Jump to content

NOAH - card за 21 January 2007


nWoHulkster

Recommended Posts

NOAH, 1/21/07 (NTV/G+)

Tokyo Nippon Budokan

1. Mohammed Yone, Taiji Ishimori & Atsushi Aoki vs. Kentaro Shiga, Yoshinobu Kanemaru & Dakota

2. Tamon Honda, Junji Izumida & Tsuyoshi Kikuchi vs. Akitoshi Saito, Masao Inoue & Kishin Kawabata

3. Akira Taue vs. Makoto Hashi

4. Yoshinari Ogawa & Shuhei Taniguchi vs. Doug Williams & Nigel McGuinness

5. Takuma Sano vs. Takashi Sugiura

6. Jun Akiyama vs. Go Shiosaki

7. GHC Jr. Heavyweight Tag Team Title: Jay Briscoe & Mark Briscoe © vs. Kotaro Suzuki & Ricky Marvin

8. Takeshi Rikio, Naomichi Marufuji & KENTA vs. Yoshihiro Takayama, Minoru Suzuki & SUWA

9. GHC Heavyweight Title: Mitsuharu Misawa © vs. Takeshi Morishima

Без съмнение най-добрият card на NOAH от месеци насам! Особено heel отбора в мач номер 8 е A-FUCKING-MAZING! Всичко от 5 (включително) нагоре задължително ще се гледа, а може евентуално и цялото шоу.

Link to comment

Искам да изразя леко несъгласие тука...

С Doug Williams & Nigel McGuinness би трябвало да кажеш от 4 включително :) Но трябва да отбележа, че имената в номер 5 не ми говорят много и малко допълнително инфо няма да навреди.

Аз лично сравнително рядко гледам шоута на въпросната промоция, но това изглежда доста обещаващо. Надявам се, че ще бъде също толкова добре реализирано колкото изглежда като кард.

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img]

[b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b]

Link to comment

Това шоу задължително ще се гледа най-малко заради main envent-а в който тайничко се надявам Morishima да спечели титлата :P Другите мачове също са адски интригуващи и ще се гледат.

Link to comment

охо, изглежда ми добре, много добре. Не мога да трая за да видя Брискотата с/у Сузуки и Марвин, това ще бъде златен джуниър хевиуейт екшън :) Няма да е зле отново да видиме МакГинес и Уилямс в действие на Японска земя в NOAH, последния път, когато ги гледах, ми се понрави как се адаптират в света на чистото пуроресу(казам така, защото и NJPW и AJPW в днешни дни твърдят, че правят пуроресу, а всъщност тяхното е пълна боза, като на Винс :)). Джун Якиама и Го Шиазаки го чакам също с нетърпение, и двамата могат да предложат изключителен модерен стил. Сано и Сугиура не съм сигурен, че ще се получи толкова добре, колкото би ми се искало, но не се захващам да говоря по тоя въпрос... Takeshi Rikio, Naomichi Marufuji & KENTA vs. Yoshihiro Takayama, Minoru Suzuki & SUWA ще бъде класическа мултиперсонна, кардът за тоя мач е главозамайващ. Накрая... о, накрая Мицухару Мисава и Такеши Моришима ще сътворят техничарска класика в пуроресу стил, надявам се да уловят старият дух на All-Japan изцяло! Което ме подсеща колко много от All-Japan има в NOAH, това шоу има кард, какъвто имаха и старите пуроресу-класики преди години, наистина кардът е адски добър. Първата НАвигация беше доста приятна, надявам се на 21и да видименещо дори по-добро, но едно е сигурно - NOAH нямат равни в Япония, особено след тая излагация на конкуренцията им в Токио Доум тоя месец :)

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b290/-CaPtAiN_cHaRiSmA-/f24afa9a.png[/img]
[color="#990000"]HAIL SABIN[/color]

Link to comment

(казам така, защото и NJPW и AJPW в днешни дни твърдят, че правят пуроресу, а всъщност тяхното е пълна боза, като на Винс :)).

Тук ще се наложи да поискам малко да задълбочиш тезата си, ако може.

Първата НАвигация беше доста приятна, надявам се на 21и да видименещо дори по-добро, но едно е сигурно - NOAH нямат равни в Япония, особено след тая излагация на конкуренцията им в Токио Доум тоя месец :)

Пак ще се наложи да те помоля, ако може да задълбочиш: защо излагация?

Link to comment

добре, ще го дам сега офтопика...

да започна от тук - това е лично мнение и не претендирам за някакъв авторитет в него. Навлезнах в пуроресу в 1998, т.е. най-вероятно с по-няколко години по-късно от повечето форум-ветерани тук. Но пък за компенсация се вманиачих и още през 1999 бях изгледал забележително количество материал от Япония, после пордължих през годините да следя активно, или казано иначе - запознат съм с пуроресу днес, както и с пуроресу преди години. Но въпреки това пак бих добавил, че не съм се заел да налагам твърдения с предишното мнение по темата, а просто отбелязах лична преценка, та да обясня сега и да не се отклонявам. Да започна с обстоятелствата - за мен AJPW са основоположниците на модерния стил на кеч, който виждаме в РОХ, или в ТНА, наситеност на стилове, смесване на стиловете, комбиниране на всякакъв вид кеч в един мач от всеки от двамата(или повече) кечисти - ниско на тепиха, хай-флай, граплинг. Идеята през тези златни години за пуроресу, да речем 89-99, доколкото аз я съзнавах, беше следната - един кечист трябва да владее всеки един стил в кеча и уменията му трябав да са разнообразни. Сега тази идея се реализира от повечето модерни известни промоции като ТНА и РОХ, NOAH(без Винс, разбира се). Уилямс/Кобаши класиката е незабравима, дума да няма, също ще се помнят отборите Кобаши+Акияма, дриймтийма Кобаши/Мисава, помня едни велик мач на Кобаши и Стан Хансен, до който навремето се добрах със сто зора. Мачове на годината, Петзвездни мачове - в AJPW те валяха, идваха всяка година с по два-три Петзведни, Мелцър почти не им маркираше мач с по-малко от ****. Наистина удивителен кеч не само за времето си, а и като цяло! И както казах, много от това е наследено от NOAH. Освен това AJPW имаха и букър от калибъра на Пол Хеймън - именно Шохей Баба, един от главните виновници за нереално доброто качество на AJPW през гореспоменатите 10 години от 89 до 99(т.е. до смъртта на Баба). ЗА NJPW важи абсолютно същото - в изминалите времена тук събмишън стила стигна висотите си в моите очи, популяризираха се луча либре елементи в класическото пуроресу, пък и NJPW поддържаха и поддържат силни връзки в Мексико и САЩ. Там се появиха първите признаци на, мисля че така го наричат, "лучоресу", комбинацията на луча либре и пуроресу, за чийто първи майстори са обявени кечисти като Джушин Лайгър и Ултимо Драгън. Пък и легенди напуроресу като Коджи КАнемото или Кейджи Мюто, един от най-популярните японски кечисти в САЩ, майсторът на ДДТ - покойният Шиня Хашимото. Никога не бих отрекъл това, което е дадено от тези две компании и бойците им на кеча, както не отричам какво е дал Винс и ветераните от УУФ на кеча....

....но фактът е един - ако сравня продукцията на NOAH или миналите години на All-Japan & New-Japan с тази на NJPW или AJPW в днешни разликата е от небето до земята. Аз съм порсто съм приел този модел на пуроресу от 90те години в Япония, гледал съм много тейпове от тези години, някои от които вече не функционират, и съм останал със силното впечатление, че това е същината на пуроресу. Та, някъде от 2002 не бях теглил цяло шоу на NJPW или AJPW до въпросното тазгодишно шоу в Токио Доум. Точно в 02 гледах едно шоу, ще прощавате, но сега точно паметта малко ми изневерява кое беше с точност, но фактът е, че от него ми преля чашата и напълно оставих New-Japan, като от All-Japan се отказах месеци след смъртта на Баба. Оттогава съм гледал само отделни мачове, които молех приятелите да ми режат от цялото шоу, най-вече заради Масахиро Чоно, Кейджи Мюто и останалите стари хард-хитъри. Този евент се реших да го дръпна най-вече защото пак почнах активно да се занимивам с обогатяване на кеч-знанията ми. Мачовете бяха 9, от които за добри, без забележки, намирам само последния, петия и шестия. Тези мачове наистина бяха на ниво, но, признайте, от 9 мача 3 добри, мен това шоу не успя през цялото време да ме развълнува. Мачът на Kaz Hayashi, Wataru Inoue, Koji Kanemoto, TAKA Michinoku и Tiger Mask с/у Shuji Kondo, Jushin Liger, Milano Collection AT, Minoru и "brother" YASSHI съдържаше огромен starpower, но като кеч не може да става дума за сравнение с качеството на отминалите години на кечистите от двата отбора, пък и отново се сетих какви кофти гимици имат в момента. Кавада с/у Накамура си беше чиста, класическа битка, по нея също нямам забележки, въпреки че нито този, нито предишния споменат от мен, нямат нищо общо с величието на All-Japan & New-Japan от едно време. Всъщност най-много се отличи последния мач на Мюто и Чоно с/у Коджима и Тензан като чист, хубав пуроресу, въпреки високата средна възраст в мача. Отличи се и с края си, който беше адски добър, но ме вкисна, защото си спомних колко добър кечист беше Хашимото при символичното възраждане на Тримата Мускетари!!! Но все пак аз очаквах много от това шоу с надеждата, че с този приличен кард ще има добро шоу, но не получих и половината от очакваното. За мен най-вече от кеч приоритети - най-вече от това са лишени днес All-Japan & New-Japan, иначе има и приятни гимици, но има и такива, които ме карат да се хвана за главата. Е, всъщност аз не съм гледал от толкова време All-Japan или New-Japan, може това шоу на фона на цялостната картина да е било нещо наистина велико, но като го поставя на летвата на пуроесу в NOAH ми се стори тъкмо излагация. Е, това е спортс ентъртейнмънт, знам, но не е пуроресу, каквото е в NOAH и каквото беше преди години.

Впрочем може и малко по-емоционално да съм се изразил по-горе, най-вече защото по чиста случайност преди да излезне въпросното Шоу в Токио Доум изгледах Първата Навигация, и после разликата ми се видя твърде чувствителна. Още веднъж казавм - това е мнението на един любител, в крайна сметка, аз така ги виждам нещата, не съм искал да засягам чувствителна тема. Ако е станал гаф - извинявам се!

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b290/-CaPtAiN_cHaRiSmA-/f24afa9a.png[/img]
[color="#990000"]HAIL SABIN[/color]

Link to comment

sorry za latinicata, ma kompO mi e v ujasno sustoqnie i Flex-a se razebava postoqnno ;)

Bez da se obijdash, no tova 4e vsichki stilove v ke4a se duljat na AJPW e golqma glupost.Kakto i tova , 4e edin ke4ist trqbvalo da ima zavidni umeniq vuv vsi4ki stilove. AJPW v zlatnite si godini vinagi sa se pridurjali kum klasi4eskoto puroresu. Lichno az ne se naemam da opredelq koq e po-dobrata federaciq, s po-golemi tradicii v puroto izmejdu All Japan i New Japan.

Shto se otnasq za NOAH, ami nqma kak da ne e shodna s AJPW, ako poglednem obstoqtelstvata pri suzdavaneto i. Lichno az sushto predpo4itam NOAH pred All i New Japan v dneshni dni, poradi prostata pri4ina, 4e ne trqbva da sledq razni zapleteni storyline-i i da 4eta kilometri4ni statii v internet za da razbera neshtata, ami prosto se naslajdavam na dobriq ke4 (koeto ne zna4e 4e prez 2006 NOAH ne bqxa ujasni!), no da kajesh 4e v momenta NJPW i AJPW sa pulna boza e tupo ;)

A ina4e show-to izglejda perfektno, Misawa i Mori bez samnenie shte napravqt idealen ma4, samo da se nadqvame 4e shte mu pusne titlata, vupreki 4e reign-a na Morishima ne e koi znae kolko dobre podgotven.

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...