Jump to content

MAFIA 32: Traitors

ЧОТУДЕ

Recommended Posts

Posted (edited)

МAFIA XXXII

Traitors: Игра на предатели – Уикипедия

ПРАВИЛА:

Участниците в сезона са 14. Техните роли са разпределени на случаен принцип чрез жребий в присъствието на свидетел. Всеки записал се ще получи падналата му се роля на лично съобщение преди началото на сезона.

В играта има 2 редуващи се фази - ДНЕВНА и НОЩНА. Всяка от тях продължава 24 часа. Началото и краят фазите ще бъдат винаги в 22:00 часа българско време. Сезонът ще започне с ДНЕВНА ФАЗА.

Играчите са разделени на два отбора - Мирни граждани и Мафиоти.

Мафиотите ще знаят преди началото на Ден 1 кои са техните колеги, но няма да знаят с каква роля са съотборниците им. Те ще могат да разберат това с откриването на тайния конклав между тях след започването на Нощ 1. Изключение ще бъде ролята Новобранец. Ако я има в сезона, другите мафиоти няма да знаят на кой участник се е паднала.

Мирните граждани нямат представа кой с каква роля е и с кого са в един отбор.

В ДНЕВНАТА ФАЗА участват всички неелиминирани към настоящия момент участници и те могат да пишат свободно в темата за съответния ден. Всеки играч има право да гласува за един друг участник, който според него трябва да бъде елиминиран от играта. За елиминация е нужно МНОЗИНСТВО - тоест минимум половината плюс един от гласовете на живите играчи.

За да бъде елиминиран даден участник, е необходимо в 22:00 часа той да има поне минимално необходимия брой гласове за елиминация, упоменат в предната точка. Ако някой събере гласовете по-рано, това не води до елиминация, защото броят гласове може да се променя без ограничения до 22:00 часа.

Не е задължително да има елиминиран участник във всяка дневна фаза. Ако никой не достигне необходимият за елиминация брой гласове до 22:00 часа, съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

Всеки който гласува за даден играч има право да променя гласа си неограничен брой пъти за друг играч в рамките на дневната фазата. Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч Х". Вотове без удебелен шрифт не са валидни и няма да бъдат зачитани. Промяната на гласа за друг играч става по следния начин: "Сменям си гласа на Играч У".

Желателно е гласуването да се изписва в края на мнението на отделен ред, защото това прави броенето на гласове много по-лесно и дава възможност за много по-чести ъпдейти на гласовете от страна на водещия.

При елиминация на даден играч, без значение дали е станала през деня или през нощта, ще бъде изписвано единствено дали той е бил мирен гражданин или мафиот, но не и дали е имал специална роля.

На елиминирани от играта участнци е напълно забранено да дават каквито и да били реакции в темите за дневните фази!

Всеки неелиминиран участник е длъжен да напише поне едно мнение във всяка една дневна фаза. Максимален брой няма. Ако даден играч не напише нито едно мнение в дадена дневна фаза, то той ще бъде отстранен от сезона веднага след края й, без значение от кой отбор е и дали има специална роля или не.

Всякакво редактиране на постове в темите за дневните фази е абсолютно забранено! Ако някой участник иска да добави нещо, трябва да го прави в нов пост. Понякога ако бъдат пуснати две бързи поредни мнения от един играч, те ще се слеят в едно - това е позволено и не е нарушение на правилата. Единственото, което е забранено, е едитването на мнения.

Всяко писане относно играта, на което и да е друго място освен официалната тема, ще се наказва с незабавна дисквалификация, без значение дали е повлияло на хода ѝ. Дори най-малкото споменаване на нещо около сезона в някоя платформа извън форума, както и в чатбокса или на лично съобщение във форума, ще доведе до незабавно отстраняване на съответния участник.

Всяко опитване да се доказва дадена роля или чат с водещия по какъвто и да е начин, включително скрийншот, измисляне на несъществуващи в съобщенията цветове или емотикони, или каквито и да било иновативни опити за заобикаляне на правилата и честната игра, също ще доведе до незабавна дисквалификация. Това важи и за всякакво пускане на скрийншоти или цитати от комуникацията с водещия, без значение дали скрийншотите са истински или редактирани.

Като се изключат горните две точки, имате право да пишете абсолютно всичко друго в темите за дневните фази. Всякакви клипове, троления, лъжи, заблуди, басове, обещания, подвеждания и психоатаки са напълно позволени!

През НОЩНАТА ФАЗА темата на играта се заключва. Мафиотите имат право да елиминират по един гражданин във всяка нощна фаза (но може и да не го правят, ако преценят че е по-добре за стратегията им). Също така, гражданите със специални умения имат право да ги използват.

В НОЩНАТА ФАЗА Мафиотите могат да комуникират помежду си и да обсъждат стратегията си в таен чат, който ще бъде създаден от водещия след края на Ден 1. Ако мафиот бъде елиминиран от играта, той бива премахнат от мафиотския чат до края на сезона. Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

Краен срок за използване на всички специални умения през нощната фаза е 21:00 часа. Това дава 1 час на водещият да оправи различните интеракции между ролите и да подготви поста за началото на следващата дневна фаза. Ако някой играч с роля не изпрати на водещия своето отиграване до 21:00 часа, се счита че той не е използвал ролята си в съответната нощ.

Дневните и нощните фази ще се редуват, докато единият отбор не постигне условието си за победа. Краят на сезона настъпва, когато се случи едно от следните две неща:

- За да спечелят играта, Мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

- За да спечелят играта, Мафиотите трябва да изравнят броя на мирните граждани със своя.

ВЪЗМОЖНИ РОЛИ:

Капитан

2113622520.webp

Може да сведе заподозрените до двама и веднъж през сезона има правото да напише тези имена на водещия по време на нощна фаза. Ако те оцелеят до следващата дневна фаза, то през нея гласове ще могат да се дават гласове само за тях двамата. Ако бъде блокиран, ще загуби умението си и дневната фаза ще си бъде нормална.

Шериф

2113624240.webp

През всяка нощна фаза може да посочи един участник и да разбере дали е гражданин или мафиот. Няма да научава дали този играч има специална роля. Ако бъде блокиран, няма да получи информация.

Доктор

2113626462.webp

През всяка нощна фаза може да избере един играч, който да бъде спасен от елиминация. Може да предпази себе си. Не може да посочи един и същ играч в две поредни нощни фази.

Тъмничар

2113629974.webp

През всяка нощна фаза има право да посочи един играч, който да бъде заключен и този участник няма как да бъде елиминиран през съответната нощна фаза, като също така ще бъде блокиран и няма да може да използва специалното си умение, ако има такова. Не може да посочи един и същ играч в две поредни нощни фази. Не може да избира себе си.

Ангел

2113628219.webp

Ако бъде убит от Мафията през нощната фаза, има правото да възкреси един от  вече елиминираните граждани преди да отпадне. Ако до момента няма нито един убит гражданин, има право да възкреси и запази в играта себе си.

Ветеран

2113624239.webp

Ако бъде таргетиран от Мафията за убийство през нощната фаза, има правото да отклони изстрела и да избере кой да бъде убит вместо него. Може да убие и гражданин, и мафиот. Умението може да се използва еднократно. Ако се опитат да го убият втори път, не може да се спаси и отпада.

Илюзионист

2113629977.webp

Има право да промени гражданския вот в ЕДНА дневна фаза, като за целта трябва да пише на водещия на лично съобщение преди нейния край, че иска да прехвърли гласовете от Играч X на Играч Y. Важи само за крайния вот от фазата - гласовете за играч X ще бъдат прехвърлени на играч Y в поста за края на деня.

Адвокат

2113624242.webp

През всяка нощна фаза има право да посочи един играч и ако на следващата дневна фаза избраният участник събере нужните гласове за елиминация, той няма да бъде елиминиран. Няма право да посочи един и същ играч повече от веднъж. Не може да избира себе си.

Щитовиден

2113628216.webp

Има право да избере една фаза, в която ще бъде имунизиран от нощна елиминация на Мафията. Може обаче да бъде убит по погрешка през същата фаза от Ветеран. Ако бъде блокиран, ще изгуби способността си и мафиотите ще могат да го елиминират.

Наследник

2113626460.webp

Наследява ролята на първия отпаднал мирен гражданин с роля.

Основател

2113628215.webp

Получава правото да сформира отбора на Мафията преди началото на играта. Ако тази роля присъства в сезона, нейният притежател ще бъде изтеглен на случаен принцип преди останалите и след неговия избор на колеги ще има жребий само за гражданските роли.

Камикадзе

2113626458.webp

В случай че този играч бъде отстранен с дневен вот, то той автоматично завлича със себе си и човекът, който е дал последния глас срещу него.

Подлец

2113622519.webp

Веднъж по време на играта има възможността да даде правото на мирен гражданин да направи нощно убийство.

Новобранец

2113629972.webp

Започва играта сам, но знае кои са мафиотите. През всяка нощна фаза те ще имат правото да питат водещия дали ЕДИН играч е Новобранеца. Ще им бъде съобщавано само "да" или "не". Ако бъде намерен, те ще знаят кой е, но Новобранецът ще влезе в мафиотския чат в следващата нощна фаза, което означава, че през дневната такава той няма да знае, че е бил открит. Може да бъде убит по погрешка от колегите си преди да бъде намерен. Ако това се случи, те ще имат възможност за прелъстяване в следващата нощна фаза чрез поставяне на ултиматум до мирен гражданин за присъединяване към тях. Ако участникът избере да приеме, той ще се присъедини към тайния конклав на мафиотите в следващата нощна фаза. Ако откаже, ще бъде елиминиран като мирен гражданин. Мафиотите няма да имат правото да убиват друг играч в същата нощна фаза, но могат да изберат да не прелъстяват и просто да стрелят. При проверка от Шериф или след елиминация на Прелъстен участник ще изпише, че е Мафиот от фазата на прелъстяване нататък. При проверка от Шериф или след елиминация на Новобранеца ще изпише, че е Мафиот по всяко време. Ако броят на гражданите се изравни с броя на мафиотите, дори преди Новобранецът/Прелъстеният да е влязъл в мафиотския чат, то победата пак отива при Мафията.

6.jpg?ip=x480

В този сезон няма роля Блокировач, за сметка на това мафиотите ще имат право на ТРИ блокирания по време на нощните фази.

Edited by ЧОТУДЕ
  • Upvote 3

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

Posted (edited)

image.png.2ac5ac56870a9ec6731897bba9b9767b.png

Здравейте, участници. Добре дошли в предизвикателството Мафия Трейтърс, приветствам ви на първата кръгла маса за сезона!

Правете своя избор разумно, защото сред вас се крият Предатели.

Начало на Ден 1

560789913_122134391060931335_7384934677561590098_n.thumb.jpg.e90b2ecc879cd4a1953aa4d8a3cd8af6.jpg

В играта има 14 участници.

За елиминация са необходими 8 гласа.

Краен срок за гласуване - 22:00 часа на 20.11.2025.

Успех на всички!

@TheGodmother@Sea@LightOne@Vesperlynd@Jack Bauer@batistaheel, @wohov, @Jericho, @kabakov, @raquishi, @Radox, @ГодоЙ, @hacky, @Price

Edited by ЧОТУДЕ

Posted

Аз съм гражданин, обичам

всичко зеленичко и родно

мафиотите да тричам

и да чукам злобно

Любя, тача и милея!

Аз съм гражданин и стрийкът продължава

радостен съм, че основателят ме счел за плява

без роля аз да бъда беден

първа радост е за мене!

Posted

В сезона съм по три причини:

1. да загрея приятно за Коледната екстраваганза 

2. да уважа човека, който ми даде пуш в сезон 6.5 - ЧОТУДЕ

3. да проследя отблизо как и дали ще се развие романсът между @Radox и @Sea

Точка 3 би трябвало да има стабилен потенциал да замести отношенията между Нешев и Олимпик, които ще отсъстват този сезон.

Posted

Добър вечер и от мен, и приятна игра на всички!

tumblr_lnay2sCv4U1qlx7vgo1_500.gif

Posted

Гласувам за Price. Ако мафията е ПОДБИРАНА ПРЕДВАРИТЕЛНО, просто НЯМА НАЧИН да не е бил избран, като се има предвид предишните му подвизи. Все едно да си Славия и да не дадеш шанс на Здравко Лазаров ако е свободен агент.

Posted

Здравейте и от мен. Без марко да се откажа да си пусна интрото, заради Щуреца на Джерико, но при мен си е традиция един вид, така, че

Posted

Еми, това е ... за пореден път факан, ебан в гъза гражданин. Явно просто ми е писано НИКОГА да не се падна мафиот, дори в джобърски сезон... Магии правих, номера си набелязвах, изнудвах водещите - не и не, и не.

Хубавото обаче е, че това е междинен сезон, по-лежерен, с по-малко участници, така че не ми пука особено. Няма да се напрягам излишно, даже още отсега предупреждавам, че ще троля и ще става ташака, ще играя тотално за кеф. Един вид мисля да вляза в ентъртеймънт образа на THE ENEMY навремето :D След максимума енергия и усилия, които вложих в предния Сезон 31, за да изведа отбора ни до победата, тук ще се нося предимно по течението и ще оставя на вас да водите играта, защото съвсем сериозно съм изтощен от толкова писане.

До тук да кажа две неща - Jericho отсега почти сигурно ви гарантирам, че е гражданин. Никога ако беше се паднал мафиот, нямаше да почне с такъв лигав пост - добре го познавам. Така че поне първите ден-два смятам да играя с него. След това Price говори за някакви романси между Radox и Sea. Не знам къде ги е видял и какво има предвид, но ако пак се е паднал мафиот и ни троли с някакви помии, ще си прережа вените вече!

35izpu1.jpg

Posted

Тук съм за да се забавлявам колкото се може по-дълго. Тъй като до сега не съм играл, нямам добър рийд. В предния сезон бях сигурен, че нешев е мафиот, защото играеше агресивно, а се оказа гражданин. Тука всички сте големи играчи и майстори на дегизировката, няма да е лесно да се разкрият мафиотите. Пък и когато само следиш е по-лесно. :D 

Posted

Добра вечер и от мен .

Lynd. Vesper Lynd 😊

Чист новобранец във форума , и в играта.

Да си пожелаем готина и интересна игра.

Posted
7 minutes ago, Radox said:

Не знам къде ги е видял и какво има предвид

Не ви ли лигавеха предния сезон, че сте някаква Мафия двойка? Или нещо губя спомените вече и беше с някоя друга бг мама? 

Posted

Да не става въпрос за романса между Радокс и Кръстницата... 😁😁😁

Пожелах си онази любов, за която гориш всеки ден и намерих я щом спрях да я търся, тогава, когато светът беше спрял. И не вярвах, че може наистина в хаоса да има ред... 

Posted
4 minutes ago, Vesperlynd said:

Добра вечер и от мен .

Lynd. Vesper Lynd 😊

Здрасти. Мафиот ли се падна? 😊

Хикс. Радо Хикс.

35izpu1.jpg

Posted

Добре дошли на новите, @batistaheel @Vesperlynd. Не че аз съм много стар де, но имам един сезон стаж вече. 

Искам да ви помоля да сте активни, защото аз лично смятам да гласувам за някого с по-малко от 10 съдържателни поста днес. 

Също, смятате ли, че гражданите трябва да елиминираме някого в Ден 1? 

• Upvote 1
Posted

Окей, явно са Радокс и Кръстницата.

5 minutes ago, Vesperlynd said:

Чист новобранец във форума , и в играта.

Това тук сега нямам идея дали е просто написано без много вложен смисъл или директно се заявява ролята на Новобранец. Със замисъла, че едва ли някой ще излезе и ще си изпее така директно ролята в първия пост. Филм ми е като нямам никаква идея какъв играч точно стои зад написаното и какво мога да очаквам. 

Posted
12 minutes ago, Radox said:

с по-малко участници

14 души не са толкова малко, първите ви сезони са с колко души? 10 човека ще ше да е малък сезон. :D 

14 minutes ago, Radox said:

Никога ако беше се паднал мафиот, нямаше да почне с такъв лигав пост - добре го познавам.

А да бе, и двамата сте мафиоти и сега го покдрепяш, аз от къде да знам. :unsure:

2 minutes ago, ГодоЙ said:

Искам да ви помоля да сте активни, защото аз лично смятам да гласувам за някого с по-малко от 10 съдържателни поста днес. 

Няма как да стане, 10 поста са много за мен, но да, все някой трябва да си ходи първия ден, дори това да съм аз. :D 

Posted

Мамка му, не ми дава мира, че Price може пак да е мафиот, и пак да ми го набие за 10-ти път като такъв... С всеки негов пост пълня все повече гащите. Всяко нещо, което напише, почвам да го извъртам в главата си, че го прави като тролещ мафиот.

35izpu1.jpg

Posted
4 minutes ago, Radox said:

Здрасти. Мафиот ли се падна? 😊

Хикс. Радо Хикс.

Здрасти:)  нямам "късмета на начинаещия за мафиот", просто скучно момиче на Бонд .

5 minutes ago, Price said:

Окей, явно са Радокс и Кръстницата.

Това тук сега нямам идея дали е просто написано без много вложен смисъл или директно се заявява ролята на Новобранец. Със замисъла, че едва ли някой ще излезе и ще си изпее така директно ролята в първия пост. Филм ми е като нямам никаква идея какъв играч точно стои зад написаното и какво мога да очаквам. 

Абсолютно написано без да вложа смисъл в думата "новобранец". (Какъвто би бил в евентуална роля тук )

Posted
1 minute ago, Radox said:

Мамка му, не ми дава мира, че Price може пак да е мафиот, и пак да ми го набие за 10-ти път като такъв... С всеки негов пост пълня все повече гащите. Всяко нещо, което напише, почвам да го извъртам в главата си, че го прави като тролещ мафиот.

Нали не ти пукаше за този сезон, все повече като мафиот ми звучиш. 

Posted

Това не пречи да съм БЕСЕН, ако за пореден път същите хора са мафиоти. Добре, че ги няма Dudley и MJ23 поне. :D

• Haha 1

35izpu1.jpg

Posted
2 minutes ago, Vesperlynd said:

Здрасти:)  нямам "късмета на начинаещия за мафиот", просто скучно момиче на Бонд .

Няма скучни момичета на Бонд.

Има малоумни, но това е съвсем друг казус.

Posted
10 minutes ago, ГодоЙ said:

Добре дошли на новите, @batistaheel @Vesperlynd. Не че аз съм много стар де, но имам един сезон стаж вече. 

Добре заварил @ГодоЙ.

Казваш, типично по Трейтърс-ки, гласуваш тези дето са под радара. Има логика, колко "фикуса" добутаха почти до финала ;)

Posted

Здравейте, съграждани. Аз този път съм мирен гражданин и с нетърпение очаквам да видя ще разчета ли някой предател правилно 😆 

Posted

Гласове към момента:

Price (1) - Jericho

Не са гласували:

TheGodmother, Sea, LightOne, Vesperlynd, Jack Bauer, batistaheel, wohov, kabakov, raquishi, Radox, ГодоЙ, hacky, Price

За елиминация са необходими 8 гласа.

Краен срок за гласуване - 22:00 часа на 20.11.2025.

Posted
2 minutes ago, TheGodmother said:

Здравейте, съграждани. Аз този път съм мирен гражданин и с нетърпение очаквам да видя ще разчета ли някой предател правилно 😆 

Би било яко да си върнеш вчерашния аватар (вече го видяхме), да подгрееш малко старстите, че току виж някой мафиот се разсеял и се разкрил неволно. :D