Jump to content

ROH Weekend of Champions Night 1

Diamond_Dog

Recommended Posts

Diamond_Dog

Сега ще се опитам да направя нещо,което никога не съм,а именно да направя нещо като обстойно review на предпоследното DVD на Ring of Honor,което поне според мен беше едно от средните им в сравнение с тези,които ги предхождат-липсваха така да се каже големите моменти,въпреки че сядаш ли да гледаш цяло шоу трябва да се приготвиш за поне дузина такива.За първи път се опитвам да правя нещо такова(за статията имам предвид) и не знам дали ще се получи,но както знаем човек по-добре да опита и след това да се учи от грешките си.Като цяло това DVD,а именно Weekend Of Champions Night 1 от Dayton,Ohio 4/28/06 беше насочено към развитието на историята на течащата в момента вражда между ROH и CZW,която поне според мен се движи във правилна посока.На това шоу се очакваше да има revenge от страна на ROH,които във предхождащото това шоу(100th Show Anniversary)бяха просто размазани във main event-a от отбора на Necro Butcher,Chris Hero и Super Dragon.Последствията бяха наистина много големи за съблекалнята на ROH-единствен само Джо не пострада сериозно,докато BJ Whitmer получи един Burning Hammer от ръба на ринга върху маса oт Super Dragon,а на Adam Pearce трябваше да му се направят 20 шева,за да му се закърпи главата(btw накрая на 100th Show dvd-то имаше кадри веднага след мача и главата на Адъм беше в отчайващо състояния).Естесвено нещата ескалираха,когато Claudio Castagnoli предаде ROH и се присъедини към отбора на John Zandig.А бе просто беше нощ изпълнена със обрати,много здрав бой,технични мачове и една просто невероятна публика(разделена на 2 отбора и скъсваща се от отправяне на обиди една към друга).Така,след това малко дългичко обобщение на ситуацията,наистина чаках Weekend Of Champions Night 1 със голямо нетърпение и когато вече го имах потрих ръце и бях готов за още 3 часа great wrestling,които предлагат ROH.

Самото шоу започна със един backstage сегмент между Jimmy Jacobs и Lacey,спорейки за загубата,която претърпя Джими на Four Corner Survival мачът от 100th Show.Тука историята е,че ако Джими спечели мач,Лейси ще си съблече сутиена пред всички.Именно това беше оправданието на Джими-че не иска тя да си сваля сутиена и всички да я гледат и затова е загубил мачът.Следва ядосване от страна нa Lacey и,че ако тази вечер Джими не бие повече няма да му проговори.

Следва много добро промо на Кристофър Даниелс,който именно тази вечер има,поне за мен,чакан с голям интерес мач за Pure ROH Championship срещу Nigel McGuinness.В него говори как единственият му приоритет тази вечер е да сложи златото на рамото си,около кръста,там където титлата наистина принадлежи.После promo-то пое в много интересна посока,а именно към Claudio,който седмица преди това имаше мач срещу Daniels,който загуби и след него си стиснаха ръцете в доста емоционален момент,когато цялата публика беше зад Клаудио и го аплодираше много бурно.Тогава Крис реши,че е време за хвалба и,че Клаудио е бъдещето на ROH.Но именно тогава,във главният мач,Клаудио обръща гръб на компанията,която го направи известна.Следва заканване,че когато публиката и много други хора във съблекалнята свършат с него,Fallen Angel ще търси отмъщение,защото това е Gospel.

1. Colt Cabana vs. Jimmy Jacobs-ето че стигаме до първият мач за вечерта.Нямах много надежди за хубав мач и то излезе точно така.Слаб мач,но поне двамата се опитаха да го направят забавен-и успяха.Имаше места,на които се засмивах доста,както и публиката,но като цяло мачът си беше една загуба на време.Публиката,ми направи впечатление,че не беше в мача,а знаем,че мач във ROH без гръмогласните фенове,колкото и да е добър,му липсва нещо.Краят беше смотан-powerbomb и туш,като така Джими вече има втора загуба и искам да разбера как ще се развият нещата между него и Lacey.Наистина Колт имаше нужда от една победа след злощастно загубения мач срещу Bryan Danielson на 100th Show и то само за 5 минути със roll-up.Все пак победа за Колт,но тука интересното тепърва предстоеше.Веднага след краят на мача,камерите се насочиха към Джим Корнет,който излезе на ринга,взе микрофона и ни направи още веднъж свидетели на чудесата,които прави с микрофон в ръка.Промото му беше много добро(той въобще имал ли е някога лошо промо)насочено отново към историята CZW vs ROH.Започна със това как вечерта,която трябваше да влезе в историята като паметна(100th Show) беше направена за смях с "любезното" съдействие на CZW и техните Hardcore Crappy Wrestlers.Спомена за контузиите след тези битки-BJ Whitmer има наряване на врата и е със скоба) и това,че сега е времето когато ROH трябва да са по-обединени от всякога.И следва запитване към Колт дали може да се разчита на него,дали феновете могат да му разчитат.Първоначално Колт си игра pussy,но след няколко убедителни думи на Корнет най-голямо впечатление от които ми направи-"Colt,I'm not asking you to stay and wrestle,I'm asking you to stay and FIGHT" Colt категорично каза,че се присъединява към отбора и,че тази вечер ще пада ритане на CZW-ски задници.Честно да си кажа това беше много емоционален момент както за мен,така и за цялата публика,заела места в залата.Наистина започна да се предусеща,че отмъщението за CZW ще е много сурово.

Irish Airborne vs. Jay Fury & Spud-определено един от най-добрите мачове във карда.Ирландците бяха extremely over сред публиката,но и двата отбора се представиха просто феноменално.Голямо впечатление във този мач прави Jay Fury,като имаше места където носеше мачът на гърба си.Irish Airborne не съм ги гледал преди,но като първи мач,който им гледам бяха страхотни.През цялото време не липсваше динамика,не липсваха технички изпълнения,просто мачът си имаше всичко,за да се превърне във,поне за мен,третият по качество за вечерта.Имаше един много як spot,където всичко започна от страхотно high-flying изпълнение на SPUD от сглобката на въжетата върху David Crist,после последва Suicide Dive на Jake Cristр,след това се включи и Fury,а накрая Дейв Crist завърши със нещо феноменално-sringboard press(имаше и още,но не успях да го чуя).Като цяло страхотен мач и много солидна победа за Irish Airborne.

3. Jimmy Rave vs. Delirious-но ето,че след тези много добри минути,от тук шоуто започна да се спуска стремглаво надолу,като започна да се губи както wrestling-a така и целият интерес във шоуто.Този мач не знам как мога да го опиша.Може би ще е пресилено да кажа total bullshit,но определено това си беше точно така.Единственото,което ми хареса тук(а то поначало си ми харесва винаги) бяха тоновете тоалетна хартия,с която беше замерен Рейв преди започването на мача.Иначе самият мач беше неузнаваемо слаб-първо около 4-5 минути не успя да започне,защото Рейв играеше pussy,а след започването нямаше едно добро изпълнение-всичко беше mat wrestling,но поне да беше добър.Рейв през цялото време му обработваше дланта и имаше предимство в мача.Определено щях да го превъртя,но исках да видя краят,който за мое голямо учудване свърши със draw.Така че 15 минути,много слаб wreslting,никакви запомнящи се моменти и хубави изпълнения-мач,който задължително трябва да пропуснете.

4. Nigel McGuinness vs. Christopher Daniels (Pure Title Match)-веднага след това последва и първият мач за вечерта,от който наистина имах много големи очаквания.Все пак говорим за Даниелс и МакГинес,но уви това също беше отчайващо слаб мач.Не казвам,че щом няма яки изпълнения мачът автоматично става слаб,но наистина тука не видяхме почти нищо и от двамата.Mat wreslting със доста тушове,един moonsault от страна на Даниелс и май май това беше.Публиката беше разделена на 2 отбора,както за Даниелс,така и за McGuinness,но след абсолютно проваленият финал,всички се обърнаха срещу англето и започнаха да викат This is Bullshit.Краят стана след един countout,в който въпреки че Даниелс не беше пребит извън ринга не успя да влезе и да прекъсне броенето.Така че смотана победа за McGuinness в мач,който ако питате мене въобще не си заслужава гледането.

Следва едно backstage интервю със Шампиона Bryan Danileson,в което прояви отново голямото си его като каза как е най-добрият във света и,че никой не може да му се опре и да му вземе титлата.Наистина с този арогантен образ Bryan много ми допада,доката не се появи вие-знайте-кого,а именно-Самоа Джо.След като категорично заяви,че след като тази вечер станат шампиони по-двойки със Matt Sydal,ще тръгне да преследва нещо,което е негово-ROH World Title.Определено страхотно промо и предполагам бъдещ мач между тези двамата.

5. Bryan Danielson vs. Jimmy Yang (ROH World Title Match)-веднага след това последва и вторият мач за титла за вечерта,който беше многократно по-добър от първият.И двамата се постараха да се получи страхотен мач,като бях приятно изненадан от Янг и неговите страхотни умения.Мачът се редуваше както с по-динамични моменти,така и mat wreslting в изобилие,до страховити chop-ове и high-flying изпълнения.Драмата на места беше голяма,като Янг беше на косъм от спечелването на титлата,но Bryan се повдигна.Краят дойде след crossface chicken wings,и така Bryan направи ако не се лъжа вече 18 защита на титлата.Но определено този мач си струва да се види-беше много добър

6. Austin Aries & Roderick Strong vs. Samoa Joe & Matt Sydal (ROH Tag Team Title Match)-Ето това определено вече си беше Awesome,най-добрият мач на вечерта,просто феноменален.Именно за това е Тag дивизията,за да ни предоставя почти на всяко Roh шоу,такива страхотни мачове с участието на Genereation Next.И четиримата работиха много усърдно на ринга,за да направят мача това,което беше,а на места драмата беше върхова,и титлите висяха на косъм.Какво ли нямаше във самият мач-stiffness от страна на Джо и Стронг,high-flying изпълнения,Sydal за пореден път направи просто страхотен мач(ей ако отиде в TNA много ще спечелят с една такава придобивка).Накраят на мача Aries & String наистина изглеждаха непобедими,като само с 3 движения успяха да обърнат мача в своя полза и да го спечелят,по познатия,но винаги печеливш начин.Особено след последният си retain на титлите на Dragon Gate's Tokyo event срещу Masato Yoshino & Naruki Doi,вече двамата шампиони са неоспоримо най-великият tag team във историята на ROH.И само какъв мач ни чака на 12 август в Ливърпул-Austin Aries & Roderick Strong vs. Jay & Mark Briscoe определено това ще е най-чаканият мач,поне за мен,за тази година,какво ще настава просто не е истина.

Веднага след това Джо взима един микрофон и започва да насочва нещата към главният мач за вечерта,ROH vs CZW(Adam Pearce, BJ Whitmer, Colt Cabana, & Ace Steel vs. Super Dragon, Claudio Castagnoli, Necro Butcher, & Nate Webb)Казва на CZW да си покажат задниците,да не губят повече време,а да си направят един въргал на този ринг,тази вечер.Джо е страшно надъхан и като вижда вече задаващият се от публиката Necro Butcher се подготвя за бой.Двамата вече са на ринга и започват със раздаването на юмруци,като очевидно Джо започва да надделява над противника си.И точно в този момент се появяват Super Dragon и Nate Webb под бурните освирквания на публиката и изведнъж всичко се обръща срещу Джо-1 срещу 3-ма.Но това трае малко,защото точно след 10 сек на ринга вече се появяват Ace Steel и Colt Cabana и всичко вече е officialy underway.Първоначално образувалите се двойки,който се бият са Joe-Necro,Steel-Webb и Colt-Super Dragon.Necro и Джо се запътват към задкулисите където подло чака Клаудио и двамата с Necro направиха нещо на Джо,което не беше показано от камерите,но докрая Samoa не се появи.Изведнъж CZW имат страхотно предимство като са 4 на 2 на ринга и започват да пребиват опонентите си безмилостно.Но именно тогава се появява BJ със стол и размята всичките със стола във ръцете си.Въпреки това CZW отново бързо вземат надмощие,но тогава пък се появява Adam Pearce и силите се изравняват,че дори и ROH вземат надмощие.Следващите минути са си обикновен brawl-със добри spot-ове,суплекс от върха на пейките,после Colt цунка маса при опита си да се строполи върху Super Dragon,който в последния момент се отмества.Но всичко стига ново равнище,когато Клаудио и Super Dragon са сами на ринга с BJ и слагат главата му на един стол.Следва скок от третото въже на Драгон право върху врата на BJ.Учудвам се на какво се подлага Whitmer за доброто на feud-a,но имайте предвид,че и уменията му на ринга много се подобряват.След този удар,Клаудио прави един musclebuster и туширват BJ-всичко за ROH свършва,поне засега.

След мача излязоха медицински екипи,който да помогнат на BJ.Всички от ROH бяха като втрещени от това,което се случи,а отборът на ROH за този мач определено беше разочарован от това,че не успяха да направят нищо във тази ситуация.Все пак е ясно,че нещата ще отидат още по-далеч на "Death Before Dishonor IV" тази събота,когато Chris Hero, Claudio Castagnoli, Necro Butcher, Nate Webb & a mystery partner take on Samoa Joe, BJ Whitmer, Adam Pearce, Ace Steel & a mystery partner във Cage of Death мач.Определено ще бъде невероятно да видим дали поне този път ROH няма да вземе победата във специалния и най-брутален мач на CZW.Остава само да чакаме и да видим как ще се развият нещата.

Та това беше от мен,надявам се да ви е харесало.Искам да си кажете мнението,за ревюто и да признаете дали имам някакво бъдеще в писането на такива обстойни коментари.Ако да тогава може скоро да очаквате и Weekend Of Champions Night 2

Просто перфектно!Сериозно много добро ревю,даже ако админите са съгласни,това може да изхвърчи и в сайта. :)

nWoHulkster

Oпределено МНОГО добре се е получило. Справил си е доста сполучливо както с изразяването на лично мнение, така и със самото описание на шоуто, а именно тези две неща са основата на добрите reviews IMO.

Изкушавам се дали да не сложа тази твоя творба на сайта. Принципно от известно време си мисля за review секция на сайта, но после като се замисля как едва ли ще има кой да пише за нея и как аз мразя да пиша описателната част на review-тата, се отказвам от подобна секция. Ти сега ме изпълни с надежди, че все пак има някакъв шанс за подобен проект. Хубаво е ще е да се обмисли нещо подобно. Чесно казано аз лично предпочитам review секция пред секция с резултати, но това съм си аз де. Отплеснах се, но мисълта ми беше, че си свършил страхотна работа. Евала!