Divaka Posted December 1 Posted December 1 Тъй като наближават коледните и новогодишните празници, които в България се използват за алкохолизъм и свинщини, реших да ви попитам: вие какво ще консумирате по празниците? Аз по принцип не пия алкохол, но за Нова година искам да си направя изключение с нещо наистина стойностно. Тъй като нямам опит съм напълно отворен към препоръки. Засега съм се спрял на 12-годишен Singleton. Ако има противници на алкохола във форума, тук е точното място да изразите позицията си относно вредата от алкохола и да обясните защо сте избрали да не консумирате. Ще се радвам да чуя мненията ви по въпроса! Quote
neshev Posted December 1 Posted December 1 3 minutes ago, Divaka said: Ако има противници на алкохола във форума, тук е точното място да изразите позицията си относно вредата от алкохола и да обясните защо сте избрали да не консумирате. Ще се радвам да чуя мненията ви по въпроса! @The Olimpic Hero, намеси се. HEIDENREICH 1 Quote
Hachiko Posted December 1 Posted December 1 8 minutes ago, Divaka said: Аз по принцип не пия алкохол, но за Нова година искам да си направя изключение с нещо наистина стойностно. Тъй като нямам опит съм напълно отворен към препоръки. Не си го причинявай със спирт, както не пиеш. Ще умреш. Пий бира и това е. Quote
hacky Posted December 1 Posted December 1 Singleton ми е едно от любимите уискита, но алкохола е вреден и аз спрях да пия от над 2 месеца, съня ми се подобри, паметта и играта в мафия. ladonnae and HEIDENREICH 1 1 Quote
Price Posted December 1 Posted December 1 Дивак, хвани се да тренираш. Като сложиш разходи за фитнес, протеин на прах, креатин, някоя и друга добавка, читава храна в по големи количества от страндартното и просто няма да ти остава кеш за глупости. Организмът ти ще ти благодари след това. LightOne 1 Quote
Divaka Posted December 1 Author Posted December 1 10 minutes ago, Price said: Дивак, хвани се да тренираш. Като сложиш разходи за фитнес, протеин на прах, креатин, някоя и друга добавка, читава храна в по големи количества от страндартното и просто няма да ти остава кеш за глупости. Организмът ти ще ти благодари след това. Тренирам на лостове и се храня натурално. Иначе прав си - за алкохол и хазарт е пари на вятъра, но са празници все пак. Quote
Smegma Posted December 1 Posted December 1 Коледните празници се използват, за да бъдеш по-близко до семейството си и Бог. Купи си няколко крафта за 5-6 лева колкото да те цъкне и лягай да спиш. Quote
Jack Bauer Posted December 1 Posted December 1 Алкохолът е отрова. И тялото ти го третира като отрова. Затова и най-много страда черния дроб при употребата на алкохол. Сега отделно от това, ако говорим за консумация от време на време - аз пия само бира в редки случаи, твърд алкохол я се случи 2-3 пъти в годината я не. Но ако се случи пие или уиски или коняк(бренди). Виното никога не ми е харесвало и даже смятам, че хората, които се правят че много разбират от вина, само се лигавят и се правят на интересни. По празниците аз ще изпия най-много някоя бира и евентуално чаша шампанско на НГ. ladonnae and batistaheel 2 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
batistaheel Posted December 1 Posted December 1 1 hour ago, Jack Bauer said: Алкохолът е отрова. И тялото ти го третира като отрова. Затова и най-много страда черния дроб при употребата на алкохол. Една, две бири всеки ден вредни ли са? Пакет бири на месец вредни ли са? Ликьорът вреден ли е? Аз се напивам само на Нова година с бира, вредно ли е? Има ли значение дали е светла или тъмна бира? Изглежда, че ги разбираш, за това те питам. А какво препоръчваш за мезе? Чипс? Обичам чипс, но съм на диета в момента. ПП: Мнение за безалкохолната бира и безалкохолното шампанското и мартини? Quote
Price Posted December 1 Posted December 1 @batistaheel Сигурен съм, че и Папата ще ти отговори. Но да го изпреваря. Краткият отговор е да. Всичко, що е алкохол, е вредно за теб. И по начало няма абсолютно никаква причина, поради която да го приемаш. Имам предвид разумна причина. Ако ти прави гъди гъди на душата, това е съвсем отделен казус вече и няма нищо общо с разума. Факт е, че всеки е свободен да прави или не прави каквото пожелае. Но така зададен въпроса - да, една или две бири на ден не ти е добър избор. Единственият ти добър избор е да не пиеш никакъв алкохол. И не, това не е крайност. Добро мезе са ти ядките, по възможност без сол. Ако говорим за адекватен избор. Ако говорим да ти е готино - всичко става, само сърце и душа да го сакат. Успех. ladonnae, LightOne, Jack Bauer and 1 other 3 1 Quote
Jack Bauer Posted December 1 Posted December 1 (edited) 29 minutes ago, batistaheel said: Една, две бири всеки ден вредни ли са? Пакет бири на месец вредни ли са? Ликьорът вреден ли е? Аз се напивам само на Нова година с бира, вредно ли е? Има ли значение дали е светла или тъмна бира? Изглежда, че ги разбираш, за това те питам. А какво препоръчваш за мезе? Чипс? Обичам чипс, но съм на диета в момента. ПП: Мнение за безалкохолната бира и безалкохолното шампанското и мартини? Както каза Прайс - да всичко това е вредно. В какъв смисъл вредно? Първо ти казах, тялото ти третира алкохолът като отрова. Независимо дали е една малка бира или три големи уискита. Естествено, че количеството има значение. От 10млл антифриз няма да умреш, ама пак е отрова. Особено пък ако тренираш. Когато приемаш алкохол, тялото ти забавя абсолютно всички други процеси в тялото за да преработи и да се отърве от алкохола. Горене на калории на пауза. Изграждане и възстановяване на мускулатура след силова тренировкa - на пауза. Буквално спираш прогреса си ако в тренировъчен ден си ударил няколко бири, да не говорим за твърд алкохол. Съвсем отделен въпрос е колко калоричен е алкохола и колко празни калории вкарваш в тялото си при консумация. Аз не съм за абсолютната трезвеност, въпреки, че един път експериментирах и почти цяла година не пих никакъв алкохол. Еми не ми е липсвал. Сега както казах, тук таме пия по някоя бира, защото бирата е единственият алкохол, който ми харесва на вкус. Може би един път месечно. Относно безалкохолната бира - не е вредна в класическия смисъл, но е почти толкова калорична колкото реалната, та не я препоръчвам за редовна напитка, ако не искаш да дебелееш. За мезета няма да коментирам, доколкото съм чел е хубаво да е нещо мазно, защото помага да се разгради алкохола по-бързо Edited December 1 by Jack Bauer Price, ladonnae and batistaheel 1 2 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Divaka Posted December 1 Author Posted December 1 Диетолози не липсват в темата, това е добре, но има ли експерти по уискита и водка, понеже има от най-различни видове и произходи. От уискито има японски, тайвански, канадски и т.н, от които не съм опитвал никога. Може би всеки е пил скоч и ирландско, обаче някой пробвал ли е тези екзотични уискита от далечните страни? Също и за водката. Там пък има картофени, царевични, исландска, канадска и пр. Quote
neshev Posted December 1 Posted December 1 6 minutes ago, Jack Bauer said: Първо ти казах, тялото ти третира алкохолът като отрова. 19 minutes ago, Price said: Краткият отговор е да. Всичко, що е алкохол, е вредно за теб. И двете неща са мит. Алкохолът е макронутриент и в ниски дози има благоприятен ефект. Под ниски разбирайте до 15 малки бири на месец. Price, MJ23, hacky and 1 other 1 1 2 Quote
MJ23 Posted December 1 Posted December 1 15 minutes ago, Divaka said: Диетолози не липсват в темата, това е добре, но има ли експерти по уискита и водка, понеже има от най-различни видове и произходи. От уискито има японски, тайвански, канадски и т.н, от които не съм опитвал никога. Може би всеки е пил скоч и ирландско, обаче някой пробвал ли е тези екзотични уискита от далечните страни? Също и за водката. Там пък има картофени, царевични, исландска, канадска и пр. Разбира се, че има. Кажи какво ти трябва, какво търсиш. Сингълтън е перфектно, явно харесваш също като мен мек вкус. Мога да ти препоръчам последната "бюджетна находка" - Pogues. В Метро е на промоция - 1 литър за 30 лв., перфектна цена, приятен мек вкус и на другия ден няма тежки последствия. За съжаление, колкото и да опитвах да спра, при всеки повод обичам да си пийвам, а се старая често да си създавам поводи. И не, не мисля, че организмът ми е на развалина, напук на фитнесджии, мислещи си, че следейки си калориите 24/7 ще доживеят 100. 19 minutes ago, Divaka said: От уискито има японски, тайвански, канадски и т.н, от които не съм опитвал никога. Kavalan ти е играта. Уникален вкус, за съжаление на другия ден главата ти ще бъде като след мач с Усик. Divaka 1 Quote
Divaka Posted December 1 Author Posted December 1 Бях се спрял на японско уиски, но ми казаха че удряло на евтина ракия и се отказах. Quote
batistaheel Posted December 1 Posted December 1 Благодаря на @Price и @Jack Bauer за подробните отговори. Аз пия рядко бира, а твърд алкохол не ми понася и напълно го избягвам. Винаги си повръщам червата ако пия водка или уиски, пък и вкуса ми е гаден. От бирите обичам Стела и Корона - светлата бира като цяло. @Price, не разбрах твоите предпочитания? Не пиеш, но напивал ли се? С какво, домашна ракия? Интересно ми е. Иначе аз съм се напивал и със сладък ликьор, въобще не го усетих, докато не стана късно. А мит ли е, че бирата помага ако страдаш от бъбречни камъни? ПП: Вино също не обичам. Quote
Price Posted December 1 Posted December 1 5 minutes ago, batistaheel said: @Price, не разбрах твоите предпочитания? Не пиеш, но напивал ли се? С какво, домашна ракия? Интересно ми е. Е, напивал съм се като животно, и то много пъти. С домашно вино най често, но и с ракия съм се наказвал брутално. Ако се отнася до вкус - единствено Бейлис харесвам. Нищо друго. На едно ергенско всички тарикати скочиха на уискитата. Само аз си отворих като пич Бейлиса и си порках. Естествено, полигавиха ме малко, че пия женски питиета и съм лигльо. Точно след половин час вече всички пиеха с мен Бейлис. Явно видяха, че не ми пострада мъжеството и им дойде и на тях силата да си налеят. 16 minutes ago, MJ23 said: фитнесджии, мислещи си, че следейки си калориите 24/7 ще доживеят 100. Не познавам нито един фитнесджия, който си мисли това Нека @Jack Bauer ме поправи, ако някъде нещо съм пропуснал. batistaheel 1 Quote
Hachiko Posted December 1 Posted December 1 Всеки ден пия по 1 литър водка и Смирноф и то повечето на екс. Като ми писне минавам на бяло вино. За мезе предимно сланина. Quote
batistaheel Posted December 1 Posted December 1 13 minutes ago, Hachiko said: Всеки ден пия по 1 литър водка и Смирноф и то повечето на екс. Като ми писне минавам на бяло вино. За мезе предимно сланина. Ти направо си Wolverine, щом още си на крака. Hachiko 1 Quote
Jack Bauer Posted December 1 Posted December 1 Никой не е казал, че ако пиеш, ще добивееш до 100. Дядо ми пиеше всеки ден ракия и доживя до 80. Аз казвам чисти факти - алкохолът е отрова и тялото ти го третира като отрова. Ако искаш да имаш спортна форма, алкохола ти вреди да го постигнеш. Оттам нататък, ако някой обича да си пие и не му вреди на здравето - поркай бате. Но не можеш да ме убедиш, че няма да си по-добре физически, ако не пиеш. Аз не съм някакъв светец, пуша си вейп редовно, но нито дебелея от него, нито се чувствам зле физически, и си знам, че е лайно. Но нямам чувството на другия ден, че ми е умряло стадо катерички в устата. Исвен това тичам редовно и не съм забелязал да ми пречи на формата, ако бях забелязал, щях да го спра. MJ23 and batistaheel 2 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Hachiko Posted December 1 Posted December 1 6 minutes ago, Jack Bauer said: алкохолът е отрова и тялото ти го третира като отрова. Папа, я го повтори пак, че се обърках. Quote
Jack Bauer Posted December 1 Posted December 1 2 hours ago, neshev said: И двете неща са мит. Алкохолът е макронутриент и в ниски дози има благоприятен ефект. Под ниски разбирайте до 15 малки бири на месец. Нешка, това др Радева ли ти го каза? Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
neshev Posted December 1 Posted December 1 1 minute ago, Jack Bauer said: Нешка, това др Радева ли ти го каза? Доктор Емилова. vlc-record-2025-10-16-20h27m33s-TYt0PDO1TGae.mp4-.mp4 Jack Bauer 1 Quote
yaripim Posted December 2 Posted December 2 Пий квото ти е кеф,но с мярка и не забравяй,че : Ракията е уиски за бедняци!!! MJ23 1 Quote
Farest Posted December 2 Posted December 2 Не знаех, че имаме толкова миряни тука. Браво, браво. А сега по-темата. Наскоро на една вила пихме 2-3 дена е тва. Уникално е, има доста приятен аромат и е доста меко. Как съм го пропуснал не знам, но до преди 10 дена не знаех за тва уиски. После пихме и някво Гленфидих 15 годишно. 3 пъти по скъпо от Бушмилса и Буша го биу от всякъде. Divaka 1 Quote
Recommended Posts