Jump to content

Разни интересни новини от New Japan Pro-Wrestling


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Победителят от тазгодишния Best of the Super Jr, Minoru, заяви желание да се бие за IWGP Junoir Heavyweight титлата на Tiger Mask. Освен това, Minoru сподели и че много му се иска пак да се бие в TNA. И не на последно място, за съжаление, "The Black Prince" загатна, че ако му предложат място в престижния G-1 Climax турнир той ще откаже да участва, тъй като според него леката категория си е лека категория и като такава тя е по-популятна от тежката и не трябва да се смесва с нея (всяка жаба да си знае гьола лол). Междувременно се разбра, че по време на престоя си в САЩ след мачовете в TNA, Minoru е получил оферта от WWE да се присъедини към компанията, но им е отказал;

Преди време имаше слухове, че WWE изкат да "вземат назаем" от New Japan Shinsuke Nakamura. Сега обаче се разбра, че нещата са били доста по-сериозни. WWE са пратили оферта на New Japan, която на практика е двугодишен договор за Nakamura. Макар и президента на NJPW, Simon Inoki, да смята, че ако се бие за други федерации Nakamura ще натрупа много ценен опит, две години е прекалено голям период, за да се лиши New Japan от главната си млада звезда. Shawn Michaels е един от хората, които дават много зор WWE да подпишат Nakamura, тъй като Shawn доста се впечатлил от него като го видял в действие през май месец тази година. Иначе в момента, Nakamura е в САЩ, трупа килограми и се готви за завръщане в New Japan. Що се отнася до WWE ситуаицята още не може да се счете за приключена и ще трябва да се следи развитието й (PLEASE Nakamura NOOOO!)

Помните ли, че Tyson Tomko се махна от WWE под предтекст, че иска да отиде да се бие в Япония? Е, изглежда преди да се махне Johnny Ace (шефа в WWE като стане дума за уволнение и подписване на кечисти) го е уредил с работа в Япония, което не е изнендващо, тъй като Ace има много връзки в Япония. И така, на следващото турне на New Japan Тyson Tomko ще дебютира за компанията и изглежда ще бъде отборен партньор на Giant Bernard (aka A-Train/Prince Albert). Двамата вероятно ще вземат участие в мини-турнир между няколко отбора, който ще определи новите отборни шампиони на тежката дивизия или главните претенденти - зависи от това дали Masahiro Chono ще може да се възстанови след операцията, която претърпя миналата седмица и дали той и Tenzan няма да бъдат strip-нати от отборните титли. Дали Tyson Tomko ще се окаже поредният кечист, който е бил много по-способен и интересен за гледнате извън предели на WWE както стотиците други кечисти преди него? Само времето ще покаже...

Изглежда наскоро е имало договорка между главната японска pro-wrestling компания (New Japan) и главната японска sports entertainment компания (HUSTLE). HUSTLE е собственост на DSE (Dream Sports Entertainment), който притежават PRIDE (най-голямата ММА федерация в света) и наскоро DSE беше замесена в скандал, свързан с yakuza/японската мафия, който скандал накара Fuji Tv (водещ японски тв канал) да спре да излъчва както PRIDE, така и HUSTLE. Миналата година DSE "заеха" услугите на легендарния Toshiaki Kawada на New Japan за доста солидна финансова сума. Сега покрай голямото им шоу - HUSTLE Aid - HUSTLE са поискали услуга от страна на New Japan заради това, че съм им предоставили Kawada миналата година. New Japan обаче изтъкнали, че не им дължат нищо, тъй като са им дали достатъчно пари и накрая двете страни решили, че всичко е на шест и ще започнат начисто. Две от главните истории на HUSTLE Aid бяха:

1. Шампионът на All Japan, Satoshi Kojima, се притече на помощ на култовия кечист и асо на HUSTLE Razor Ramon Hard Gay и после двамата бяха отборни партьори;

2. HUSTLE развиваха история, при която имаше едно огромно яйце, което крие изненада в себе си и тази изненада щеше да се разбере на HUSTLE Aid. Е, изненада беше, че Nobuhiko Takada (лидера на една от двете фракции във федерацията The Monster Army и огромна кеч/мма звезда от 90-те) се бие в първият си кеч мач от близо 10 години насам. Тук искам да отбележа, че Takada is GOD!

Е да, но първоначалната идея за тези две главни истории е била друга. Идеята е била, Hiroshi Tanahashi да бъде партьора на HG, а ЛЕГЕНДАРНИЯ Antonio Inoki да бъде изненадата в яйцето. В замяна, HUSTLE са щяли да заемат Kawada & Tajiri на New Japan. Мдам, обаче тогава избухва yakuza скандала и New Japan решават да не се замесват с DSE.

Link to comment

Мерси за интересните новини.Добре,че Minoru е отказал офертата на WWE и няма да се бие там.Добре направиха нещата,че след като победи Tiger Mask да заяви желание за неговата титла.Искам да попитам след победа в Super J Cup един кечист само огромен пуш ли получава?- купа де. :) Nakamura не трябва да прави тази глупост,Inoki не трябва да се съгласява.Все пак доколкото знам това е едно от асата на федерацията.Много е интересна ситуацията околко Tomko,дали наистина ще бъде забавен в NJPW, все пак е в отбор с Bernard :) Много жалко за HUSTLE и PRIDE,бях чувал новините,но пак ми е гадно :x .И щеше в NJPW да стане много по-интересно с Tajiri и Kawada,но все пак NJPW са си прави да не се замесват в тези неща.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...