kabakov Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 При 14 човека, най-вероятно е 2 мафиота + новобранец, или трима чисти мафиота. Трима мафиота + новорбранка ми идват малко множко. То това ще са кажи речи 1/3 от играчите. От тука другата тема - защо почват да се разкриват роли още в ден 1. Освен като бълф друг смисъл не виждам. С тая роля Светлия си проси да бъде гласуван, просто защото ако остане ще почнем да се чудим наистина ли е новобранец или просто гражданин-идиот... Quote
raquishi Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Поне няма ЧЕТИРИ разкрити роли, както в предния сезон. Quote
Radox Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 3 minutes ago, Sea said: нали водещият избира участващите роли, ако правилно съм разбрала? Просто после се разпределят на случаен принцип. Да, водещият избира кои роли ще ги има и кои ще ги няма и СЛЕД това на случаен принцип избраните да ги има роли се разпределят между играчите. Единствено баче Radox на не случаен принцип винаги го слагат гражданин... 2 minutes ago, wohov said: Днес няма как да съм активен (Огито става на 39). Ще се опитам по-късно да прочета темата и да видя кой най-много се е изложил. Вохенце, да не те резнем за Хепи бърдей? Quote
TheGodmother Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Много ме гложди каква е идеята на “разкриването” на Светлия. Очевидно не е Новобранец, вече написах за издънката му в поста. Но какво цели? Да го махнем, защото не му се играе? Да предизвика някакъв смут и да дъвчем това защо ни лъже, а да ни убягват по-важни неща междувременно? Според мен има някакъв замисъл, който лично на мен не ми е ясен, и честно казано бих гласувала за него само, за да не се чудя още няколко дни ква му е идеята и от къде ще ни го нахендри глас за LightOne Quote
ЧОТУДЕ Posted November 20, 2025 Author Posted November 20, 2025 (edited) Гласове към момента: Price (1) - Jericho TheGodmother (1) - ГодоЙ ГодоЙ (1) - batistaheel Jack Bauer (1) - kabakov LightOne (1) - TheGodmother Не са гласували: Sea, LightOne, Vesperlynd, Jack Bauer, wohov, raquishi, Radox, hacky, Price За елиминация са необходими 8 гласа. Краен срок за гласуване - 22:00 часа на 20.11.2025. Edited November 20, 2025 by ЧОТУДЕ Quote
Price Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Моля ви, не се опозорявайте така. Всъщност мисля, че разгадах какъв е Лайта. Но е абсолютно безпредметно да снеса тази информация на мафиотите и да им помагам. Не е новобранец, стига. Това с AI и театъра на Джак е едно от най "интересните" неща, които съм чел в сезон на мафия. Не мога да повярвам, че би могло да бъде нечий аргумент за номинация Явно този сезон ще е базиран на изкуството. Още някой няма ли да пусне песничка за поздрав. Или пък някоя пиеса да изгледаме. Quote
Vesperlynd Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 47 minutes ago, ГодоЙ said: Новите трябва да се тестват за реакции, защото, ако са мафия, често замръзват и не знаят какво да правят, или правят грешки, които ги издават (Мадъра от миналия сезон 31 е доста впечатляващо изключение). Обяснявам и гласа си за Мадъра, този път сериозно. Първите постове и началото на играта дават информация, въпреки че @Jack Bauer твърди обратното. На мен ми направиха впечатление постовете на @wohov @TheGodmother, по различни причини. Wohov пусна ранен абсолютно неутрален пост и след това се покри. Дано днес да си активен, амиго, иначе подозренията остават. Първият пост на Мадъра ми се струва абсолютно премислен и внимателен. Казва, че е мирен гражданин, не като миналия път. Влиза в обяснителен режим без нужда. После твърди, че ще види дали ще разкрива предатели. Ами, всички ще видим. Няма как да знаем дали Джак е червен, но за сметка на това @Vesperlynd излиза като непоклатим гражданин от този обмен. Колко болен параноик трябва да си, за да тестваш поста на Джак през AI ААА, по принцип съм suspicious mind, но тук специално това само ме намери 😄 Поне няма да тормозя само мъжа с моите прозрения, че откакто е почнал Traitors май това е темата , на която се палят най -много. (Малко самоирония никога не е излишна :D) 47 minutes ago, ГодоЙ said: Новите трябва да се тестват за реакции, защото, ако са мафия, често замръзват и не знаят какво да правят, или правят грешки, които ги издават (Мадъра от миналия сезон 31 е доста впечатляващо изключение). Обяснявам и гласа си за Мадъра, този път сериозно. Първите постове и началото на играта дават информация, въпреки че @Jack Bauer твърди обратното. На мен ми направиха впечатление постовете на @wohov @TheGodmother, по различни причини. Wohov пусна ранен абсолютно неутрален пост и след това се покри. Дано днес да си активен, амиго, иначе подозренията остават. Първият пост на Мадъра ми се струва абсолютно премислен и внимателен. Казва, че е мирен гражданин, не като миналия път. Влиза в обяснителен режим без нужда. После твърди, че ще види дали ще разкрива предатели. Ами, всички ще видим. Няма как да знаем дали Джак е червен, но за сметка на това @Vesperlynd излиза като непоклатим гражданин от този обмен. Колко болен параноик трябва да си, за да тестваш поста на Джак през AI ААА, по принцип съм suspicious mind, но тук специално това само ме намери 😄 Поне няма да тормозя само мъжа с моите прозрения, че откакто е почнал Traitors май това е темата , на която се палят най -много. (Малко самоирония никога не е излишна :D) 6 minutes ago, Price said: Моля ви, не се опозорявайте така. Всъщност мисля, че разгадах какъв е Лайта. Но е абсолютно безпредметно да снеса тази информация на мафиотите и да им помагам. Не е новобранец, стига. Това с AI и театъра на Джак е едно от най "интересните" неща, които съм чел в сезон на мафия. Не мога да повярвам, че би могло да бъде нечий аргумент за номинация Явно този сезон ще е базиран на изкуството. Още някой няма ли да пусне песничка за поздрав. Или пък някоя пиеса да изгледаме. Не съм написала, че го номинирам, просто разсъждение Quote
Price Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 4 minutes ago, Vesperlynd said: Не съм написала, че го номинирам, просто разсъждение Познавам играчите в сезоните на Мафия тук. Знам как едно такова уж невинно разсъждение може да ги изпаранояса в някакъв момент и да гласуват Папата заради това. Просто виждам какво може да се случи в един по късен етап на играта и искам отсега да се има предвид. Не че Джак не може да излезе мафиот и трябва да бъде имунизиран от гласове, но нека не е заради това нещо с AI и театъра хаха. @Jack Bauer Обмислял ли си да върнеш великия си образ поне за един пост този сезон и да покръстиш някого? Фарката липсва и трябва някой да го замести. Само ти имаш този потенциал. Quote
Jack Bauer Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 @Vesperlynd харесва ми как влизаш параноично, това че ревюто ми съвпада с AI, ми какво да ти кажа, така ми е дошло на ум, така съм го написал, самият факт, че има няколко поста по темата след това е безумно. Аз съм IT, прекарвам цял ден в разговори с AI, явно съм му прихванал езика. Освен това, това ми е най-простия начин да се опише - нещо, което търсят обикновено ревютата също. Както и да е, стига с тая помия. @ГодоЙ, тотално не съм съгласен с теб. В ден едно е почти винаги писане на рандъм приказки, освен ако някой не излезе с нещо скандално. Vesperlynd 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Radox Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 8 minutes ago, Jack Bauer said: Аз съм IT @ГодоЙ, тотално не съм съгласен с теб. В ден едно е почти винаги писане на рандъм приказки, освен ако някой не излезе с нещо скандално. Кво IT си ти бе, съпортче? 8 minutes ago, Jack Bauer said: В ден едно е почти винаги писане на рандъм приказки, освен ако някой не излезе с нещо скандално. Ми, аз в този ден досега не виждам абсолютно никой да е "излязъл с нещо скандално", не знам? Quote
raquishi Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 6 minutes ago, Radox said: Ми, аз в този ден досега не виждам абсолютно никой да е "излязъл с нещо скандално", не знам? Освен лайта тук досега нямаме нещо крещящо, наистина. Нали загряваме за Коледния сезон, раздайте се малко. Да има зрелище. Quote
Radox Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 @raquishi е точно него иронично имах предвид. Буквално скандален е raquishi 1 Quote
TheGodmother Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Ясно е, че си има стратегия човека, ама аз тука правя паралел с хода на Чотуде предния сезон със съседа /аз/, който сам по себе си според мен беше брилянтен, но аз си замълчах, че съм втория съсед, и първия ден беше загубен да се дъвче това. Та в този ред на мисли, тук може да стане същото и това, което се цели от този ход да не се случи, и просто да гражданите да изгубим един ден да го коментираме безсмислено. С оглед на това смятам, че това нещо каквато и да му е целта, единствено и само пречи на гражданите и ни обърква още първия ден. Опитните “стари кучета” може да не ги, ама мен да и затова с чиста съвест гласувам за човек, чиято игра не разбирам какво цели. При Чотуде поне беше ясно каква е идеята, тук явно е много некст левъл стратегията за мен 😀 Quote
Jack Bauer Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 19 minutes ago, Radox said: Кво IT си ти бе, съпортче? Иначе се знаем от 14 години 🤣🤣 Иначе @Price не му е дошъл момента на Папата. @LightOne бързо идвай да се обясняваш!?!? Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
LightOne Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Чел съм ролята. Нищо не съм объркал. Новобранецът като роля знае кои са мафията - то си го пише ясно. И защо да троля и да казвам коя е мафията? От къв кур ще унищожавам сезона така? Quote "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете!
Jack Bauer Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 3 minutes ago, LightOne said: Чел съм ролята. Нищо не съм объркал. Новобранецът като роля знае кои са мафията - то си го пише ясно. И защо да троля и да казвам коя е мафията? От къв кур ще унищожавам сезона така? А ние зщо да не те убием, като те реално те "намират" още довечера и влизаш в мафиотския чат? Ще играеш двойна игра ли? Моля те обясни ми го този ход, че нещо не го схващам Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
LightOne Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Ходът няма нищо сложно некст левел. Следя за реакции или липсата на такива. Днес няма да мога да го разгадая, предвид многото хора, но ако сме живи, на финалната права, заподозрените за мафия може и да цъфнат на показ с реакцията си днес. В предния сезон на новобранките им беше представен един по-розовичък сценарий на играта, където всичко протичаше праволинейно и разкриването на роли беше като разходка в парка – вярваме на всеки. Затова този път реших да покажа и другата страна на играта. Страна, която държи играта жива вече 30+ сезона – когато нищо не е ясно и абсолютно всичко е възможно. ГодоЙ 1 Quote "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете!
Sea Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Моето предположение също е, че LIGHTONE e гражданин. Хем се изчиства така, защото се вижда, че никой не му вярва, хем никой не може да оспори точно тази роля, тъй като това би го уязвило. На мен ми изглежда като умен граждански ход, ако пък случайно наистина е Новобранец - то тогава изобщо не мога да му хвана спатиите. Radox 1 Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
Jack Bauer Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 1 minute ago, Sea said: Моето предположение също е, че LIGHTONE e гражданин. Хем се изчиства така, защото се вижда, че никой не му вярва, хем никой не може да оспори точно тази роля, тъй като това би го уязвило. На мен ми изглежда като умен граждански ход, ако пък случайно наистина е Новобранец - то тогава изобщо не мога да му хвана спатиите. Не го подценявай. Lightone е лисица и често играе с някакви подмолни стратегии, достойни за латиносериал по Телемундо. В продължение на сто епизода ще повярваме, че е добрия гражданин въпреки странното му поведение докато не се разкрие, че всъщност това е злият брат близнак и ни забие нощ в гърба, за да вземе наследството на умиращата баба. Radox and Sea 1 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Sea Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Много е гадно така, като не познаваш и не знаеш как играят старите играчи. Quote Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред...
batistaheel Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Здравейте, Не познавам като вас LIghtOne и играта му, но ако казва истината и е новобранец, той с какво ни е полезен? Quote Ако броят на гражданите се изравни с броя на мафиотите, дори преди Новобранецът/Прелъстеният да е влязъл в мафиотския чат, то победата пак отива при Мафията. Дайте да го елиминираме тази вечер, той с нищо не ни е полезен, не може да каже кои са мафиотите, въпреки че знае кои са. Има друга опция, той да не е новобранец, а да е камикадзе и иска нарочно да го елиминраме, така ще елиминира и последния човек гласувал за него, плюс мафиотския вот заминават двама граждани за една вечер. Аз съм готов да се жертвам, да дам последния вот в името на гражданите, все някога, някъде ще приключи играта ми. А ако греша и той е мирен гражданин, не е фатално, все някой трябва да ходи в края на деня, такава е играта. По-добре някой подозрителен, отколкото някой, който после ще се окаже, че бил мирен гражданин. А ако не си спазя думата и не дам последния вот, мятайте ме утре за наказание. Quote
Radox Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Нещо позамря денят, та чакай Баче Ради да се включи. На мен ми се иска да видя повече от тоталните дебютанти в тоя сезон - batistaheel и Vesperlynd. Засега играят прикрито, пишат малко, а ИЗОБЩО няма да се учудя ЧОТУДЕ да е сложил за ентъртейнмънта един от тях мафиот. Просто буквално във всеки сезон "водещите с честния жребий" го правят. Не помня сезон, в който е имало дебютант, да не бъде мафиот. Шансът е към 50% за мен... Та, ако не се поразпишат, вероятно гласът ми днес ще отиде за един от тях двамата. Quote
raquishi Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Доколкото виждам, повечето от нас смятат, че лайта лъже, и че не е мафиот. При това положение защо да го гласуваме, като повечето не го мислим за мафиот? Radox 1 Quote
Radox Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 Хах, гледам докато съм си писал поста, че batistaheel се е отчел Добър знак е това. batistaheel 1 Quote
Jack Bauer Posted November 20, 2025 Posted November 20, 2025 С този пост засега смятам Батистахийл за гражданин. Много добре разсъждава. И на мен ми мина през ума, че може да е камикадзе. Аз още не разбирам какво постигна с това разкритие/блъф за Новобранеца, ако е гражданин. Плюс това, ако е жив в следващите 2-3 дни ще се обсъжда тази помия нон стоп дали ни лъже или не, плюс това ако е жив от утре е в мафиотския чат. За какъв чеп ни е в играта? batistaheel and TheGodmother 1 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Recommended Posts