Jump to content

Петте мача - Chris Benoit


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Идеята е от чужд смарк форум и е следната. Всеки от вас казва ПЕТТЕ мача със съответния кечист, които са му най-любими (казах най-любими, не непременно най-добри, има тънка разлика ;)). Така от мач на мач, пост на пост, може да се завърже и дискусия за някои от мачовете или за самият кечист (макар че ми е направило лошо впечатление, че подобни дискусии тук трудно се завързват ;)). Накратко: обсъждаме колко рулз определения кечист. Викам да започнем с нещо по-лесно за дискусия: Chris Benoit

Беноа е кечист, с който съм отраснъл. Точно, когато той започна да нашумява точно тогава аз започнах да гледам кеч. Винаги ми е бил любимец. Това ме накара да си мисля, че изборът на само пет мача ще е много труден. Да, обаче сбърках - изборът не беше много труден. Изборът беше АДСКИ труден!!! Първоначално ги изкарах около двайсет мача, но след много чудене накрая останаха тези (не се подредни, просто изброявам):

Тhe Great Sasuke vs Pegasus Kid - Super J Cup Finals - един от най-великите мачове на всички времена...

TLC 3 - въпреки, че не участваше през целият мач това за мен си беше the Chris Benoit show. Любимият ми TLC мач, Беноа & Джерико рулираха като отбор тогава. Това ми напомня за още един страхотен мач на Benoit vs Austin пак то този период. Ето този мач сега се сещам, че трябва да си го издиря. Ако някой случайно го има да не се стиска, а да го качи :P;

Chris Benoit vs 2 Cold Scorpio - WCW - Годината е 2000, каналът е Premiere, предаването е нещо като the Best of Chris Benoit. По това време все още не може да се каже, че бях гледал кой знае колко качествен кеч (все пак гледах основно само големите американски федерации ;)) и затова този мач ме шашна тотално. И до ден днешен имам много добри спомени от този мач, но така и не го гледах пак. Ще трябва сериозно да си го потърся (това е мачът, който завършва секудни преди да изтече времевия лимит. Ако случайно някой го има, в което силно се съмнявам, да го сподели :)). ЕДИТ - Забравих да кажа, че по принцип мача е някъде от 1993 година;

Chris Benoit vs Kurt Angle - Royal Rumble 2003 - просто страхотен кеч мач;

HHH vs Chris Benoit vs Shawn Michaels - WM XX - Toва го слагам тук не толкова заради самия мач колкото заради финала му. Един от най-емоционалните моменти, които съм гледал някога в кеча. Кечистът, с който съм отраснал най-после стигна върха!

Link to comment
Brock_Lesnar

TLC 3 - въпреки' date=' че не участваше през целият мач това за мен си беше the Chris Benoit show. Любимият ми TLC мач, Беноа & Джерико рулираха като отбор тогава. Това ми напомня за още един страхотен мач на Benoit vs Austin пак то този период. Ето този мач сега се сещам, че трябва да си го издиря. Ако някой случайно го има да не се стиска, а да го качи :P;[/quote']Тоя мач не е ли от Май месец 2001-ва,когато на един RAW се би срещу Остин за титлата и беше с превръзка около кръста?

Иначе темата е супер,Беноа е един от любимите ми кечисти,но малко по-късно ще кажа кои негови мачове са ми любими.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
nWoHulkster

Тоя мач не е ли от Май месец 2001-ва' date='когато на един RAW се би срещу Остин за титлата и беше с превръзка около кръста?[/quote']

Aха, този същият.

Link to comment
Brock_Lesnar

Този мач и аз много го търся - гледах го навремето по БТВ и е един от малкото мачове,които помня от тогава.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Мм определено страхотна тема, поздравления :)

Chris Benoit, ВЕЛИК кечист, който макар прекарал по-голямата си част от кариерата си в трудните условия на WWF/E и подложен на всякакви обрати на "съдбата", изтърпял доста срамни като за кечист от неговия ранг моменти и все пак успял да вирее по някакъв начин и да прави класики, независимо от опонента му.

Не са подредени в никакъв ред ;)

1.NJPW Pegasus Kid vs. Black Tiger-за тези които не знаят това е мач между Еди Гереро и Крис Беноа от Япония.Това беше може би първия мач, който аз изгледах от Япония и несъмнено първия със тези двамата извън WWE и като човек незапознат със the real prowrestling lol бях адски много впечатлен.Сега вече от позицията на човек изгледал доста КЕЧ различен от sports entertainment, аз все още смятам, че този мач беше невероятен.Страхотни изпълнения, доста добър финал и всичко останало нужно за една кеч класика.Малко го карам на спомени де тъй като мача за последно съм го гледал през ноември миналата година, но тази тема ми напомни да си го изгледам пак.Шапки долу за двамата велики кечисти!

2.WCW Bret Hart vs. Chris Benoit In Memory Of Owen На фона на всички страхотни мачове на Беноа този можее би не изпъква чак толкова, но въпреки това аз го избирам.Мач, който едва ли ще се хареса много на феновете на съвремения бърз кеч, изпълнен с много на брой spots, протекъл в бавно темпо и преобладаващ mat wrestling.

Но за мен това си остава страхотен мач и като включим самата му цел-двама от най-великите кечисти на всички времена се изправят един срещу друг в памет на друг велик кечисти починал около 40 дена по рано( ако не се лъжа), му придава още повече блясък.

3.WWE Chris Benoit vs. Kurt Angle Royal Rumble 2003

Определено един от най-добрите мачове в WWE в последните 10 годии и мач, който се доближава неимоверно много до определението all time classic (макар и относително де)

4.WWE Royal Rumble Match 2004 дори и да ви се стори малко странне избора, самата история на мача, подвига който Беноа извърши, и нещата които сътвори на ринга през този близо един час му отреждат място в любимите ми 5 мача с Крис Беноа.2 години по късно беше направена жалка имитация, която разбира се на фона на този мач

си е направо смехотворна ;)

5.Chris Benoit vs. Shawn Micheals vs. HHH WM XX-Мача като мач си беше много добър е може би си остава малко overrated де, но си беше срахотен ;)

Но тук пада избора ми не сам заради самия мач, колкото до два от най-великите моменти в кеча като цяло:

1.HHH taps from crippler crossface и публиката направо избухва такава реакция в WWE трудно се среща.

2.Крис Беноа и Еди Гереро хора тръгнали заедно от най-ниското стъпало празнуват заедно в средата на ринга по време на юбилейното 20-то издание на най-голямото и престижно кеч шоу.

ПРОСТО НЕВЕРОЯТНО!

_____________

Е това беше от мен още веднъж поздравления за страхотната тема!

[b] tvoite rimi na bokluka, toten kato pika kliuka
Borko e paraliq, she si namaja s med i maslo az filiq
ViChiX za pari ubiva, Phil e sliva mirizliva[/b]

Link to comment
nWoHulkster

Smackdown- Austin vs Benoit for WWE title < предполагам' date=' че е това..http://www.megaupload.com/?d=SKCGGOEI

Благодарско! Сега като се замисля май верно мача беше от SD, а не от Raw. Ще го видя после дали е същият.

Иначе сега като се позамсих още по темата (Крис Беноа) осъзнах, че човекът си е бил във всякакви стилове и навсякъде се е справял повече добре. Гледал съм негови мачове от Stampede Wrestling (Canada), New Japan, UWA (Mexico), WCW & WWE. Еми навсякъде е страхотен. Гледал съм го в технични мачове, puro стил мачове, lucha стил мачове, sports entertainment мачове, gimmick мачове и какво ли още не - и да, навсякъде е добър. Подобно нещо не се отдава на всеки ;). Единственото нещо, което не съм видял от Беноа са няколкото огромни дрийм мача, които имам: Benoit vs Joe, Benoit vs Danielson, Benoit vs Styles и т.н. :(.

П.С. Btw, идеята е всеки ден или през ден да се пуска нова тема от типа "Петте мача". Така винаги ще има нещо свежо за дискусийка :). Хммм, даже можем ако искате да добавим и едно нещо, което правят в eдин друг форум. Правят тема за един кечист и всеки си казва мнението за него като го оценява и по десетобалната система. Накрая всички гласове се сумират, изчислява средноаритметично и така със следвашият кечист. Кечист по кечист и накрая се получава нещо като класация на кечистите според членовете на форума. Та сега ми хрумна, че освен това за "петте мача" можем да добавим и оценка. Както кажете. Аз така или иначе ще си оставя моята:

Оценка:

Chris Benoit - 10/10!

Link to comment

Доста е трудно да избера пет мача, но ще кажа тези, които се сещам в момента. Няма да ги подреждам в никакъв ред.

Triple H vs. Shawn Michaels vs. Chris Benoit from WrestleMania 20 - това е един от любимите ми мачове, а и враждата не беше никак лоша. В мача имаше доста добри изпълнения и мисля, че беше букнат много правилно, за да изглежда всичко драматично. Реакцията на публиката също беше много добра и помогна всичко да бъде перфектно. Моментът с Беноа и Еди след края на мача също беше нещо незабравимо. Това е един от любимите ми моменти в кеча.

Triple H and Stone Cold vs. Chris Jericho and Chris Benoit from 2001 for the tag titles - в този мач се случват две много важни неща - едно добро (Джерико и Беноа печелят титлите на двойки) и едно лошо (Трите Хикса се контузва). Самият мач също си беше доста добър, а и като се има предвид, че беше на седмично шоу, просто няма какво повече да искаме.

TLC 3 - много добър мач, продължение на историята от миналия. Вярно е, че най-добрите изпълнения в него не бяха от страна на Беноа, но историята се въртеше около неговия отбор и по-точно върху него. Той и Джерико бяха набутани в подобен мач само за да загубят титлите си, но въпреки всичко те успяха да ги запазят и да натрият носа на Винс. Това мисля, че е най-добрият мач в историята на SmackDown!

Kurt Angle vs Chris Benoit - Cage Match from 2001 - още един мач на Беноа, който ми е сред любимите. Енгъл пропуска въртележка от върха на клетката!!! По-късно Беноа се опитва да спечели мача избягвайки от клетката, но Остин го чака долу с метален стол. Беноа решава да се върне на ринга и прави ударът си с глава от върха на клетката!!! Два невероятни момента, които все още помня всякаш съм гледал мача вчера, а всъщност съм го гледал преди години.

Kurt Angle vs. Chris Jericho vs. Chris Benoit from WrestleMania 2000 for the Intercontinental and the European Championships - тук карам малко на спомени. Мисля, че в мача имаше добри изпълнения, но в момента не мога да се сетя нищо конкретно. Този мач ми харесва повече заради историята в него. Джерико и Беноа си разменят по една победа и по този начин Кърт губи и двете си титли без дори да е бил победен и веднъж. Много добре замислено.

EDIT: Сега видях, че Фил е предложил да постваме и оценки за кечистите, затова ще добавя и моята. Аз съм гледал малко мачове на Беноа извън WWE, но все пак ще се опитам да дам обективна оценка. По това, което съм гледал, бих му дал 9/10. Макар, че доста от мачовете му са бавни и методични и на мен не ми допадат много, не мога да отрека, че са добри за съответния стил и много от тях са класики. Щом има технични мачове, които са успяли да ми се харесат само заради Беноа, значи човекът е добър. Не всеки кечист може да ме накара да харесам мач, в който се набляга много на методиката и на mat work-а.

  • Upvote 1

Posted Image

Link to comment
Brock_Lesnar

Крис беноа е един от любимите ми кечисти.Неговият невероятен стил на борба и умения ме удивляват и с удоволствие гледам негови мачове.Един от най-добрите кечисти в WWE в момента.

Backlash 2001 - Kurt Angle vs Chris Benoit - 30 Minute Ultimate Submission Match - Този мач е един от любимите ми,доста време се мъчих,докато го открия.Тук и двамата показват на какво са способни и държат публиката в напрежение до последния момент, че и в продълженията.Определено must watch match :)

WrestleMania XX - Triple H vs Shawn Michaels vs Chris Benoit - Един от най-великите мачове в кариерата на Benoit.Най-накрая оценяват труда на един от най-добрите си кечсти WWE.Много емоционален мач, с много драма и кръв и заслужена победа на канадеца!

Unforgiven 2002 - Kurt Angle vs Chris Benoit - Друг класически мач между двамата.Макар да не е особено дълъг този мач се превръща в поредния страхотен във враждата Angle vs Benoit.

Pillman Memorial Show 26.05.00 - Chris Benoit vs Willam Regal - Този мач също е от любимите ми мачове на Бесния Върколак.Адски техничен мач,с много добри изпълнения и за мен най-добрия от Regal vs Benoit мачовете.Заслужава си гледането,определено.

Royal Rumble 2001 - Chris Jericho vs Chris Benoit (Ladder match) - Страхотен,запомнящ се Ladder Match за IC.Макар Беноа именно да губи тук,това е измежду най-добрите мачове от третата най-добра вражда на Беноа,а именно тази с техника Джерико.И двамата канадци,и двамата горе-долу по едно и също време пристигат в WWF и имат за цел на първо време интерконтиненталната титла.Правят страхотен мач с много добри изпълнения и обрати.Пореден classic Беноа мач.

Оценка на кечиста Chris Benoit: 10/10

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
Brock_Lesnar
Smackdown- Austin vs Benoit for WWE title < предполагам' date=' че е това..http://www.megaupload.com/?d=SKCGGOEI
Тоя мач е от SmackDown и го имам,даже и в датата съм го качвал,а ми трябва този от 3 дни по-рано, от RAW на 28-ми.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Chris Benoit vs. Kurt Angle - 2 out of 3 falls - Judgment Day 2001

Това ми е от Топ 10 от всичко, което съм гледал. Историята покрай медалите ми е любима - по-забавна така и не съм видял досега. Мачът беше Gold. Фаворит от категория 2 out of 3 falls. Нямаше движение, което да не ми хареса.

TLC 3 - 24 May 2001, Smackdown

Да, това беше вечерта на Benoit. За изненада на всички, не само, че се върна в мача, а и свали шампионските колани. Самият мач си беше класика в жанра, за което той доста допринесе, макар и да не участваше през цялото време.

Chris Benoit vs. Kurt Angle vs. Chris Jericho - IC & Euro titles - Wrestlemania 16

Началото на кариерите в WWF и на тримата. Показаха, че тепърва има какво да видим от тях. Бързо темпо и разнообразие през целия мач. Демонстрираха всичко, което могат, за кратко време. Също попада в Топ 10.

Chris Benoit vs. Chris Jericho - IC title - Royal Rumble 2001

Dream match. Двамата 1 on 1 в мач със стълби за първи и за съжаление последен път. Любимият ми singles Ladder match. Нищо не ми хвана окото така, както това. Плоншът на Benoit, посрещнат от Jericho с метален стол, Walls of Jericho на върха на стълбата, безброй падания. С една дума всичко. Не виждам как можеше да е по-добре.

Chris Benoit vs. Stone Cold Steve Austin - WWF title - 31 May 2001, Smackdown

Доста труден избор за последния мач. Все пак се спрях на този. Един от многото отлични негови мачове. Жалко, че беше от серията неуспешни опити за спечелване на титлата. Всичко друго ми хареса в мача.

Chris Benoit, заедно с Chris Jericho, са ми all time favourites от деня, когато започнах да гледам кеч. Няма нещо в тях, което да не ми харесва. Така че, няма как да не дам оценка:

Chris Benoit - 10/10

Link to comment
Тоя мач е от SmackDown и го имам' date='даже и в датата съм го качвал,а ми трябва този от 3 дни по-рано, от RAW на 28-ми.[/quote']съжалявам, даже не знаех, че имат мач от RAW. Ще потърся и ще постна линк ако намеря нещо...
Link to comment
HEIDENREICH

Няма да изреждам 5 мача защото ще повторя предишни мнения,но ще спомена един страхотно подценен мач срещу Кърт Енгъл на Ресълмания Х-7 -започна с много мат скилс ,захвати и измъквания от СПОРТНАТА БОРБА!! и след като Кърт не можа да надделлее започна да се бие нечестно и постепенно мача си стана брутален кеч мач.

По късно в интервю Кърт беше казал,че Беноа е единствения който може да му е равностоен в такъв тип мач и първоначално са се разбрали да се поборят на пода няколко минути и да прекратят ако публиката ги освирка.За щастие 67 000 в Астро Доум ги аплодираха през целия мач.

 

Link to comment
Shawn_Michaels

1.Triple H vs Chris Benoit vs Shawn Michaels - Wrestlemania 20

2.Chris Benoit vs Kurt Angle - Royal Rumble 2003

3.WCW Bret Hart vs. Chris Benoit In Memory Of Owen

4.Chris Benoit vs Brock Lesnar - Smackdown 04.12.2003

5.Chris Benoit vs Dean Malenko - WCW -той не е само един мача им в WCW,но не мога се сетя точния :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...