Jump to content

Александър Александрович Усик срещу Даниел Дюбоа 2 - 19 юли 2025

Recommended Posts

Posted (edited)

Usyk-vs-Dubois-1080x1350_2_fcb299fb-3d93-4e74-8a5b-cf40d9218438.webp

image.png

Edited by neshev
Posted

Къв е тоя жабар? Има ли шанс за да знам има ли смисъл да се гледа на живо?

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Posted (edited)

Вече се биха през 2023-а в Полша. Тогава, Усик успя да го бие с нокаут в 9-ия рунд. Имаше един спорен момент в 5-ия рунд, когато Дюбоа свали Усик след удар, който беше отсъден като удар под пояса, но Дюбоа, както и немалко фенове, твърдят, че ударът е бил чист и реферът е трябвало да му отсъди победата. Оттогава, Дюбоа записа три поредни победи с нокаут, включително и този над Антъни Джошуа миналата година, с което си заслужи нов шанс. 

Няма нищо жабаресто в него. Бащата е от Гренада, майката от Нигерия. :D

Edited by neshev
Posted

На 38 е Усик, в един момент възрастта трябва да започне да си казва думата, особено при неговия стил, разчитащ на движението и бързината. А и с нелепите си и постоянно променящи се намерения за бъдещи мачове, подсказва, че вече търси само парите и допускам, че мотивацията и концентрацията може и да не са на обичайното ниво.

Дюбоа ще влезе със съвсем друго самочувствие в сравнение с първия им мач, а и съдийският фактор този път ще е на негова страна.

Все пак Усик е стабилен фаворит, технически просто е нива отгоре, но няма да се изненадам и Дюбоа да поднесе сензацията. Май го и предпочитам. Дразни ме Усик напоследък. Да си се бие там с Джейк Пол, емемейци, да си прави тъпите трилогии с Фюри или Джошуа, дето никой не ще да гледа, освен оня козоебец Турки. Пък дивизията нека остане в ръцете на Дюбоа, Паркър и Кабайел.

Posted

След фиаското от първата битка и цялото мрънкане от лагера на Дюбоа, очаквам Усик да е по-мотивиран от всякога, да го ебне и пред родна публика. 

Posted (edited)

Радвам се, че битката ще е на Уембли. Битките в Риад са с ужасна, стерилна атмосфера и няма усещането за грандиозност. Но, като цяло, няма особен хайп за битката. Дори още има билети за стадиона, а си спомням, когато обявиха Джошуа и Кличко, билетите бяха разпродадени за часове. Фюри също е разпродавал стадиона с лекота. Тъй че може би опира до това, че никой не вярва, че Дюбоа има шансове, а и самият Дюбоа е пълно дърво и не може да върже две думи, което дори не е за ебавка, с оглед на това как е бил отгледан. 

Докато Усик не падне, няма как да се филмирам, че ще загуби. Особено, след като се биха вече веднъж и Усик го направи своя кучка. Не смятам, че Дюбоа е дръпнал осезаемо от първата им битка. Натрупа опит и придоби самочувствие, но малко лъжливо ми се струва, защото стане ли дума за първата битка, пичът е забил тотално. :D Та се чудя, ако Усик го натегне отново в средата на битката, дали няма пак да се сгъне като акордеон? И вече Усик някак си става по-добър в реваншите. Е, има го моментът, че вече е на възраст, но не смятам, че ще рухне точно тук. Усик е извънземен. Малцина са въобще тези като него в спорта, тъй че ще трябва някакъв катаклизъм да има тук, че да падне.

Картата си е слабичка, но може би Турки ни разглези с наистина епични карти, където всяка битка да е важна и конкурентна. Може би омразата ми към Околи ме заслепява, но се надявам, че Лерена ще го тресне. Поне първите няколко рунда ще са интересни. 

Edited by neshev
  • Upvote 1
Posted

Сиренявия и Дейкърс направиха ебати ужасната битка. Сиренко вървеше напред като зомби, нулева защита и направи абсолютно посредствения Дейкърс да изглежда добре. А беше масивен фаворит на букитата. Поредният маняк с надут рекорд, който се сгъва при първият по-сериозен отпор. 

Posted

Ама че посредственяк се оказа Сиренко.

Posted (edited)

Правилно ли чух, че Дюбоа още не е в залата? :lol:

Появи се. :beer:

Edited by neshev
Posted

Картата е абсолютна абоминация досега. Дано поне Усик и Дюбоа си заслужава чакането. 

Posted

Към средата на мача просто го спрях. Околи ясно, ама Лерена ме изнерви повече с липсата на амбиция и нежеланието да рискува. С Дюбоа и Хуни беше същата работа. Тоя тип има страх да не вземе да спечели.

Posted

Може ли стрийм? Благодаря!

Posted

Усик нема кой да го бие в момента и дори няма кой да направи и оспорван мач с него. Тая техника дето има ги убива всички. Като игра дето ти точи кръвта. Дум пум пау е ситуацията. Ако си и оправи визията малко ше е супер. 

Posted

Не е истина просто.
Бачи Усик ебе. Ебе мощно.
Погреба прехваления AJ, Fyre, а вече окончателно и Данито.
Ако не им стига един път, на ви ощен един. И направо край.

Още от 1 рунд Усик си го подхвана и си го хващаше по бели гащи.

Иначе аз ако съм на мястото на Усик. За какво повече се бия. На кого повече доказвам. За какво се троши здравето и да прави жертви и лишения.

Спокойно може да се пенсионира бачи Усик вече. Един от най-добрите за всички времена е.

Posted

Епично е, че не разбира какво го питат, но отговаря на английски 😂😂😂

Posted
4 minutes ago, Farest said:

Ако си и оправи визията малко ше е супер. 

К'во му е на визията?:blink:

Еба им майката на тия британски боксьори значи. Дано спре с приказките за фрийк шоута и трилогии. Ако му се бие още, да отмята Паркър и Кабайел и да се пенсионирва като най-великия в историята.

Posted
1 minute ago, VSB said:

К'во му е на визията?:blink:

Еба им майката на тия британски боксьори значи. Дано спре с приказките за фрийк шоута и трилогии. Ако му се бие още, да отмята Паркър и Кабайел и да се пенсионирва като най-великия в историята.

Ами изглежда малко като шофьор на рейс. Няма визията на Антъни, Уайлдър и тн. А визията му с гола глава и мустак беше просто… Искам да кажа, да изглежда малко по атрактивно. 

Posted (edited)

Това си беше наказателна акция. :D Усик не беше очарован от глупостите на Дюбоа и Дон Чарлз, и си го натегна още от първия рунд. Дюбоа просто не е на това ниво, а и не за пръв път се срива, когато стане напечено. Вторият нокдаун изглеждаше брутален, но Дюбоа се изправи? Не, че има особено значение, защото надали щеше да изкласи, но все пак беше интересен момент. Също донякъде ме изненада, че Усик изглеждаше физически по-големият на ринга. Очаквах Дюбоа да атакува по-често тялото му или поне да се опитва някакви комбинации да вкарва, но ми се стори супер объркан тази битка и игра битката на Усик, а не своята. И по едно време просто се изнерви и тръгна на юруш, което доведе до нокдауните. Все още е млад, но тези загуби няма как да не го афектират напред, а и опонентите му ще знаят как да го уязвят. Очаквам да стигне до нов шанс за титлата, когато Усик се пенсионира и се разцепят титлите, но надали някога ще бъде истински световен шампион. Има физическите дадености, но няма техниката, нито пък манталитета. 

Усик е извънземен и се бетонира в историята. Дори да падне оттук нататък, няма какво го бутне. Разочарован съм, че въобще се говори за битки с Фюри, Джошуа и дори шибания Дерек Чисора? :lol: Реално, Паркър трябва е следващият. Беше пълен абсурд, че Дюбоа получи този шанс, след като избяга от битката с Паркър. Не смятам, че Паркър може да спечели битка с Усик, но предполагам може би ще успее да го откара до решение. Ако можех да избирам, бих искал да видя Усик срещу Кабайел. Чисто стилистически, Кабайел пресира доста здраво, има брутални удари в тялото, а това са нещата, които се водят най-проблемни за Усик. За съжаление, тази битка надали ще се осъществи, защото Джошуа и Фюри ще се докопат до мач с Усик пред него.

Тази дискусия за визията е пълен култаж. :D За мен най-добрата му визия е тази:

image.jpeg

Като казашки войн, идващ да ибе тесни, бодибилдърски пички. :wank:

Edited by neshev
Posted

Тоя човек направо ПОГРЕБА целата тежка дивизия в бокса. Белия мангал два пъти, AJ 2 пъти, сега и този два пъти. Напълно съм убеден че би пречукал и Кличко в неговия prime. Уникален боец и супер скромен човек.

☝️30.08.2020 - 07.04.2024☝️

Posted (edited)

В крайна сметка, Фюри му даде най-сериозен отпор. Даже, ако не се правеше на клоун първата битка, можеше да открадне решението. Но с напредването на годините, стената ще го удря все по-тежко, тъй че не виждам какво би могъл да предложи в трета битка. От друга страна, загубата на Джошуа от Дюбоа остаря ужасно и може да се твърди, че Джошуа вече е приключил с бокса, по подобие на Уайлдър. Но все пак имам повече вяра в Джошуа, отколкотo в Уайлдър на този етап. Тъй че двамата с Фюри няма какво да се озъртат вече, а просто трябва да се бият. Да взимат някакви подгряващи битки е безумно на този етап, а и никой няма да го ебе, ако двамата размажат някакви клетници. Смисъл, вече всички са наясно какво представляват двамата като боксьори и повечето искат битката да се случи. Колкото и густо да ми стане, ако раздроби аотистичната сура на Джейк Пол. Макар че там дори не мога да приема дискусиите за такава битка на сериозно. Джейк Пол не е тъп, нито пък екипът му. Няма какво да спечели от нещо подобно и няма какво преимущество да си даде. 

Дюбоа, ако иска да направи нещо занапред, е редно да шитне Дон Чарлз, както и баща му да си седне на гъза, а не да дава малоумни съвети в ъгъла. Надявам се, че няма да тръгнат да го ребилдват срещу пълни анонимници. Винаги съм бил на мнение, че трябва да си върне за загубата от Джойс, който вече е приключил. Ако иска по-релевантни битки, винаги може да се насочи към някой като Баколе, който е по-опасен противник, но се видя, че не е някакво страшилище, както го изкарваха дълго време. 

Сега WBO ще натиснат Усик за битка с Паркър, която очаквам Усик да приеме, стига арабите да са навити. Единственият проблем може да е, че Усик май иска да си взима почивка, тъй че битката ще отиде декември или началото на другата година. Вече, ако бие Паркър, не виждам какво остава да доказва и може би ще е въпрос на това колко кинти ще му кихнат за трета битка с Джошуа/Фюри или пък, ако евентуално някой направи фурор и стане желане противник. Единственият, който може би ще натрупа нужния хайп е Итаума и няма да се изненадам, ако той излезе като главен претендент догодина, и може би това ще е достатъчна мотивация за Усик да продължи да се бие. Да изгърби и някой от следващото поколение, защото сегашното вече го е овършал. 

Edited by neshev
  • Upvote 1
Posted

Бачи Усик ги наеба всичките по два пъти, нечувано. 
Че кво му е на визията - идеален си е като украински чичко изкуфелник с PTSD от войната. Кво значение има как изглежда, като наеба манекенката Джошуа на два пъти.

Според мен братята Кличко бяха по-добри от него, но идват от една и съща школа, не се знае, щеше да е интересно но няма как да се случи.

• Upvote 1
Posted (edited)

И Турки споменава за Итаума, та нищо чудно да го видим този двубой догодина.

Жалко, че за Кабайел изглежда почти невъзможно да се дореди. Както каза Нешев по-горе, стилистично това изглежда като най-трудния мач за Усик в момента. Бих предпочел този двубой пред Паркър, но WBO са наред, та няма как да се заобиколи новозеландецът.

Edited by VSB
Posted
25 minutes ago, raquishi said:

Според мен братята Кличко бяха по-добри от него, но идват от една и съща школа, не се знае, щеше да е интересно но няма как да се случи.

Усик ги бие и двамата, ако питаш мен. За Витали не знам, но Усик е имал спаринги с Владимир и според слуховете, Усик го е правил крив на тях. Но това е било преди битката с Фюри, тъй че Влад вече е залязвал.

Но дори и да вземем пиковете им, Влад винаги е разчитал на това, че може да доминира по-тромавите съперници в клинча и, когато пропускаше да ги нацели с нещо голямо, винаги лежеше върху тях. Ако успееш да прекъснеш този цикъл, Влади е доста победим, както го показа Фюри. Витали е по-добрият брат, но дори и той ще има огромни проблеми със скоростта и техниката на Усик, тъй че смятам, че ще вземе решение в една хипотетична битка.

По принцип е трудно да класира Усик исторически по простата причина, че сегашната HW дивизия е посредствена. Имаш един Фюри, който е елитен, имаш и Джошуа, който е правил силни битки, но е супер непостоянен, а всичко останало е леш. HW дивизията е една от малкото, която регресира с годините и е далеч от златните си години. Усик би се справил добре във всяка ера, но надали би доминирал, както го прави сега. При всички положения е в десетката на най-великите някога, но когато всичко свърши, надали някой ще го счита за най-великият боксьор в историята.