The Olimpic Hero Posted November 17 Posted November 17 Олимпик и Радокс представят пълен анализ на 31-и сезон на Мафия! - Оценки на всички играчи - Дебютът на БГ-мамите и останалите нови в Мафия - Коментари на събитията ден по ден - Какво да очакваме от сезона на ЧОТУДЕ? - Идеите за анонимен сезон и за такъв без роли? - Какво ще видим в Коледния сезон на Радокс? Мафия Подкаст_Сезон 31.MP3 Приятно слушане директно от плейъра или сваляне с дясно копче на мишката/Save Audio As! @Divaka @ГодоЙ @ladonnae @wohov @Jack Bauer @Radox @Dudley @TheGodmother @ЧОТУДЕ @The Olimpic Hero @hacky @neshev @ShwN @Jericho @raquishi @Sea @Kill_Steen_Kill @Farest @kabakov Radox, ГодоЙ, raquishi and 7 others 5 3 1 1 Quote
hacky Posted November 17 Posted November 17 Колко имам от 2 до 6, че не ми се слушат или четат повече анализи за сезона? Brutalnia 1 Quote
The Olimpic Hero Posted November 17 Author Posted November 17 Just now, hacky said: Колко имам от 2 до 6, че не ми се слушат или четат повече анализи за сезона? То не е само за сезона, а за играта генерално, за дебютантите, за бъдещето на Мафия в BWC. Получи се доста интересен разговор. Quote
Sea Posted November 17 Posted November 17 (edited) С кеф ви изслушах, супер сте. Благодаря пак за високата оценка! Най-ме изненада, че имало подбор на бг мамите и че за пръв път се случва да си тръгнат трима за 1 вечер. 😃 Наистина нямаше как да знам, че не съм застрашена, напротив като нова мислех, че съм в опасност. 😂 Edited November 17 by Sea Jack Bauer, Radox and The Olimpic Hero 2 1 Quote
ladonnae Posted November 18 Posted November 18 Изслушах ви с интерес. Идеята ми за ролите цели да повиши внимателното четене, изобретателността и да се избегне поголовното им разкриване, което чупи играта. Пак има игра с роли, просто не е такава, каквато сте свикнали. Не мисля, че е много коректно да ми се поставят оценки, тъй като играх както се предполага само нощта след отпадането на Фарест. Така че поставената ми оценка дори е висока, мерси все пак The Olimpic Hero 1 Quote
Jack Bauer Posted November 18 Posted November 18 (edited) Добър обзор направихте, съгласен съм с повечето ви заключения. Важното е, че играта е ЖИВА! Надявам се да се задържи инерцията и след коледните празници, когато е най-кофти времето в годината - Януари-Март е най-доброто време за Мафия, та се надявам да се случат 2-3 сезона в този период. После евентуално още един пролетта, преди редовната лятна пауза. Хубаво е да се привличат нови играчи от време на време и този път беше супер успешно с всички попълнения според мен, дори ladonnae, която е надъхана с нови идеи за играта, което според мен е супер ценно, но трябва все пак да има някакъв филтър, не да взимаме всеки желаещ, само защото е гледал трейтърс и впоследствие да пише от дъжд на вятър по някой пост. @ladonnae не казвам, че е лоша идеята ти, но един от чаровете на играта са точно блъфовете, ако няма как да има разкрития, няма как да има и блъфове, а един блъф в точния момент може да е много успешен за даден играч и отбора му (обикновено мафиот). Затова не съм сигурен, че може да се получи. Просто в следващите сезони гражданите трябва да имат по-малко роли. Иначе с удоволствие може да пробваме някаква вариация на това, което имаш на предвид. Edited November 18 by Jack Bauer The Olimpic Hero and ladonnae 1 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Radox Posted November 18 Posted November 18 @Jack Bauer отсега е рано да се говори, но на мен 3 сезона в периода януари-март (на български месеците са с малка буква, мойто момче ) ми се струват прекалено много. За мен в този период трябва да има един голям сезон, или максимум два, за да не се разводни играта. После евентуално май нещо и след това есента. Защото наистина както знаем, лятото няма как да се съберат хора и юни-август е пълно мъртвило тука. Особено Dudley, който от май до септеври е на море и няма никаква възможност да играе Така че ще видим какво ще стане де, важното е новите да се задържат. А дотогава, очаквайте това: 10.12.2025 Jack Bauer 1 Quote
neshev Posted November 18 Posted November 18 По един сезон на година е оптималното. Задължително с 7483837474 играчи и 37371626634773 фракции. Да е ДЕБЕЛ. Quote
ladonnae Posted November 18 Posted November 18 33 minutes ago, Jack Bauer said: @ladonnae не казвам, че е лоша идеята ти, но един от чаровете на играта са точно блъфовете, ако няма как да има разкрития, няма как да има и блъфове, а един блъф в точния момент може да е много успешен за даден играч и отбора му (обикновено мафиот). Затова не съм сигурен, че може да се получи. Просто в следващите сезони гражданите трябва да имат по-малко роли. Иначе с удоволствие може да пробваме някаква вариация на това, което имаш на предвид. Аз все си мисля, че може да се блъфира и без да се разкрива директно ролята. И така ще се остави място за интерпретация, ше направи играта по-интересна, ще има дискусии... Например един шериф, вместо да го обяви директно, може да използва ключови думи като "проверка", "управление", "значка" в определен контекст. Едно зомби може да използва думи като "възкресение", "мъртвило" и т.н. Давам просто пример. В моята игра ролите са малко по-различни Jack Bauer 1 Quote
hacky Posted November 18 Posted November 18 1 minute ago, ladonnae said: Аз все си мисля, че може да се блъфира и без да се разкрива директно ролята. И така ще се остави място за интерпретация, ше направи играта по-интересна, ще има дискусии... Например един шериф, вместо да го обяви директно, може да използва ключови думи като "проверка", "управление", "значка" в определен контекст. Едно зомби може да използва думи като "възкресение", "мъртвило" и т.н. Давам просто пример. В моята игра ролите са малко по-различни Е то дали ще кажеш, че си шериф или кажеш ползвах значката си, каква е разликата за играта? Quote
ladonnae Posted November 18 Posted November 18 10 minutes ago, hacky said: Е то дали ще кажеш, че си шериф или кажеш ползвах значката си, каква е разликата за играта? Беше просто пример, в моята игра ролите имат по-различни имена и функции. Но идеята е ключовата дума да се използва в контекст, а не да разкрива по смисъл ролята. Не знам доколко хората ще могат да правят разлика, всъщност. "Ползвах значката си" разкрива директно роля, да се измисли по-безобиден контекст ще бъде предизвикателство пред играещия. Правилата ги има, но винаги може да се намери начин да бъдат заобиколени, без да бъдат директно нарушени. Quote
TheGodmother Posted November 18 Posted November 18 Много хубав подкаст, поздравления! Благодаря за оценката и труда Ви! Относно въпроса от Олимпик дали всичко е било измислено или не - да кажем 90% беше фейк и 10% истина The Olimpic Hero 1 Quote
LightOne Posted November 18 Posted November 18 Любимата ми част е бистренето на "мистериозната завръщаща се легенда". Щеше да е готино за посочените от вас имена, но уви, пълно разочарование. 😳 Radox 1 Quote "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете!
Farest Posted November 20 Posted November 20 След като съм Доктор по икономика на науките и съм си направил сметката така да се каже, благодаря за признанието, че съм ентъртейнъра на сезона, а и като цяло в мафия. Бг мамите не са виждали още клипчетата в мафия които пускам, в пенсия са, но ако се напия като свиня и съм в мафия може да се завърнат. Radox, The Olimpic Hero and Dudley 1 1 1 Quote
Kill_Steen_Kill Posted November 20 Posted November 20 @Radox пиши ме Стийн или КСК ве, бонак Много готин анализ от двамата и мога да се съглася на 95% с казаното, аз по почти същия начин виждам играчите и дните. Чакам коледния сезон, барем се падна роля Джудже. The Olimpic Hero 1 Quote 681; 718; 855; 865; 868; 913; 1762; 1837; 1848; 1877; 1878
Recommended Posts