Jump to content

Петте мача - Hulk Hogan


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Айде малко класика :). Знаете какво да правите ;) (кажете петте си любими мача със съответния кечист).

Хълк Хоган... Какво мога да кажа за Хълк Хоган. Една от причините да почна да следя wrestling-a редовно, period. Даже още преди да почна да гледам кеч знаех името Хълк Хоган и уважавах името Хълк Хоган, но щом го видях и на ринга се запалих (е има го и момента, че бях млад, зелен и се впечатлявах лесно лол). Като умения бих го определил като солиден кечист, който знае какво очаква публиката от него и затова не си дава много зор, а следва установената си и печеливша мач формула. Сега към петте мача:

Hulk Hogan vs Antonio Inoki - NJPW, 2 June 1983, IWGP League tournament finals - Първият мач на Хълк Хоган извън WCW/WWE, който гледах. Разликата беше огромна. Видях неща от Хълк, които не съм си и мечтал, че мога да видя от него (technical wrestling!!!). Гореща публика, легендарен мач и още по-легендарен финал, който прави Хълк Хоган огромна звезда в Япония;

Hulk Hogan vs Kevin Nash - WCW Nitro, January 1999, "Адското докосване с пръст" - Мдам, вторият ми любим мач с Хълк. Не може да се нарече точно мач, но технически погледнато Е мач, така че важи ;). Не е тайна, че макар и да почнах да гледам кеч по-редовно с WWF, WCW беше федерацията, която ме направи die-hard fan и това стана през 1998. Awesome wresling, забавни midcard образи, Goldberg, Diamond Dallas Page, nWo Wolfpack и въобще nWo като цяло. Бях ОГРОМЕН, ОГРОМЕН фен на the New World Order of wrestling, brother! Към края на 98 обаче нещата с едно от любимите ми неща в кеча не стояха добре. Oт Wolfpack-a бяха останали само Kevin Nash, Konnan & Lex Luger. nWo Hollywood креташе някакси със Scott Steiner като лидер, не беше същото без Scott Hall (който беше изритан от Eric Bischoff) и Hollywood Hogan (който се беше оттеглил от кеча, за да се "кандидатира" за президент на САЩ). Тогава дойде заветното Nitro, две седмици след Starrcade 1998, където Nash беше нанесъл първото поражение на Голдбърг с помощ от Scott Hall. За това шоу се знаше, че ще има rematch между Nash & Goldberg, но така се стекоха нещата, че получихме Nash vs Hogan for the first time EVER! Toва си беше дрийм мач и се кефех много, но когато Хоган докосна Неш с пръста, Неш се струполи на земята, Хоган го тушира и nWo се събраха отново, аз тотално полудях от кеф. Един от най-големите mark out моменти, които някога съм преживявал покрай кеча. Дори и баща ми, който по принцип не си пада по кеча, но все пак се кефеше на WCW Nitro и сега в известна степен на TNA iMPACT, дори той mark-ваше доста сериозно щом видя какво стана. Сега осъзнавам, че този re-union е една от най-големите грешки в историята на WCW, но тогава през 1999 полудях от кеф щом го видях. Определено един момент, който завинаги ще остане в съзнанието ми because when you`re nWo - you`re nWo... 4 LIFE!

Hulk Hogan vs The Ultimate Warrior - WM 6 - Просто дрийм мач и добър дрийм мач при това;

Hulk Hogan vs Randy Savage - WM 5 - Не че самият мач ми харесва толкова много. Просто това беше един от първите мачове на Хълк от 80-те, които гледах по тв (Premiere OWNED) и така си останах с много приятни спомени от него. Връхнаха точка на една легендарна вражда;

Hollywood Hulk Hogan vs The Rock - WM 18 - Първо, FUCK WWE затова, че направиха от nWo тотална боза! Иначе този дрийм мач определено е класика.

Хммм... или сега като се замисля отново това с оценките не ми се вижда много подходящо. Де да знам, както кажете. Аз обявявам пас по въпроса за оценките. Ще се придържам само към петте мача.

Link to comment

Hulk Hogan vs The Undertaker from Survivor Series 1991-Не толкова заради Хълк,колкото заради това,че тогава The Undertaker за пръв път защитаваше титлата си.Но и моменталното ставане след PileDriver-а беше доста добро и впечатлаващо. :)

Hulk Hogan vs Ultimate Warrior from Wrestle Mania 6-един прекрасен мач на Хълк.Не само това,че се повдигна след Gorilla Press Slam-а,а и заради залога в мача,а и страхотния му край и прегръдката между две легенди!

The Rock vs. Hulk Hogan from Wrestle Mania 18-Ето това е едно страхотно зрелище.Двете икони една срещу друга.Просто страхотно.А и голямото разнообразие от финишъри също ми хареса.

Shawn Michaels vs Hulk Hogan from Summerslam 2005-Не за друго,но build up-а на този мач ми хареса доста.А и мача беше добър и наелектризиран.Накрая пак имаше Big Time момент.:)

Andre The Giant vs Hulk Hogan from Wrestle Mania 3-Един от най-великите моменти в историята на кеча.Най-очаквания мач в историята.Просто нещо невероятно.! :)

Оценка:7/10 :)

Link to comment
HEIDENREICH

Hulk Hogan vs Ultimate WarriorWM 6 -дрийм мач .невероятна атмосфера в Скайдоум,един от 3-те добри мача на моя любимец Ultimate Warrior

Hulk Hogan vs The Rock-WM X-8-

Hulk Hogan vs Andre The Giant WM-3

Hulk Hogan & Sidvs The Undertaker&Ric Flair SNME-92

Cage мачовете -срещу Big Boss Man -SNME и срещу King Kong Bundy-WM 2

 

Link to comment

Това вече е много трудно. Не съм гледал много мачове на Хоган, а и по принцип той не ми е чак толкова забавен с мачовете си. По-интересни са ми интервютата и промотата, които прави. Мисля, че пет няма да мога да ги докарам, но все пак:

Hulk Hogan vs. The Rock - WrestleMania 18 - Dream Match! Невероятна атмосфера! Като цяло се получи доста добе.

Hulk Hogan vs. Vince McMahon - WrestleMania 19 - не може да се каже, че това е Dream Match, но пък беше мач атракция и се получи добре. Винс по принцип се справя блестящо в такива мачове.

Hulk Hogan vs. Shawn Michaels - SummerSlam 2005 - отново Dream Match. Не беше чак кой знае каква класика, но Шон определено изнесе Хоган до добър мач. А и както каза BORKO_10, buildup-а наистина беше доста добър. Имаше и доста забавни моменти като най-много ми хареса, когато Шон имитираше Хълк в шоуто на Лари Кинг.

В момента не това се сеща. Ако измисля още нещо, ще го добавя

Оценка: 7/10 и е базирана предимно на уменията му да забавлява като цяло, а не на уменията му на ринга

Posted Image

Link to comment
Diamond_Dog

Най-после остана време да се включа в тази наистина страхотна тема(евала на Phil),но ме учудва малката активност.Пишете повече хора!!Така нека преминем към мачовете:

5.Hulk Hogan vs Andre The Giant at Wrestlemania 3-наистина не че мачът беше кой знае какво,но за мен ще си остане един от най-великите(ако не и най-великият) в историята на развлекателния спорт.С този мач Хоган стана звезда и идол на милиони хора по целият свят.От друга страна препълненият Pontiac Silverdome също беше перфектен за това събитие,а кой знае какви са били и печалбите при положение че десетки милиони са гледали по PPV.А бе с две думи Big Time in Wrestling History.

4.Hulk Hogan vs Vince McMahon at WrestleMania XIX-много могат да не се съгласят с мен,обаче за мен този мач е един от най-забавните,които съм гледал.Наистина Винс е страхотен seller и тук това проличава много.От друга страна hook up-а накрая беше много надъхващ момент,а на моменти наистина си мислих,че Винс ще го тушира.Също така да не забравяме и leg drop-a от стълбата върху коментаторската маса беше просто awesome.Така че просто един от любимите ми мачове на Хоган.

3.Hulk Hogan vs HBK at SummerSlam 2005-е ми който каквото иска да говори,но това беше просто един страхотен DREAM мач,който наистина чаках със затаен дъх около месец,месец и половина.Наистина Хоган си личеше,че не е толкова във форма,но пък HBK беше страхотен и го изкара до як мач.Отгоре на всичко мачът си беше и доста комичен,най-вече когато Шон симулираше ударите на Хоган да изглеждат адските бичове.Особено Big Booth-a,Шон като се превъртя да не ви казвам колко съм се смял.А бе просто любим мач и това е!!!

2.Hulk Hogan vs The Ultimate Warrior at Wrestlemania 6-сблъсък на две от най-големите звезди,сблъсък на титани,сблъсък на гиганти в този спорт и т.н.Просто Дрийм мач,който напълно оправдава очакванията,а дори и ги ндминава.Хълк тук показва mat wrestling,kick-ва от Warrior Press + Splash просто беше голям момент.Страхотен мач,ако има някой който не го е гледал,да го направи задължително в близкото бъдеще.

1.Hulk Hogan vs The Rock at Wrestlemania XVIII-един от най-феноменалните мачове в историята на кеча.Сблъсък на звезди,на 2 поколения.Мач който издигна Скалата толкова много и го направи идол за всички по целия свят.Просто този мач направи и тази Кечмания една от най-незабравимите събития в моето съзнание.Винаги когато някой ми спомене Скалата или Хоагн винаги първо ми изниква на ум този невероятен мач.Доказателство,че който и да излезе срещу Хоган винаги ще е хийл за Hulkamaniac-ите.Забележителни моменти имаше колко искаш-hook-up-a след rock bottom на Хоган,kick-a на Роки от Legdrop-a и естествено People's Elbow който довърши Хоган бяха само от малкото неща които този мач предостави.Да не забравяме и невероятната публика,която беше наелектрезирана до краен предел,когато 68000 гърла викаха като обезумели за любимците си.Просто невероятен мач и един от най-любимите ми въобще

Link to comment
Shawn_Michaels

1.Hulk Hogan vs Shawn Michaels - Summerslam 2005 - няма как да не ми е най-любимия все пак двама от топ любимците ми в dream match

2.Hulk Hogan vs The Rock - Wrestlemania 18

3.Hulk Hogan vs Undertaker - Survivor Series 1991

4.Hulk Hogan vs Triple H - Backlash 2002

5.Hulk Hogan vs Sting - Starrcade 1997

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment
  • 1 month later...

5. Hollywood Hogan vs Sting (Starrcade '97)

4. Hollywood Hogan vs The Rock (WrestleMania X8)

3. Hulk Hogan vs Randy Savage (WrestleMania V)

2. Hulk Hogan vs Andre The Giant (WrestleMania III)

1. Hulk Hogan vs The Ultimate Warrior (WrestleMania VI)

Oценка: 7/10...

Мързи ме сега да давам обстойни коментари...

Link to comment
  • 4 weeks later...
Brock_Lesnar

RAW 13.05.2002 - Hulk Hogan vs Ric Flair (Udisputed Championship) - Един определено дрийм мач,макар и между двама дъртаци,но може би най-големите легенди в кеча,раждали се някога.

WrestleMania 18 - Hulk Hogan vs The Rock - Отново дрийм мач,очакван с огромно нетърпение от феновете по цял свят,атмосферата е невероятна.Може би един от най-паметните мачове в кеча.

Backlash 2002 - Hulk Hogan vs Triple H - Последния title reign на Хоган започва,е,вярно,че не продължи дълго де,но все пак си беше признание към неговата личност.

King Of The Ring 2002 - Kurt Angle vs Hulk Hogan - Макар да губи този мач,той отново е с историческо значение,тъй като тук Хълк се предава за първи и последен път в кариерата си,ако не греша.

Hulk Hogan vs. Shawn Michaels - SummerSlam 2005 - Мач,който феновете от много време искаха да гледат.Поредния дрийм мач с участието на Хоган,който стана приличен,благодарение на Шон Майкълс,но определено това е мач,който всеки,обичащ кеча фен, трябва да има в колекцията си.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...