Jump to content

Мамник - нов сериал по БНТ

neshev

Recommended Posts

Posted (edited)

e6113412b11c5d70a8ba1fd8093bc430.jpeg

Сценарий: Владислав Тинчев, Димитър Христов‑Кевин
Режисьор: Виктор Божинов
Оператор: Антон Бакарски
Музика: Петър Дундаков

Жанр: Криминална мистерия

В ролите: Екатерина Лазаревска, Йордан Ръсин, Богдан Григоров, Мариян Стефанов, Ели Скорчева, Владимир Пенев, Атанас Атанасов, Никола Додов, Мариана Крумова и Галя Александрова

Продуценти: Global Films, Falconwing Studio, БНТ
С подкрепата на Национален филмов център

Докато обитателите живеят изолирано заради коронавирус, в граничното трънско село Вракола се случват необикновени неща - хора са убити по невиждан начин, други се събуждат с белези по тялото. Сякаш над селото е надвиснало нечовешко зло.

Двама гранични полицаи и един възрастен мъж в Старчески дом търсят отговор на странните случаи и стигат до потулени от миналото загадки и оживяло от българския фолклор "чудовище със свръхестествени сили".

В битката с демоните ще помага и възкръснал мъртвец, с несвършена работа на този свят...

Серийният филм "Мамник" съчетава хорър, криминална интрига и фентъзи.

Сюжетът е по роман на Васил Попов, създаден и награден за аудиосериал в първи за България конкурс на Storytel Studio. Преди да стане писател, Васил Попов е бил фотограф на чудеса от света за "National Geographic".

Фабулата в книгата и в серийния филм "Мамник" е "вдъхновена" от създание в българския фолклор. Според народното поверие "мамник" е демонична птица, призована от злото - носи смърт и проклятие и може да имитира гласове, за за подмамва жертвите си...

Сериалът "Мамник" е създаден по идея на Global Films, с продуценти Магърдич Халваджиян и Силвестър Йорданов. Креативен продуцент е режисьорът Виктор Божинов.

Продукцията е реализирана от Global Films, Falconwing Studio и БНТ, с подкрепата на ИА "Национален филмов център".

Телевизионната премиера на 1 епизод от "Мамник" е съпътствана с кинопрожекция - на 8 януари 2026.

Edited by neshev
natopor4en
Posted

Серялчето звучи обещаващо. Но по туй време дават Кой да знай по БТВ, а аз го гледам него. 

Така че @Jack Bauer , ще си го изтегля на следващият ден от Замундата. Както правеха на времето с Под прикритие и със Стъклен дом. Разбира се, после без да сийдвам. 

Aaarrrrrrggghhhh

• Haha 2
  • Sad 1

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Posted

Слушала съм книгата аз, не е моят жанр това, но г.д ми допадна, ще дам шанс. 

Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред... 

Posted

Stranger things за бедни ми бие това, актьорския състав е добър, ама сюжета..

Ще пропусна 

3kuoda.gif

Jack Bauer
Posted

Няма лошо да има някакъв мистичен сериал на бг фолклор тематика.

Както каза Ярето - малко Stranger things, че даже и елементи от Dark виждам. Може и да се получи. Аз телевизия нямам, нито пък ще се занимавам да го свалям, ще следя отзивите тук.

Не съм оптимист за българските сериали, единствения добър за мен в историята е Под Прикритие и то сезони 1-3 после рухна.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Rise of Thunder
Posted

Сюжетът ми бие на някакъв шесторазряден хорър. Най - вероятно ще пропусна. 

Posted

Днес е премиерата, от 21:00. :beer:

• Haha 1
natopor4en
Posted

Оффф туй от 21:00

Кой да знай от 20:00 до 21:30

А по БТВ Комедия започват отново да дават Ало Ало от 20:15

Наистина се чудя кое да гледам. :(

Туй Мамник най-вероятно ще го оставя за утре или за уикенда, като го качат в замундата. Но изглежда доста добро. Криминален, като криминален го определям. Като мистерия малко. Радвам се да видя отново Атанас Атанасов. В Стъклен дом направи силна роля в ролята на ДАНСаджията Колев. 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Posted
On 1/5/2026 at 9:25 PM, yaripim said:

Stranger things за бедни ми бие това, актьорския състав е добър, ама сюжета..

Ще пропусна 

По-скоро е True Detective за бедняци. :D

Не беше зле пилотният епизод. Да, на моменти е протяжно, но атмосферата е готина и се гледа сравнително леко. Главната актриса е супер секси, което винаги е плюс. :wank:

• Upvote 1
Posted

А, бе криминален, не знам, фентъзи си е по-скоро. Малко трудно ми грабна вниманието, но са малко епизоди и 1 път седмично, така че сигурно ще го изгледам, пък и като знам какво ще стане не ми е и чак толкова интересно. :D

Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред... 

HEIDENREICH
Posted

Издържах около половин час. Сега ясно че това не е моя жанр, нямах свръх очаквания, главната героиня и на мен ми се видя секси, основно ме подразни това което ме отказва от 90% от нашите филми и сериали: едно изкуствено театрално декламиране +криндж диалози . 

Не съм чел книгата и не знам колко плътно я следват.

• Upvote 1

Posted

Аз не съм я чела, слушах я, уточнявам, защото възприятието е различно според мен. Не помня абослютно всичко, не беше много скоро, но общо взето я доизслушах, заради Владо Пенев, който прави страхотно четене. Там му е  силата според мен, като актьор не съм му голям фен. Иначе и аз не харесвам жанра като цяло. 

Актрисата май само аз не съм я харесала... :rofl:

HEIDENREICH
Posted
1 hour ago, Sea said:

Актрисата май само аз не съм я харесала... :rofl:

Няма документиран случай жена да хареса друга жена , яко ще Моника Белучи на младини  да е . :) 

Не казвам че е нещо уау, има нестандартен вид и хубави черти, от друга страна от нея идеха 80 % от криндж репликите . 

• Haha 2
  • Wank 1

Posted

А, не е вярно това. 😂😂😂

Винаги си казвам, ако някоя жена ми е харесала визуално. Аз даже не казвам, че момичето е лошо, просто не ми е чак толкова УАУ и на мен, ако това ще ви докаже моята обективност и главният актьор също не го харесвам. 😂

HEIDENREICH
Posted

Този Камен не знам колко важен герой е , но ме дразнеше най-много от всички.  Не могат да водят нормално диалог и това е , във всеки шибан наш филм или сериал от 90-те насам . Още в "Под Прикритие " го имаше този проблем ама там айде , Мартин Дървото, мутри, хахо хихи , някак това се размина или свикнахме.

Jack Bauer
Posted

В българското кино и телевизия, наистина го има този проблем, че диалозите са на изключително криндж ниво, затова и имам непоносимост към повечето. Основният проблем идва от там, че българската школа е много насочена от театъра и нашите актьори се обучават основно да играят в театър. И докато в театралните постановки начина на водене на диалог по този начин е доста приемлив, защото целта е съвсем друга, то в пълнометражен филм, където се очаква, че трябва да е по-реалистично просто не върви. 

Posted

Аз по принцип говорех за  Гринго-Богдан Григоров в ролята на Лазар Караиванов, който всъщност май не се появи вчера (но не съм сигурна на 100 %, тъй като не гледах супер съсредоточено). Че и той за някакъв секс символ се води, ама в моите очи е далеч оттам. :D

Posted
3 minutes ago, Gabler said:

mamnik-8-1-26full-7.thumb.jpg.147be66b21e79f16943e2a791f8cefe5.jpg

С този бретон наистина е леко гадна, но в сериала ми се струва топ. :wank:

ladonnae
Posted

Егати нелицеприятните хора (с едно-две изключения). Кучето е най-симпатично :) 

Jack Bauer
Posted

Маги Патладжан ли го продуцира?

• Haha 1

Posted
4 minutes ago, Jack Bauer said:

Маги Патладжан ли го продуцира?

Да, голяма гордост му е. :D

Posted

Писна ми да го бутат тоя арменец, що не дадат на истински българин като Люси Иларионов??

Posted

Люси е режисьор, а не продуцент.