Jump to content

Какви вредни напитки консумирате?

Hachiko

Recommended Posts

Posted

Енерджи напитките. Не точно, че ги мразя. Харесвам вкусът, но мамка му пия ли и почвам да дишам тежко и да ми тежи на гърдите.

Posted
1 hour ago, Hachiko said:

Енерджи напитките. Не точно, че ги мразя. Харесвам вкусът, но мамка му пия ли и почвам да дишам тежко и да ми тежи на гърдите.

За съжаление и аз пия яко Red bull. Онзи ден взех Shark - вкус на смесен йод с пикня и сперма, ужасен е.

Posted (edited)
4 minutes ago, MJ23 said:

За съжаление и аз пия яко Red bull. Онзи ден взех Shark - вкус на смесен йод с пикня и сперма, ужасен е.

Шарк пих точно и сивият. Зеленият също не е лош. Другите не съм пробвал.

Едит: При мен е обратното. Редбула ми бие на пикня и то от скъпите.

Edited by Hachiko
Mariyan01
Posted
On 11/1/2025 at 6:47 PM, MJ23 said:

Монстърите са моята слабост За съжаление!

Posted
On 11/1/2025 at 6:47 PM, MJ23 said:

Да, Шарка наистина има вкус на йодирана урина.

35izpu1.jpg

Jack Bauer
Posted

On 11/1/2025 at 5:46 PM, Hachiko said:

В студентските години бях пристрастен към Ред Бул, по време на сесия за да уча и посред нощите, а и на нощни смени на летните ми работи също пиех доста.

Последните 10 години да съм пил общо 5 пъти, въпреки, че ми е много вкусен принципно. Шарк и всякаквите други подобни никога не са ми харесвали, жалки имитации са.

На сегашната ми работа имаме Монстър на корем в хладилниците в офиса, един път си взех преди дълго шофиране от София до Варна, ама май даже не го доизпих, не ме кефи.

Ред була си е класика, ама няма да си набивам толкова кофеин вече само за кеф, ако не трябва да будувам за нещо.

• Upvote 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Posted
12 hours ago, Jack Bauer said:

На сегашната ми работа имаме Монстър на корем в хладилниците в офиса

ОФИСА искаш да кажеш? Много си напред с матеряла, маняк - чак хладилници с пиячка в ОФИСА! А другите от фирмата поркат ли редовно Монстъри?

35izpu1.jpg

Posted

Аз от както съм модератор на BWC имаме в офиса RedBull на корем.

• Upvote 1
  • Like 1
  • LMFAO 1
Rise of Thunder
Posted

Продължавайте с тия енергийни и скоро ще посещавате кардиолозите. Направете си едно хубаво кафе като толкова искате тонус. 

Posted
38 minutes ago, Rise of Thunder said:

Продължавайте с тия енергийни и скоро ще посещавате кардиолозите. Направете си едно хубаво кафе като толкова искате тонус. 

Аз си правя по 5, за пет тонуса.

Jack Bauer
Posted
19 hours ago, Rise of Thunder said:

А какво ще кажеш за типичната комбинация по дискотеките - водка/уиски с Редбул?

Posted

Може ли с конкретика да бъде разяснено какво в енергийните напитки е чак толкова вредно? Благодаря предварително. 

Posted
2 hours ago, Price said:

Може ли с конкретика да бъде разяснено какво в енергийните напитки е чак толкова вредно? Благодаря предварително. 

4 hours ago, Jack Bauer said:

А какво ще кажеш за типичната комбинация по дискотеките - водка/уиски с Редбул?

Влияние върху сърцето – комбинацията от кофеин, таурин и захар стимулира силно нервната система. При хора с високо кръвно или тревожност може да предизвика сърцебиене, стягане в гърдите или замайване.

В комбинация с алкохол – изключително рисково. Кофеинът маскира ефекта на алкохола, което кара човека да пие повече и увеличава риска от сърдечни проблеми и дехидратация.

Тва чичо Чатжипити казва. Аз пия всеки ден като стана от сън по един редбул. Харесва ми доста вкуса. Мисля, че е вредно всеки ден, но отвикнах от кафето 

Posted (edited)
25 minutes ago, Farest said:

Влияние върху сърцето – комбинацията от кофеин, таурин и захар стимулира силно нервната система. При хора с високо кръвно или тревожност може да предизвика сърцебиене, стягане в гърдите или замайване.

В комбинация с алкохол – изключително рисково. Кофеинът маскира ефекта на алкохола, което кара човека да пие повече и увеличава риска от сърдечни проблеми и дехидратация.

Тва чичо Чатжипити казва. Аз пия всеки ден като стана от сън по един редбул. Харесва ми доста вкуса. Мисля, че е вредно всеки ден, но отвикнах от кафето 

А, колко да е вредно, просто скоро може да разбереш от първа ръка какво са инсулиновата резистентност и камъните в бъбреците....

Edited by Gabler

272.png 

Posted
On 11/11/2025 at 5:09 PM, Rise of Thunder said:

Кафето е не повече от 10% по-здравословно от енергийната пикоч. Но все пак е по-добре, съгласен съм. 

Posted

Всичко трябва да е мярка. Ако ще и вода да е, ако пиеш по 15 литра на ден накрая няма да ти се отрази добре. Същото е и ако изръгаш 15 кенчета редбул/питбул/монстър и т.н. Колко пък да е проблем да изпиеш 2-3 кенчета на ден? Трябва мярка и граница.

Jack Bauer
Posted
12 hours ago, raquishi said:

Кафето е не повече от 10% по-здравословно от енергийната пикоч. Но все пак е по-добре, съгласен съм. 

Кафето е естествен продукт, антиоксидант, няма никакви калории в него ако го пиеш чисто, и дори вече има доказани ползи като забавяне на деменцията при редовна консумация в застаряваща възраст.

Освен ако нямаш някакви специфични сърдечни проблеми и лекар ти е казал да не го пиеш, проблема е нулев.

Иначе за енергийните напитки - аз пак казвам, няма нищо лошо ако се прави с мярка. Мен ме вдига много повече от кафето, няма да се правя на лекар и да проучвам, но не ми се струва естествено и все нещо гнила има.

Posted

Да пиеш повече от 1 кафе на ден и да пиеш дори една енергийна напитка но всеки ден е мекоказано не полезно. Това е положението...

Jack Bauer
Posted (edited)
18 minutes ago, Bobotsi said:

Да пиеш повече от 1 кафе на ден и да пиеш дори една енергийна напитка но всеки ден е мекоказано не полезно. Това е положението...

Защо, обоснови се?

Не се заяждам, просто ми е интересно защо си толкова твърд в позицията си.

Edited by Jack Bauer

Posted
2 minutes ago, Jack Bauer said:

Защо, обоснови се?

Не се заяждам, просто ми е интересно защо си толкова твърд в позицията си.

Количеството кофеин е прекомерно и в двете. Проблема не е само за сърцето както вече достатъчно се изписа а и в привикването. След употребва на стимуланти като кофеина после има резки спадове в енергията и се предизвиква зависимост. Аз лично не пия нито кафе, нито енергийни напитки и никога не съм имал проблем с разсънването сутрин или с това да ми падне енергията по средата на деня. Да, има много фактори за това - възраст, начин на живот и т.н, но поне аз никога не съм срещал човек който да пие по няколко кафета на ден или да пие монстъри и редбули ежедневно и да може да функционира без тях. Винаги най-сънливите, най-уморените са тези хора. Влиза в един омагьосан кръг.

При енергийните напитки го има и проблема със захарта и изкуствените подсладители но най-вече захарта. Някои хора пият и кафе с количество захар достойно за 2 монстъра, но то може да се пие и чисто поне. Да се консумира такова количество захар ежедневно е много вредно, мисля че няма смисъл да обяснявам защо. Естествено ти може да не пиеш енергийни и пак да си пребозил ако ядеш торички, десертчета, пиеш газирано и подобни

Jack Bauer
Posted
Just now, Bobotsi said:

Количеството кофеин е прекомерно и в двете. Проблема не е само за сърцето както вече достатъчно се изписа а и в привикването. След употребва на стимуланти като кофеина после има резки спадове в енергията и се предизвиква зависимост. Аз лично не пия нито кафе, нито енергийни напитки и никога не съм имал проблем с разсънването сутрин или с това да ми падне енергията по средата на деня. Да, има много фактори за това - възраст, начин на живот и т.н, но поне аз никога не съм срещал човек който да пие по няколко кафета на ден или да пие монстъри и редбули ежедневно и да може да функционира без тях. Винаги най-сънливите, най-уморените са тези хора. Влиза в един омагьосан кръг.

При енергийните напитки го има и проблема със захарта и изкуствените подсладители но най-вече захарта. Някои хора пият и кафе с количество захар достойно за 2 монстъра, но то може да се пие и чисто поне. Да се консумира такова количество захар ежедневно е много вредно, мисля че няма смисъл да обяснявам защо. Естествено ти може да не пиеш енергийни и пак да си пребозил ако ядеш торички, десертчета, пиеш газирано и подобни

Виж сега за захарта спор няма. Повечето хора, пият по 2-3 кафета на ден с по 2 захарчета. Иначе "се хранели здравословно". Аз кафето си го пия чисто или с малко мляко за вкус по този начин не го смятам по никакъв начин за вредно. Кофеина определено създава зависимост, въпреки, че е лесно да се откажеш от него.

Аз лично не съм сутрешен човек и като вкарам кофеин в тялото си, по-бързо влизам в ритъм. Трябва да не съм спал предната вечер, че да прибегна до второ за деня, но не виждам проблем.

Иначе има вече и енергийни напитки без захар, пробвал съм диетичния Редбул, еми по-гаден е, но ефекта е същия.

• Upvote 2

Posted

Любимото ми е това :D То в енергийните най-лошото (и всъщност единственото опасно) е кофеина, обаче кафенце си пийте, там не е страшно. 

Разбира се, всичко трябва да се прави с мярка. Аз си позволявам по един Монстър на седмица, максимум два. Задължително без захар. 

Митът за това колко вредни са енергийните напитки се повтаря постоянно. Но никой не може да каже с две приказки какво толкова вредно има в тях. 

Posted

Накратко до тука - не пийте/яжте нещо в което има захар, т.е. захарта е най-опасното нещо на тоя свят...

Posted
7 minutes ago, Price said:

Митът за това колко вредни са енергийните напитки се повтаря постоянно. Но никой не може да каже с две приказки какво толкова вредно има в тях. 

Ти си станал голям трол бе :D

Posted
40 minutes ago, Price said:

Но никой не може да каже с две приказки какво толкова вредно има в тях. 

Къде видя, че никой не може да каже? Има стотици научни статии по въпроса. Има случаи и на хора, които са получавали инфаркт след прекаляване с тях. Стимулиращите вещества ускоряват пулса и натоварват сърцето. А захарта няма нужда да обяснявам защо е вредна.

35izpu1.jpg