hacky Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 19 hours ago, LightOne said: Пропуснах да отбележа, че като Основателят (pun intended) на пускането на Дневник след сезон на Мафия, бях изключително приятно изненадан да видя @Sea да споделя своите неволи и тревоги за игровите фази. Благодаря ти! Та най-накрая имам време да седна да разпиша за идеята си, което никой няма да чете. Блъфът не е новост за старите кучета, тъй като бе представен от мен през далечната вече 2020 г. Тогава блъфът не се получи съвсем, защото neshеv ме излъга и избяга от очакваното. Но аз не се отказах, смятайки, че има още какво да се изстиска от него в подходящ момент. Реших, че именно такъв момент е настъпил 5 години по-късно, когато поне 8 човека в предстоящия сезон не са били свидетели, а от останалите я 2-3 помнят, я не какво е било. Разчитах най-вече на новобранските реакции, докато старите кучета да ги разчитам по друг начин. Заложих, че с толкова много хора, все ще има някой новобранец мафиот, който да „клъвне“. Както Годой го беше писал - Новите трябва да се тестват за реакции, защото, ако са мафия, често замръзват и не знаят какво да правят, или правят грешки, които ги издават. Отново ще си изкарам от писаното през първия ден в опит за яснота. С механиката на блъфа следя за реакции или липсата на такива. Напълно бях наясно, че няма да мога да го разгадая, предвид многото хора, но ако съм жив, на финалната права, заподозрените за мафия може и да цъфнат на показ с реакцията си. Знаех, че няма да разкрия мафиот в Ден 1, нито пък на Ден 2 само на база първи впечатления. Стратегията бе дългосрочна, а не бърза и "гениална". Знам, че написах списък с имена пълен с грешки. Но трябваше играта да се играе някак. Не съм очаквал да няма осмиващи грешки в него. Надеждата на залога ми бе, че когато настане Ден 4 и така нататък, ще има друга информация и други парчета от пъзела в играта. Тогава в идеалния случай играчите се връщат и взимат парчетата от първия ден и анализират кое съвпада с оцелелите заподозрени за мафиоти. Блъфът не е панацея, а част от пъзела, който тепърва трябваше да се построява. С абсолютна сигурност нещата, които съм твърдял на Ден 1 щяха да са напълно различни от заключенията ми в последен ден. Всичко тече, всичко се променя. Нека да адресирам първо какво се обърка, че да има повод за сочене с пръстче. Hide contents Обърка се, че блъфът има два компонента – неговата безпристрастна механика и едновременно с това оперативната биологична единица, която следва пристрастно да тълкува данните и да анализира заключения кой как и защо. В това напълно очаквано за един ден игра, съм се издънил. Аз умея да мисля нестандартни никому неразбираеми ходове, но не умея да ги разчитам правилно впоследствие. В това се издъних, защото се опитах да съм по-хитър от Радокс. Случи се пак като предния ми сезон - всичко ми крещи, че Прайс е мафиот, ама аз се фокусирам върху един детайл от играта и дотам. И сега пак Радокс ме прецака, защото пак надцених мафията, че нещата са по-сложни от случващото се. Предният път neshеv ме излъга, тъй като от непукизъм не му пречеше да ме гласува. И сега си викам, е, и Радокс е същият непукист. Дори да е наясно, че е блъф, ако е мафиот, най-спокойно ще ме гласува. Щото защо му е да ме защитава? И на очевидния червен флаг, че е абсурдно Радокс да ме защитава, го писах зелен. Щото нали аз знам че той знае, че аз знам, а вземи си сега този хитър гъз. Имаше явна промяна в поведението му, но не, аз си бича на един детайл слепешката. Price същи нямаше как да го хвана веднага, заради историята ни и това добавя пак към компонента „аз знам, че той знае, че аз знам и ха сега, кой колко нищо не знае.“ Та така, блъфът е добър, и си излизат мафиотите чрез него, ама играчът зад него не е толкова хитър, колкото му се иска да е. Опитвах се излишно да си усложнявам логическото мислене, че нещата ще са по-сложни, защото мафията няма да се остави да се хване по бели гащи толкова лесно. Собственото ми напъване да е по-сложно, отколкото е, ми изяде главата Каква е механиката на блъфа все пак? Поведение, което очаквам от гражданите е да се съмняват и да ме гласуват. Поведение, което очаквам от мафията е да ме защитава, ако вярва, че съм Новобранец или да ме игнорира, защото не знае как да се ориентира в ситуацията и избира лесното – да не ме адресира. 1.Мафиотът Радокс ме защитава с твърда ръка. 2.Price също беше от защитниците ми, като все пак си имаше аргумента, че имам скрита роля. 3.Именно диамантът на механиката на блъфа – новобранката Sea падна в капана му по другия паралел – с игнорирането на поста ми, говоренето за всичко друго, но не и за ситуацията, твърде закъсняло след това тръгна да предполага, първо, че съм гражданин, а накрая почна и да пуска съмнение, което премина в агресия и опит за дискредитиране на моето его. Тоест, замръзване, хаос и объркване как да реагира на блъфа. Впоследствие ми светна защо така агресивно ми се присмиваше – запарило й е на задника, когато я посочих сред имената. Това показва механиката на блъфа, който е бил напълно успешен с три от три. Нито един мафиот не ме е гласувал или хвърлял сериозно под влака. В крайна сметка, идeята ми беше блъфът да помага и без мен на последните фази. Никой не беше длъжен да се съобразява с моя първоначален прочит, затова и нямам проблем с ебавките, че съм сгрешил. Надеждата ми бе останалите живи играчи на база новата събрана информация да се върнат да четат за последното парче от пъзела и да си съставят собствен прочит, който можеше да е напълно различен от моя. И тук се издъних в пророческите си способности, пропускайки, че ще имаме най-незаинтересованата гражданска фракция да чете какво се е случило назад във времето. Отидоха наивните ми блянове, че можел съм да помогна за късните фази на сезона. Никой не му се връща назад. Предвид което обещавам, че повече няма да правя така. Този блъф си отива в историята безславно. Все пак за една последна наздравица ще си поиграя малко на фен фикшън и с долния абзац да развия сценарий в един идеален свят какво би станало при 3 граждани на 2 мафиоти, които все пак са прочели реакциите от блъфа. Hide contents Имаме следните оцелели граждани wohov, kabakov, raquishi срещу мафиотите Price и Sea. Кой как би следвало да анализира парчето от блъфа спрямо себе си? На първо място, kabakov се изчиства за wohov и raquishi, предвид фактът, че kabakov си държа една права линия на поведение да бъда изгонен до почти самия край на деня. По линията на блъфа от петте останали имена kabakov е най-зелен и съответно имунизаран за подхлъзване. На второ място по зеленост следва да е wohov. Абсолютна неебателност към играта. Даже не опитва и да троли, както други червени скатавки са го правили преди. След неуспеха с Джерико, би трябвало да дава повече доверие на другите двама граждани, че скатавките в сезона са чисти. wohov има да решава между raquishi, Price и Sea. Тъй като raquishi и Sea имат що-годе сходна реакция на блъфа, ако не може да вземе решение кой от двамата – най-лесно за атака е към Price. kabakov има да решава между raquishi, Price и Sea. Тъй като raquishi и Sea имат що-годе сходна реакция на блъфа, ако не може да вземе решение кой от двамата – най-лесно за атака е към Price. raquishi има да решава между Price и Sea. Предвид че няма да иска да е той на пангара, ще избере Price за общо име. В идеален свят тримата граждани нямат повод да не се обединят срещу мафиот. Вече за 2 срещу 1 не мога да гарантирам, че Sea е в безнадежден случай, щото всичко сме видели на такава света троица. Но поне за ситуацията 3 на 2, блъфът ще си свърши работата. Толкова по розовия ми роман на феи и еднорози. За финал да не пропусна, че исках да поздравя и @TheGodmother, затова че най-твърдо се изчисти като гражданин, като тръгна бързо да ме гласува. А след това, като анализира новата информация и играта ми, се отказа и ме разпозна като гражданин. Рядко срещано поведение. Твоят ход може да е супер умна стратегия, но аз, като един прост човек, като гражданин го намирам доста съмнителен. Честно казано, бях объркан каква изобщо е целта - дори си мислех, че ти си някакъв гражданин, който, ако оцелее, ще продължи да обърква мен и другите. Radox 1 Quote
LightOne Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 21 minutes ago, hacky said: Твоят ход може да е супер умна стратегия, но аз, като един прост човек, като гражданин го намирам доста съмнителен. Честно казано, бях объркан каква изобщо е целта - дори си мислех, че ти си някакъв гражданин, който, ако оцелее, ще продължи да обърква мен и другите. Е, то затова е Самоубиеца. Не е предвидено да оцелея. В идеалния сценарий на активни граждани, мафията ми помогна като ме уби, вместо да ме къта за финален щурм. Защото така светнах зелен и следователно интеракциите на блъфа се потвърждават. А отделно от това си играх може бе най-гражданския последен час, като смених за Vesper, ход, който и ти потвърди косвено, че е граждански. Защо ми е като мафиот да скачам по легитимна, потвърдена от умрял гражданин, причина на трето лице, вместо да напъвам по двата бряга. Това щях да опитвам да отбивам (навярно напълно неуспешно де). Даже нямах проблем и да съм последен за Камикадзето - с един удар два заека, и да се измъкна от опит за опазването ми от мафията. Камикадзе камикадзе избива. 😁 (което ме подсеща Тъмничаря да си жертва важната роля, wtf бе?!?) hacky 1 Quote "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете!
The Olimpic Hero Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 On 11/28/2025 at 10:50 PM, Price said: Дори предлагам на администраторите да измислят BWC Mafia Hall of fame и да ме въведат след оттеглянето ми. Знаеш, че похвалих играта ти, но пиша този пост, за да си ги премерим, както предположи и хаки, че ще направя, хахахахах. Извадих линийката току-що и си го премервам. Падал съм се 5 пъти като мафиот и 5 пъти съм печелил с гениална игра. 5 от 5. Моят е по-голям, сори, Прайс! Price 1 Quote
Price Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 11 minutes ago, The Olimpic Hero said: Знаеш, че похвалих играта ти, но пиша този пост, за да си ги премерим, както предположи и хаки, че ще направя, хахахахах. Извадих линийката току-що и си го премервам. Падал съм се 5 пъти като мафиот и 5 пъти съм печелил с гениална игра. 5 от 5. Моят е по-голям, сори, Прайс! За мен е чест, че най великият мафиот в историята на BWC дори ме слага в едно изречение със себе си и се сравняваме The Olimpic Hero 1 Quote
Radox Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 Не се карайте, ще имате възможност да решите спора си съвсем скоро в КОЛЕДНАТА ЕКСТРАВАГАНЦА. Още утре започват поканите Quote
Price Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 Надявам се рандум гиниратура веднъж да ме сложи мафиот и с Олимпик. Да се погаврим с гражданите малко The Olimpic Hero 1 Quote
neshev Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 Just now, Price said: Надявам се рандум гиниратура веднъж да ме сложи мафиот и с Олимпик. Да се погаврим с гражданите малко Олимпик ще е Мафиот. Ти няма да си, защото играеш прекалено често, а Радух не повтаря два сезона подред Мафиотите. Price 1 Quote
The Olimpic Hero Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 18 minutes ago, neshev said: Олимпик ще е Мафиот. Ти няма да си, защото играеш прекалено често, а Радух не повтаря два сезона подред Мафиотите. Очаквам отново новия, доказано честен, лото генератор на Чотудката, и в сезона на Радокс. Така, че, кавал, не си прави отново сметката да играеш против мен. Quote
neshev Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 Just now, The Olimpic Hero said: Очаквам отново новия, доказано честен, лото генератор на Чотудката, и в сезона на Радокс. Така, че, кавал, не си прави отново сметката да играеш против мен. Не смятам да играя в осраните, нагласени, Ретардоксови сезони повече. Quote
Radox Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 19 minutes ago, neshev said: Радух не повтаря два сезона подред Мафиотите. Ам то има кой да го прай туй ве, мойски. Мъджейката кога ша му спираш мафиотския стрийк, за другата коледа ли Quote
Jack Bauer Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 18 minutes ago, neshev said: Не смятам да играя в осраните, нагласени, Ретардоксови сезони повече. Демек, спираш с тая помияяяяяя Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
neshev Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 5 minutes ago, Jack Bauer said: Демек, спираш с тая помияяяяяя Излизам от тази помия. Давам път на младите и екзалтирани привърженици на играта Мафия. Quote
The Olimpic Hero Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 Сега изчетох всички постове след сезона, ще коментирам някои неща, които пропуснах в предния ми пост, най-вече за бъдещето на нашия форум, а именно расовите, истински, бързо мислещи, надъхани БГ-мами! Леките престрелки между @Sea и @ladonnae. @Sea за мен игра добра, под радара игра, но не е била чак скрита/неактивна. За @ladonnae пък си залагам репутацията, че ще излезе един от най-добрите мирни граждани в играта! @Vesperlynd направи ОК дебют, може би това, че бе новобранец, и изигра лоша шега и не можа да убеди останалите, че не е мафиот. @TheGodmother игра много добре в Ден 1 и като цяло имаше добър рийд срещу Sea, но след това си прецака играта, като истеряса срещу горкия Годой, хахахахахахаха. Съчувствам ти, Годойка! Иначе отстрани беше забавно, признавам си. Сигурно 10 пъти му зададе един и същи въпрос, хахахахахахах. Опасна си, Кръстничке! Скоро като докарам и нови БГ-Мами, вие ще им бъдете вече стари кучета хрътки! Така, че вас четирите ви обявявам за оригиналните БГ-Мами на BWC! Vesperlynd, TheGodmother, Price and 3 others 3 3 Quote
Price Posted December 1, 2025 Posted December 1, 2025 Освен нови расови, надъхани и мислещи BG мами, много бих се зарадвал ако в екстраваганзата се включи и Мафия легендата @effe. Почти всеки сезон го виждам това момче, че чете активно по време на игровите фази. Мисля, че е редно да се престраши и да застане редом до легенди като Velisav, jobber91 и viky_milanov. Radox, effe, yaripim and 1 other 1 3 Quote
Recommended Posts