nWoHulkster Posted June 5, 2006 Share Posted June 5, 2006 Мелцър: In what is likely to be the biggest news story in this business of 2006, The Fuji Network announced earlier today it was canceling its contract with Pride Fighting Championships. No reason was given, but it was due to the Yakuza scandal as reported in Weekly Gendai magazine. This changes the balance of power in the MMA world completely, as Pride will go from being the major player to a company whose future is very much in question. We'll have a ton more on this in the next Observer. Right now things are just starting to be sorted out. While it may not have the finality as it causing the final end of the company, and certainly not as quickly, this is every bit as big, if not bigger then when Jamie Kellner canceled wrestling on the Turner Networks in 2001. Pride's profile in Japan is probably ten times that of WCW's profile in the U.S. in 2001. Eдва ли това ви говори нещо, но това е нещо ОГРОМНО. PRIDE в момента е най-голямата ММА компания и ако случайно западне това ще има огромен ефект както върху ММА, така и върху кеча (най-вече в Япония де). Quote Link to comment
PyroHunter Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Звучи ми доста неприятно, но тъй като не съм гледал кой знае колко PRIDE не бих казал, че ще ми липсва кой знае колко. Проблема с евентуалния спад на популярността на кеча в Япония след евентуален фалит на PRIDE обаче ме тревожи доста повече. Един такъв спад в този момент може да доведе до сериозни проблеми особено за по-малките кеч промоции и честно казано хич не ми се нрави накъде биха тръгнали нещата... Надявам се, че популярността на кеча няма да е сериозно засегната след евентуален фалит на компанията, но тъй като не съм много наясно, а Фил казва, че ще има "огромен" ефект върху популярността на кеча там не ми остава друго освен да се надявам, че кеч промоциите ще се справят някак с идващите трудности... :( Quote [img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img] [b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b] Link to comment
nWoHulkster Posted June 6, 2006 Author Share Posted June 6, 2006 За фалит е много рано да се говори, ако въобще е възможен, но това е огромен удар по Pride и света на MMA въобще. Pride освен, че са лидери в света на MMA са собственици и на Hustle (sports entertainment федерация в Япония, която напоследък набира голяма скорост) и освен това главни спонсори на Zero-One MAX. Сега на практика К-1 отново става топ организацията в света на ММА, но и те изпитват затруднения като напоследък рейтингите им изобщо не са високи. Така че е доста възможно да станем свидетели на огромен спад в популярността на ММА в Япония. Сега в Япония друго се харчи най-много - двама братя японски боксьори правят най-добрите рейтинги. Тъй като всички бойни спортове (кеч включително) са доста навързани в Япония това със сигурност ще се отрази директно и на света на кеча. Как точно обаче, е много трудно да се предскаже... Quote Link to comment
PyroHunter Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Благодаря ти за разяснението. Предполагам, че не ни остава нищо освен да изчакаме и да видим как ще се развият нещата. Quote [img]http://i15.photobucket.com/albums/a374/pyrohunter/guerrero.jpg[/img] [b]R.I.P. EDDIE GUERRERO! YOU LIED, YOU CHEATED AND YOU STOLE OUR HEARTS![/b] Link to comment
Recommended Posts