Jump to content

Харизмата срещу уменията


HeartBreak`Kid

Recommended Posts

HeartBreak`Kid

Вчера ми хрумна това въпросче и реших да го постна тук,за да видя и странично мнение.Разбира се най-добре е когато има и талант и харизма,но напоследък май ставаме свидетели на доста случаи,в които липсва едното или другото (а на места и двете ;) ) Та въпроса е - може ли в кеча да се пробива само с (например) сравнително добър образ и мегапуш и пълна липса на умения или невероятните умения биха покрили липсата на харизма?

[center][img]http://i.data.bg/07/11/27/681985_orig.jpg[/img][/center]

Link to comment

Поприцип уменята са по важно,но WWE залагат на харизмата на кечистите!Примери колкото щеш Сина,Батиста,Лашли-тези кечисти получиха невероятен пуш,защото бяха харесвани от публиката и WWE реши да си направи малко парички (: Дедо Дейв е пълен инвалид това се вижа-та той не може да тича на ринга пък беше Мейн Ивентър(дано никога повече не бъде) а публиката харесва Батиста,защото е напомпан като балон и 'сички си викат "eхаа колко е силен" говоря за малките пишлемета дето гледат GTV!Айде Сина пак може да се движи по ринга,а и просто има уникално голяма харизма!Сега последните два WWE шампиона имат повече умения отколкото харизма(особено RVD)В WWE се залага много на приказките и на по-малко кеч следователно и харизмата ще е в по-голяма значение!

[img]http://i75.photobucket.com/albums/i303/TheLivingLegend/Pyros%20Banners/DXBanner.jpg[/img]

Link to comment

Sorry za latinicata oba4e nemam drugo.Po nqkoi pat mi sa povra6ta ot WWE 6tot nabutali nekvi det nqmatumeniq kat ke4isti kato Simon Dean,Sylvan ,Vito i nekvi manikeni kat Nitro.Izgoniha edna ot nai golemite im zvezdi Brock Lesnar , Sone Cold Steve Austin naprao nemam dumi

[b]UNDERTAKER + THOMBSTONE = R.I.P[/b]

Link to comment

...

What :D ?

Специално за WWE харизмата е много по важна.Не е нужно да си голям техник (даже напротив) за да се харесаш на публиката.Зависи и как те използват.Ако си слаб на ринга,но правиш добри промота и сегменти,логично е да ти дават повече време да говориш отколкото да се биеш.Ето Сина да речем го вкарват само в мачове,в които съква тотално.Да,дават му време и да говори,но спокойно може да му съкратят половината мачове и да го оставят да прави повече сегменти.По лесно се коригира когато си добър на ринга,но слаб с микрофона.Слагат ти един мениджър,говори вместо теб и постепено (ако имаш потенциал) се научаваш и ти.Ако си много добър на ринга можеш да минеш и без него.Зависи и в какъв образ ще те вкарат,защото колкото и да си харизматичен,ако образа ти съква,вероятноста да успееш е много малка.

В WWЕ:

Харизма<Умения.

Link to comment

разбира се , че биха покрили липсата на charisma . Стига съответния кечист да има добър образ . Такива кечисти , които са доста зле с mic-a обикновено им намират manager-и , които да говорят вместо тях . Един типичен пример е Brock Lesnar , който успя да пробие ( докато не напусна де ) . В WWE се наблагя повече на кечисти , които имат не лоши умения на ринга , но пък имат добри умения с микрофона . И въпреки , че същинския Wrestling губи това носи пари на федерацията .

Аз лично предпочитам кечисти , които могат да направят сностен мач и с добри умения с микрофона .

Edited by hardcore_maniac
Link to comment

Да внеса малко пояснение,че и Леснар и hardcore_maniac,го споменават.. Брок Леснар сам си вдигна шапката 2004 година,и се изнесе да играе американски футбол... ;) А след това поиска неща,които Винс не бе готов да му осигури.. и така отиде в Япония,където се прояви като лаком SOB,край на офф-а..

Иначе по темата.. Давам леко предпочитание на уменията,тъй като не всичко опира до харизмата нали..:) А и всеки кечист се предполага че може да направи каквото и да било промо,а все пак.. Това е кеч,и се предполага че трябва да гледам добри и много добри мачове.. ;)

Link to comment

разбира се , че биха покрили липсата на charisma . Стига съответния кечист да има добър образ . Такива кечисти , които са доста зле с mic-a обикновено им намират manager-и , които да говорят вместо тях . Един типичен пример е Brock Lesnar , който успя да пробие ( докато не напусна де ) . В WWE се наблагя повече на кечисти , които имат не лоши умения на ринга , но пък имат добри умения с микрофона . И въпреки , че същинския Wrestling губи това носи пари на федерацията .

Аз лично предпочитам кечисти , които могат да направят сностен мач и с добри умения с микрофона .

Напълно съм съгласна, че на един кечист са му необходими повече уменията да направи един добър мач, отколкото да е като дърво на ринга, но също така са необходими и умения с микрофона.За мен един типичен пример, който е харизматичен и има умения, както на ринга, така и с микрофона е Трите Хикса.С всичко се справя и с говоренето и с промотата и с мачовете, а публиката го обича и същевременно го мрази!

Link to comment

Правилно е,че напоследък ВВЕ залага повече на харизмата,но за мен това не е болка за умирачка .Обаче сред всичките новодошли или завърнали се буци като Хенри Кали Батиста има едно малко изключение...Mr. Kennedyyyyy.........Kennedy.Това е един от малкото нови звезди,които съчетава и двете качества и именно за това адски много ме радва- Искам Кенеди ШАМПИОН.

and so it begins... again!

Link to comment
Brock_Lesnar

По-важното за мен са уменията,защото добрите мачове повече ми харесват от добрите сегменти.За един кечист е важно да умее да прави добри мачове,които биха го издигнали в очите на публиката.В WWE,обаче залагат каточели на харизмата и големината(като гледам кои хора ги пушват много тази година - Кали,Хенри,Лашли и отново Сина).Гледат се само да се изкарват пари от хората,които да им купуват атрибутите,вместо ППВ-тата,то затова WWE се промени МНОГО последните 5-6 години.Преди на седмичните шута имаше по 5,6,7 мача,а сега са между 3 и 4.Прекалено много се говори и малко се бие.Просто в WWE харизмата>уменията.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
Shawn_Michaels

В WWE специално харизмата е по-важно,но за мен един добър кечист трябва да има и от двете

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

По принцип съм на мнение, че и двете са изключително важни, но има и случаи (макар и единични), в които не са задължителни. Вземете за пример Хоган и Остин. Не казвам, че те не са талантливи, а просто, че не им трябва да показват своите умения, защото образите им са толкова добри, че са ги превърнали в двамата най-обичани кечисти на всички врмена. Но и двамата не само имат харизма. Тя направо прелива от тях.

Posted Image

Link to comment

В някои случай уменията покриват липсата на харизма, но за съжаление са много малко и все повече намаляват. Пример и за двете е Chris Benoit. Успя да стигне до върха за кратко време без почти да прави промота. С годините, обаче, постепенно се стигна до фаза, в която не се вижда никакъв шанс за втори World title reign. Ако подпише нов договор и се върне след контузията, ще му дадат може би още един път Tag титлата (примерно ако върнат storyline-а с Gunner Scott) или IC титлата, защото има хора, които много държат на него заради уменията (от тях съм). Затова са го оставили на ниво mid card. За повече шансовете са 1:10 :(

Пример за другата страна на нещата е John Cena - дай му микрофона - рулира, вкарай го на ринга, suck-ва. :) Тъкмо наскоро гледах в един сайт 3 снимки от pre-match между Cena и Dupree - на първата John Cena с микрофон, отдолу пише: "John Cena doing what he does best - cutting a promo", на втората Rene Dupree също с микрофон, отдолу пише: "Rene Dupree also doing what he does best - cutting a promo" и на третата двамата на ринга как се налагат, под снимката пише: "John Cena and Rene Dupree doing what neither of them does best - wrestling".

Друг, по-различен пример е The Rock - може да дрънка 10 минути без да омръзне, а на ринга залага на позьорство. Като започне да раздава светкавични леви и десни, като дебне противника си докато става и прословутият People's elbow, известен като "the most electrifying move in wrestling". Това го прави по-добър на ринга - умее да позира, за разлика от Cena, например.

Наистина, малко са хората, които са еднакво добри и на ринга, и с микрофона, но от стотици примери се вижда, че едното компенсира другото. Не всеки е Chris Jericho, все пак.

Иначе по мое мнение по-важни са уменията. Поне лично винаги съм харесвал много повече добрите мачове, без значение дали изобщо има build up или не.

Link to comment
Shawn_Michaels

В някои случай уменията покриват липсата на харизма, но за съжаление са много малко и все повече намаляват. Пример и за двете е Chris Benoit. Успя да стигне до върха за кратко време без почти да прави промота. С годините, обаче, постепенно се стигна до фаза, в която не се вижда никакъв шанс за втори World title reign. Ако подпише нов договор и се върне след контузията, ще му дадат може би още един път Tag титлата

Явно не си наясно,че Беноа вече подписа нов договор с федерацията(само,че не знам за колко години беше),те решиха да го задържат на всяка сметка,той договора му нали беше изтекъл януари тая година

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Зависи за къде става дума. Ако говорим за WWE там спор няма че харизмата е на първо ниво. Живо доказателство са повечето герои там и начинът по който ги използват.

Докато в TNA е различно. Различна е и публиката и там съответно дават това което феновете им искат да видят...а то е талант и умения. Не чак толкова визия и като цяло образ на ринга. И за това има много доказателства там но няма да казвам имена за да не стават излишни спорове.

Преди в WCW (Мир на праха им) Валидни бяха и двете неща макар че и там уменията бяха в Midd и Low Card а харизматичните машини за правене на пари оглавяваха главните мачове...винаги ще бъде така.

А и btw Hulk Hogan по тези два параграфа е валиден навсякъде ;)

Link to comment

Ем малко е трудно да се кажа по принцип е най - добре да са и двете ръка за ръка вапреки , че не сички успяли кечисти имат мноо умения някои залагат само на харизмата и на образа си не толкова на това , което могат да правят на ринга вапреки ,че в наши дни се повече се обръща внимание на уменията всичко си е до период в този спорт едно време сякаш се обръщаше повече внимание на харизмата и на образа когато бяха годините на Хоган имам предвид тои излизаше на ринга казваше

"Brother" правеше своите движение и публиката колкото и пъти да ги видеше им се кефише

а в наши дни Сина сякаш именно затова не е толкова харесван защото публиката сякаш започна да гледа повече на уменията на ринга въпреки , че все още харизмата играе огромна роля но най-добре е нещата да бъдат поравни части така според мен би било най-добре . B) :)

[img]http://img195.imageshack.us/img195/3646/brethartemblemwallpaper.jpg[/img]

Link to comment

То обикновено едното върви с другото (понякога просто прецакват образите на талантливите кечисти) . Имам предвид , че обикновено талантливите кечисти биват харесвани от публиката , то че има някои , които разполагат само с харизма , е очевАдно ;)

Link to comment

Моето мнение е на страната и на двете.От една страна образа и харизмата са много важни и всеки кечист добра харизма отколкото умения бива по-известен сред феновете.Примерите за това са много Hulk Hogan,Stone Cold Steve Austin,John Cena и много други.Дори днес в едно свое мнение Phil спомена и за Япония и за "тримата мускетари" на NJPW в началото на 90-те,Хашимото,Кежи Муто и Чоно са по-харизматиччни от Kobashi/Misawa/Kawada и това може би е причината за да са по-известни сред феновете макар,че другите трима са може би най-великите кечисти като умения в историята на кеча.Тези ярки примери показват,че може би харизмата е по-важно,но при мен точно не е така защото няма ли добри мачове на едно шоу нямам много голям мерак да го гледам,докато ако в него се очаква да има някой MOTYC естествено,че ще го чакам с голямо нетърпение и не само за да видя как ще се развие някоя история,а за да видя дали мачът ще е добър.А когато в един кечист няма много добри умения човек не може да очаква много добър мач от него и ще чака само развитие на историята.Мен това не ме задоволява,искам си добри и интересни мачове и за това най-много се кефя на ROH,където хем мачовете са много добри,хем историите са интересни и добре буквани.Примерно на TNA много им се кефя,но в последните няколко месеца при тях няма много добри мачове и за това тотално се кефя на ROH,а на TNA по малко.Ако примерно имаше и добри мачове в TNA в последно време щеше да е перфектно,но все пак в момента те развиват истории.(макар че в TNA има страхотни кечисти)Малко се отклконих,но мисълта ми беше,че харизмата е много важна,но ако е харизма без умения не ми е толкова интересно.А ако пък са само умения без харизма пак е по-добре защото пак можем да видим интересни мачове,а и кечистът даже и да няма необходимата харизма може да бъде букван в интересни истории.Така,че сега като се замисля уменията са по-важни от харизмата макар и малко.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...