Jump to content

Алкохолна тема

Divaka

Recommended Posts

The Olimpic Hero
Posted

Не пия никакъв алкохол от 4 месеца насам, защото имах проблеми с алкохола, тоест аз не можех да изпия примерно по 2 бири и да спра. През последните ми години пиех по два или три поредни дни, като се започваше с 2 бири, после се минаваше на голям джак с редбул, после още един джак, но този път малък, след това изпивах средно около 15 текили и накрая се довършвах с още, да кажем 6-7 бири. Тоест за деня ми се събираха 9 бири и 500 милилитра твърд алкохол. Това го правех обикновено 2 или 3 поредни дни всяка седмица. Не съм пиел абсолютно всеки ден, след тези 3 дни, 4 дни не пиех, но за тези 3 дни правех такива тъпотии в работа и в личния си живот, че нещата излизаха извън контрол. 

В един момент реших, че трябва да си променя живота, защото няма да свърша добре. В момента приемам нещата много по-спокойно и буквално нямам никаква нужда да пия, даже не го и мисля, сякаш за мен е напълно нормално да не пия. Нямам проблеми и да се пие пред мен, не ми се препива, тоест при мен явно всичко винаги е било в главата. Научих се и да се забавлявам и да се смея, и без да пия. Наскоро ми се случи нещо кофти в личния живот, при което винаги в стария ми начин на живот щях да се напия зверски, този път даже и не помислих за пиене. Да, кофти ми е, гадно ми е, но приемам нещата и така се чувствам много по-добре вътрешно. Така за мен си доказах, че спирането ми на алкохола работи и е реално, защото това за мен беше ултимативният тест. 

Радвам се като цяло, че взех това решение, като не мога да гарантирам, че изведнъж ще ми се случват само хубави неща, нямам такава гаранция, но идеята е да съм направил това, което зависи от мен.

Posted

Моите любими. Лафройг има МНОГО силен опушен послевкус и не го препоръчвам  на хора които не харесват уиски с такъв. Или както в твоя случай да не пиеш или да пиеш свръх рядко. От тези трите може би The Balvenie 12 DoubleWood ще ти хареса най-много. Най-меко и с най-балансиран вкус е. The Singleton 12 на което си се спрял също е хубаво едномалцово уиски като The Balvenie 12 с може би не толкова комплексен вкус. Също много ще ти хареса, така че взимай смело ако си останеш със своя първоначален избор.  Bushmills 10 което някой беше препоръчал е добър ирландец, нещо което бих определил като еквивалент на The Singleton 12. Meко, плодово с ванилия и мед. Но от някакво криворазбрано пристрастие ще рискувам и препоръчам The Balvenie 12. Взимай смело и весели празници.

4562324b.webp

71CHAkMc8tL._AC_SL1500_.jpg

71JcGDZsnyL._AC_SL1500_.jpg

• Thanks 2

5079877.jpg

Posted

Щом не си пил до сега такива да поясним какво значи силно опушено. Като отвориш бутилката целия апартамент започва да мирише на стоматологичен кабинет, но и на мен ми харесват. :D

Posted
8 hours ago, hacky said:

Щом не си пил до сега такива да поясним какво значи силно опушено. Като отвориш бутилката целия апартамент започва да мирише на стоматологичен кабинет, но и на мен ми харесват. :D

Не помня кое беше, но наистина имаше вкус на арсен... Laphroaig веднъж бях взел, не харесвам опушени, може да си представите реакцията ми.. 😂😂 Добре че баща ми ги харесва, изпи го с наслада.

Миналата седмица пих това - приятен мек вкус, препоръчвам. До 60 лв. е ок избор.spacer.png

Posted

Някъде нямаше ли подобно тема ? Някъде в раздел "Други". :unsure:

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Posted
2 minutes ago, natopor4en said:

Някъде нямаше ли подобно тема ? Някъде в раздел "Други". :unsure:

Тази ли имаш предвид? :unsure:

Posted
11 minutes ago, neshev said:

Тази ли имаш предвид? :unsure:

хаха не не. Друга беше. Пак се дискутираха алкохоли, имаше предложения, запитвания, снимки. 

Пък ддз... може и да не е било отделна тема, а в някоя тема някой да е споменал нещо за алкохол и пиене, и от там да се е наспамило с коментари за алкохол.

И за да не каже някой, че съм оффтопик :) за празниците най-вероятно ще съм на водка. Още се колебая дали на Гъската или на Сирок.

Но до колкото се знам, ще е Сирок. :D :D :D  

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

The Olimpic Hero
Posted

Нешев ми е един от най-добрите приятели, нали съм ви казвал. Много добър човек, никога не те троли, никога не ти напомня старите грешки, никога не играе против теб в Мафия...

Posted
3 minutes ago, natopor4en said:

хаха не не. Друга беше. Пак се дискутираха алкохоли, имаше предложения, запитвания, снимки. 

Пък ддз... може и да не е било отделна тема, а в някоя тема някой да е споменал нещо за алкохол и пиене, и от там да се е наспамило с коментари за алкохол.

И за да не каже някой, че съм оффтопик :) за празниците най-вероятно ще съм на водка. Още се колебая дали на Гъската или на Сирок.

Но до колкото се знам, ще е Сирок. :D :D :D  

За Белведере какво ти е мнението? Много я възхваляват, някои дори я предпочитат пред гъската.

И като стана въпрос за водка, попаднаха ми много интересни предложения

image.png.12740bb6230c207fa5143dee368dea6b.pngCrystal Head Aurora

image.png.9aef3e326da7877ecdc24f332171a847.png Лесная *Утка

Posted

Да питам и аз нещо. А примерно ако сте пили парацетамол или нурофен или някое друго лекарство, пиете ли алкохол на същия ден? 

Posted
13 minutes ago, Farest said:

Да питам и аз нещо. А примерно ако сте пили парацетамол или нурофен или някое друго лекарство, пиете ли алкохол на същия ден? 

Пил съм, даже беше аналгин с парацетамол, защото имах болки в ръцете. След това бях на рожден ден. Пийнах си няколко чаши уиски и след половин час виждах само някакви черно-червени проблясъци.

Posted (edited)
21 minutes ago, Farest said:

То ако пиеш лекарства, значи си болен а тогава като цвлоне е препоръчително да пиеш алкохол, защото ти забавя възстановяването.

Иначе ако питаш, за ефекти от смесване на алкохол с лекарства - ако на листовката не пише, едва ли има проблем.

Знам, че имаше една специфична група антибиотици, при които може да ти се гади ако ги смесиш с алкохол, не ми се проверява сега конкретно. Но противно на мита и повечето антибиотици можеш да ги пиеш и с алкохол, няма да им се убие ефекта, просто не е практично за цялостното възстановяване.

Нищо че тука всеки селяндур си мисли, че ракията, особено греяната го лекува.

Edited by Jack Bauer

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Posted
12 minutes ago, Jack Bauer said:

Нищо че тука всеки селяндур си мисли, че ракията, особено греяната го лекува.

Реално лекува някои неща. Облекчава гърлобол, зъбобол и на компрес смъква температура и помага при простуда.

Posted
7 minutes ago, Divaka said:

Реално лекува някои неща. Облекчава гърлобол, зъбобол и на компрес смъква температура и помага при простуда.

Да и кура ти расте.

Това, че алкохола ти притъпява сетивата и може да заглуши болката временно, не значи, че лекува нещо

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Posted

Аз от Доктор знам, че ако пише на самото лекарство да не се пие алкохол, може да пиеш след 12 часа. Даже бившата ми изпи един аулин и после пи уиски 30 мин след това и и нямаше нищо. Не че не и казах да не го прави, а послуша другите които и казаха, че няма да и има нищо. Тъпа жена кво праиш. Бяхме и тогава бивши да не вземете да ме обвините, че съм путка 😂😂😂

• LMFAO 2
Posted
9 hours ago, Farest said:

Освен, че алкохолът реално обезсмисля приема на лекарството и "убива" ефекта му, едва ли има друг негатив. 

Posted (edited)

Препоръчвам някво тежко лекарство и после на екс твърдо. Пиши от болницата, ако дори стигнете.

И не знам какво го играете алкохолици, като поне на 99 процента се друсате.

Edited by Hachiko
Posted
8 hours ago, MJ23 said:

Освен, че алкохолът реално обезсмисля приема на лекарството и "убива" ефекта му, едва ли има друг негатив. 

Ами по-скоро исках да зная, ако изпиеш парацетамол и те боли глава и след 4 часа дали може да се напиеш, като вече всичко ти е минало. Не е препоръчително, но пък едва ли ще стане толкова зле след 4 часа разграждане от лекарството. 

Posted
8 minutes ago, Farest said:

Ами по-скоро исках да зная, ако изпиеш парацетамол и те боли глава и след 4 часа дали може да се напиеш, като вече всичко ти е минало. Не е препоръчително, но пък едва ли ще стане толкова зле след 4 часа разграждане от лекарството. 

Както МЖ каза нищо няма да ти стане, само ще убие ефекта на лекарствата. Многократно съм пиел лекарства и алкохол, защото съм идиот.

Posted

Ако човек не може да издържи без алкохол в петте дни, в които пие лекарства, значи нещата отиват към алкохолизъм :blush:

Posted
9 minutes ago, Price said:

Ако човек не може да издържи без алкохол в петте дни, в които пие лекарства, значи нещата отиват към алкохолизъм :blush:

Ми ако те цепи глава на Нова Година и пиеш хапче следобяд за да ти мине и да си адекватен? 

Posted

Да ти кажа честно, новите години пак си идват. Никога не е останала старата, понеже не съм поркал. Пък дори и само чаша шампанско да е. 

Posted
2 hours ago, Price said:

Да, затова когато видях, че пия по 200-300гр уиски на вечер е време да спра. Аз не съм имал проблеми като пия, никога не съм правел простотии, не съм забравял, винаги съм бил адекватен и даже човек трудно би познал, че съм пил.

Обаче винаги бях изморен, често ленив през деня, съответно по-трудна концентрация. Отделно виждайки на къде отивам реших, че може да стане по-зле и да пия даже повече.

Та и аз затова като Олимпик реших да спра да пия, за сега е много добро решение.

• Upvote 1
  • Thanks 1
  • 2 weeks later...
Posted

БИЗНЕС партньор на компанията, в която работя, ми е изпратил персонален подарък с цяла каса от тази бира. Директно от Дойчланд пристига. 

Както знаете - аз не консумирам. Виждали ли сте я? Помия ли е или има потенциал? Питам, за да преценя на кого да я подаря :closedeyes:

Около 1,50-2 евро е цената на бутилка. Буквално нямам никаква идея евтино ли е, скъпо ли е, разумно ли е. 

IMG_20251223_152548.thumb.jpg.78fa4e5a777597967e9e0b0406959bd4.jpg