May 23May 23 Солидна карта обаче тея 9 мача са обратното на 5-те мача на WWE PPV-та. При едните е твърде постно, при другите твърде много. Специално турнирните мачове можеха преспокойно да си ги спестят за седмичните шоута. Би трябвало Окада и Такешита да откраднат шоуто, а и историята им е доста продължителна и приятна. Голям фен съм на Коносуке и се радвам как го градят, скоро трябва да бъде намесен в картинката за световната титла. Острието и Крисчън не ги следя какво правят като отбор, но определено ще гледам мача и очаквам да бъде страшно солиден.Стадионното Мачкане ще бъде спотфест и нямам очаквания, ше го гледам с едно око. Женките не ги гледам, така че го пропускам тоя мач, а Моксли - О'Райли от тоя постер, разбрах че ще имат мач. Рядко безинтересно ми е това нещо, така че и него ще пропусна най-вероятно. Дарби Алън не знам по какви параметри все още не е изпотрошен тотално, но очаквам и тук някакви 2-3 извратени спота. Надявам се евреинът Максуел да губи и да става кюспе нула номер. Без съмнение най-добрият образ в AEW , но не му трябва още едно царуване. Ако кечисти като Такешита, Бандидо, Кайл Флетчър, Уил Oспри, Дарби Алън, Адам Пейдж и MJF изградят една МЕ сцена ще имат страхотен ростър от топ звезди, но дори и с тях твърде много хора тънат в нищото и не правят каквото и да е. Много добри кечисти имат AEW, но твърде малко креативни насоки и твърде много смаркщина. 681; 718; 855; 865; 868; 913; 1762; 1837; 1848; 1877; 1878
May 25May 25 Author Не бях пускал AEW PPV отдавна, но се ограничих до трите мача, към които имам някакъв интерес.Доста добро откриване. Зарадвах се на победата на Edge и Christian. Интересно е дали AEW марковете се филмират за дъртаците шампиони, както пискат всеки път, когато някой над 40 вземе WWE титла? Самият мач беше тотален spotfest, но повечето им неща се получаваха. Единствено това с тухлата просто изглеждаше пародийно. Edge пое няколко доста тежки bump-а и кажи-речи изнесе мача си за отбора. Включванията на Beth и Stokley също бяха на ниво и публиката беше инвестирана. Доволно отвсякъде.Stadium Stampede беше пълен плондер, може би най-слабият мач от поредицата, които са правили. Просто се проточи прекалено дълго и имаше едно 10-тина spot-а, където някой се мята върху купчина кечисти. Stable-ът на Don Callis е jobber до jobber, не знам откъде ги събраха и цял мач играха кучките на face-овете. ME беше класа. Darby, от това, което се въртеше, е направил изродско царуване, с тежки bump-ове всяка седмица, но е ясно, че не може да го поддържа повече от няколко месеца. Тъй че беше напълно резонно да върнат титлата на MJF. Направиха и някакъв turn след мача, за който няма как да ме ебе. Но вероятно ще метнат титлата на Kenny Omega и правят мача с Ospreay на Wembley.
May 25May 25 AEW правят това което зрителя обича.А именно хубави мачове което липсва в WWE отдавна.....
May 26May 26 Неизненадващо добра карта и все стабилни мачове. Може би единствено с изключение на Стадионното меле, но то с 14 кечиста няма как и да бъде нещо повече от бутафория. Edge&Christian - FTR: I Quit MatchНаистина добро откриване, мачът им се получи доста добре. Ако не правеха хардкор спотове през две седмици, това с пироните можеше да е по-ефектно, но е отдавна убито това усещане в AEW. С толкова много кечисти в компанията не вярвам да имат шанс за индивидуални изяви Острието и Крисчън, но определено като усещане и опит допринасят много към отборната дивизия. 3,75/5⭐Jon Moxley - Kyle O'Reilly & Двата женски мача - скипнах гиSamoa Joe - Will Ospreay: 1/4-finalЕстествено добър мач с абсолютно очакван победител. Не знам накъде отива историята с Оспри, очевидно вървим към неговата победа в мача за световната титла на Уембли, но може би подготвят някакъв търн? Не знам каква им е идеята, не са лоши сегментите със стейбъла на Моксли. Очаквам скоро да настъпи и развръзката в историята им. 3,75/5⭐Kazuchika Okada - Konosuke Takeshita: International Championship Коносуке е брутален кечист, но Окада определено вече не е кечистът, който беше. Освен, че е с тотално кринджарски образ в AEW, вече е и доста по-бавен и не може да поддържа високо темпо на мачовете си. Може би не е и толкова мотивиран в Америка, но очаквах една идея повече от мач с негов сънародник. 4/5⭐Bandido - Swerve Strickland: 1/4-finalЕдин от най-приятните ми кечисти в AEW загуби от един от най-неприятните ми такива. Добре развита история с контузията на врата на Бандидо, успя и супер ограничен на ринга кечист да го накара да изглежда много добре. По всичко изглежда вървим към Оспри - Стрикланд финал на турнира и победа на Уилката. 3,75/5⭐Darby Allin - MJF: AEW Championship MatchКопелето Дарби Алън се разглоби в 30-та секунда на мача, наистина е много изпляскал този пич. Естествено след това имаше още по-скандален спот със скота от титантрона, а в последствие как развиха нараняването му по главата и как това реално му коства мача, беше перфектен завършек. Силен мач с два много добре развити образа в него и логично развита история. Не исках Максуел да е вдига за трети път, но явно него гласят за опонент за Уембли за домашния бейбифейс (може би такъв) и със сигурност по-добър хийл в AEW няма от MJF. Което прави откъм образи мачът абсолютно перфектен. 4,25/5⭐Double or Nothing оценка: 4/5⭐ - някои неща като мачовете от мъжкия и женския турнир бяха излишни + мачът на Моксли. Извън тях всичко ми хареса - графики, малките промота преди мачовете, публиката, структурирането на мачовете, та даже и начинът, по който ги бяха подредили. Като нещо подобно на минус мога да отбележа супер многото хийлове в тая организация. Kyle Fletcher се завръща, отново е хийл. Kevin Knight търнва хийл и той. Strickland е нещо като туинър ама повече хийл. Ospreay и той върви към това да е туинър. Hurt Business, Death Riders и Jericho също го раздават туинъри. Реално за един фейс търн на Такешита имаме три/четири хийла. Трябва да засилят Бандидо и Броди Кинг към МЕ сцената, защото и двамата са фейсове и поне могат да балансират малко нещата. 681; 718; 855; 865; 868; 913; 1762; 1837; 1848; 1877; 1878
May 26May 26 Броуди Кинг сигурно чака завръщането на моя човек и ги чака вражда с дядо Копланд и Крисчън няма да им вземат титлите ,но имат история моя човек и дядо Копланд за тва няма да е трудно да направат подновяване на враждата.