригува.

Годината е 1993-та ,лятото ,през цялата година Йокозуна гази като танк,пречука Хоган на КOTR ,преби общо взето всички в ростера без Тейкър,който по това време си имаше проблеми с Giant Gonzales & Mr Hughes и поне по телевизията го държаха настрана от шампиона.

На 4 юли направиха прословутия Yokozuna vs USA епизод на самолетоносача,кечисти ,американски футболисти и пр се опитваха да го вдигнат(най-забавното беше,че Crush-Brian Adams всъщност го вдигна ,но се сети,че не трябва да е той човека и го изпусна :D

Та накрая иде Lex Luger с нов ултра патриотичен гимик слиза от хеликоптер,вдигна Йокозуна и зарадва народа.Тъй като не го бях гледал като нарцисист бях много впечатлен,особено след обиколката му с Lex EXPRESS из страната-изобщо не съм очаквал ,че след всичко това накрая няма да вземе WWF титлата нито веднъж.Според мен човека добре се представи особено в мача на SumerSlam 93- тогава в Palace of Auburne Hills събваха около 28 000.А и гнусния ми братчед дето живееше в Германия беше гледал Bravo Tour и викаше,че Luger e победил Hogan в Берлин.

Има още много -следва продължение ;)

 

Link to comment

ми не знам дали се брои, но - Крис Харис. Бях убеден, че това момче е следващия МЕ човек в ТНА, а то ....

 

Link to comment
HEIDENREICH

Продължаваме по темата.

British Bulldog -частичен успех човека постигна,но през 92-ра на Уембли той бе на върха на света,очаквах световната титла,но скоро след това Майкълс му взе титлата,отиде във WCW през 94-та се върна във федерацията,но даже heel търна не му даде титлата.През 99-та човека се завърна пак за моя буйна радост,но вече бе затънал яко,беше бегла сянка на себе си и го забиха в лоу карда.

Ken Shamrock-World,s Most Dangerous Man -при дебюта си през 97-ма човека газеше като танк,набора ММА движения които ползваше го отличаваха от останалите,спечели мач срещу Джарет с вързани очи и усмирителна риза.Той стана KOTR IC шампион,но във абсолютния хаос който настъпи през 99-та също го забиха в мидкарда за постоянно.

Сега го пребиват в UFC ELITE X -Кен времето ти мина оттрегли се-жал ми е да гледам как всеки път те смазват от бой.

Ahmed Johnson-за тези които не го помнят-много много мощно негро,за разлика от Лашли много по овър сред публиката.През 95-та Йокозуна вече беше почти 300 кг,а той го вдигаше и го задържаше във въздуха,много по -леко от всички.Дяволски силен беше,финишъра му Pearl River Plunge беше много идеен и хората го харесваха-макар и нищо да не му се разбираше какво говори.Стана първия негър IC шампион,след това закъса с бъбреците,завърна се и мподгони бяндата на Faarooc(Ron Simons)-Nation of Domination и тогава някой идиот реше да го търне хийл като евентуален съперник на Тейкър и естествено му разгониха фамилията.

Татанка-освен две годишната победна серия(макар и основно над лоукардери и джобъри) той беше много популярен сред децата и макар и да не правеше ***** класики на хората им пукаше за него.Не загубата от Лудвиг Борга ,а малоумния хиийл търна през 94-та го закопа,даже бях чел че си е имал огромни проблеми сред индианската общност заради него.

Айде стига -може да има още една серия

 

Link to comment

Kane - Много му западна кариерата добре че сега стана шампион на ECW

Jeff Hardy - Мислих си че скоро ще получи титла ама какво направи пак взе наркотици

Carlito - Много западна той RAW се напълни с ME-търи и вече нищо не прави

RVD - Мислех че поне ще му дадат още 1-2 титли а те взеха че го изгониха

Sabu - След като върнаха ECW си мислех че той скоро ще вземе титлата но уви....

Goldberg - Едвам едвам получи 2 титли в федерацията а си надявах да ги мачка както ги мачкаше и в WCW

austin_aries_signature_by_anesredzic-d5b

Link to comment
Shawn_Michaels

Голдбърг две титли във федерацията.....,бъркаш се тука Голдбърг в WWE има само една титла!А и не е толкова изненадващо,защото и в WCW има една световна само,а по-това време roster-a в WWE беше максимално претъпкан.

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Голдбърг две титли във федерацията.....,бъркаш се тука Голдбърг в WWE има само една титла!А и не е толкова изненадващо,защото и в WCW има една световна само,а по-това време roster-a в WWE беше максимално претъпкан.

Е има 1 WHC и 1 hardcore или intercontinental не помня точно коя беше

austin_aries_signature_by_anesredzic-d5b

Link to comment
BigPoppaPump

D`lo Brown.Единствения човек,който е печелил интерконтиненталната и европейска титла,без в последствие да спечели световна титла.Наистина жалко за един прекрасен кечист.

[img]http://img145.imageshack.us/img145/446/williamstron7wl.jpg[/img]

Link to comment

Съвсем не е единствения.

По темата имах големи надежди за Carlito , но уви ... :wavecry:

Д'ло ти говори и двете титла по едно време. Друг кечист, който е правил това май е само Енгъл, в последствие той стана най-голямата звезда на WWE ...

Таях надежди за Masters, обаче ... За кой още ... Lashley при дебюта му, страшен спот беше направил тогава, вратотрошач убийствен. И все пак стана, но не може да се каже, че е стигнал върха.

Link to comment

^ Тази титла я е спечелил в WCW. На сайта на WWE има цялата история на US титлата. До 2001 година тази титла беше в WCW и последният шампион там е Booker T. След като Vince купи WCW тази титла беше пренесена в WWE, но малко по-късно през 2001 година беше обединена с интерконтиненталната. Титлата беше върната през 2003 година и от тогава се защитава само в SmackDown!.

Posted Image

Link to comment

Веднага се сещам за Сантино.С тази победа в Италия ...И как го подкрепяха всички.И на следващите шоута в САЩ също беше добро момче,но изведнъж тотално почва да съква.Той стана един доста добър heel,но не му дадоха пак шанс за титла.Защо си мисля,че ще го освободят след време ?

Link to comment
Kobester McField

дам и аз мислех че от Сантино ще стане звезда ама уви стана некъв п***л

[img]http://img301.imageshack.us/img301/1470/49811463fl2.jpg[/img]

Link to comment
  • 2 weeks later...

Ahmed Johnson - Да, както Heidenreich е написал Ахмед Джонсън заслужаваше много зверски пуш, който за съжаление не получи. Сравнения с Лешли не могат да се правят, защото единия има и физика и излъчване, много intensity, харесваше ми на микрофона и въпреки упреците, че наранявал кечисти, според мен си беше добър big man.

Brian Adams - Лека му пръст, но винаги ми е харесвал и се надявах още в 5-ти клас да стане шампион. :D В WCW, като част от NWO нищо особено, но пак поне Кроник бе добър отбор. Винаги ми е правило впечатление, че Адамс прави невероятно силов press up slam без да ползва отскока на противника. Може би най-големият човек, който е вдигал така бе Лекс Лугър, когато последния тежеше 285 паунда. За тая структура и тия дълги ръце на Адамс това си е направо нечовешко.

The Faces of Fear - Разглеждам ги заедно, защото според мен бяха смъртоносна комбинация и доколкото знам много уважавани на ринга, а и извън него. Да не кажа, че повечето кечисти са се страхували от тях. :D Финишъра им Backdrop into powerbomb радваше, макар не винаги да се получаваше. Жалко, че не им дадоха поне един път титлите.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...