neshev Posted January 5 Posted January 5 (edited) Сценарий: Владислав Тинчев, Димитър Христов‑Кевин Режисьор: Виктор Божинов Оператор: Антон Бакарски Музика: Петър Дундаков Жанр: Криминална мистерия В ролите: Екатерина Лазаревска, Йордан Ръсин, Богдан Григоров, Мариян Стефанов, Ели Скорчева, Владимир Пенев, Атанас Атанасов, Никола Додов, Мариана Крумова и Галя Александрова Продуценти: Global Films, Falconwing Studio, БНТ С подкрепата на Национален филмов център Quote Докато обитателите живеят изолирано заради коронавирус, в граничното трънско село Вракола се случват необикновени неща - хора са убити по невиждан начин, други се събуждат с белези по тялото. Сякаш над селото е надвиснало нечовешко зло. Двама гранични полицаи и един възрастен мъж в Старчески дом търсят отговор на странните случаи и стигат до потулени от миналото загадки и оживяло от българския фолклор "чудовище със свръхестествени сили". В битката с демоните ще помага и възкръснал мъртвец, с несвършена работа на този свят... Серийният филм "Мамник" съчетава хорър, криминална интрига и фентъзи. Сюжетът е по роман на Васил Попов, създаден и награден за аудиосериал в първи за България конкурс на Storytel Studio. Преди да стане писател, Васил Попов е бил фотограф на чудеса от света за "National Geographic". Фабулата в книгата и в серийния филм "Мамник" е "вдъхновена" от създание в българския фолклор. Според народното поверие "мамник" е демонична птица, призована от злото - носи смърт и проклятие и може да имитира гласове, за за подмамва жертвите си... Сериалът "Мамник" е създаден по идея на Global Films, с продуценти Магърдич Халваджиян и Силвестър Йорданов. Креативен продуцент е режисьорът Виктор Божинов. Продукцията е реализирана от Global Films, Falconwing Studio и БНТ, с подкрепата на ИА "Национален филмов център". Телевизионната премиера на 1 епизод от "Мамник" е съпътствана с кинопрожекция - на 8 януари 2026. Edited January 5 by neshev Quote
natopor4en Posted January 5 Posted January 5 Серялчето звучи обещаващо. Но по туй време дават Кой да знай по БТВ, а аз го гледам него. Така че @Jack Bauer , ще си го изтегля на следващият ден от Замундата. Както правеха на времето с Под прикритие и със Стъклен дом. Разбира се, после без да сийдвам. Aaarrrrrrggghhhh Farest, Jack Bauer and brayan_lotusrenault 2 1 Quote
Sea Posted January 5 Posted January 5 Слушала съм книгата аз, не е моят жанр това, но г.д ми допадна, ще дам шанс. Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
yaripim Posted January 5 Posted January 5 Stranger things за бедни ми бие това, актьорския състав е добър, ама сюжета.. Ще пропусна Quote
Jack Bauer Posted January 6 Posted January 6 Няма лошо да има някакъв мистичен сериал на бг фолклор тематика. Както каза Ярето - малко Stranger things, че даже и елементи от Dark виждам. Може и да се получи. Аз телевизия нямам, нито пък ще се занимавам да го свалям, ще следя отзивите тук. Не съм оптимист за българските сериали, единствения добър за мен в историята е Под Прикритие и то сезони 1-3 после рухна. Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Rise of Thunder Posted January 6 Posted January 6 Сюжетът ми бие на някакъв шесторазряден хорър. Най - вероятно ще пропусна. Quote
natopor4en Posted January 8 Posted January 8 Оффф туй от 21:00 Кой да знай от 20:00 до 21:30 А по БТВ Комедия започват отново да дават Ало Ало от 20:15 Наистина се чудя кое да гледам. Туй Мамник най-вероятно ще го оставя за утре или за уикенда, като го качат в замундата. Но изглежда доста добро. Криминален, като криминален го определям. Като мистерия малко. Радвам се да видя отново Атанас Атанасов. В Стъклен дом направи силна роля в ролята на ДАНСаджията Колев. Quote
neshev Posted January 9 Author Posted January 9 On 1/5/2026 at 9:25 PM, yaripim said: Stranger things за бедни ми бие това, актьорския състав е добър, ама сюжета.. Ще пропусна По-скоро е True Detective за бедняци. Не беше зле пилотният епизод. Да, на моменти е протяжно, но атмосферата е готина и се гледа сравнително леко. Главната актриса е супер секси, което винаги е плюс. Metzgermeister 1 Quote
Sea Posted January 9 Posted January 9 А, бе криминален, не знам, фентъзи си е по-скоро. Малко трудно ми грабна вниманието, но са малко епизоди и 1 път седмично, така че сигурно ще го изгледам, пък и като знам какво ще стане не ми е и чак толкова интересно. Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
HEIDENREICH Posted January 9 Posted January 9 Издържах около половин час. Сега ясно че това не е моя жанр, нямах свръх очаквания, главната героиня и на мен ми се видя секси, основно ме подразни това което ме отказва от 90% от нашите филми и сериали: едно изкуствено театрално декламиране +криндж диалози . Не съм чел книгата и не знам колко плътно я следват. Kill_Steen_Kill 1 Quote
Sea Posted January 9 Posted January 9 Аз не съм я чела, слушах я, уточнявам, защото възприятието е различно според мен. Не помня абослютно всичко, не беше много скоро, но общо взето я доизслушах, заради Владо Пенев, който прави страхотно четене. Там му е силата според мен, като актьор не съм му голям фен. Иначе и аз не харесвам жанра като цяло. Актрисата май само аз не съм я харесала... Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
HEIDENREICH Posted January 9 Posted January 9 1 hour ago, Sea said: Актрисата май само аз не съм я харесала... Няма документиран случай жена да хареса друга жена , яко ще Моника Белучи на младини да е . Не казвам че е нещо уау, има нестандартен вид и хубави черти, от друга страна от нея идеха 80 % от криндж репликите . Sea, Metzgermeister and OyeaH 2 1 Quote
Sea Posted January 9 Posted January 9 А, не е вярно това. 😂😂😂 Винаги си казвам, ако някоя жена ми е харесала визуално. Аз даже не казвам, че момичето е лошо, просто не ми е чак толкова УАУ и на мен, ако това ще ви докаже моята обективност и главният актьор също не го харесвам. 😂 Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
HEIDENREICH Posted January 9 Posted January 9 Този Камен не знам колко важен герой е , но ме дразнеше най-много от всички. Не могат да водят нормално диалог и това е , във всеки шибан наш филм или сериал от 90-те насам . Още в "Под Прикритие " го имаше този проблем ама там айде , Мартин Дървото, мутри, хахо хихи , някак това се размина или свикнахме. Quote
Jack Bauer Posted January 9 Posted January 9 В българското кино и телевизия, наистина го има този проблем, че диалозите са на изключително криндж ниво, затова и имам непоносимост към повечето. Основният проблем идва от там, че българската школа е много насочена от театъра и нашите актьори се обучават основно да играят в театър. И докато в театралните постановки начина на водене на диалог по този начин е доста приемлив, защото целта е съвсем друга, то в пълнометражен филм, където се очаква, че трябва да е по-реалистично просто не върви. Sea, ladonnae, HEIDENREICH and 1 other 3 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Sea Posted January 9 Posted January 9 Аз по принцип говорех за Гринго-Богдан Григоров в ролята на Лазар Караиванов, който всъщност май не се появи вчера (но не съм сигурна на 100 %, тъй като не гледах супер съсредоточено). Че и той за някакъв секс символ се води, ама в моите очи е далеч оттам. Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
natopor4en Posted January 9 Posted January 9 https://www.dnes.bg/a/448-svobodno-vreme/706369-stotitsi-aplodismenti-za-premierata-na-mamnik Стотици аплодисменти за премиерата на „Мамник“ Quote
neshev Posted January 9 Author Posted January 9 3 minutes ago, Gabler said: С този бретон наистина е леко гадна, но в сериала ми се струва топ. Metzgermeister, Gabler and Sea 1 1 1 Quote
ladonnae Posted January 9 Posted January 9 Егати нелицеприятните хора (с едно-две изключения). Кучето е най-симпатично :) MJ23, HEIDENREICH, batistaheel and 1 other 4 Quote
Jack Bauer Posted January 9 Posted January 9 Маги Патладжан ли го продуцира? batistaheel 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Sea Posted January 9 Posted January 9 4 minutes ago, Jack Bauer said: Маги Патладжан ли го продуцира? Да, голяма гордост му е. Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
OyeaH Posted January 9 Posted January 9 Писна ми да го бутат тоя арменец, що не дадат на истински българин като Люси Иларионов?? MJ23 and HEIDENREICH 1 1 Quote
Recommended Posts