Jump to content

NJPW Wrestle Kingdom 20 - 4 януари 2025

neshev

Recommended Posts

Posted

Не съм гледал шоу на NJPW от няколко години, но Hiroshi Tanahashi e любимият ми японец пуро майстор, така че задължително ще гледам последният му мач. Пожелавам му по-добро оттегляне от това на Джонката :D

Posted

Преди 2 седмици, от NJPW пуснаха тоя клип, обзор на кариерата му (на английски).

Направо исках да се закопам у земята, като видях някакви работи, които ги чувствам като да са били вчера, че са от 2009-та примерно. Иначе топ клип. Всеки основен момент от кариерата на момчето, единствено без може би тоя, който го прави известен в мейнстрийма.

2002-ра, нашето момче е гадже с една жена, която чете новините по TV Asahi, все едно сега да е с Полина Мечкуева, или Виктория Готева. Абе, личност която я знае всеки редови японец, а той е некъв прост мидкардър. Той решава да скъса с нея, че си е намерил по-яка путка, обаче тя отвръща с "аре да видиме, колко по-яка путка ше фанеш" и го НАРЪГВА С НОЖ ДВА ПЪТИ В БЪБРЕЦИТЕ. Това става супер голяма история в Япония, както и би била в България, ако Полина Мечкуева реши да заколя некой. Покрай тоя скандал, обаче, цифра народ му научава името и лицето и генерално получава много симпатии от хората и когато на следващата година се завръща на ринга е в ПЪТИ по-оувър, отколкото преди и това му дава една хубава платформа, върху която да му се подредят следващите 20 години.

Когато бях в "японския" ми период, Танахаши беше едно от малкото кеч имена, което японките с които комуникирах разпознаваха, и то основно заради тая случка. (Знаеха също Иноки и Баба от бащите и дедовците им и Котоошу).

Яд ме е, че Танахаши си заминава, но всички имат срок на годност, а при огромния интензитет с който той се трескаше, пак е огромен триумф, че е издържал цели 26 години.

Поклон до земята. Надявам се да направи Окада на сол. Не заслужава да го бие. :D

Posted

Мнението ми за ЯПОНСКИЯ кеч е добре документирано, но няма как да не пусна и аз последния мач на Тана. Натуралният паралел, с оглед пенсионирането му наскоро, е John Cena, но бих казал, че Tanahashi е дори повече за японския кеч от него. Може би Cena, ако имаш уменията на Shawn Michaels и не си прекарал 3/4 от кариерата ти освиркван във всички зали. :D Okada е супер избор за опонент, но толкова ли нямат някой нов да издигнат? Миналата година гледах няколко мача на Тана и вече се усещаше, че е яко амортизиран, но тук се надявам да извади един последен заек от шапката. Би било готино и да бие. В крайна сметка, Okada си е наемник на Тонито, но имам чувството, че подобно на Cena, няма да се излакомее. 

Yota Tsuji също е време да я вдига и съм надъхан за дебюта на Aaron Wolf. Другото ми е през хуя и по-скоро ще върви за фон. :D

njpw_puroresu
Posted
On 1/1/2026 at 10:05 AM, neshev said:

Мнението ми за ЯПОНСКИЯ кеч е добре документирано, но няма как да не пусна и аз последния мач на Тана. Натуралният паралел, с оглед пенсионирането му наскоро, е John Cena, но бих казал, че Tanahashi е дори повече за японския кеч от него. Може би Cena, ако имаш уменията на Shawn Michaels и не си прекарал 3/4 от кариерата ти освиркван във всички зали. :D Okada е супер избор за опонент, но толкова ли нямат някой нов да издигнат? Миналата година гледах няколко мача на Тана и вече се усещаше, че е яко амортизиран, но тук се надявам да извади един последен заек от шапката. Би било готино и да бие. В крайна сметка, Okada си е наемник на Тонито, но имам чувството, че подобно на Cena, няма да се излакомее. 

Моля ти се не се излагай спри да пишеш такива глупости да сравняваш Танахаши с некадърника Джон Сина дето не знае къде се намира някакъв провален рапър с две движения и нулева психология. Танахаши е бог на прореза не може се сравнява с никой от некадърните американци. Казучка е #1 Тана е #2 буквално гледаме двама майстори на прореза. Радвам се за Казучка не съм му гледал нищо от АЕВ за мен е гавра с прореза да ходиш и да трябва да губш от някакви пълни некадърници и аматьори но сега Казучка се връща у дома си където му е мястото в Токио Дом ще е нещо епохално. Нямам търпение не мога да спя от една седмица броя дните и фантазирам за този мач постоянно. 

njpw_puroresu
Posted

Не мога да повярвам какво гледах току що. Целия треперя. Когато Окада направи рейнмейкар позата знаейки че ще пенсионира Танахаши цялата ми кожа настръхна. Това е по добро от секса по добро от оргазма от всичко. Това е магията на пурото. Благодарим ти Тана ти си велик ти си БОГ на прореза но Казучка е твоят ГОСПОД-БОГ. Невероятно представяне. Това е Казучка не този в АЕВ там само им обира парите защото трябва да слиза на нивото на американците. Най великият прощален мач. Това дето го гледате американското не може да стигне това ниво там няма такива кечисти там всички са едни позьори дето бързат да се пенсионират и да се снимат в някакви петоразрядни бози. Отивам да поплача не издържам вече на напрежението. 

Posted

Jay White, Kenny Omega, Will Ospreay, KOTA IBUSHI!!!, Keiji Muto и Naito на един ринг през 2026. 

Велико изпращане просто, толкова много на кеч не съм марквал от години. 

Истинска икона на кеча, финалните секунди с гонга бяха просто велики. Може би най-добрият натурален babyface който съм гледал през целия си съзнателен живот. 

Ето така се прави изпращане.

Posted

100 пъти по-добро от на Сина пенсията.

Posted

Това със сигурност беше един от най-добрите прощални мачове. Абе, може би е най-добрият въобще. :D Страхотен мач. Tanahashi се раздаде на макс и успяха да изградят готина история. В крайна сметка, Okada би, както си повелява традицията. Тук разликата със загубата на Cena е осезаема, което може би доказва, че проблемът не е в това, че Cena пада, а че се предаде като малко сладко путинци. :D Но се радвам, че японските фенове са над тия неща. После също направиха яка церемония. Изредиха се хора като Jay White, Ospreay, Kota Ibushi, Kenny Omega, Shibata и Keji Mutoh. Но най-култов беше Naito, който излизаше едно 10 минути до ринга, после и промо дръпна. Нечовек. :D Липсваше Nakamura, но е ясно, че WWE няма да го пуснат. Тук се надявах Зетя да направи изключение, да еба, Tanahashi е все пак, но надали го ебе.

Като се качваха легендите да поднесат букет на Tanahashi си пролича колко са амортизирани. Дори един Naito едва се движеше към ринга. Колената на Тана и те бяха заминали. Та е брутална как тия хора буквално се осакатяват за нашия ентерътейнмън. Поне сега Tanahashi ще може да почива. Go Ace! :beer:

• Upvote 2