Jump to content

Най-доброто за 2006!


BORKO_10

Recommended Posts

Тази тема е за всички федераций,освен WWE и TNA.

Федерация на годината -

Keчист на годината -

Жена на годината -

Отбор на годината -

Стейбъл на годината -

Мач на годината -

Вражда на годината -

Шоу на годината -

Момент на годината -

Образ на годината -

Нов кечист на годината -

Най-голямо разочарование на годината -

Мениджър на годината -

Link to comment

Федерация на годината - ROH

Keчист на годината - "American Dragon" Bryan Danielson

Жена на годината - Lacey

Отбор на годината - Briscoes

Стейбъл на годината - The Embassy

Мач на годината - KENTA vs. American Dragon

Вражда на годината - American Dragon vs. Samoa Joe

Шоу на годината - ROH Death Before Dishonor IV

Момент на годината - Colt Cabana and Homicide handshake!

Образ на годината - Jimmy Jacobs

Нов кечист на годината - Davey Richards

Най-голямо разочарование на годината - Clauido is coming to WWE

Мениджър на годината - Prince Nana

Link to comment

Малко е раничко, а и какви са тея 15 теми, всичко общо трябва да е ;)

Wrestler of the year: Bryan Danielson Никакво съмнение, просто никой не може да се мери и наполовина с това, което направи Dragon

Promotion of the year:

1.ROH Също без каквото и да е съмнение най-добрата федерация за 2006 в света

2.CMLL Тая година имам значително повече матр'ял от Мексико, засъжаление обаче почти целия чака...

Поредната много силна година за CMLL , поредната много силна година за Mistico :) Трябва да се отбележи и рязкото дръпшване напред на AAA, които на моменти мачкаха CMLL. Бе изобщо Мексико в момента е с най-цветущо състояние на кеча отвсякъде другаде.

Woman wrestler: -------

Tag Team of the year: KENTA & Marufuji Въпреки, че тази година имат прекалено малко изяви като tag team и малко отстъпват от предишните години, другите тбори също не изпъкнаха

Stable of the Year: Latin American Exchange

Match of the year: KENTA vs. Bryan Danielson Доста труден избор, има поне 10 мача на еднакво равнище и все пак този мач е пет звезди IMO ( :icon_lol: )

Feud of the Year: Edge vs. John Cena

Runner up:Kurt Angle vs. Samoa Joe -малко късно почна, и вероятно тепърва ще се развива през 2007 3. ROH vs. CZW

Show of the Year: ROH Glory By Honor V Night Two - пак няма кой знае какъв избор

Moment of the Year : Kurt Angle announcement ;)

Gimmick of the Year: Eric Young

Това нов кечист като какво да го приемамам ?

Most Improoved of the Year ?!: Takeshi Morishima

2. Matt Sydal

Dissapointment of the year: NOAH няколко MOTYC-a както винаги, но като цяло федерацията е много зле сравнение с предишните години.

Manager of the year: Jimm Cornette Няма кой да му се опре. Главна роля в ROH, същата такава и в TNA от няколко месеца и много, ама много promo-та от висока класа!

Като цяло какво трябва да се каже за кеча през 2006?

С какво ще се запомни тази година?

Ами WWE се закотви на едно много слабо ниво, въпреки няколкото светли лъча. 2-3 птички пролет не правят. TNA стъпиха здраво на газта откъм финанси и открито показаха, че са решели да правят доста сериозна конкуренция, колкото и на някои хора като мен например да не ми се харесват booking решенията. Трябва да им се признае, че правят всичко абсолютно всичко, което е възможно за да прогресират в mainstream-a, но годината вече не е 98-ма и спада в който се намира кеча в Америка дали предразполага към подбно развитие? Времето ще покаже :)

ROH следват нишката, по която са тръгнали от самото начало и бележат доста сериозно развитие. Тази година без съмнение е най-успешната за федерацията, като освен добрия кеч, те развиваха доста образи и вражди и даже могат да се конкурират в тези графи с mainstream-a, нещо адски нетипично за indy promotion. Също така бележат много сериозно развитие в популярността (това се забелязва и в нашия форум, където се изгради една фен база от десетина човека :icon_mrgreen: ), почнаха да правят по 6-7 шоута на месец, и даже се забелязват някой подобрения откъм ефекти и визия, макар и незначителни. Плюс това и подобриха посещаемостта си, като цяло ROH са най-изявилия се играч през годината.

В Япония нещата не стоят много добре за съжаление...Докато състоянието на APW & NJPW се подобри, естествено далеч от необходимото, то при NOAH отстъплението е ужасяващо. Wrestling-a е на обичайното ниво, но само на мен може би ме се струва, че и там нещата почват да се влошават...

Най-сериозния прогрес кат цяло воже би в целия свят е на BJPW, които върнаха отчасти позицията на hardcore-a. Наистина адски як неща направиха и от една почти умираща федерация се превърнаха конкурент на mainstream сцената.

Най-точната дума за състоянието на бизнеса в Japan през годината май е невзрачност...

За Мексико казах и по-горе, освен CMLL, AAA почнаха тотално да мачкат!

В Мексико кеча все още е на топ ниво по популярност, след като на световното футболистите от техния орбор след гол си слагаха маски на кечисти, може да си представите за какво нещо става въпрос...

Това са моите наблюдение....

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

Link to comment
  • 1 month later...

На места ще трябва да го разделя по страни. И така

Федерация на годината

= USA - Тук тази година извън TNA почти нищо не съм гледал. На ROH имам почти всичките шоута от Юли 2005 насам, но яко ме мързи да ги гледам. Гледал съм точно 2 мача от 2006 (Danielson vs Lance Storm и "петзвездния" Dragon Gate 6-man tag). На PWG имам може би трите най-важни шоута (BOLA), но и тях ме мързи да ги гледам. CZW, Chicara, JAPW, FIP, IWA:MS и другите по-известни из нета федерации почти нацяло съм ги игнорирал. В общи линии гледал съм единствено 2-3 тв шоута от Memphis Wrestling и 10-тина от NWA Anarchy. Защо точно това? Просто исках малко разнообразие oт типичния us indy "omg we`re gonna put on a 5-star classic!~" стил и определено го намерих в лицето на тези две федерации, които в известна степен са old school. Memphis си е goofy както винаги, Lawler is STILL da man, вкарали са малко свежи кечисти и горе-долу това е. Петзвездни класики няма, но е забавно, ако си запознат със стила и го харесваш/разбираш. Едно време бях голям фен на NWA Wildside и отдавна се канех да проверя федерацията, която я наследи, а именно NWA Anarchy. Голяма част от любимците ми са се махнали и като че ли нивото на шоутата е леко по-ниско (разбира се, нищо чудно да съм останал с такова впечатление, тъй като в момента нямам много любимци във федерацията и съответно по-малко ми пука за мачовете/историите/т.н.), но като цяло стила си е същия и шоутата стават за гледане. Тук е момента да отбележа колко много се радвам, че имам достъп до подобни федерации. Колкото по-голямо разнообразие на стилове име в света на кеча толкова по-доволен ще съм. Даже като ми дойде желанието и намеря време обмислям да проверя онлайн шоутата на още няколко федерации. Разнообразие му е майката! Така, в крайна ще заложа на сигурно и въз основа на прочетеното през годината ще кажа ROH като федерация на годината.

= Мexico - Във финансово отношение и двете главни федерации имаха силна година, макар че CMLL през известна част от годината (даже две части) никак не се представяха добре в този аспект (а и не само в този аспект). CMLL през 2006 изобщо не беше на нивото на CMLL от 2005. Удариха злато с Perros del Mal, доразвиха главната си надежда в лицето на Mistico, направиха една поредица от финансови успехи през Август, Alex Koslov се оказа добра придобивка, но горе-долу това беше. PdM след време почнаха да се лутат безцелно, пропиляха dream враждата между Rey Bucanero & Ultimo Guerrero, провалиха се да направят голяма звезда от Bucanero, прекаления push на Mistico доведе до backlash срещу него от страна мъжката аудитория, завръщането на Shocker никак не се оказа успех, book-наха лошо вражда между La Parka & Dr. Wagner Jr., която вражда не само, че не беше нужна (тъй като няма възможен pay off при нея, защото никой от двамата нe иска да си загуби маската), не само беше с Monterey style мачове в Мексико Сити (тоест, мачове в стил, който изобщо не е подходящ за тази публика и я отчуждава от продукта), но и с тази вражда убиха attendance-a в Arena Mexico (всяка седмица в петък там се провежда главното шоу на CMLL) и после им отне няколко месеца пак да почнат да правят добри attendances, a не по 5-6 хиляди души, и не на последно място след първата взета маска на Mistico вместо да използват натрупаната инерция те взеха, че пропиляха всичко и продължиха с още, и още, и още мачове между Mistico и Black Warrior и направиха Mark Jindrak & Kenzo Suzuki vs Universo 2000/Dos Caras Jr./Shocker главния feud на федерацията, и като прибавим като цяло скучния booking, пак убиха интереса на феновете и посещаемостта в Arena Mexico. Абе изобщо откъм booking CMLL през 2006 не бяха добре. Откъм мачове не беше кой знае какво, но поне като цяло забавни мачове се намираха, както и няколко много добри мача. За ААА трудно мога да изкажа големи оплаквания. Тук-там съмнителни решения, но това е нормално. Добри мачове имаше, забавни мачове имаше, интересни истории със сигурност имаше, но най-важното е, че федерацията се представи силно във финансово отношение през цялата година и създаде, може би повече от всяка друга федерация в света, нови звезди. Cibernetico (кечист средна ръка, но charismatic as FUCK) от един солидно популярен rudo/heel с няколко много добри angle-a и истории (включително и mainstream angle - по време на едно ток шоу се сби с бивш боксьор/настоящ политик) беше превърнат в изключително популярен tecnico/babyface и мощен draw на нивото на Mistico. Muerte Cibernetica (Ricky Banderas) се появи от нищото и за половин година стана top heel-a на федерацията, а може би и цяло Мексико. El Intocable направи немислимото до преди половин година и перфектно запълни огромната дупка оставена от напускането на the Latin Lover (още един draw от категорията на Mistico & Cibernetico). Издигнаха се още няколко нови звезди, а няколко стари бяха позасилени. Разрази се един забавен stable warfare и изобщо федерацията мачка ЯКО откъм stables:

- La Secta (бившият stable на Cibernetico, a сега на Muerte Cibernetica, макар и в момента Banderas да е off tv);

- Legion Extranjera (Foreign Legion) - хората на Konnan (тук влизат и TNA кечистите, които правиха участия за ААА);

- The Hell Brothers (Cibernetico, Chessman & Charly Manson);

- La Fuerza Aerea (от доста забавните highfly-ери: Rey Cometa, Laredo Kid, Super Fly & Nemesis);

- The Mexican Powers (stable, направен от Juventud Guerrera, kойто на практика е нещо като версия на Mexicools, даже първо се казваше MexiPowers);

- Guapos VIP (stable-a, който Shocker създаде и който продължи да съществуа след като Shocker напусна ААА);

- Vipers Revolution (на Abismo Negro);

- Piratas

- и разбира се армията на AAA (La Parka II, Intocable, Octagon, Super Porky и т.н.);

Даже май пропускам един стейбъл, но както и да е. И така, вотът ми за мексиканска федерация на 2006 отива при AAA

= Japan - Я да видим тук. Почвам ги по ред в йерархията. Първо New Japan Pro Wrestling. Като изключим голямата просташка буца Brock Lesnar, oткъм booking 2006 беше най-добрата година на New Japan може би от 4-5 години насам. Просто силен booking навсякъде по card-a и развитие за всеки един кечист от федерацията. Откъм match quality също се забеляза добър прогрес, най-вече откъм singles, където имаше няколко доста добри мача. Във финансово отношение, макар и без някакви феноменални успехи, през 2006 се видя възход, отново, за първи път от години насам. След това имаме NOAH. Фактът, че тази година ги хвана шубето да направят шоу в Tokyo Dome не говори добре, точно както и факта, че от последните 4 heavyweight шампиона трима бяха провал (Rikio, Akiyama, Marufuji). През 2006 NOAH записа две от най-слабите си публики в The Budocan EVER. В booking-a на heavyweight дивизията има лека обърквация и просто няма кой знае колко логичен build на едно нещо до друго както би следвало да има. В известна степен това се дължи на напредвиденото отсъствие на Kobashi, но също така и на лековерни грешки на федерацията (казвам само три имена и който е запознат ще знае за какво говоря: Bob Sapp, Akebono, Katsuyori Shibata). И отборните титли са в подобно състояние, а титлите на леката категория бяха на толкова незначителни през 2006, че направо е ужасно. Развитието за кечистите от roster-а беше почти минимално, нямаше никакъв storyline замисъл зад голяма част от нещата, а имаше просто useless random matches. Поне добри мачове определено имаше през 2006, но годината несъмнено не беше на нивото на предишните две/три на федерацията. Също така поне се опитаха да поиздигнат нови звезди, а това колко адекватно се справят със задачата е друга тема на разговор. Следва All Japan. Откъм booking бяха средна работа (на моменти ок, на моменти много добре, на моменти зле), откъм финансовата страна това беше може би най-добрата им година от известно време насам, а откъм мачове се представиха солидно, както обикновено. След това имаме Dragon Gate, които направиха стъпка назад откъм quality след прекрасната 2005. Тук-там забавни неща, но като цяло нищо кой знае колко впечатляващо. BJW е федерация, която е много силен кандидат за федерация на годината. Доста добра година за тях във всяко едно отношение (Sekimoto RULES!). Oстаналите федерации, поне от feedback-a, който съм чувал, не са прaвили нищо много запомнящо се, с изключение на няколко мача. В крайна сметка вотът ми отива за NJPW, следванa много плътно от BJW.

Keчист на годината - В USA предполагам това ще да е Bryan Danielson. В Mexico определено е Mistico, a за Япония вече е леко сложно. Има няколко имена, които веднага изникват в съзнанието ми като стане дума за puro кечист на годината: Yuji Nagata, Giant Bernard, Hiroshi Tanahashi, Koji Kanemoto, Hiroyoshi Tenzan, Naomichi Marufuji, KENTA, Takeshi Morishima, Shuji Kondo, Daisuke Sekimoto. Ще се въздържа от избор на конкретно име, прекалено трудно е.

Жена на годината - LACEY! За Mexico Dark Angel заслужава споменаване, а за joshi идея си нямам. О да, доста силна година и за LuFisto.

Отбор на годината - Предполагам Strong & Aries/The Briscoes заслужават мястото тук, но тъй като не съм гледал нищо с тях (всъщност, само един non-ROH мач на Aries & Strong от Dragon Gate) ще трябва да посоча и някой друг отбор. Айде нека да бъде Voodoo Murders. Honourable mention за Averno & Mephisto от CMLL.

Стейбъл на годината - The Devil`s Rejects oт NWA Anarchy за USA, Perros del Mal за Mexico и "BLACK" (Chono, Nakamura, Bernard, Tomko, Milano) от NJPW за Japan.

Мач на годината - От USA не съм гледал, от Mexico имам да наваксвам малко с MOTYC-тата, но от това, което съм видял ще кажа заръщането на Santo в CMLL, a що се отнася до puro, мачът, който изкара най-голяма емоция от мен беше Giant Bernard vs Yuji Nagata, така че гласувам за него.

Вражда на годината - Предполагам призът тук отива при ROH vs CZW. Иначе за lucha бих казал Cibernetico vs Muerte Cibernetica, и то най-вече заради добрата история и цялата драма около blow off-a. За puro може би Sekimoto & friends vs Apache Army или CTU vs Apache Army. Тук искам да вметна и за Европа. Макар и да не съм я гледал, FWA vs IPW:UK звучи просто перфектно.

Шоу на годината - За ROH сте си казали, а аз само ще спомена две lucha шоута, а именно AAA TripleMania и годишнината на CMLL със завръщането на Santo. Цели puro шоута по принцип рядко гледам и най-вече залагам на основните мачове, които ме интересуват, така че не мога да кажа.

Момент на годината - Както споменах, не съм гледал шоута на ROH, така че не знам за там. Oтносно lucha изритването на Ciber. от La Secta Cibernetica или Latin Lover в CMLL. В puro-то може би Yoshihiro Takayama returns!

Образ на годината - Jimmy "EMO" Jacobs! Поне ROH VideoWires съм си гледал :). Honourable mention: Mecha Mummy & Razor Ramon Hard Gay.

Нов кечист на годината (тоест newcomer of the year) - Тази година почти нямаше newcomers, но все пак: El Intocable. Honourable mention: Prince Devitt a.k.a. Pagasus Kid II.

Най-голямо разочарование на годината - Booking-a на CMLL & NOAH и глупостите около 1PW & The Great Muta, които лепнаха лошо име на английския кеч. Добре, че беше Alex Shane да замаже положението ;).

Мениджър на годината - Хмм, де да знам. Хайде Lacey.

Link to comment

да поясня: не съм теглил особено много шоута от Мексико през годината. Честно казано само няколко, защото първо че нямах време, а и случващото се в РОХ ми се струваше по-наложително за гледане. ТНА не я причислявам към другите промоции, пък и за нея си има отделна тема относно случилото се през 2006. Мнението е базирано върху гледания от мен материал.

Федерация на годината - Ring of Honor - тука какво има да се обяснява. РОХ от 2002 година до ден днешен нямат равни. Особено по качеството на кеча. Сбрали бяха и тази година най-добрите световно популярни кечисти, КЕНТА често се обтиваше и класиката е на лице. Качествен хардкор, както винаги - даже и no ropes barbwire match на Уитмър и Некро Бътчър, завършека(хипотетично, преди няколко години пак твърдяха, че е сложена точка) на Хомасайд/Корино фюда, "отворените контракти" на Браян Даниелсън, които докараха този и онзи в РОХ и шоутата бяха кое от кое по-уникални, и СМ Пънк се появи даже. Маруфуджи също започна да прави мачове в РОХ честичко, Майлстоун серийте пък още от началото на годината я спечелиха като година на РОХ. РОХ са като мечтата, съня на някой смарк - всичко, което може да си пожелаеш на сън се случва, а и почти нямаше разочарования, т.е. големият мач си беше голям мач, без забележки, а повечето компании от време на време сблъскват големите клечки, и в крайна сметка се получава нещо "добро, даже много добро", но не това, което всички биха искали(пример - Енгъл/Джо мачовете - добре, но не *толкова* добри). Т.е. нямаше разочарования за публиката, всички мачове, от които се очакваше много, предложиха много.

Keчист на годината - Браян Даниелсън в САЩ. Самата идея с линията с договорите, които Браян отправи към света ми беше достатъчно основание и през 2006та да не пропусна шоу на РОХ. Големи мачове с някои от възможно най-известните бойци. Не помня мач през годината, в който Браян е защитавал титлата, и аз да не съм гледал с удоволствие. Браян прегази всичко по пътя си, през цялата година, спокойно може да обори твърдението, че Джо е най-великият шампион в РОХ. От Япония бих посочил Наомичи Маруфуджи, първоначално и аз приех факта, че дават GHC титлата на джуниър-хевиуейт, обаче на мен лично рейна му ми се стори сполучлив. Мачовете хич не бяха зле, пък и в САЩ за РОХ извъртя няколко класически боеве.

Жена на годината - ЛюФисто определено. Та тя причини на Некро най-големия ъпсет в кариерата, Некро Бътчър да бъде победен от жена, и на мене ми стана смешно:Р Но факта си е факт - тя Stranglehold Wrestling Death Match Tournament чемп, и то победи на финала Некро... пък и в Клетката не се справи зле, макар че там Зандиг и Гейдж е смазаха тотално.

Отбор на годината - 1. Бискотата 2. Ейрис/Стронг 3. Kings of Wrestling

Стейбъл на годината - а сега... да речем Ебмаси, но с маалка уговорка, защото Шели/Рейв тандема през годината извади много силни изпълнения, а Руниаро/Рейв нещо не се сработиха както си трябва, все ми се струваха малко несъвместими като отбор. Но пък през цялата година, докато съществуваха все още, Ембаси имаха двама готини мениджъра - Хейз и Принц Нана(ALL HAIL KING NANA:P). Нека да са Ембаси.

Мач на годината - пак дилема... ще кажа три: 1. Драгън/КЕНТА от GBH 4 2. ДоФиксър/Блъд Дженерейшън 3. COD in ROH :D

Вражда на годината - Хомасайд с/у Джим Корнет, Брискотата, Пиърс и Корино

Шоу на годината - Glory By Honor 5 - Night 1 + Night 2

Момент на годината - с риск да повторя - ръкостискането на Кабана и Хомасайд след мача на Better Than Our Best. След цялата бруталност на фюда им това беше велик момент. Може би бих го поставил на едно ниво с края на Корино/Хомасайд фюда.

Образ на годината - ще прощавате, но.... The Most Money-making Man in Wrestling :D

Нов кечист на годината - .... е не знам вече... като новак, който бързо се прочу на сцената на големите играчи - Дейви Ричардс, за 06та смаза няколко ветерана от РОХ и направи няколко добри отборни мача с КЕНТА.

Най-голямо разочарование на годината - не бяха чак толкоз много... но да речем - Шели и Лоу Ки се махнаха от РОХ, Клаудио подписа с УУЕ, малко по-слабичкия букинг на NOAH...

Мениджър на годината - Принц НАНА!!!! Няма какво да обяснявам, това е просто Нана:)

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b290/-CaPtAiN_cHaRiSmA-/f24afa9a.png[/img]
[color="#990000"]HAIL SABIN[/color]

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...