Jump to content

Добре дошли!

Recommended Posts

neshev

Здравейте, бъдещи ЦЕННИ ПУТРИБИТИЛИ и ЛЕГЕНДИ на BWC! Нека да се запознаем!

Нека всеки да отговори на този кратък лексикон:

От кога гледате кеч?
Кой е любимият ви кечист за всички времена?

Кой е любимият ви кечист в момента?
Коя е любимата ви компания за всички времена?

Коя е любимата ви компания в момента?

Кой е любимият ви мач в историята?
Кой е любимият ви сегмент в историята?

WereWolf
Posted (edited)

От кога гледате кеч?

2050

wohov

ne6o kele6o

BWC

BWC

Radox vs Ozempic Hero

NVP 28

Edited by WereWolf

[center]Ticking away the moments that make up a dull day,
Fritter and waste the hours in an off-hand way...[/center]

RcadestickR
16 hours ago, neshev said:

лексикон

Мързи ме, може ли да разменим по една миришеща картинка? Имам и номераци. За турбо картинки трябва да играем лепка, обаче.

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Jack Bauer

Като най-новият Супер Потребител, аз приемам ролята на Locker Room Leader и ще дам пример, който да окуражи младите надежди да пишат в темата, давайки им моята класация:

От кога гледате кеч?

-Започнах през BTV ерата, като мисля, че съм гледал още първото излъчено шоу - в което имаше МЕ Скалата и Лита срещу ННН & Стефани. Още веднага Скалата ми стана любимец и му станах марк, без да съм знаел, какво е марк тогава. След като го спряха 2 години по-късно забравих за кеча, докато не започна GTV ерата. Малко след това започнах да си свалям шоутата и така.

Скалата в класическия му гимик на Маямски дръг лорд, ми е любимия образ евър, просто няма такъв ентъртейнър.

Но ако говори за любимият ми кечист и за мен номер 1, е човекът който се е доказал като всестранно развит кечист - технически, атлетичен, brawler, дори хардкор, а и много добър в промотата и различни гимици и това е Кърт Енгъл. За мен този човек е пълния пакет и малко хора се доближават до него.

Ако трябва да посоча някой от най-новите звезди - Джейкъб Фату. Добре е документирано, че не харесвам дебелаци, изписал съм страници за това, че покойния Брей Уаят за мен не ставаше, колкото и да го бутаха. но мир на праха му, няма да се връщам на това.

Фату е невероятен на ринга, особено предвид габалитите си, има страхотна харизма и улавя вниманието с всяко свое движение. Просто пичът ДОСТАВЯ.

Говорила се е много за кечисти, които или го имат или го нямат. Долф Зиглър е човек, който беше страхотен worker, но просто няма it фактора, това необяснимо нещо, което просто прави един кечист интересен. Фату го има и смятам, че има голямо бъдеще в бизнеса, дано се опази от контузии

WWE. това е компанията, която ме запали по кеча, а нямам време да гледам всички японски, мексикански, пуерто рикански и всякакви други федерации. Единствено имаше един период около 2007-2009 мога с ръка на сърцето да кажа, че според мен TNA правеха по-добър продукт откъм мачове и истории. Но иначе винаги е било WWE

WWE. Пробвал съм да гледам AEW, не ми е интересно

Benoit vs Michaels vs HHH - WM 20. Споменавал съм го многократно, това е най-великият мач, който съм гледал. Имаше всичко в него, което може да иска един кеч фен. Жалко, че заради победителят ще бъде погребан в историята и няма да му се отдаде нужното признание.

Оригиналната пайп бомба на См Пънк. Просто беше шок и постоянното чудене дали беше work или не в онзи момент.

Ако някоя млада надежда има нужда от насоки във формулирането на мненията си или просто кратка консултация за успех във форума, винаги може да ми пише на ЛС!

• Upvote 2
  • Thanks 1

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

neshev
Posted (edited)

Страхотно включване. :beer:

Ето такива постове чакаме, дами и господа. Това е стандартът СП, към който всички трябва да се стремим.

Edited by neshev
  • Upvote 1
  • Thanks 1
hacky

От кога гледате кеч?

Годината не помня, беше БТВ ерата и играехме след това на кеч в даскало, купувахме миришещи картинки и списания за кеч, това беше и момента, в който имах плакат на полугол мъж на стената си. (Трите Хикса)

Любимият ми кечист за всички времена е Трите Хикса, след него е Острието.

Миз ми е фаворит от модерните кечисти, въпреки, че го гаврят в момента. Харесвам Джейкъб Фату, Брон Брейкър и Лив Моргън също.

WWE е компанията, която единствено следя, пробвал съм да гледам нещо друго, но просто не ме хваща, дори когато бяха силни ТНА не ми беше интересно.

WWE

Нямам точно любим мач, но в главаата ми винаги е TLC мача между Дъдлитата, Хардитата и Острието и Крисчън.

Тук ще кажа като Джак - бомбата за СМ пънк, защото беше нещо иновативно, което ни закара да се питаме кога нещо е реално и кога по сценарий, въпреки, че следяхме кеч от години.

• Upvote 2
  • Thanks 1
kabakov

От кога гледате кеч?

БТВ ерата - около 2000-2002 ако не бъркам.

ННН а.к.а ЗетЯ

В момента ми е малко тегаво, щото не го следя толкова активно от близо една година, ама може би Брон Брейкър.

WWE, и ТНА съм опитвал да следя ама не ми се получи. От AEW съм гледал 2 или 3 пълни епизода.

WWE

Тука трудно. Може би ННН - Остин Three Stages of Hell. Не особено силен откъм кеч качество - ама такъв бой си метнаха двамата... Същото важи и за поредицата от мачове между ННН и Шон Майкълс.

Е как, две класики - как Остин налага Онзи-Който-Не-Бива-Да-Се-Назовава в болницата и как Остин налага Букър в супермаркета.

• Upvote 1
  • Thanks 1
baikiro

Не знаех, че този лексикон е за подлогите на ХУНТАТА @hacky и @Jack Bauer. Нали уж беше за плебеите и подчовеците? :)

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

hacky
2 minutes ago, baikiro said:

Не знаех, че този лексикон е за подлогите на ХУНТАТА @hacky и @Jack Bauer. Нали уж беше за плебеите и подчовеците? :)

Обичам да пиша в теми за кеч, нека постовете ни стимулират другите да пишат, не може само да се оплакваме и да искаме промяна, а да не правим нищо.

baikiro
2 minutes ago, hacky said:

Обичам да пиша в теми за кеч, нека постовете ни стимулират другите да пишат, не може само да се оплакваме и да искаме промяна, а да не правим нищо.

Не можеш да задължиш някого да пише каквото и както на теб ти се иска. Раздел за кеч, където да се пише има. Това, че твоите господари са го затворили за да си пишете 5ма души е друг въпрос. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

hacky
11 minutes ago, baikiro said:

Не можеш да задължиш някого да пише каквото и както на теб ти се иска. Раздел за кеч, където да се пише има. Това, че твоите господари са го затворили за да си пишете 5ма души е друг въпрос. 

Аз никога не задължавам, тука съм на гости и гледам правилата.

baikiro
Just now, hacky said:

Аз никога не задължавам, тука съм на гости и гледам правилата.

В дискорд пак ли си на гости или там е обща къщичката? :)

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

hacky

Айде стига си спамил в темите за кеч, имаш си теми за съпротиви, пиши там.

THE ENEMY

От кога гледате кеч?

Spoiler

kXNGkV.gif

Зинедин Зидан

Ел Гранде Бевецеано, Чотуде и Бобоци

Spoiler

images?q=tbn:ANd9GcQb_nN61hmRXVgOT3_oz6Q

Корпоративният Хачико побеждава ХБК форевер инсайд стийл Кейдж ат БВЦ ГЛАДИАТОРИ 3, Блууд ат ди АРИНА!

Некорпоративният Хачико бива изяден от тигри на БВЦ ГЛАДИАТОРСКИ БИТКИ 2, НЕКА ДА ДОЙДАТ ТИГРИТЕ!

Уаскоп разказва за любовните си драми с Ани.

• Haha 2
batistaheel

От кога гледате кеч?

От бТВ ерата, после по GTV от септември 2005-а. После полуредовно от 2010-а, а вече наистина редовно от 2016-а, след новия brand split. Разбира се, има някакви периоди, в които ми писва и не гледам със седмици, но от 2022-а г., както Зетя стана главният букър си следя кеча редовно. Под гледане на кеч разбирам WWE, и само WWE. 

Трудно е да отговоря на този въпрос. Кефя се повече на образи и периоди от кариерата на даден кечист. Например Гробаря от Министерския му период, Гробаря като рокер с късата коса, но heel, май Big Evil се водеше. Винс Макмеън като образ е култов. Пънк от периода му Лятото на Пънк. Кефя се адски много на Брок Леснар от първия му период, когато наистина беше звяр. Има и много други, но списъка ще стане много дълъг. 

Пънк, Ролинс, Лайра Валкирия, Ийо Скай, Роксан Перез, Сол Рука, те са ми най-интересни в момента като образи. Гънтър също беше интересен преди да загуби титлата. 

WWE, друго не съм гледал и няма да гледам. Стилът на WWE e уникален. Други компании не ме кефят. Пробвал съм да гледам мачове на Кърт Енгъл в TNA, не ме кефи, не е същото усещане когато гледам WWE. 

Коя е любимата ви компания в момента? WWE

Кой е любимият ви мач в историята? И аз мисля, че Chris Benoit vs Triple H vs Shawn Michaels на WrestleMania 20 е един от най-великите кеч мачове в историята. Самият билдъп за този мач беше уникален. Шон и Зетя вече си бяха в люта вражда и идва ъндърдога Крис Беноа, който печели мелето и предизвиква шампиона Трите Хикса, но Майкълс не се отказва и мачът става троен. Враждата между Майкълс и Трите Хикса беше лична и отвъд простото съперничество за Титлата в Тежка Категория, тя продължи и на по-късен етап, но Беноа се вкара в тази вражда, защото мелето му даваше тайтъл шот. Един много брутален мач, с кръв и стиф удари и един Трите Хикса, който се предава. После прегръдката между Беноа и другия шампион Еди Гереро е един от най-незабравимите моменти на КечМания. 

Не знам, много са. Харесвам много с тези на Гробаря от rutless agression ерата. Тези на Винс от цялата му кариера. Тези на Пънк при първия му период, защото нарушаваше правилата и казваше думи, които бяха забранени на кечистите да се произнасят. Когато Гробаря каза на Брок Леснар "Are you really The Next Big Thing or are you the next big bitch" Excuse my french, мисля, че така се пише. :D 

• Upvote 2
  • Thanks 1
Price

Благодаря на Jack Bauer, че е такъв пример и лидер за всички останали СП-та :) 

От кога гледате кеч?

- В края на 2005 или началото на 2006. Помня, че тогава градяха Марк Хенри като чудовище в Смакдаун. Едни от първите ми спомени са как Кърт Енгъл спечели титлата в тежката категория в един батъл роял, както и live sex celebration-a. 

В началото, като един абсолютен чавак, ненавиждах Edge. Беше доста гнусно копеле, което си играеше чудно ролята и го мразех в червата. С течение на годините осъзнах колко добър е всъщност и как всъщност добрият heel е основната причина да има добър face. Бонус към образът му е и уникалната песен от Alter Bridge, която и до ден днешен ми е в топ 10 любими песни за всички времена. 

От друга страна е и Роман Рейнс, който притежава аурата на истинска звезда, уменията на ринга и микрофона, има страхотна презентация. А и статистиката е на негова страна, което keyfabe не е без значение. Просто човекът е пълния пакет, който Кеч компания може да изисква относно главното си име. Самият факт, че като singles кечист (без да е част от Shield) този човек не е излизал на КМ в мач, различен от главния, трябва да е показател за абсолютно всеки. За отдадеността му, качествата му и това какво е мнението на WWE за него. 

Не мога да преценя кой от двамата ми е топ 1 в личната класация. 

Оба Феми. Отново като и при Роман - харизма, аура, излъчване, презентация, умения. Има всичко. Не виждам как могат да го опропастят, освен ако сам не се закопае по някакъв начин. Самият факт, че е дебютирал толкова скоро и вече е така утвърдено име, също следва да е повече от показателно. 

WWE, опитвал съм да давам шанс на TNA в началото на 2010s, както и на някои шоута на AEW отпреди години. Ами, не е моето. Стилът на WWE е това, което ми е интересно. Повече истории и сегменти, по малко кеч. Кечът е за PLE. 

WWE

Сина срещу Едж от Unforgiven 2006. Самата история отпреди мача също много ми помага при избора. Никога не съм бил фен на кеча като кеч in-ring. Историята преди мача е 50% от това да се изкефя. 

Royal Rumble 2023, когато Зейн предаде Роман. Епична реакция от публиката, невероятен билд ъп, довел до момента, развита история след това. Всички излизат силни от ситуацията. Пиковите моменти на Bloodline сагата. 

Smegma

От кога гледате кеч?

Бил съм на около 5-6 най-вероятно. Баща ми се занимаваше с футбол, майка ми беше заета да гони кариера като йорис и ме пращаха при бабата. Не съм ходил на детска градина преди предучилищната, така че си бичих айляк по цял ден и си лягах когато ми е кеф. Та в този ред на мисли, оставах и след края на Cartoon Network след 23:00 и доста често попадах на TNT и съответно WCW. Конкретни спомени нямам, но Hulk Hogan си беше разпознаваем, главно заради Гръм в рая което беше едно от най-излъчваните неща по онова време. В последствие bTV ерата, 04-05 arena.bg/linkos/zamunda, etc. 

Пак бих го разделил на ери. Attitude ерата - Скалата и Chris Benoit, GTV/zamunda ерата - Christian, кур за WWE ерата около средата на десетилетието - Chris Hero, Samoa Joe, Kevin Steen, Austin Aries, Mr. Anderson. От по-новата кур за WWE ера - Okada, MJF, Eddie Kingston, Jon Moxley. 

MJF

ROH(2005 - 2012)

AEW

Chris Benoit vs Triple H vs Shawn Michaels @ Wrestlemania XX, Christian vs Alberto Del Rio @ Extreme Rules 2011(много тъп мач беше, но тук си спомням, че май ревах и пропуснах даскало докато се подпикавам от кеф), Kevin Steen vs El Generico @ ROH Final Battle 2012. От по-новите бих отличил четирилогията на Okada и Omega в NJPW и MJF срещу phil brooks @ AEW Revolution 2022.

Като чаве определено Eddie Guerrero и Chris Benoit след края на Wrestlemania XX с титлите, тогава май пак ревах. 

ПП: Не съм гледал кеч от над година, а WWE не следя от 2019.

• Upvote 2
  • Thanks 1
pedia4ovek

Откога гледате кеч?

Имам спомени, че всичко е започнало малко след смъртта на Еди Гереро. Като първата ми голяма вражда, на която сигурно съм ревал, е Чаво срещу Рей Мистерио. 

Странното е, че започнах да гледам кеч с по-голямата ми сестра. 

Със сигурност не мога да посоча един. В топ 3 бих поставил Сет Ролинс, Стайлс и Рей Мистерио. Това, което ги обединява, е, че са изключителни бачкатори. Това ме привлича винаги в един човек. Просто и тримата могат да направят всичко да изглежда изкуство. А и някак си с годините съм усещал, че вземам страната на хора, които са оставали недооценени. 

Може би Рей Мистерио ми остава като любимец поради факта, че е един първите кечисти, заради които съм започнал да гледам кеч. 

В момента със сигурност Сет Ролинс.

Аз съм casual фен и единствено следя WWE. Много рядко хвърлям поглед на неща извън WWE. 

WWE

Много е трудно да се спра до само един мач. Ще ми трябват седмици, за да си направя лична класация. В WWE има десетки велики мачове. Бих отличил един от съвсем близкото минало, с което да покажа, че напоследък женският кеч също ми е интересен. Това е Риа Рипли срещу Шарлът на Кеч Мания. 

За доста хора би прозвучал доста странно, но един от тези, които ще останат в историята като значими, е търна на Пол Хейман срещу Пънк и Роман Рейнс. Тук просто видяхме всичко - резултат от дългосрочен букинг; показването на същността на Пол Хейман и как никога няма да се промени - винаги е готов за забие нож в гърба; завръщането на Архитекта; поредния стол в гърба на Рейнс ... Просто абсолютно всичко ми хареса тук. 

Радвам се, че това се случи, за да мога да го напиша тук. Надявам се, да не останем разочаровани от бъдещето развитие. 

baikiro

Доста тъжно е когато ХУНТАТА и техни подлоги пишат 90% от постовете в "Млади надежди". Нито сте млади, нито сте надежди. Един раздел не ви стига и пишете едно и също нещо в два. Гениално! :D

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

The Olimpic Hero
33 minutes ago, baikiro said:

Доста тъжно е когато ХУНТАТА и техни подлоги пишат 90% от постовете в "Млади надежди". Нито сте млади, нито сте надежди. Един раздел не ви стига и пишете едно и също нещо в два. Гениално! :D

Киро, нямаш капацитета да разбираш от ръководни дейности.

baikiro
12 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Киро, нямаш капацитета да разбираш от ръководни дейности.

Преди промените: Всички пишат в един раздел. 

След промените: ХУНТАТА и СП пишат едно и също в два раздела. Обикновените потребители не пишат никъде. 

Да питам съвсем сериозно архитектът на простотия @neshev.  Не се ли обезсмисля "Млади надежди", когато СП пишат там вместо уж младите надежди? :D

После аз не съм разбирал от ръководни дейности. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Jack Bauer
8 minutes ago, baikiro said:

Преди промените: Всички пишат в един раздел. 

След промените: ХУНТАТА и СП пишат едно и също в два раздела. Обикновените потребители не пишат никъде. 

Да питам съвсем сериозно архитектът на простотия @neshev.  Не се ли обезсмисля "Млади надежди", когато СП пишат там вместо уж младите надежди? :D

После аз не съм разбирал от ръководни дейности. 

Кирчо, видя се колко пишете младите надежди.

Затова ние Супер потребителите, решихме да ви дадем кураж с личен пример, но явно не желаете да вземете такъв. Хайде пиши, кой те е спрял?

Както казва един тип с потник от село Павел - младите са тотално унищожени, некадърници и неможачи!

• Upvote 1

baikiro
12 minutes ago, Jack Bauer said:

Кирчо, видя се колко пишете младите надежди.

Затова ние Супер потребителите, решихме да ви дадем кураж с личен пример, но явно не желаете да вземете такъв. Хайде пиши, кой те е спрял?

Както казва един тип с потник от село Павел - младите са тотално унищожени, некадърници и неможачи!

Аз съм свободен човек. Мога да си пиша където и за каквото искам. Нямам нужда от твоя подмазвачески задник да ми дава пример какво да правя. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Jack Bauer
2 minutes ago, baikiro said:

Аз съм свободен човек. Мога да си пиша където и за каквото искам. Нямам нужда от твоя подмазвачески задник да ми дава пример какво да правя. 

Тогава кво се жалваш като някой пути, кой е писал?

baikiro
6 minutes ago, Jack Bauer said:

Тогава кво се жалваш като някой пути, кой е писал?

Не се жалвам ве. Смея се колко некадърна е тази концепция и изобщо не се получава както им се иска на ХУНТАТА. :D

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!