Jump to content

Домакинските задължения в една къща

hacky

Recommended Posts

natopor4en
Posted

Ами всичките тези феминацита и лоук лефтита доведоха до това объркване и омешване на ролите. 

Какво стана с истинските мъже ? Какво стана със силният мълчалив мъж, тип Гари Купър  ? Ето това искам да разбера.

Къде останаха старите патриархални домакинства ? Където мъжа се прибира от тежък работен ден, жена му вече е сложила салатата и му налива ракията.

Докато мъжа хапва и пийва, домакинята му зашива някои гащи, или чорапи, или му изпира някои дрехи. Периодично го проверява дали не желае да му се долее още ракия. След това му сипва яденето за вечеря и тогава и тя сяда на масата. Винаги от дясната му страна. И на една ръка разстояние. За да може да й изшият един цигански, ако манжата е прекалено солена или прегоряла.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

HEIDENREICH
Posted

Според мен няма универсална рецепта и си е както се разберат. Както имаше един лаф- във всяка къща си има своя наредба. Гледал съм и двете крайности и всякакви междинни варианти от мои познати и приятели;

-жената се трепе, готви за 1000 човека , прави кофраж ,чисти и какво ли не, мъжът си бара шнура и не и дава 1 стотинка , даже я бие 

- мъжът се трепе , жената лежи по цял ден , превръща се в хипопотам и я мързи да изхвърли пепелника ( накрая му писна и я изрита навън) 

- жена работи на 2 места , втората и работа е в Лападунди ( заведение за бърза закуска в Студ .град за сведение на гостите на столицата като чичо Митко ) , от там и дават да си носи бургери вкъщи, търтеят у тях лежи, пърди по цял ден и се оплаква " Е САМО ТОВА ЛИ ЩЕ ЯМ ?"

- Мъж кара жена му да му обува чорапите и да му връзва обувките и чак тогава има право да седне на масата да пие кафе ( верно шибан ушев , те не съм сигурен колко се броят за хора)

- жена постоянно ходи на ексурзии в чужбина или обикаля баровете/ресторантите  и се оплаква че не издържа на този тежък , монотонен живот и липса на вълнения

има и по-добри междинни случаи:

-  моя колежка изобщо не може да готви или готви веднъж на синя луна , но на мъжът и не му пука и ядат навън

- друга моя колежка е изритала мъжът си от кухнята и му е делегирала само водене на детето на детскградина  и по детски партита ( тук има една мъжка стратегия дето я показаха във " Всички обичат Реймънд " - някои мъже се правят умишлено на малоумни и ако ги накарат нещо го правят така че вече да не ги закачат )

Специфично си е и зависи от много неща , какво работят , как са се разбрали , кой прави повече компромиси и пр.

Аз лично мога да готвя що-годе добре , пускам прахосмукачка и пералня , и да извършвам елементарни ВиК ремонти , но за по-сложни като повреда на пералня или електроуред викам майстори, некадърен съм и в много други мъжки дейности като лепене на плочки , шпакловане на стени и прочее. Помагал съм, включвал съм се , но не ми е това силата и предпочитам да платя на някой да го свърши като хората. 

Дядо ми можеше да си "обивари едно яйце " и баба ми ако се наложеше да го остави за повече от 3 дена ( примерно гостува ни в София ) се притесняваше че той ще умре от глад. Виках и :

-остави го бе, ще се оправи , наготвила си му . 

- ооо , много е смотан, бабе , дедо ти е най-кекавия, най -смотания човек!

Дано някой ден и аз предизвикам такова възхищение в половинката си. 

Познавам и жени дето хем са работохолички и амбициозни кариеристи, хем и в тях се вихрят и чистят до 22 часа, откъде имат енергия нямам идея. Други се вихрят в работата , стоят до късно , живеят в кочина и вечерят ядки щото не се сещат и да си поръчат храна .

Най-странния случай  е един тип в работата ми , който тежи сигурно 50 кг , висок е 1,60 но в понеделник изяжда 2 -3 супи, 2 основни ястия, десерт и накрая отива да се довърши с пастичка. Това защото живеел сам и в събота и неделя го мързяло да готви и да си поръчва храна. Та през уикенда не яде нищо, в понеделник поглъща храна за трима като анаконда. :) 

Като заключение за мен е нормално да се споделят домакинските задължения, кой какво да прави е въпрос на способности и договорка. 

Kill_Steen_Kill
Posted (edited)
11 hours ago, hacky said:

Късмет с жените :D

Защо късмет с жените, нали нямало такива изследвания? Или като има и не може да оборим малкия мушморок отиваме към подигравки? Малко сояджийско. :unsure:

Тая тема още след първите няколко мнения трябваше да се заключи, защото почна да се преповтаря едно и също. Универсална истина няма и всеки е както се разбере с половинката си. Едни, готвят, втори чистят, трети копат и къртят, четвърти ходят по почивки, пети се пегват, шести са суингъри. 

Всяко домакинство е съставено от различни характери и динамиката помежду им е коренно различна. Това, което е неприемливо за едни, е напълно нормални за други. Аз готвя доста добре четири неща и ги правя с кеф, мразя да ми е мръсно и затова чистя често. Пералня ме мързи да пускам и не се занимавам с нея, както и пране на пердета примерно, само ги свалям. Къщната работа е повече женска отговорност, чисто физическата и професионална моя. Това се разви от само себе си, а не от някакви разбирателства. Вярвам че във всяка нормална връзка тези битовизми се нагаждат с времето и желанията на двойката, а не от договори, протоколи и декларации за мир. Но може и да греша, понеже всеки случай е индивидуален. :beer:

Edited by Kill_Steen_Kill
  • Upvote 2

681; 718; 855; 865; 868; 913; 1762; 1837; 1848; 1877; 1878 

Posted
16 hours ago, HEIDENREICH said:

Mного искам да чуя мнението на @Farest .

Ще дам моите 2 стотинки после. 

Жената трябва да поема повече отговорност в къщата, защото е ЖИНА. Ако се върне сега мойта бивша (да не бъде) ше я карам да ми мие краката и да пие водата после (израз който чух от един приятел). Една жена ако е много свободна почва да мисли за простотии и да се вкарва във филми. Ебете си жините, хапвайте си квото е сготвила и когато е момента им благодарете с една почивка или някъв супер готин подарък. Аз не се виждам да домакинствам повече от жената, та тя ше иска да ме ебне по някое време.

Давам ви съвет сега не се правя на интересен, никога не трябва да бъдете на едно ниво с жената до вас, винаги мъжа трябва да е едно стъпало по-горе. Вече ако сте го направили няма връщане назад, жената няма да върне задна. Та така… разбирам женската логика доста добре. Искайте ми съвети, без пари ше давам ако искате да имате здраво семейство, нищо, че аз самия съм разведен. Вече влезнах в матрицата така да се каже. 

• Haha 1
Posted
6 hours ago, Kill_Steen_Kill said:

Защо късмет с жените, нали нямало такива изследвания? Или като има и не може да оборим малкия мушморок отиваме към подигравки? Малко сояджийско. :unsure:

Късмет за това, че дори да има изследвания, то да кажеш аз няма да ти помагам, защото ще ми падне тостестерона е просто оправдание жена ти са върши всичко, не си ме разбрал нещо, не е подигравка, а сояджийско даже не знам какво е.

Смятам, че ти си прав и една връзка се надгражда, но както казахме понякога има доминантни и смятам, че жената е слугиня и трябва да прави всичко след 8-9 часа на работа, явно тези мъже се страхуват да не им падне тостестерона, може би смятат, че така са алфи, знам ли..

• Upvote 1
Posted
Just now, hacky said:

Късмет за това, че дори да има изследвания, то да кажеш аз няма да ти помагам, защото ще ми падне тостестерона е просто оправдание жена ти са върши всичко, не си ме разбрал нещо, не е подигравка, а сояджийско даже не знам какво е.

Смятам, че ти си прав и една връзка се надгражда, но както казахме понякога има доминантни и смятам, че жената е слугиня и трябва да прави всичко след 8-9 часа на работа, явно тези мъже се страхуват да не им падне тостестерона, може би смятат, че така са алфи, знам ли..

Аз много се надявам подобни раздъждения да са породени само от крехката възраст все още. 😂

Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред... 

Posted
22 minutes ago, Sea said:

Аз много се надявам подобни раздъждения да са породени само от крехката възраст все още. 😂

Едно от най-грозните неща като отношение, което съм виждал е, докато бяхме група от родители на пейките пред блока, един да каже и то знам, че напълно мислейки го аз жена ми защо съм я взел ако ще чистя аз и ще готвя. Това пред жена си, пред останалите мъже и жени, самият му тон звучеше много гадно описваше все едно си е взел жена да слугува. Същата жена понякога е казвала "качвам се, че Кирил е гладен сигурно, че да му сложа да яде на масата". Унизително е за мен.

Rise of Thunder
Posted

И аз като Чичо Райх съм некадърен в ремонтите. Особено като стане въпрос за електроуреди. Еми, сори, ама не съм длъжен да знам как се поправя пералня. Затова много се дразнех дядо ми като кажеше "Вий, младите, нищо не можете". 

10 hours ago, HEIDENREICH said:

Spoiler

- жена работи на 2 места , втората и работа е в Лападунди ( заведение за бърза закуска в Студ .град за сведение на гостите на столицата като чичо Митко ) , от там и дават да си носи бургери вкъщи, търтеят у тях лежи, пърди по цял ден и се оплаква " Е САМО ТОВА ЛИ ЩЕ ЯМ ?"

Това, ако беше го казал на майка ми, най - вероятно щеше да получи 1 дамска чанта в главата. Предупреждавам: Тежи около 10 кила. 

Spoiler

- Мъж кара жена му да му обува чорапите и да му връзва обувките и чак тогава има право да седне на масата да пие кафе ( верно шибан ушев , те не съм сигурен колко се броят за хора)

Те не са хора. Те са шибани паразити. 

Spoiler

- жена постоянно ходи на ексурзии в чужбина или обикаля баровете/ресторантите  и се оплаква че не издържа на този тежък , монотонен живот и липса на вълнения

Да се превежда: "Липсва ми различен кур всеки ден. По възможност - негърски". 

10 hours ago, HEIDENREICH said:
Spoiler

- друга моя колежка е изритала мъжът си от кухнята и му е делегирала само водене на детето на детскградина  и по детски партита ( тук има една мъжка стратегия дето я показаха във " Всички обичат Реймънд " - някои мъже се правят умишлено на малоумни и ако ги накарат нещо го правят така че вече да не ги закачат )

Не. Просто така им е удобно, но просто не са попаднали на жена, която да ги строи. 

• Haha 1
  • Wank 1
Posted
32 minutes ago, Rise of Thunder said:

И аз като Чичо Райх съм некадърен в ремонтите. Особено като стане въпрос за електроуреди. Еми, сори, ама не съм длъжен да знам как се поправя пералня. Затова много се дразнех дядо ми като кажеше "Вий, младите, нищо не можете". 

Reveal hidden contents

Сега Нешев ще дойде с правилното Брейк видео.

• Haha 1
Posted (edited)
26 minutes ago, hacky said:

Имаше едно, където обясняваше как при Бай Тошу, всички са си правили ремонтите сами и е трябвало да си пълен некадърник, че да викаш майстор, но не е нещо, което имам подготвено. :(

Edited by neshev
  • Haha 1
Rise of Thunder
Posted
34 minutes ago, hacky said:

Надали ще се засегна точно от тоя малоумен плешив чичка-русофилистик. 

• Upvote 2
Posted

Браво Хаки за темата , пак успя да активизираш замрелия форум . Поздравления

По темата - а ако приятелката ми взима 2 пъти повече пари от мен , това не ме ли прави мен жената във връзката ? Не знам , аз като знам, че заплатата и е двойна на моята , с какви очи мога да е карам да върши някви "женски" задължения без да си мръдна гъза ? Някак си неловко се получава, а и нейната работа е доста по психически изтощителна от моята и знам че ако сготвя , пусна пералня и изгладя някви дрехи за 1-2 часа, това ще е зарадва и ще и оправи деня. В крайна сметка не сме 1960 и не си бием жените, така че аз съм на мнение, че всичко трябва да е 50-50 и човек ако иска да има щастлива връзка , трябва да поема отговорности , а не просто да бъде като някво голямо бебе и да лежи и пърди. 

Posted

Ама като сте 50-50 с жените ви не ви ли прави това и вас половин жина 😩

Rise of Thunder
Posted

Бате, не всички са бившата ти. Да, разбрахме, че e долна мастия, на която искаш да ѝ правиш roundhouse kick-ове в главата до припадък и накрая да я довършиш с Tombstone Piledriver, ама има и жени, които са нормални. 

• Haha 1
  • Facepalm 1
Posted
14 hours ago, Rise of Thunder said:

Бате, не всички са бившата ти. Да, разбрахме, че e долна мастия, на която искаш да ѝ правиш roundhouse kick-ове в главата до припадък и накрая да я довършиш с Tombstone Piledriver, ама има и жени, които са нормални. 

Ами бившата ми не е чак долна мастия, а аз познавам такива доста. Знам, че има и жени което са нормално, но нека да ги оставим да бъдат жени, а ние мъже и така цялата картинка ще си е нормална. Поне 60-40 да бъде не 50-50, но както се вика вие си знаете. Ако живеете ок така нека

Posted
1 hour ago, Farest said:

Ами бившата ми не е чак долна мастия, а аз познавам такива доста. Знам, че има и жени което са нормално, но нека да ги оставим да бъдат жени, а ние мъже и така цялата картинка ще си е нормална. Поне 60-40 да бъде не 50-50, но както се вика вие си знаете. Ако живеете ок така нека

bojigol-perfect.gif

• 2 weeks later...
Posted

Чичо Брейка е прав. Мъжа има Кур, жената има Путка. Мъжа ебе жената! Жената е ебано същество, да тва е истината. Извинявайте за вулгарния език, но нямаше как да го опиша по-добре 

Rise of Thunder
Posted

Тоя пребозил шизофреник БрейкЪ още ли не е пукнал някъде? Баси простата и безполезна чичка. 

• Upvote 2
  • Like 1
Posted
3 hours ago, Farest said:

Чичо Брейка е прав. Мъжа има Кур, жената има Путка. Мъжа ебе жената! Жената е ебано същество, да тва е истината. Извинявайте за вулгарния език, но нямаше как да го опиша по-добре 

Понеже Сеа ми е репнала минус да кажа. Има и свестни жени, не всички са такива, а и нашите жени от форума са готини 🕺

Posted
11 minutes ago, Farest said:

Понеже Сеа ми е репнала минус да кажа. Има и свестни жени, не всички са такива, а и нашите жени от форума са готини 🕺

Май не само жените имат потка, Фарка.

• Haha 3
Posted

Не знаех, че моето мнение е толкова важно за вас! 😂

• Like 1
  • Haha 1

Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред... 

HBK_forever
Posted
1 hour ago, Sea said:

Не знаех, че моето мнение е толкова важно за вас! 😂

Не е , споко 

[center][size=6][b]NO! NO! NO![/b][/size][/center]

Posted (edited)

С теб не помня да съм започвала разговор изобщо. ;)

Edited by Sea
  • Wank 2