Hachiko Posted November 1 Posted November 1 Енерджи напитките. Не точно, че ги мразя. Харесвам вкусът, но мамка му пия ли и почвам да дишам тежко и да ми тежи на гърдите. Quote
MJ23 Posted November 1 Posted November 1 1 hour ago, Hachiko said: Енерджи напитките. Не точно, че ги мразя. Харесвам вкусът, но мамка му пия ли и почвам да дишам тежко и да ми тежи на гърдите. За съжаление и аз пия яко Red bull. Онзи ден взех Shark - вкус на смесен йод с пикня и сперма, ужасен е. THE GRIM REAPER, HEIDENREICH, Hachiko and 3 others 1 4 1 Quote
Hachiko Posted November 1 Author Posted November 1 (edited) 4 minutes ago, MJ23 said: За съжаление и аз пия яко Red bull. Онзи ден взех Shark - вкус на смесен йод с пикня и сперма, ужасен е. Шарк пих точно и сивият. Зеленият също не е лош. Другите не съм пробвал. Едит: При мен е обратното. Редбула ми бие на пикня и то от скъпите. Edited November 1 by Hachiko MJ23 1 Quote
Mariyan01 Posted November 5 Posted November 5 On 11/1/2025 at 6:47 PM, MJ23 said: За съжаление и аз пия яко Red bull. Онзи ден взех Shark - вкус на смесен йод с пикня и сперма, ужасен е. Монстърите са моята слабост За съжаление! Quote
Radox Posted November 9 Posted November 9 On 11/1/2025 at 6:47 PM, MJ23 said: За съжаление и аз пия яко Red bull. Онзи ден взех Shark - вкус на смесен йод с пикня и сперма, ужасен е. Да, Шарка наистина има вкус на йодирана урина. MJ23 1 Quote
Jack Bauer Posted November 10 Posted November 10 On 11/1/2025 at 5:46 PM, Hachiko said: Енерджи напитките. Не точно, че ги мразя. Харесвам вкусът, но мамка му пия ли и почвам да дишам тежко и да ми тежи на гърдите. В студентските години бях пристрастен към Ред Бул, по време на сесия за да уча и посред нощите, а и на нощни смени на летните ми работи също пиех доста. Последните 10 години да съм пил общо 5 пъти, въпреки, че ми е много вкусен принципно. Шарк и всякаквите други подобни никога не са ми харесвали, жалки имитации са. На сегашната ми работа имаме Монстър на корем в хладилниците в офиса, един път си взех преди дълго шофиране от София до Варна, ама май даже не го доизпих, не ме кефи. Ред була си е класика, ама няма да си набивам толкова кофеин вече само за кеф, ако не трябва да будувам за нещо. HEIDENREICH 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Radox Posted November 11 Posted November 11 12 hours ago, Jack Bauer said: На сегашната ми работа имаме Монстър на корем в хладилниците в офиса ОФИСА искаш да кажеш? Много си напред с матеряла, маняк - чак хладилници с пиячка в ОФИСА! А другите от фирмата поркат ли редовно Монстъри? MJ23 1 Quote
hacky Posted November 11 Posted November 11 Аз от както съм модератор на BWC имаме в офиса RedBull на корем. The Olimpic Hero, HEIDENREICH and Farest 1 1 1 Quote
Rise of Thunder Posted November 11 Posted November 11 Продължавайте с тия енергийни и скоро ще посещавате кардиолозите. Направете си едно хубаво кафе като толкова искате тонус. Hachiko 1 Quote
hacky Posted November 11 Posted November 11 38 minutes ago, Rise of Thunder said: Продължавайте с тия енергийни и скоро ще посещавате кардиолозите. Направете си едно хубаво кафе като толкова искате тонус. Аз си правя по 5, за пет тонуса. batistaheel and ShwN 1 1 Quote
Jack Bauer Posted November 12 Posted November 12 19 hours ago, Rise of Thunder said: Продължавайте с тия енергийни и скоро ще посещавате кардиолозите. Направете си едно хубаво кафе като толкова искате тонус. А какво ще кажеш за типичната комбинация по дискотеките - водка/уиски с Редбул? Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Price Posted November 12 Posted November 12 Може ли с конкретика да бъде разяснено какво в енергийните напитки е чак толкова вредно? Благодаря предварително. LightOne 1 Quote
Farest Posted November 12 Posted November 12 2 hours ago, Price said: Може ли с конкретика да бъде разяснено какво в енергийните напитки е чак толкова вредно? Благодаря предварително. 4 hours ago, Jack Bauer said: А какво ще кажеш за типичната комбинация по дискотеките - водка/уиски с Редбул? Влияние върху сърцето – комбинацията от кофеин, таурин и захар стимулира силно нервната система. При хора с високо кръвно или тревожност може да предизвика сърцебиене, стягане в гърдите или замайване. В комбинация с алкохол – изключително рисково. Кофеинът маскира ефекта на алкохола, което кара човека да пие повече и увеличава риска от сърдечни проблеми и дехидратация. Тва чичо Чатжипити казва. Аз пия всеки ден като стана от сън по един редбул. Харесва ми доста вкуса. Мисля, че е вредно всеки ден, но отвикнах от кафето Quote
Gabler Posted November 12 Posted November 12 (edited) 25 minutes ago, Farest said: Влияние върху сърцето – комбинацията от кофеин, таурин и захар стимулира силно нервната система. При хора с високо кръвно или тревожност може да предизвика сърцебиене, стягане в гърдите или замайване. В комбинация с алкохол – изключително рисково. Кофеинът маскира ефекта на алкохола, което кара човека да пие повече и увеличава риска от сърдечни проблеми и дехидратация. Тва чичо Чатжипити казва. Аз пия всеки ден като стана от сън по един редбул. Харесва ми доста вкуса. Мисля, че е вредно всеки ден, но отвикнах от кафето А, колко да е вредно, просто скоро може да разбереш от първа ръка какво са инсулиновата резистентност и камъните в бъбреците.... Edited November 12 by Gabler Quote
raquishi Posted November 12 Posted November 12 On 11/11/2025 at 5:09 PM, Rise of Thunder said: Продължавайте с тия енергийни и скоро ще посещавате кардиолозите. Направете си едно хубаво кафе като толкова искате тонус. Кафето е не повече от 10% по-здравословно от енергийната пикоч. Но все пак е по-добре, съгласен съм. Quote
kabakov Posted November 13 Posted November 13 Всичко трябва да е мярка. Ако ще и вода да е, ако пиеш по 15 литра на ден накрая няма да ти се отрази добре. Същото е и ако изръгаш 15 кенчета редбул/питбул/монстър и т.н. Колко пък да е проблем да изпиеш 2-3 кенчета на ден? Трябва мярка и граница. Quote
Jack Bauer Posted November 13 Posted November 13 12 hours ago, raquishi said: Кафето е не повече от 10% по-здравословно от енергийната пикоч. Но все пак е по-добре, съгласен съм. Кафето е естествен продукт, антиоксидант, няма никакви калории в него ако го пиеш чисто, и дори вече има доказани ползи като забавяне на деменцията при редовна консумация в застаряваща възраст. Освен ако нямаш някакви специфични сърдечни проблеми и лекар ти е казал да не го пиеш, проблема е нулев. Иначе за енергийните напитки - аз пак казвам, няма нищо лошо ако се прави с мярка. Мен ме вдига много повече от кафето, няма да се правя на лекар и да проучвам, но не ми се струва естествено и все нещо гнила има. Ponetron 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Bobotsi Posted November 13 Posted November 13 Да пиеш повече от 1 кафе на ден и да пиеш дори една енергийна напитка но всеки ден е мекоказано не полезно. Това е положението... Quote
Jack Bauer Posted November 13 Posted November 13 (edited) 18 minutes ago, Bobotsi said: Да пиеш повече от 1 кафе на ден и да пиеш дори една енергийна напитка но всеки ден е мекоказано не полезно. Това е положението... Защо, обоснови се? Не се заяждам, просто ми е интересно защо си толкова твърд в позицията си. Edited November 13 by Jack Bauer Bobotsi 1 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Bobotsi Posted November 13 Posted November 13 2 minutes ago, Jack Bauer said: Защо, обоснови се? Не се заяждам, просто ми е интересно защо си толкова твърд в позицията си. Количеството кофеин е прекомерно и в двете. Проблема не е само за сърцето както вече достатъчно се изписа а и в привикването. След употребва на стимуланти като кофеина после има резки спадове в енергията и се предизвиква зависимост. Аз лично не пия нито кафе, нито енергийни напитки и никога не съм имал проблем с разсънването сутрин или с това да ми падне енергията по средата на деня. Да, има много фактори за това - възраст, начин на живот и т.н, но поне аз никога не съм срещал човек който да пие по няколко кафета на ден или да пие монстъри и редбули ежедневно и да може да функционира без тях. Винаги най-сънливите, най-уморените са тези хора. Влиза в един омагьосан кръг. При енергийните напитки го има и проблема със захарта и изкуствените подсладители но най-вече захарта. Някои хора пият и кафе с количество захар достойно за 2 монстъра, но то може да се пие и чисто поне. Да се консумира такова количество захар ежедневно е много вредно, мисля че няма смисъл да обяснявам защо. Естествено ти може да не пиеш енергийни и пак да си пребозил ако ядеш торички, десертчета, пиеш газирано и подобни Quote
Jack Bauer Posted November 13 Posted November 13 Just now, Bobotsi said: Количеството кофеин е прекомерно и в двете. Проблема не е само за сърцето както вече достатъчно се изписа а и в привикването. След употребва на стимуланти като кофеина после има резки спадове в енергията и се предизвиква зависимост. Аз лично не пия нито кафе, нито енергийни напитки и никога не съм имал проблем с разсънването сутрин или с това да ми падне енергията по средата на деня. Да, има много фактори за това - възраст, начин на живот и т.н, но поне аз никога не съм срещал човек който да пие по няколко кафета на ден или да пие монстъри и редбули ежедневно и да може да функционира без тях. Винаги най-сънливите, най-уморените са тези хора. Влиза в един омагьосан кръг. При енергийните напитки го има и проблема със захарта и изкуствените подсладители но най-вече захарта. Някои хора пият и кафе с количество захар достойно за 2 монстъра, но то може да се пие и чисто поне. Да се консумира такова количество захар ежедневно е много вредно, мисля че няма смисъл да обяснявам защо. Естествено ти може да не пиеш енергийни и пак да си пребозил ако ядеш торички, десертчета, пиеш газирано и подобни Виж сега за захарта спор няма. Повечето хора, пият по 2-3 кафета на ден с по 2 захарчета. Иначе "се хранели здравословно". Аз кафето си го пия чисто или с малко мляко за вкус по този начин не го смятам по никакъв начин за вредно. Кофеина определено създава зависимост, въпреки, че е лесно да се откажеш от него. Аз лично не съм сутрешен човек и като вкарам кофеин в тялото си, по-бързо влизам в ритъм. Трябва да не съм спал предната вечер, че да прибегна до второ за деня, но не виждам проблем. Иначе има вече и енергийни напитки без захар, пробвал съм диетичния Редбул, еми по-гаден е, но ефекта е същия. Ponetron and Bobotsi 2 Quote Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!
Price Posted November 13 Posted November 13 Любимото ми е това То в енергийните най-лошото (и всъщност единственото опасно) е кофеина, обаче кафенце си пийте, там не е страшно. Разбира се, всичко трябва да се прави с мярка. Аз си позволявам по един Монстър на седмица, максимум два. Задължително без захар. Митът за това колко вредни са енергийните напитки се повтаря постоянно. Но никой не може да каже с две приказки какво толкова вредно има в тях. LightOne 1 Quote
kabakov Posted November 13 Posted November 13 Накратко до тука - не пийте/яжте нещо в което има захар, т.е. захарта е най-опасното нещо на тоя свят... Quote
Bobotsi Posted November 13 Posted November 13 7 minutes ago, Price said: Митът за това колко вредни са енергийните напитки се повтаря постоянно. Но никой не може да каже с две приказки какво толкова вредно има в тях. Ти си станал голям трол бе Quote
Radox Posted November 13 Posted November 13 40 minutes ago, Price said: Но никой не може да каже с две приказки какво толкова вредно има в тях. Къде видя, че никой не може да каже? Има стотици научни статии по въпроса. Има случаи и на хора, които са получавали инфаркт след прекаляване с тях. Стимулиращите вещества ускоряват пулса и натоварват сърцето. А захарта няма нужда да обяснявам защо е вредна. Bobotsi 1 Quote
Recommended Posts