Jump to content

Харизмата срещу уменията


HeartBreak`Kid

Recommended Posts

HeartBreak`Kid

Вчера ми хрумна това въпросче и реших да го постна тук,за да видя и странично мнение.Разбира се най-добре е когато има и талант и харизма,но напоследък май ставаме свидетели на доста случаи,в които липсва едното или другото (а на места и двете ;) ) Та въпроса е - може ли в кеча да се пробива само с (например) сравнително добър образ и мегапуш и пълна липса на умения или невероятните умения биха покрили липсата на харизма?

[center][img]http://i.data.bg/07/11/27/681985_orig.jpg[/img][/center]

Link to comment

Поприцип уменята са по важно,но WWE залагат на харизмата на кечистите!Примери колкото щеш Сина,Батиста,Лашли-тези кечисти получиха невероятен пуш,защото бяха харесвани от публиката и WWE реши да си направи малко парички (: Дедо Дейв е пълен инвалид това се вижа-та той не може да тича на ринга пък беше Мейн Ивентър(дано никога повече не бъде) а публиката харесва Батиста,защото е напомпан като балон и 'сички си викат "eхаа колко е силен" говоря за малките пишлемета дето гледат GTV!Айде Сина пак може да се движи по ринга,а и просто има уникално голяма харизма!Сега последните два WWE шампиона имат повече умения отколкото харизма(особено RVD)В WWE се залага много на приказките и на по-малко кеч следователно и харизмата ще е в по-голяма значение!

[img]http://i75.photobucket.com/albums/i303/TheLivingLegend/Pyros%20Banners/DXBanner.jpg[/img]

Link to comment

Sorry za latinicata oba4e nemam drugo.Po nqkoi pat mi sa povra6ta ot WWE 6tot nabutali nekvi det nqmatumeniq kat ke4isti kato Simon Dean,Sylvan ,Vito i nekvi manikeni kat Nitro.Izgoniha edna ot nai golemite im zvezdi Brock Lesnar , Sone Cold Steve Austin naprao nemam dumi

[b]UNDERTAKER + THOMBSTONE = R.I.P[/b]

Link to comment

...

What :D ?

Специално за WWE харизмата е много по важна.Не е нужно да си голям техник (даже напротив) за да се харесаш на публиката.Зависи и как те използват.Ако си слаб на ринга,но правиш добри промота и сегменти,логично е да ти дават повече време да говориш отколкото да се биеш.Ето Сина да речем го вкарват само в мачове,в които съква тотално.Да,дават му време и да говори,но спокойно може да му съкратят половината мачове и да го оставят да прави повече сегменти.По лесно се коригира когато си добър на ринга,но слаб с микрофона.Слагат ти един мениджър,говори вместо теб и постепено (ако имаш потенциал) се научаваш и ти.Ако си много добър на ринга можеш да минеш и без него.Зависи и в какъв образ ще те вкарат,защото колкото и да си харизматичен,ако образа ти съква,вероятноста да успееш е много малка.

В WWЕ:

Харизма<Умения.

Link to comment

разбира се , че биха покрили липсата на charisma . Стига съответния кечист да има добър образ . Такива кечисти , които са доста зле с mic-a обикновено им намират manager-и , които да говорят вместо тях . Един типичен пример е Brock Lesnar , който успя да пробие ( докато не напусна де ) . В WWE се наблагя повече на кечисти , които имат не лоши умения на ринга , но пък имат добри умения с микрофона . И въпреки , че същинския Wrestling губи това носи пари на федерацията .

Аз лично предпочитам кечисти , които могат да направят сностен мач и с добри умения с микрофона .

Edited by hardcore_maniac
Link to comment

Да внеса малко пояснение,че и Леснар и hardcore_maniac,го споменават.. Брок Леснар сам си вдигна шапката 2004 година,и се изнесе да играе американски футбол... ;) А след това поиска неща,които Винс не бе готов да му осигури.. и така отиде в Япония,където се прояви като лаком SOB,край на офф-а..

Иначе по темата.. Давам леко предпочитание на уменията,тъй като не всичко опира до харизмата нали..:) А и всеки кечист се предполага че може да направи каквото и да било промо,а все пак.. Това е кеч,и се предполага че трябва да гледам добри и много добри мачове.. ;)

Link to comment

разбира се , че биха покрили липсата на charisma . Стига съответния кечист да има добър образ . Такива кечисти , които са доста зле с mic-a обикновено им намират manager-и , които да говорят вместо тях . Един типичен пример е Brock Lesnar , който успя да пробие ( докато не напусна де ) . В WWE се наблагя повече на кечисти , които имат не лоши умения на ринга , но пък имат добри умения с микрофона . И въпреки , че същинския Wrestling губи това носи пари на федерацията .

Аз лично предпочитам кечисти , които могат да направят сностен мач и с добри умения с микрофона .

Напълно съм съгласна, че на един кечист са му необходими повече уменията да направи един добър мач, отколкото да е като дърво на ринга, но също така са необходими и умения с микрофона.За мен един типичен пример, който е харизматичен и има умения, както на ринга, така и с микрофона е Трите Хикса.С всичко се справя и с говоренето и с промотата и с мачовете, а публиката го обича и същевременно го мрази!

Link to comment

Правилно е,че напоследък ВВЕ залага повече на харизмата,но за мен това не е болка за умирачка .Обаче сред всичките новодошли или завърнали се буци като Хенри Кали Батиста има едно малко изключение...Mr. Kennedyyyyy.........Kennedy.Това е един от малкото нови звезди,които съчетава и двете качества и именно за това адски много ме радва- Искам Кенеди ШАМПИОН.

and so it begins... again!

Link to comment
Brock_Lesnar

По-важното за мен са уменията,защото добрите мачове повече ми харесват от добрите сегменти.За един кечист е важно да умее да прави добри мачове,които биха го издигнали в очите на публиката.В WWE,обаче залагат каточели на харизмата и големината(като гледам кои хора ги пушват много тази година - Кали,Хенри,Лашли и отново Сина).Гледат се само да се изкарват пари от хората,които да им купуват атрибутите,вместо ППВ-тата,то затова WWE се промени МНОГО последните 5-6 години.Преди на седмичните шута имаше по 5,6,7 мача,а сега са между 3 и 4.Прекалено много се говори и малко се бие.Просто в WWE харизмата>уменията.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
Shawn_Michaels

В WWE специално харизмата е по-важно,но за мен един добър кечист трябва да има и от двете

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

По принцип съм на мнение, че и двете са изключително важни, но има и случаи (макар и единични), в които не са задължителни. Вземете за пример Хоган и Остин. Не казвам, че те не са талантливи, а просто, че не им трябва да показват своите умения, защото образите им са толкова добри, че са ги превърнали в двамата най-обичани кечисти на всички врмена. Но и двамата не само имат харизма. Тя направо прелива от тях.

Posted Image

Link to comment

В някои случай уменията покриват липсата на харизма, но за съжаление са много малко и все повече намаляват. Пример и за двете е Chris Benoit. Успя да стигне до върха за кратко време без почти да прави промота. С годините, обаче, постепенно се стигна до фаза, в която не се вижда никакъв шанс за втори World title reign. Ако подпише нов договор и се върне след контузията, ще му дадат може би още един път Tag титлата (примерно ако върнат storyline-а с Gunner Scott) или IC титлата, защото има хора, които много държат на него заради уменията (от тях съм). Затова са го оставили на ниво mid card. За повече шансовете са 1:10 :(

Пример за другата страна на нещата е John Cena - дай му микрофона - рулира, вкарай го на ринга, suck-ва. :) Тъкмо наскоро гледах в един сайт 3 снимки от pre-match между Cena и Dupree - на първата John Cena с микрофон, отдолу пише: "John Cena doing what he does best - cutting a promo", на втората Rene Dupree също с микрофон, отдолу пише: "Rene Dupree also doing what he does best - cutting a promo" и на третата двамата на ринга как се налагат, под снимката пише: "John Cena and Rene Dupree doing what neither of them does best - wrestling".

Друг, по-различен пример е The Rock - може да дрънка 10 минути без да омръзне, а на ринга залага на позьорство. Като започне да раздава светкавични леви и десни, като дебне противника си докато става и прословутият People's elbow, известен като "the most electrifying move in wrestling". Това го прави по-добър на ринга - умее да позира, за разлика от Cena, например.

Наистина, малко са хората, които са еднакво добри и на ринга, и с микрофона, но от стотици примери се вижда, че едното компенсира другото. Не всеки е Chris Jericho, все пак.

Иначе по мое мнение по-важни са уменията. Поне лично винаги съм харесвал много повече добрите мачове, без значение дали изобщо има build up или не.

Link to comment
Shawn_Michaels

В някои случай уменията покриват липсата на харизма, но за съжаление са много малко и все повече намаляват. Пример и за двете е Chris Benoit. Успя да стигне до върха за кратко време без почти да прави промота. С годините, обаче, постепенно се стигна до фаза, в която не се вижда никакъв шанс за втори World title reign. Ако подпише нов договор и се върне след контузията, ще му дадат може би още един път Tag титлата

Явно не си наясно,че Беноа вече подписа нов договор с федерацията(само,че не знам за колко години беше),те решиха да го задържат на всяка сметка,той договора му нали беше изтекъл януари тая година

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Зависи за къде става дума. Ако говорим за WWE там спор няма че харизмата е на първо ниво. Живо доказателство са повечето герои там и начинът по който ги използват.

Докато в TNA е различно. Различна е и публиката и там съответно дават това което феновете им искат да видят...а то е талант и умения. Не чак толкова визия и като цяло образ на ринга. И за това има много доказателства там но няма да казвам имена за да не стават излишни спорове.

Преди в WCW (Мир на праха им) Валидни бяха и двете неща макар че и там уменията бяха в Midd и Low Card а харизматичните машини за правене на пари оглавяваха главните мачове...винаги ще бъде така.

А и btw Hulk Hogan по тези два параграфа е валиден навсякъде ;)

Link to comment

Ем малко е трудно да се кажа по принцип е най - добре да са и двете ръка за ръка вапреки , че не сички успяли кечисти имат мноо умения някои залагат само на харизмата и на образа си не толкова на това , което могат да правят на ринга вапреки ,че в наши дни се повече се обръща внимание на уменията всичко си е до период в този спорт едно време сякаш се обръщаше повече внимание на харизмата и на образа когато бяха годините на Хоган имам предвид тои излизаше на ринга казваше

"Brother" правеше своите движение и публиката колкото и пъти да ги видеше им се кефише

а в наши дни Сина сякаш именно затова не е толкова харесван защото публиката сякаш започна да гледа повече на уменията на ринга въпреки , че все още харизмата играе огромна роля но най-добре е нещата да бъдат поравни части така според мен би било най-добре . B) :)

[img]http://img195.imageshack.us/img195/3646/brethartemblemwallpaper.jpg[/img]

Link to comment

То обикновено едното върви с другото (понякога просто прецакват образите на талантливите кечисти) . Имам предвид , че обикновено талантливите кечисти биват харесвани от публиката , то че има някои , които разполагат само с харизма , е очевАдно ;)

Link to comment

Моето мнение е на страната и на двете.От една страна образа и харизмата са много важни и всеки кечист добра харизма отколкото умения бива по-известен сред феновете.Примерите за това са много Hulk Hogan,Stone Cold Steve Austin,John Cena и много други.Дори днес в едно свое мнение Phil спомена и за Япония и за "тримата мускетари" на NJPW в началото на 90-те,Хашимото,Кежи Муто и Чоно са по-харизматиччни от Kobashi/Misawa/Kawada и това може би е причината за да са по-известни сред феновете макар,че другите трима са може би най-великите кечисти като умения в историята на кеча.Тези ярки примери показват,че може би харизмата е по-важно,но при мен точно не е така защото няма ли добри мачове на едно шоу нямам много голям мерак да го гледам,докато ако в него се очаква да има някой MOTYC естествено,че ще го чакам с голямо нетърпение и не само за да видя как ще се развие някоя история,а за да видя дали мачът ще е добър.А когато в един кечист няма много добри умения човек не може да очаква много добър мач от него и ще чака само развитие на историята.Мен това не ме задоволява,искам си добри и интересни мачове и за това най-много се кефя на ROH,където хем мачовете са много добри,хем историите са интересни и добре буквани.Примерно на TNA много им се кефя,но в последните няколко месеца при тях няма много добри мачове и за това тотално се кефя на ROH,а на TNA по малко.Ако примерно имаше и добри мачове в TNA в последно време щеше да е перфектно,но все пак в момента те развиват истории.(макар че в TNA има страхотни кечисти)Малко се отклконих,но мисълта ми беше,че харизмата е много важна,но ако е харизма без умения не ми е толкова интересно.А ако пък са само умения без харизма пак е по-добре защото пак можем да видим интересни мачове,а и кечистът даже и да няма необходимата харизма може да бъде букван в интересни истории.Така,че сега като се замисля уменията са по-важни от харизмата макар и малко.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...