Jump to content

WWE RAW - 5 май 2025

Recommended Posts

Hachiko

Seth Rollins, Bron Breakker and Paul Heyman have a message for the WWE Universe

20250502_RAW_Netflix_Match_HeymanBronSet

Otis to go to war with Rusev

20250428_RAW_Netflix_Match_RusevOtis_16x

IYO SKY takes on Roxanne Perez

20250425_RAW_Netflix_Match_RheaRox_16x9_

Becky Lynch to call out Lyra Valkyria

20250502_RAW_Netflix_Match_Becky_16x9_to

• Upvote 3
Monteso

Миро започват да го хранят с някви рандъм джобъри. Струва ми се, че нямат особена идея какво искат да го правят, което не е добра новина. При тая реакция, която получи от публиката трябвяше да имат готова история за него. Ще изпуснат инерцията.

• Upvote 2

-

Price

Сет Ролинс докара Джей до най-добрия му мач 1в1, по мое мнение. Наистина се разцепиха двамата и публиката оцени. Съвсем логично и очаквано, завърши с DQ. Просто нямаше как нито един от двамата да отнесе туш тук. Леко серат по имиджа на титлата, оставяйки я извън Backlash картата. Но и това ще бъде коригирано. Очаквам догодина Сет и Роман най-накрая да си получат 1в1 мача в ME на КМ, като ще е заложена точно WHC. Шоуто завърши с 3 бебешки лица срещу 2 лоши. Съвсем логично е някой да се присъедини към Ролинс и Брон. Дано само не е Самката Зейн :(

Pat е много добър с микрофона. Прави по-добри промота от 90% от маниаците в ростъра :D Очаквам и на ринга да се раздаде солидно в събота.

При Пол Левек билд ъп-а винаги е бавен и се разказват дългосрочни истории. Очакванията Миро от завръщането си и веднага да бъде набутан в някаква грандиозна история и да печели титли са наивни. Всичко ще си дойде на мястото с времето. 

Не усетих как мина времето на този RAW. Това за мен е показател, че шоуто е било над средното ниво. Доволен съм. 

• Upvote 8

Не случайно вмирисаната торба с говна Броу Строуман за пореден път бе употребена и уволнена.

Имаш в пъти по - добър биг мен. изглеждащ по - добре, нацепен и в пъти по - добър на ринга.

Divaka

Само аз ли забелязах заспалия фен по време на мача на Скай-Роксан? Едни и се пръскат, което изобщо не разбирам защо, понеже е видимо неадекватна и едвам връзва 2 думи на английски, други спят. При толкова скучен и незапомнящ се рейн с другата женска титла, решаваш, че отново ще я направиш шампион, да приспива публиката. Интересни решения или по скоро фетиш по азиатки. Наистина не разбирам как ги вади тези реакции, като няма грам присъствие. Дори в тройната вражда за мания го играеше трето колело, което си се връзва напълно със заслугите и. Просветете ме, ако аз не виждам нещо в нея, което да заслужава положението и.

Пат за втори път излиза и говори някакви неща, които нямат нищо общо с кеча и враждата. Звучеше като човек с политически амбиции. 

Пънк имам чувството, че се върна в WWE само да прецаква омразните си. Наеба цялата година на Дрю, заради някакви тролни в социалките, съсипа му всяка възможност за титла, сега метна Сет. Толкова дразнещо нещо, дори хийловете са неспособни да направят. Направо ми бърка в здравето. Супер мазен и гаден трол. Сами Зейн дори няма да го коментирам. 

Крос ми се издига в очите все повече след всеки епизод.

Беки да си беше сменила тениската поне. Небрежност към външния вид, която се усеща и в безинтересната вражда с Валкирия. Нито я има онази провокативност в ring gear-а от преди, нито като цяло енергията. Не се усеща никакво желание от нейна страна. Валкирия се мъчи, но тя просто си няма харизма.

Нямам търпение да видя, кого ще унижи Русев другата седмица. Много добре идва и raw да си има Джейкъб. Определено липсваше нещо подобно.

Интересна вечер, минуси само за женските. И двете шампионки са ми крайно скучни, а Роксан дори не знам какво прави в raw. Преди няколко седмици беше в смака за титлата на Тифани, сега някак си попадна в raw, за нещастие на спящия зрител на предните редове.

image.png.91a65078bce6faa2d03f179a822526b2.png

Ed2097

Най-скучната публика, по-зле дори от арабите! Добро шоу иначе.

• Upvote 3
HeaDMaKeR™

Най-добрия мач на Джей Усо от панти века.Имам чувството, че ги пуснаха тука да тестват имат ли химия за голям мач на бъдещо шоу, защо не МЕ на СъмърСлам или Клаш ин Париж.Според мен точно Ролинс ще е човекът, който ще вземе титлата от Усото лятото и според мен ще им се получи враждата, а и може да бъде добър билд за Усотата - Ролинс и Брейкър и съответно Рейнс - Ролинс догодина.

Логан Поул - Усо също може да е добър мач за Съботното голямо шоу.

• Upvote 2

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

John Green, Looking For Alaska

hacky

Хеймън е ебаси бога на микрофона, супер силно промо.

Другите вече го казаха, но мача беше много доста добър, даже си помислих, че Джей губи титлата преди да се появи Пънк.

Доволен съм и от боя, който хвърли Русев на академията.

Като цяло приятно шоу, единствено СМ Пънк да вземе да се подстриже малко, че изглежда много зле.

• Upvote 5
neshev
Posted (edited)

Веднага адресираха критиките ми от предната седмица, сега за какво ще мрънкам? :lol: Имаше нужда, Jey да миксира с топ heel-овете. Мачът беше доста добър, явно с Rollins имат химия и би трябвало да го повторят на PLE. Heyman изглежда нелепо с този бронзов тен, но промото му беше супер добро. От към това да те надъха за даден мач/сегмент, все още остава мерилото. Sami смени Roman Reigns на изпроводяк. Абсолютна хуйня, в контекста на враждата.

Брей, Lyra можела да дърпа промота? :D Така е, когато за партньор имаш кечистка, която и пука за теб и е готова да ти бъде ментор, а не Charberg, която е там за да те sandbag-ва и да ти сере на живота. Предполагам, че ще падне на Backlash, но дългосрочно, идеята е Becky да и ляга.

Женките спасяват насрания зетски гъз всяка седмица. В която и комбинация да пуснеш четирите, те ще ти доставят един добър мач. Интересно кога ще обявят Evolution 2.

Rusev ще го държат силен, докато стане време да върне услугата и да издигне някой нов. Реално, наследи booking-а на Bronson Reed.

Sheamus беше приятна изненада. Пичът продължава да е във зверска форма и винаги се раздава на ринга. Тази година май няма да има KotR, но ще е готино да спретнат един single-bracket турнир, дори и за IC титлата.

Pat McAfee е доста подценено промо, макар че като коментатор по-скоро ме дразни с аотизма си. Но, като цяло, си е абсолютно безсмислен PPV мач за Gunther.

Колкото и да хейтя def rebel, прилична работа с темата на Penta. Като добавим и китарите на Adam Jones и готиния entrance, Penta успя да изплува, докато братчето му май ще последва съдбата на пичове като Dragon Lee. 

RAW е с класи над SD в момента, но Backlash е може би най-слабото PPV, чисто като карта, което са правили от много време. Напомня ми на златната ера на Вини, където пляскаше някакви random мачове, колкото да има. :D

Edited by neshev
HEIDENREICH

Много силно промо на Хеймън, супер убедително и надъхващо, едно от най-добрите му от години насам. 

Ийо и Роксанчето направиха хубав мач , явно ще има отборен мач , най вероятно лошите кучки ще бият щото Риа и Жълтата путчица нещо няма да се разберат . 

Пат Макафий също с добро промо срещу Гюнтер. Тук или ринг генерала ще го смаже и извади от тв или наистина ще се завърне Голдбърг за да билднат програма за SummerSlam. 

Русев ме умори от скука срещу Отис и грам не ми се гледа, но народа тук му се кефи -нека гази.

Шеймъс също се завърна , и за него на никой не му пука. Остин Тиъри е от малкото дето е много по-зле откак Зетя пое нещата, тотален джобър е , да се чуди човек за какво му дадоха да бие Сина на Wrestlemania.

Мейн ивента се получи добре. Не очаквах смяна на титлата , така че появите на Сами и Пънк не ме изненадаха, явно ще има отборен мач. Само се чудя отказаха ли се от програмата на Джейката с Логан Пол ? Не че държа да я гледам , но ми е странно да я заебат така. 

Прилично седмично шоу , без да има нешо уау. 6/10

Като гледам какво са обявили за другата седмица , май нищо интересно няма да има , може и да го скипна тогава. 

• Upvote 2

Ponetron
1 minute ago, HEIDENREICH said:

Само се чудя отказаха ли се от програмата на Джейката с Логан Пол ?

Имало е нахлуване на Логан офф-тв. Странно е, че вече имаме 5 мача за Неделя, а този още не е обявен. Но от друга страна има доста PPV-та тоя и другия месец, така че може да е я на Saturday Main Event, я на Money In The Bank. А ако са големи камикадзета, може и да го сложат на NXT Battleground за да покажат малко комплекси на AEW Double Or Nothing  в същия ден. :D

Spoiler

• Upvote 2

Hustle. Loyalty. Disrespect.

pedia4ovek

В промотата на Хеймън не е от значение какво казва, просто е най-великият в това отношение. Винаги може да те инвестира. 

Между Ролинс и кой да е друг кечист може да няма химия само ако другия е твърде некадърен. 

batistaheel

Въртящия се кик на Русев беше красива гледка за гледане. Впечатляващо за човек с неговите размери. Трябва му някакъв powerslam, с тая хватка за предаване малко слабичко ми изглежда. Айде днес сгази кюфтето Отис, следващата седмица ще е Тозава, а после. Няма други фейсове джобъри в червеното шоу. Пък и не виждам кой друг по-отвърден може да му легне. Вражда със Стайлс? Сетих се, ако няма драфт, ще е Сами Зейн. Имаме и Шеймъс. 

Лайра никога не ми е била толкова интересна. До сега беше просто красиво лице, даже си мислех, че сбъркаха като и дадоха Интерконтиненталната титла. Но сега за първи път ми е супер интересна. Евала на Беки, че за пореден път издига сънародничката си. Според мен тука Беки ще вземе титлата, просто Лайра доминира през цялата вражда - вербално и в бойа. 

Карион Крос говори много, но нищо друго не прави, даже е паднал на МЕ шоуто. Има визията да бъде от големите, но не правят нищо с него. Добре, че е Скарлет. Прекрасна е.

Джей Усо от както се би с Роман Рейнс за титлата не е имал толкова добър мач. Явно с правилния човек като Сет могат да се получат нещата. Бих казал, че сега вече го възприемам като силен шампион. 

Брон Брейкър изглежда като дебил в новия стейбъл. Пол все му повтаря „разбираш ли какво става тука“, а той „мисля, че да“. На мен Брон ми изглежда като човек, който сам би искал да преследва титлата в Тежка категприя, а не да помага на Сет да я спечели. 

Рокси продължава с добрите изяви в главните шоута. Нищо чудно тя точно да вземе титлата от Ийо. 

• Upvote 4
THE ENEMY

И Беки и Шарлът са две изключително талантливи мацки. Къде са разликите? Разликите са, че Шарлът е тотално out of touch. Още откакто почнаха да въртят винетки как се пече по някакви яхти и ходи по балове със скъпи рокли, целият вайб беше, че това е образ на богата кучка, а хората не се кефят на такива неща, поради което беше изумително, че имаха очаквания това да бъде възприето като бейбфейс образ, при това срещу Тифи.:D Оттам нататък и Шарлът леко насра, макар че не е лесно след такива реакции да се вдигнеш, но като цяло нещата отидоха към фиаско.

И от другата страна имаме Беки. Бекс е просто ходеща харизма, която знае как да влезе в главите на публиката с всяка шибана реплика. Това е инстикт. Това е причината винаги да съм бил огромен фен на Линч, един от хората в ростера които мога да слушам и гледам постоянно, без да ми омръзнат. Изключителен психолог, ето това е топ архитекта в семейството, браво!:wank: Лайра от друга страна е доста некадърна, жалко че хабят Бекс за да издигат точно нея. То просто т'ва момиче е ужасно скучно и без никаква персоналност. 

Относно Хейман, ту партс. Конфронтацията с Джей в началото на шоЛото беше първата. Тук целта на Хейман беше да изгради изключително мазен хийл образ, реакциите на публиката показва колко добър е той в това. Като говорим за психолози в ростера, Хейман е просто най-големия и всички останали е редно да се учат от него. Ако почна да изброявам похватите които използва, сигурно мога да изпиша страници, огромен титан. 

Джейката от друга страна ми е същата ванила която ми беше Браян в Йес периода. Когато единственото интересно нещо около теб са чантовете на публиката и една година не ти е достатъчна да надградиш, просто е зле положението. Ествествено, при Браян след това имаше развитие и с времето пичът ми спечели вниманието. Трябва ли да дадем шанс и на Джей? Дали не викнаха Хейман и компания в опит да го спасят? Не знам. Обаче ако Логан е третия човек в стейбъла, бих бил разочарован.:D От друга страна има логика Джей да е бил просто избор за транзитен шампион преди Логан да си вдигне световната титла.

Втората част която ще адресирам е специално бекстейдж промото, в което Хейман обяснява на Брон как е проработил целия план. Реално тук Пол дръпна едно промо, блестящо промо, в което пътна оувър колко гениален е шибания Сет Ролинс, актьорската му игра е просто колосална, настръхвам докато гледам този човек.:wank: 

И това с тена е култово бтв.:D И преди Хейман е вкарвал някакви препратки в начина по който изглежда. Примерно когато Роман го ядосва и Блуудлайн са в някаква опасност, косата му побеляваше и имаше торбички под очите, когато историята приключи успешно за тях, белите косми изчезваха и Поли отново изглеждаше по-sharp отвсякога. Сега това match-ване с Брон е просто забавен детайл, Брон отдавна прави впечатление че прекалява със спрея, но от друга страна това го и отличава, а и някакво олд скуул. А Хейман просто намира нов начин да привлича вниманието на всички.:D

Самият МЕ не беше лош, целта може би беше от една страна да сложат Джей на ринга с толкова значими хора и от хийлска и от бейбифейс страна, за да продължи затвърждаването му (или поне опитите за такова) да стане той МЕ атракция, няма лошо. Но финала наистина ме остави по-скоро с впечатление, че нещата вървят към това Логан да е третия човек в стейбъла и той да я вдига, дано греша.

Все още ми се струва и много логично по някакъв начин Скалата да прецака Сина, дали ще е на Съмърслам или на СС вече не мога да кажа. Ако Ролинс вдигне куфарчето, нещата до голяма степен ще изглеждат и логични в тази посока, макар че доколкото познавам Хейман, биха се опитали да измислят нещо по-оригинално и шокиращо, ако изобщо има такъв план.

Добър опит да върнат авторитета на Гуни в тази вражда с Пат. Макафи е доста силен образ, публиката му се кефи, а като коментатор реално няма какво толкова да загуби в тази вражда, като поеме хурката рязко и помогне на Гюнта отново да изглежда силен след резила с Джей. Колко малоумно беше решението да загуби и то чрез предаване на Мания? Шибаната публика не спря да му чантва "Ю тап аут". Ето това имам предвид когато лафя за ебаване на аури.

Доволен съм от Русев. Изглежда впечатляващо. Реално има капацитет дори за някакъв кратък МЕ рън, да джоби на некой бейбифейс за световната титла. Това в момента му е най-силната версия която съм му виждал, евала.

Metzgermeister

Май се присъединявам към тези, които не разбират защо Ийо Скай е шампионка. Най-малкото в тройната заплаха на "Мания"-та до нацепените Бианка и изглеждаше като някакво чаве, дето не знае чий го дири там. Целият мач ми напомня малко на тройката Енгъл-Ортън-Мистерио от "Кечмания 22", но Рей поне винаги е имал някакъв образ, докато японката се уповава само на това, че прави готини спотове и е привлекателна на външен вид. Изобщо от всички японки, които съм гледал, само Хикару Шида не звучи като бавноразвиваща, докато говори на английски, но и тя не блести с харизма. Джулия ме кефи най-много от азиатките, ако и да е наполовина италианка и има излъчване, но и тя е толкова зле на микрофона. Странен ми е хийл търнът и - сякаш след уволнението на Кора Джейд искат да имат жена с образ, сходен на нейния. Някак ми изглежда инфантилно с тези плитки и не виждам логика да се сдуши точно с Рокси, която между впрочем все повече ме кефи (а като се замисля колко антипатична ми беше след дебюта си с онзи дженерик бейбифейс образ на поредната фенка, която е сбъднала детската си мечта...) и не знам дали тези мачове в главните шоута не и играят лоша шега, след като не може никога да ги спечели, за да предпазят противничките и.

И като говорим за жени шампиони, симпатизирам на Лайра Валкирия, но това е по-скоро, защото я харесвам като жена, раздава добре суплекси и защото изглежда като душица, която никога няма да ти откаже автограф. Реално промо уменията и са посредствени, а образ при нея не съществува. Дори май така и не е обяснено защо изобщо излиза с перушина и се нарича Валкирия. Дори леко криндж гимик в стил Викингите щеше да е по-добре от нищо. Не ми се иска да джоби на Беки, но може и натам да отиват нещата.

Що се отнася до музиката на Пента, Деф Ребъл осезаемо са се вдъхновили от Сепултура, защото интрото с трайбъл барабанчетата е повече от ушевадно копирано от следната класика на Сепултура:

В главния мач си пролича разликата в класата на Джей Усо и Сет Ролинс - просто единият си е завършен МЕ-ър, докато другият сякаш е шампион само на хартия и дори не е най-интересното нещо в шоуто. Ролинс и Хеймън са злато заедно, даже Пол си помислих, че ще се нуждае от медицинска помощ по време на промото си, но Брон Брейкър сякаш би спечелил повече, ако продължи като соло играч, а не в стейбъл с другите двама.

Русев изглежда като чудовище с голата глава, а е и в най-добрата физическа форма на живота си. Повече ми се иска да го бяха върнали като фейс. Интересно е наистина какво го чака след враждата с джобърите от Алфа Академията. Ако не друго, видяхме сблъсък между двама балкански дангалаци (Отис може и да е роден в САЩ, но за мен си е сърбин) :D 

• Upvote 2

THE ENEMY

При жените кърпят много. Оригиналната двойка бяха Рокси и Кора, двете имаха доста химия и изградена история по между си. Джулия от една страна в момента е с абсолютно нов гимик, който: а.) е някакъв сглобен в последния момент буламач; б.) е никакъв; в.) като цяло мацката го издуха много от това, че оригиналния и атайър е доста близо до този на Ийо, а в НХТ Вакер засенчи всички със задните си части. В момента Джулия я ползват за покриване на дупки, това е положението. Иначе и аз виждам повече потенциал при нея, но вероятно ще са нужни години да станат нещата, ако изобщо станат. В момента с Роксанчето леко стоят като джоберки.

Иначе Ийо Скай си има харизма. Реално това е най-харизматичното японче което са имали. И е япончето с най-добър английски. Леко анимационен образ е, но е симпатичен такъв. Бианка и Рия изглеждаха като две досаднички в тройната вражда, така че Скай напълно заслужено е шампионка в момента.

При Вакер якото е финишъра. Леко има излъчването на селска мома, английския е тотал щета и гимика е доста скандално нърдски. Реално в момента обаче е толкова вайръл, че ако сега натиснат спусъка, имам чувството, че може да изкара година само на тази инерция.:D 

• Upvote 1
  • Thanks 1