Jump to content

AJPW - card за 27 Август 2006

nWoHulkster

Recommended Posts

AJPW "PRO-WRESTLING LOVE in RYOGOKU", 8/27/06 (PPV/TV Tokyo)

Tokyo Ryogoku Kokugikan

1. AHII vs. X

2. Masanobu Fuchi, AKIRA & Ryuji Hijikata vs. Nobutaka Araya, Nobukazu Hirai & Kikutaro

3. Brute Issei vs. RO'Z

4. D-Lo Brown, Buchanan & TAKA Michinoku vs. Minoru Suzuki , NOSAWA Rongai & MAZADA

5. AJPW World Jr. Heavyweight Title: Shuji Kondo © vs. Kaz Hayashi

6. GREAT MUTA vs. TAJIRI

7. Triple Crown: Taiyo Kea © vs. Toshiaki Kawada

8. Hiroshi Hase Retirement: Hiroshi Hase, Satoshi Kojima & Katsuhiko Nakajima vs. TARU, Suwama & "brother" YASSHI

Toва е може би най-голямото шоу на All Japan от година и половина насам (или по-точно от Kojima vs Kawada за The Triple Crown) и покрай това шоу федерацията е в лек възход (нови спонсори, и вероятно връщане на една стара mainstream тв сделка с Tv Tokyo). Card-ът определено си го бива, но като че ли можеше малко по-добре, най-вече мейн ивента. Сега подробно:

AHII vs. X - AHII е нов маскиран "мексикански" кечист за леката дивизия на All Japan и това е дебюта му, който може да е срещу друг дебютант. Ще го видим този нов образ;

Masanobu Fuchi, AKIRA & Ryuji Hijikata vs. Nobutaka Araya, Nobukazu Hirai & Kikutaro - Обикновен filler, няма какво да му коментирам;

Brute Issei vs. RO'Z - Това звучи горе-долу интересно. Big man battle. Rosey определено не е Jamal (aka Umaga), но чувам че се справял ок в All Japan, a Brute макар и да е зелен показва потенциал, така че това ще е ок в най-лошия случай;

D-Lo Brown, Buchanan & TAKA Michinoku vs. Minoru Suzuki , NOSAWA Rongai & MAZADA - RO&D vs The Suzuki Army! Minoru Suzuki вече се бие редовно за All Japan и си има стейбъл. Забавно мачле се очертава;

AJPW World Jr. Heavyweight Title: Shuji Kondo © vs. Kaz Hayashi - Това има потенциал за MOTN. Kondo е в много добра форма напоследък, а и Kaz си е солиден. Предполагам Kaz ще грабне титлата тук и така ще се превърне в асото на леката дивизия, тъй като тази година спечели и провеждащия се за първи път junoir heavyweight tournament на федерацията;

GREAT MUTA vs. TAJIRI - Този мач хем ми се нрави доста, хем не. Първо, това си е един вид dream match. Oригиналът срещу един от най-известните си имитатори така да се каже. Очаквам голям спектакъл тук. Но от друга страна съм страшно разочарован, че Keiji Muto не участва в мейн ивента. Просто някакси ми е кофти Hiroshi Hase да се оттегля от кеча и един от най-добрите му приятели зад кулисите, както и един от най-добрите му отборни партьори и врагове да не е част от retirement мача му. It just doesn`t feel right;

Triple Crown: Taiyo Kea © vs. Toshiaki Kawada - Ето това сега е дилема. Какво да сложим за мейн ивент. Изключително важния мач за титлата или оттеглянето на една кеч легенда. All Japan са избрали оттеглянето, но аз бих избрал мача за титлата. Това е може би най-важния мач в кариерата на Taiyo Kea и от него в голяма степен зависи бъдещето му като шампион. Мачът има потенциал за MOTN, че даже и за MOTYC. Kawada being back in All Japan makes me a happy man :);

Hiroshi Hase Retirement: Hiroshi Hase, Satoshi Kojima & Katsuhiko Nakajima vs. TARU, Suwama & "brother" YASSHI - Мачът ще е забавен без съмнение, но просто не ми звучи като мач достоен за последен мач на една от по-водещите фигури в японкия кеч през последните 2 десетилетия и най-вече началото на 90-те, а още повече и действащ политик (Hase се оттегли от кеча, защото се захвана с политика, но от време на време пак правеше кеч участия. По принцип в Япония има няколко кечисти, които поради славата си от кеча пробиват и в политиката). Kensuke Sasaki трябваше да участва в този мач, но има сериозна контузия на окото, така че няма да може да вземе участие. Интересен мач, но retirement-a на Hase трябваше да бъде нещо по-специално.

Определено много яко шоу се очертава,а и явно ще има добри мачове,което ме радва.На мен по принцип AJPW ми е любимата японска федерация,но не сега а през 80-те и 90-те и именно за това в момента очаквам много от тях,но те не бяха в състояните което трябваше.Сега са се оттърсили и явно ще гледаме real AJPW baby!Сега и аз да изкоментирам,но само това от което се интересувам.

D-Lo Brown, Buchanan & TAKA Michinoku vs. Minoru Suzuki , NOSAWA Rongai & MAZADA-Първо да кажа,че съм гледал само едно нещо с участието на RO&D,но и то ме накефи и ми беше адски забавно.Това трябва да бъде много FUN.

AJPW World Jr. Heavyweight Title: Shuji Kondo © vs. Kaz Hayashi-Не съм ги виждал и двамата,но след думите на Phil ще ми е много интересно да гледам мача им защото явно са доста опитни и интересни кечисти.

GREAT MUTA vs. TAJIRI-Абе Hase и Muta може да са приятели,но това си е DREAM MATCH,който никак не е за испускане,ама никак.Двамата са ми любимци и много ке кефят,особено Muta.The Great Muta >You.

Triple Crown: Taiyo Kea © vs. Toshiaki Kawada-Този мач го чакам с най-голямо нетърпение.Има огромен потенцял и мисля,че този потенцял трябва да бъде разкрит.Победата трябва да е за Kea и така той да се издигне още повече защото все пак ако не се лъжа Kawada е тук само за това шоу нали?MOTYC или MOTN няма значение,искам един страхотен мач.А и както каза Phil завръщането на Kawada в AJPW ме избива на носталгия,но същевременно много се кефя.

Hiroshi Hase Retirement: Hiroshi Hase, Satoshi Kojima & Katsuhiko Nakajima vs. TARU, Suwama & "brother" YASSHI-Като видя участниците ми се иска да го видя този мач,а и все пак ще е последен за наистина голям кечист като Hase.Дано да е интересно,все пак Hase,Kojima,Nakajima,все любимци.Другите трима не съм ги чувал,но се надявам да са интересни и забавни.