Jump to content

Откога гледате кеч ?

Radox

Recommended Posts

По възможност дайте месец и година. :)

Лично аз за пръв път чух за кеча през 1995-96 г., но тогава още не гледах. Само бях виждал картинки на Хълк Хоган (и гледах "Гръм в рая" :lol: ). После, като си прекарах кабелна за втори път (септември 1997), ми пуснаха и Sky Sports. Една вечер се загледах в нещо и се оказа че е ... WWF RAW IS WAR! Тогава на дневен ред беше враждата на Майкълс и Гробаря и много се говореше за Кейн. Първите ми впечатления от кеча са именно от дебюта на Голямата червена машина. След това разбарх, че и по TNT дават кеч - WCW NITRO! Оттогава започнах да следя редовно двете шоута и много им се кефех. ECW не съм гледал, за съжаление. Малко преди турнира Армагедон 1999 ми спряха Sky и останах само с шоутата на WCW (които по това време бяха супер-насрани) и позабравих за кеча ...

След това не можах да повярвам, когато чух, че през Септември 2000 bTV ще пускат WWF! И оттогава нещата са ясни B)

35izpu1.jpg

Точно една година стана горе долу иначе и БТВ съм гледал.

[img]http://img230.imageshack.us/img230/8480/hhhcopia0ie6kd.jpg[/img]

[img]http://img79.imageshack.us/img79/8759/eddiesig0xxmi9.jpg[/img]

The LEGEND KILLER

И на мен за първи път ми беше по БТВ и по същия начин като mikelp и огромната суша намери своя край през Ноември 2005.

CageSig.jpg
4x WWE Prediction Champion
4x Universal Prediction Champion 

Хващал съм някакви неща през втората половина на 90-те, които съм почти убеден, че са били от WCW, но тогава не го гледах сериозно. Просто няколко пъти съм го заглеждал, но въобще не разбирах за какво става въпрос. Започнах да гледам кеч редовно откакто го пуснаха по bTV. След като го спряха известно време не гледах кеч, може би някъде около година. После започнах да си свалям отдели мачове от сървър с името free.techno-link.com (който мисля, че вече не съществува). От там обаче съм гледал сравнително малко неща, защото тогава бях с интернет с dial-up connection и това не ми позволяваше да свалям много. След това през септември 2004 си вкарах по-добър интернет и малко след това започнах да търся в интернет повече неща, свързани с кеча. Така на 6 октомври същата година попаднах на този форум (по-точно на една от предишните му версии). После от тук видях и линкове за други сайтове и форуми, от които можех да си свалям седмичните шоута на WWE и така с течение на времето отново навлязох в нещата.

Posted Image

Ами бая време мина 1995,1996.

Като си помисля като бяхме малки в даскало колко сме се кечили още от 2-3 клас :D

През 96 помня,че след Cartoon Network даваха някакъв кеч и него го гледах докато не го спряха и на негово място пуснаха някаква тъпотия.После от 2000 започнах да га гледам по БТВ и така докато не го спряха в края на 2002.Тогава бях бесен,защото заради глупостите на 50-100 баби ми спряха любимото шоу,а пък нямаше от къде другаде да го гледам.През 2004 случайно забелязах че в Арената качват кеча и от тогава до сега не пропускам шоу на WWE и отскоро и на ТНА.

and so it begins... again!

Shawn_Michaels

За първи път за запознах с кеча през 1994-та,тогава бях гледал няколко касети едни от които бяха Survivor Series 1991 и Wrestlemania 8,от тогава Шон Майкълс ми стана любимец,това ми бяха първите кечове,които съм гледал въобще,бях много жаден за кеч по то време ама нямаше от къде да гледам,по повече видеотеки ги бяха откраднали касетите тея с кеча,а и вече му беше почнала да му минава малко модата.

И така не съм гледал кеч до средата на 1998-ма вече,тогава прекарахме кабелна и кеча по то време беше доста нашумял по ТNT,всеки 3-ти,когото познавах гледаше,че така почнах и аз с WCW,но бях много зле все още - мислех си,че това е всъщност кеча,който съм гледал едно време,защото почти всички бяха там като почнеш от Хълк Хоган,Ранди Савидж,Брет Харт,Скот Хол и други,а си мислех че Шон,Гробаря и компания са се отказали от кеча :lol: ,тогава новия ми любимец стана Крис Джерико и така гледах си WCW съвсем редовно по TNT,докато не го спряха,но точно по това време бяха пуснали DSF,така че не съм го прекъсвал като цяло.И така една вечер към 2-3 часа въртя си каналите и кво да гледам кеч по RTL2(това към края на 1998),тогава видях се биеха Босман-а и Шамрок и си викам къв е тоз смешния кеч,после Гробаря се показа нещо,казаха нещо и за Шон и направо щях да откача обхвана ме Шон манията много сериозно пак :) ,разбрах че всъщност това е WWF :) и така редовно си гледах кеча и по RTL2,докато не го спряха есента на 1999-та.DSF го спряха началото на 2000-та и тогава с WCW прекратих,имаше един период от към половин година без кеч,докато не го пуснаха по BTV.

След като го пуснаха по BTV беше голяма маниа,кой ти е очаквал кеч по българска телевизия,тогава народа беше тотално се вманиачил(най-вече лапетата :) ),то списания ли не беше кво ли не,купувах всичко наред,по тях времена почнах да навлизам вече и в задкулисната страна на кеча и да се образовам по тая тема,защото преди това си бях един пълен марк :) ,започнах да влизам и интернет и прочие.

След като спряха кеча по BTV,такъв бяс ме беше обхванало,че не е истина(точно като се завърна Шон и таман да се бие и го спряха - последния кеч по BTV беше RAW-a преди Summerslam 2002),така година и половина без да гледам нищо и вече бях се отчаял,че ще гледам кеч,докато към края на 2003 си взех компютър и към април 2004 минах на неограничен(2к) и започнах да си намирам разни мачове в нета(главно от кечмания 20),после открих нашия форум и тук главно с помощта на Phil_Lions,започнах да посещавам и чужди кеч медия форуми,от които наваксах всичко изгубено през годините и се заформих като кеч фена,който съм сега :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Не помня точно, но е или края на 94, или някъде през 95, или началото на 96 (най-малко вероятно, но все пак възможно) - всеки път като се помъча да си спомня все не мога и все ми хрумват различни неща и оставам с различно впечатление. Не знам точно! Само знам едно - Hulk Hogan вече беше в WCW, така че със сигурност е било след средата на 94. Какво първо съм гледал е друг въпрос, за който всеки път имам различни спомени. Един път си мисля, че е било WWF, но друг път в съзнанието ми изкача мач на Hogan от WCW късно вечерта по DSF. Така че и по този въпрос не мога да кажа със сигурност. Та, от когато там съм почнал до началото на 1998 гледах кеч (WWF & WCW) от време на време, когато го хвана по тв като по-често май хващах WWF. Харесваше ми, но не бях някакъв огромен фен. Огромен фен станах през 1998 донякъде заради WWF, но основно заради WCW. После през следващите 2-3 години имах щастието да изгледам доста стари шоута и след това понаваксах доста по Интернет, така че в голяма степен си попълних дупките относно WCW & WWF. През втората половина на 1999 започнах да следя и ECW - като и тук в последствие гледах както актуални, така и по-стари тв шоута (God bless Premiere Sports & The Internet!). През 2000 се понагледах на класики от SMW и съвсем малко ААА. След като WCW затвори, а WWF започна да ми доскучава лека-полека през втората половина на 2001 се насочих към XWF, XPW & WWA и други инди федерации. Taка дойде 2002, а с нея TNA & Puro (главно New Japan на този етап). Последва 2003, когато се палнах по ROH (главно заради хвалбите oтносно враждата между Joe & Homicide и изобщо title reign-a на Joe + враждата на CM Punk & Raven) и разширих puro кръгозора си с още няколко активни и вече неактивни федерации. 2004 ми донесе зарибявка по CMLL, FWA, Memphis Wrestling & NWA Wildside, IWS, начален стадии на OVW "фенството" ми и доразвиване на интереса ми към CZW (the Hi-V RULED!). През 2005 продължих да запълвам дупките, да добавям още old school федерации към интересите си (WCCW, UWF, AWA, Memphis, Florida, etc) и да следя по-облизо още активни федерации. През 2006 продължих да ставам все повече и повече well-rounded в кеч интересите си като спокойно мога да кажа, че към днешна дата имам един адски широк кеч кръгозор и съм Горд (с главно Г) от това. Другото, което се случи през 2006 е, че процесът на загуба на интерес към съвременния продукт на WWE, който вече тече 5 години, достигна финалните си фази и вече като изключим пикантни задкулистни клюки и новини, дори и четенето на резултатите за WWE не може да ми задържи интереса за повече от 30 секунди. Но като цяло съм си доста доволен и тази тема ме накара да се замисля колко много харесвам кеча. Wrestling rules! Малко се отплеснах от оригиналната тема, но ми се говореше, така че shut up! :P

П.С. А за протокола да отбележа, че за кеч сърфирам в Интернет от есента на 1998. Нещо повече, първият път, когато посетих компютърна зала и използвах Интернет беше, за да посетя сайта на WCW :P. После през годините гледах неща тук-там по Интернет залите, през 2002 почнах да ги записвам на cd-та пак по залите, а през 2003 си взех pc и вече всичко стана перфектно :).

П.П.С. Друг интересен факт: член съм на PWT от края на 2002/началото на 2003 и преминах през 4-ма собственика на този тракър, както и няколко рестарта :)

Лол.. Изповедтта на Фил рулира просто.. :D

Мдамм.. Тук май повечето сме почнали с "Хълк Хоган".. И кой "Гръм в Рая".. Кой с нещо друго.. ;)

Иначе като цяло съм мяркал по разни списания и телевизии малко кеч в периода 1996-99,но определено нищо конкретно.. И това което си спомням определено май трябва да е било wCw,защото помня немска реч (Нацистииииии.. :ninja: )

Лол.. Сериозно почнах да гледам от 2001 година от прочутия енгъл "InVasion" и дори малко преди него.. Спомням си дори двойката Stone Cold/Triple H.. Колко бяха яки с титлити и дори изглеждаха забавна двойка.. Лол.. Да живеят двусмислиците... :P

И така някъде до есента на 2002 година, когато спряха да дават кеч по бТв..

След това пак почнах да гледам и да свалям пролетта на миналата година с турнира "No Way Out" май.. И така до ден днешен... ;)

Не помня точно, но е или края на 94, или някъде през 95, или началото на 96 (най-малко вероятно, но все пак възможно) - всеки път като се помъча да си спомня все не мога и все ми хрумват различни неща и оставам с различно впечатление. Не знам точно! Само знам едно - Hulk Hogan вече беше в WCW, така че със сигурност е било след средата на 94. Какво първо съм гледал е друг въпрос, за който всеки път имам различни спомени. Един път си мисля, че е било WWF, но друг път в съзнанието ми изкача мач на Hogan от WCW късно вечерта по DSF. Така че и по този въпрос не мога да кажа със сигурност. Та, от когато там съм почнал до началото на 1998 гледах кеч (WWF & WCW) от време на време, когато го хвана по тв като по-често май хващах WWF. Харесваше ми, но не бях някакъв огромен фен. Огромен фен станах през 1998 до някъде заради WWF, но основно заради WCW. После през следващите 2-3 години имах щастието да изгледам доста стари шоута и след това понаваксах доста по Интернет, така че в голяма степен си попълних дупките относно WCW & WWF. През втората половина на 1999 започнах да следя и ECW - като и тук в последствие гледах както актуални, така и по-стари тв шоута (God bless Premiere Sports & The Internet!). През 2000 се понагледах на класики от SMW и съвсем малко ААА. След като WCW затвори, а WWF започна да ми доскучава лека-полека през втората половина на 2001 се насочих към XWF, XPW & WWA и други инди федерации. Taка дойде 2002, а с нея TNA & Puro (главно New Japan на този етап). Последва 2003, когато се палнах по ROH (главно заради хвалбите oтносно враждата между Joe & Homicide и изобщо title reign-a на Joe + враждата на CM Punk & Raven) и разширих puro кръгозора си с още няколко активни и вече неактивни федерации. 2004 ми донесе зарибявка по CMLL, FWA, Memphis Wrestling & NWA Wildside, IWS, начален стадии на OVW "фенството" ми и доразвиване на интереса ми към CZW (the Hi-V RULED!). През 2005 продължих да запълвам дупките, да добавям още old school федерации към интересите си (WCCW, UWF, AWA, Memphis, Florida, etc) и да следя по-облизо още активни федерации. През 2006 продължих да ставам все повече и повече well-rounded в кеч интересите си като спокойно мога да кажа, че към днешна дата имам един адски широк кеч кръгозор и съм Горд (с главно Г) от това. Другото, което се случи през 2006 е, че процесът на загуба на интерес към съвременния продукт на WWE, който вече тече 5 години, достигна финалните си фази и вече като изключим пикантни задкулистни клюки и новини, дори и четенето на резултатите за WWE не може да ми задържи интереса за повече от 30 секунди. Но като цяло съм си доста доволен и тази тема ме накара да се замисля колко много харесвам кеча. Wrestling rules! Малко се отплеснах от оригиналната тема, но ми се говореше, така че shut up! :P

П.С. А за протокола да отбележа, че за кеч сърфирам в Интернет от есента на 1998. Нещо повече, първият път, когато посетих компютърна зала и използвах Интернет беше, за да посетя сайта на WCW :P. После през годините гледах неща тук-там по Интернет залите, през 2002 почнах да ги записвам на cd-та пак по залите, а през 2003 си взех pc и вече всичко стана перфектно :).

П.П.С. Друг интересен факт: член съм на PWT от края на 2002/началото на 2003 и преминах през 4-ма собственика на този тракър, както и няколко рестарта :)

Изповяда ли са чадо !?!

На слука...и господ да е с теб! :)

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

БТВ беше началото.Може би веднага след като го пуснаха станах фен и особено с онези картинки беше голяма мания :) .Когато го спряха,забравих какво е кеч за 2-3 години,докато не видях WWE RAW (май беше) в торентите на Арена през Ноември 2004.След като разбрах какво е това всъщност отново станах фен (така де,чудех се къде е WWF :) ).

През всичкото това време имаше само една федерация за мен,а именно WWE(F).Първия ми Импакт беше и първия качен в Арена,някъде в края на лято 2005.Определено ми направи страхотно впечатление с различността си от продукта на WWE.Спомням си,че имаше нещо с Джеф Харди,но само толкова.Мина близо година,докато започнах да следя редовно продукта им.Преди имаше периоди където гледах месец,два - не.

Факт- откакто гледам отново WWE съм пропуснал точно едно шоу - SM-то преди WM 21 и то защото беше кечен едновременно с нея.Тук не включвам ECW,защото съм гледал ~ 3-4 предаваня.

Факт - вярвах,че кеча е истина до края на 2005,докато не влязох в този "лош" форум и не ми развали кефа :D .

Когато бях втори клас,това ще рече 2000/2001 година чух,че по БТВ дават кеч,но беше прекалено късно и винаги заспивах.Хващал съм го 7-8 пъти,но само толкова...помня че по едно време го следях доста редовно и това беше точно преди Armagedon 2000.През Ноември 2005 чух,че отново са започнали да дават кеча по някаква неизвестна за мен телевизия ГТВ.Търсих я и не можах да я намеря...тогава започнах да си тегля мачове от FTP-то.Помня,че първия ми мач беше Goldberg vs. The Rock от Backlash 2003.След време открих,че имам и GTV.Това беше точно преди Taboo Tuesday,така два месеца гледах кеч по GTV докато разбера,че в Арена качват шоутата на WWE.Първото шоу,което гледах на компютъра ми беше Armagedon 2005...малко след турнира открих и BWC сайта и по точно старата му версия.Там разглеждах всички секций и четях доста,но така и не бях се замислил да вляза в форум-а,защото не знаех какво е това :blush: Веднъж без да искам цъкнах на секцията forum и то ме прати тук.Първата ми работа беше да видя раздела Games,видях че там има diary-та и си направих и собствено мое.Първите ми дни тук се занимавах само с това.След това започнах да опитвам да си спечеля специални права.Първото ми шоу от TNA беше новогодишното и помня,че доста се очаровах от него.От тогава не съм изпуснал нито едно шоу на TNA.Други федераций започнах да гледам чак когато получих спец. права.Някаде в средата на лятото започнах и да влизам по чуждестранни форуми и така до днес... :D

F5_BrocK_LesNAR

Гледам го,от както го пуснаха по БТВ за първи път след това бях много зарибен и само кеча гледах дори като го преместиха от по-късно аз седях и го чаках :lol:

[img]http://torrent.burgas.org/bitbucket/cenathingy9bf8hn.jpg[/img]

Аз преди го гледах по BTV,но след като го спряха и аз спрях да се интересувам.После към 2003 започнах да си тегла по някой турнир и горе долу знаех за какво става върпос и от Юли 2005 следя редновно WWE и някъде от 2006 TNA :)

Аз го гледах 2000-та по БТВ и от декември миналата година.

П.П. В началлото мого се дразнех, защото всички гвореха за това, а аз нямах GTV :(

www.kamper.web.data.bg

`Heartbreaker`

Ами започнах през края на 90те, време в което повечето от нас бяха ощастливени с наличието на Сай Спортс, което е един от приносите за моето зарибяване.Не го следях активно, а и бех едно пишлеме тогава и много ми разбираше главата.И 2000 видях Хълк Хоган по DSF даваха Нитро и взех постепенно да се зарибявам повече и повече.И дойде така наречения БУМ на кеча през 2001 по БТВследях го най-редовно дори на касети го записвах и го гледах отново и отново след това го спряха и за съжаление за известно време разчитах на сайта на WWE.В края на 2003 вече разполагах с ПС и какво годе нет, потърсих в датата и наверих по някой мач, сегмент или интро.През пролетта на 2004 разбрах за арената и започнах да наваксвам изпуснатото.Към октомври може би разрах за ТНА и започнах да го следя от време на време заради Джеф Харди, а и бях дочул за изявите на Стинг в ТНА и мислех, че може би ще го мерна някаде.И така малко по-малко интересът ми се увеличи в пъти и стигаме до 2006 - година изпълнена с много изненади от света на кеча.

Edited by John Cena

'93 или '94 да е било, гледах у един приятел някфа касетка с кеч. Не помня много, обаче сега като правя справка е било Summerslam'93. The Undertaker с някфа каруца катафалка яздеше до ринга с един гарван до него :) Като влезе на ринга се изправи срещу Giant Gonzalez. Гробаря пое 1-2 тупаника без да пада, нали в стила му, и до там помня :) Другото е Doink the clown, нещо лъжеше там и се сменяше с някъф друг клоун под ринга.

Гледал съм у приятели със сателитни от време на време.

Имаше за Sega един кеч дето много се мачкахме.

Гръм в рая на немски.

После към '97 Sky sports + TNT по-късно.

Даже май имам записани на касетка малко Nitro и Thunder. Щях да ставам кечист по онова време :lol:

UNBALEEVABOWL !!!

WCW - Края на 96-та...

WWЕ/F - Средата на 98-ма мисля...

ЕCW - Съвсем замалко през 2000-та...

ТNA - Второто седмично PPV сиреч 2002-ра... Най-шокиращото е че тоя диск го намерих на улицата :P:blush::lol: Иначе по-сериозно почнах през 2004-та (Victory Road)

ROH - 2005-та началото...

CZW - 2005-та...

97 - 98 година абе бил съм на 3 - 4 години помня Кейн тогава ми беше любим...

Edited by BgManiaBg

[img]http://i.data.bg/06/10/21/97986_orig.jpg[/img]

От утре почвам сериозно да гледам :lol:

"When I go down, I'm takin' everybody with me, and I'm going out in a blaze of glory!"

[img]http://i30.tinypic.com/2yy1nvs.gif[/img]