Jump to content

WWE Backlash - 10 май 2025

Recommended Posts

image.jpeg.bc5c6df4bfebb9dcd31b9b487941766d.jpeg

Date: 10 май 2025

Venue: Enterprise Center

City: St. Louis, Missouri

Official Theme Song: Killer Mike - Detonator

https://www.youtube.com/watch?v=pUJyVBXGD-Y

Matches:

image.thumb.jpeg.498d36105e772c44a6afb275675a2371.jpeg

Undisputed WWE Championship

John Cena (c) vs. Randy Orton

image.thumb.jpeg.3f4ec7b26fe2ca53cae18bbce6405a71.jpeg

Women's Intercontinental Championship

Lyra Valkyria (c) vs. Becky Lynch

image.thumb.jpeg.665a2f9c080a7078d10921231aa3cc56.jpeg

Pat McAfee vs. Gunther 

image.thumb.jpeg.4bbb09e584bb7dd294c0b90fb82d3036.jpeg

Fatal 4-Way match for the United Stated Championship

Drew McIntyre vs. Damien Priest vs. Jacob Fatu (c) vs. LA Knight

image.thumb.jpeg.7e224579f9b692075920ec2570df70a2.jpeg

Intercontinental Championship

Dominik Mysterio (c) vs. Penta

Edited by Devil
  • Upvote 3
HeaDMaKeR™

Съмнява ме да пуснат Ортън - Сина и Рейнс & Пънк - Сет & Брон на едно ППВ.Прекалено много големи мачове за шоу като Баклаш, може бе отборния ще го оставят за следващо ППВ или SNME.

Ортън - Сина за мен си е задължителен мач като се има предвид, че това е една от най-големите вражди в историята на бизнеса и ще ги видим за последен път 1 срещу друг, и за 1 път от много време насам.

Очаквам да добавят още 4-5 мача макс и да си карат по 5-6 мача на шоу, типичния Хънтърски формат, който си важи повече така или иначе.

Беки може да вземе женската ic, Pat - Gunther също е възможен, Дърти Дом - Балор, Йо - Рипли и евентуално да се реваншират на отборите на СД за Мания с мач тук.

• Upvote 3

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

John Green, Looking For Alaska

Според мен, ще изпраскат отборния още сега и Roman ще вари да почива. :D

• Upvote 3

Сина е рекламиран за PPV-то, така че там ще е срещата им с Ортън също.

• Upvote 2

Ще е готино и забавно ако пресъздадат този момент, но този път Сина да удари шамар на съдията. :D

Mariyan01
2 hours ago, hacky said:

Ще е готино и забавно ако пресъздадат този момент, но този път Сина да удари шамар на съдията. :D

Помня като дете този момент и никога няма да не ми бъде смешно лицето на Ортън след дисквалификацията. Велик е. :lol:

IMG_20250424_000142.jpg

Edited by Mariyan01
  • Upvote 1
  • Haha 1
Ed2097

The last time is now!!! The Greatest of the all times, the last real champion will kick the ass of the viper for the last time ever! :wank:

dmtbg

Колкото и със Скалата беше once in a lifetime,толкова и това ще е one last time,ама айде 

• Upvote 2
hacky

John Cena (c) vs. Randy Orton – Undisputed WWE Championship

Победител: John Cena
Очаквам Сина да задържи, но не по честен начин. Мачът ще е емоционален – класически сблъсък между две икони, сигурно ще имат поне 22 минути. Ще го спечели с някаква измама – примерно с краката на въжетата или удар в ташаците зад гърба на съдията. Побеждава Ортън в родния му град? Яко ядене на хейт – точно както го обичат Винс и Трипси.

Lyra Valkyria (c) vs. Becky Lynch – WWE Women’s Intercontinental Championship

Победител: Lyra Valkyria
Тук мисля, че Lyra ще излезе с титлата. Беки няма нужда от нея, тя вече е утвърдена. По-логично е да се използва мачът, за да се издигне ново лице. Очаквам Bayley да се намеси и да струва мача на Беки – така се продължава враждата им и Lyra излиза по-силна. Win-win.

Pat McAfee vs. Gunther

Победител: Gunther (ref stoppage)
Това ще е мач тип “McAfee яде бой и публиката го обича заради това”. Gunther е прекалено сериозен образ, за да загуби тук. Ще е къс и брутален мач – 8-9 минути максимум. Според мен Gunther го приключва с жесток чоп и sleeper, съдията прекратява мача. McAfee ще излезе герой, че е издържал толкова.

Jacob Fatu (c) vs. LA Knight vs. Damian Priest vs. Drew McIntyre – US Championship (Fatal 4-Way)

Победител: Jacob Fatu
Fatu едва стана шампион, няма как да го свалят още сега. Ще запази, но не по честен начин – очаквам намеса от Solo или някой друг от Bloodline 2.0. Най-вероятно ще тушира LA Knight (най-популярният, но и този, който най-често яде туш за да не се накърнят другите). Priest и Drew ще имат свой момент и ще се засилва враждата между тях след мача. Ще е хаотичен и зрелищен мач, може би около 17 минути.

Dominik Mysterio (c) vs. Penta – Intercontinental Championship

Победител: Dominik Mysterio
Няма как да не си представя, че Dom отново ще победи с измама – това му е gimmick-ът. JD McDonagh ще се намеси, ще отвлече вниманието, и Dom ще го свърши с schoolboy roll-up и държане на гащите. Така Penta не губи чисто, и историята между него и Dom може да продължи. Строи се за евентуален по-голям мач с маска срещу титла. Очаквам около 15-16 минути.

• Upvote 2
neshev

Едно от най-слабите PPV-та, поне на хартия, съпоставимо само с някои PPV-та от втората половина на 2010-те. Зетя продължава да залага на PPV-та с 5 мача, което може да работи само и единствено, ако и 5-те мача са на нужното ниво. Като цяло, ефектът Endeavour се усеща и тук. Все повече шоута, породени от огромното търсене в момента, което неминуемо довежда до разводняване на продукта и пазене на мачове за големите шоута.

John Cena срещу Orton напомня доста на Edge срещу Orton като позициониране. Извън носталгията, Orton и Cena беше доста слаба комбинация на ринга, дори в пика на двамата, а камо ли сега, когато Cena изглежда видимо приключил на ринга, а Orton е дори още по-имобилизиран. Очаквам Cena да запази, да се надяваме без Travis Scott или крайно осран финал, както беше на WM. Интересни ще са реакциите на публиката и дали ще припознаят Cena като твърд heel или пак ще има размити реакции.

Becky би трябвало да я вдигне още тук, за да поддържа инерцията от heel turn-а, през мач с Bayley на SummerSlam и дропене на Lyra към края на годината. Двете имаха много добър мач в NXT, очаквам да вдигнат нивото още повече, особено когато на Becky и е лична цел да издигне Lyra, като антипод на показаното от Charberg на WM.

Pat McAfee се кечи достатъчно рядко, тъй че продиктува някакъв интерес в мен, но реално мачът трябва да е squash за Gunther. Реалистично, Pat ще получи достатъчно офанзива и предполагам, че ще надскочат очакванията. Все пак, Gunther бие тук и вече се надявам, че ще мине към програми с хора, с които може да работи добре на ринга.

Четворният за US титлата би трябвало да е доста силен. Шоуто има крещяща нужда от изненада, но очаквам Трипси да играе на сигурно след WM. Dom срещу Penta би трябвало да е добро. IC титлата вече твърдо се използва за да подготви притежателят и за следващото ниво, тъй че това ще е добър шанс за Dom да докаже, че има потенциалът да е световен шампион.

Общо взето, няма нито един мач, в който да съм инвестиран, което е рядкост за режима Пол Левек, но донякъде разбираемо, с оглед кратката дистанция от WM. 

• Upvote 2
The Pain

Малко извън темата за самия турнир, ама да питам..Какво стана със задкулисните сегменти и промотата по турнирите бе? Последните години турнирите са много качествени наистина, но все нещо ми липсваше и се усетих, че вече няма надъхващи промота и някакви интересни сегменти, както някога имаше на всяко ППВ.Сега е просто някаква поредица от мачове.Ако имаш 5-6 мача, то на 100% си сигурен, че един от тях ще е около 50 минути заедно с ентрансите.Трябва да ги върнат тия неща.Имахме Скалата на EC, ама това беше малко по-различно.

9MLnN5Y.gif

Няма време за сегменти и промота на турнирите. Тоест време има, но то е изядено изцяло от малоумните реклами. Не виждам как това ще се промени. Дружеството е изцяло насочено към печалбата, и то максимално голяма печалба. Едва ли би им струвало мнооого много пари да правят различна сцена за вяско PLE, както и да плащат лицензирана музика. Но въпреки това предпочитат всяко PLE да е с еднакъв декор и да слушаме помиите на Def rebel. И да гледаме реклами до откат между мачовете. 

• Upvote 2
  • Sad 1
natopor4en

Очаквам поява на Колди и да зачука Сина в мача му с Ортън. Запазване на Сина чрез дисквалификация.

Ортън иска обяснение от Колди и се започва враждата им. Само не знам кой от двама им ще търне. По-скоро трябва да е Колди.

Сина преминава към следващата си вражда за Мони Инда Банк.

Пат успя да спечели уважението ми през последните две-три години. А преди това не можех го трая. Тук очаквам публиката да е твърдо зад него, но няма какво да стане - ще загуби  от Гюнтер. Може би след съдийско решение след приспивателната фатка, от която няма да тапаутне, а ще изпадне в летаргия.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Ponetron

:lol:

Нелош турнир в крайна сметка, но много идентични развои. Ударен съдия -> намеса -> нечиста победа :D Нещо в самото провеждане на мачовете е забуксувало яко. Иначе беше приятен турнир за гледане на живо.

• Upvote 4

Hustle. Loyalty. Disrespect.

Не очаквах, че retirement турнето ще е толкова тегаво за гледане. За момента не им се получава хич. Предполагам трябва да свикнем с това, че всеки мач на Сина ще има намеси, съборени съдии и дебилни финиши. 

Ако имах креативен контрол, бих съставил следната линия на развитие - Фату в най-скоро време обръща face, прегазва Соло и новото му протеже, след което насочва вниманието си изцяло към титлата на WWE. Печели RR или EC, след което отива на КМ, където вече да вземе титлата от Коди, който ще е обърнал heel, вземайки титлата от Сина в последния му мач. По принцип не ми е особено любима идеята точно Роудс отново да я взема титлата след Сина, но това би било най-полезно за Джейкъб, който с тази история вече да се бетонира като мейн инвентър. 

Четворният мач ми хареса много, но не съм и очаквал нещо различно. Лесно за отгатване беше кой ще отнесе туша, но поне успяха да предпазят Knight с тези намеси. Jeff Cobb не ми говори абсолютно нищо, освен че ми е познат като име. Едно време като цъках сериозно TEW, човекът беше един от най-over образите извън WWE и TNA. Та оттам го знам. Виждам, че е на годинки вече, нямам идея какви очаквания да имам към него. 

Много добър мач между Пат и Гюнтер. Успяха да ме филмират, че ще джобят австриеца, след онази намеса на Коул :D Добре е, че не го направиха, че щеше да е жестоко погребване. Нямам идея накъде ще отиде тази история. 

Леко тегаво ми идва обаче във всеки мач да има външни намеси. Тръгват към пребозване на нещата с точно този аспект, дано малко се укротят. Цялостно бих дал 5.5 от 10 на турнира. Не беше крайно зле, но след точно 3 дни няма да помним нищо от изданието.  

THE ENEMY

Мисля, че това е ако не най-слабото, то едно от най-слабите турнири на WWE които съм гледал някога.

Мачът между Гюнтер и Пат беше едно от най-ужасните неща които съм виждал да се случват на кеч ринг. Пат не е некадърен пич и в миналото сме го виждали да се представя къде по-добре на ринга, но този път видимо нямаше никаква подготовка за мача и всичко беше боч след боч. Не знам на кого бе нужно това да бъде толкова дълго, можеше просто да бъде скуаш. Ужасно решение.

МЕ беше поредния оувърбуукнат спотфест финал, това нещо беше банално преди половин година, сега е болезнено за гледане. Има стиуации, каквато беше оримерно Мания, където приемам такива изключения, просто защото финалът там, колкото и да беше хранен от критиката, всъщност си свърши работата и циментира Сина и Травис като тотални отреки, а в същото време защити и Коди. Но в този мач нито имаше нужда Ортън да бъде протекциониран, нито на някой му се гледаше поредната оувърбуукната боза. Дано някога се научат, че понякога най-простия и изчистен финал е и най-правилният и добре изглеждащ такъв. 

Определено разместванията при сценаристите се усеща драматично. Само можем да се надяваме скоро да разрешат въпроса, но в момента копаят дъното.

• Upvote 2
neshev
Posted (edited)

ME-ът нямаше правото да е толкова забавен. С класи над това, което предложиха на WM. Изненадващо, но John Cena работеше на по-високи обороти с 45-годишния Randy Orton, отколкото с Cody Rhodes, но явно опира и до химия. Heel turn-ът има доста проблеми, като един от тях е, че публиката няма как да го освирква, когато знае, че е може би последният път, в който ще се появи в техния град. Вероятно ще го ползват като повод за неизбежния му face turn към края на годината.

Lyra срещу Becky беше отличен мач. Becky е най-добрата жена в историята и се затвърди като такава, когато беше причината жените да получат първия ME на WM и то не, защото някой е решил така, а защото нямаше нищо по-силно на това шоу. Може да не е най-добрата на ринга и на микрофона, но знае какво е нужно един мач да резонира с публиката и как да издигне опонентката си. Lyra има огромен потенциал като face, публиката започва да и симпатизира и успя да обърне размитите реакции в нейна полза. Тя, заедно с жени като Vaquer, Giulia, Tiffany и Roxanne, е бъдещето на женската дивизия. Зетя почна колебливо с женската дивизия и беше напълно съсредоточен върху мъжете, но вече намира правилния подход. В момента, най-големият позитив на жените е, че стават все по-добри на ринга и най-логичното е да им се дава повече време на PPV, и седмични шоута. Другото ще си дойде с времето.

Gunther срещу Pat беше отлично изграден спортно-забавен мач. Много добра работа и на двамата. Имах опасения, че ще дадат прекалено офанзива на Pat, но Gunther го прекъсваше при всеки опит. Мачът продължи толкова дълго, защото Gunther е садист и пожела да продължи толкова дълго. Pat изглеждаше като супер кораво копеле и се издигна допълнително. Страхотна работа на всички мача, включително и Michael Cole.

Четворката за US титлата беше мазало, но това не беше под въпрос. Мога да отлича LA Knight, който на ринга се подобри изключително много и беше конкурентен на всички в този мач. Priest и Drew успешно поддържат историята им интересна. Брутален спот и огромен късмет за Drew, че няма някакви сериозни поражения. Зетя има някакъв фетиш към това да подписва хора, които не е могъл да подпише на времето. Въпреки това, Jeff Cobb е стабиляга и Solo ще получи нов enforcer, след като неизбежното се случи и Jacob обърне face. 

Единственият мач, който пропусна, беше този за IC титлата. Малко време, затиснат между два доста силни мача. Има логика Penta да вражудва с Grande-то, след като той беше причината, Gable да превърти и да се прави на лучадор.

Очакванията ми бяха силно занижени, но PPV-то ги надхвърли и то с много. Отново трябва да отчета, че когато публиката е гореща, продуктът изглежда много по-силен, а тук бяха инвестирани във всички мачове. Публиките във Франция отнесоха хейт, но за мен са легенди, защото стартираха модата да пеят песента на Orton, което беше осиновено от американските публики и Randy изглежда като още по-голяма звезда. 

Edited by neshev
batistaheel

Изобщо не ми се гледаше кеч след SD вчера, турнир толкова скоро след двете вечери на КечМания 41, но все пак му дадох шанс и останах доволен. 

Четворната запалаха за Щатската титла беше трепач, всеки се биеше с всеки, всички получиха своя момент. Колкото до финала, съм раздвоен. Джейкъб можеше да ги бие чисто, все пак това е четворна запалаха, щяха да измислят нещо, не трябваше да има намеси. Разбирам го, с оглед на развитието на историята, но можеха да го оставят за друг път или тоя Джеф направо да беше атакувал Фату. Като гледам новият самоанец е на 42г., какво очакват от него. Другото, което е, като какви се водят Дажейкъб, Соло и новия, как се нарича стейбъла им? Не може да са Блъдлайн, Роман ги детронира, а как така Соло привлича нови самоанци когато не е Вожд? За това не трябваше да губи от Рейнс. Роаман го няма и за това се получават едни нелогични неща, дупки в сюжета. 

Какъв женски мач, Лайра и Беки откраднаха шоуто. Определено женската интерконтиентална е престижна, още повече, че на турнира нямаше други мачове за женски титли. Финалът за мен е оправдан, и двете са силни, враждата продължава. Със сигурност ще направят някакъв гимик мач, в който ще има смяна на титлата, може би ще има няколко смени, но накрая Лайра ще си върне златото и ще излезе много силна. Проблемът е, че Беки Линч е прекалено голяма летва и ще трябва всеки път да осигуряват на Лайра качествени опонентки. Имат още Бейли. Може би смяна няма да има, Зетя обича дългите царувания, но това е егоистично, титлата е нова и повече жени трябва да я държат. 

Неочаквано за мен Ортън и Сина направиха силен мач. Контрирането на АА с РКО беше готин момент. Тоя съдия се оказа доста калпав, как пък всеки път се оказваше в грешния ъгъл за да бъде ноакутиран? :D Но благодарение на това мачът стана по-хардкор, жалко, че пак не можаха да счупят масата. Никой не излезе слаб, мисля, че Сина няма нужда от чисти победи. Да побеждава като суперман сме го гледали хиляди пъти, защо да ни дава още от същото, това всичко го мразехме. Ортън и Сина се познават много добре и се сработиха по-добре от Сина и Коуди. Готин мач, останах доволен. R-Truth следващ опонент за титлата, странно е. Трябва да престанат да наричат титлата Undisputed, защото не е.

Дали е work това или наистина му е кофти, че трябва да играе лош в последния си рън, а не да празнува с феновете победата.

• Upvote 3
neshev
6 minutes ago, hacky said:

Дали е work това или наистина му е кофти, че трябва да играе лош в последния си рън, а не да празнува с феновете победата.

image.jpeg

The Olimpic Hero

Нямам време да коментирам по-подробно, че днес подписваме тежък договор, свързан с BWC, но само ще кажа, че мачът на Сина и Ортън за мен бе супер фън. Сина беше на много по-високо ниво от мача с Коди - може би наистина става въпрос за химия, защото и срещу CM Punk в Elimination Chamber-а също му се получи много добре. На момента, в който Ортън раздаде 6-7 поредни RKO-та на помощния персонал, който дойде да дава първа помощ на съдията, се разцепих. **** за мен лично бе този мач.

• Upvote 2

Metzgermeister

Това ППВ не беше грандиозно и си беше второстепенно, но смятам, че достави.

Пак Макафи е страшен фейс, защото през цялото време му стисках палци да бие, а обикновено викам за хийловете. Доста добре проведен мач, по едно време си помислих, че може и Барет да се намеси.

Хийл Джон Сина на мен лично ми е забавен. Мачовете му са бавни и методични, но въпреки това ме грабват. Може да се каже, че е като хийловете от Картун ерата, дето удрят опонента си с три-четири удара в минута и през останалото време или се перчат, или си консервират енергията (чак се чудя едно време как изобщо са успявали да се контузят, след като стилът им не е бил толкова рисков и акробатичен, колкото днес). Гениално е и това, че запазването на музиката и външния му вид означава, че няма да даде на феновете това, което искат, а именно коренна промяна. Ехидните усмивки, които пуска, също ме изпълват, само Брок Леснър има по-заразна злобна усмивка от него :D Малко преиграва на промотата, но не ме дразни твърде много. Не очаквах с Ренди да направят толкова приличен мач, след като и двамата ще работят бавно и методично.

Само дебютът на новия самоанец никак не ме хайпна - не съм го чувал, а не е от тези, които те грабват от първия път.

• Upvote 3

El Grande Beweceano

Нямам време да коментирам по-подробно, че днес подписваме тежък договор, свързан с BWC, но само ще кажа, че мачът на Сина и Ортън за мен бе супер фън. Сина беше на много по-високо ниво от мача с Коди - може би наистина става въпрос за химия, защото и срещу CM Punk в Elimination Chamber-а също му се получи много добре. На момента, в който Ортън раздаде 6-7 поредни RKO-та на помощния персонал, който дойде да дава първа помощ на съдията, се разцепих. **** за мен лично бе този мач.

Бях решил да коментирам, да напиша дълъг пост за турнира, но когато влязох и прочетох какво е написал този човек, реших че всички останали думи са излишни. Ами аз за по-красив, прецизен и достатъчно изчерпателен начин да се обобщи какво видяхме всички на Баклаш, не мога да претендирам. Нека не бъдем завистливи и когато видим пред нас съвършенството, просто станем на крака и аплодираме. Ако все още не е станало ясно, този пост е с автор @The Olimpic Hero, нашият строг, но справедлив ръководител. Благодаря ти Олимпик, за това че си сред нас, че ни ръководиш и напътстваш, че ни обогатяваш с подобни постове. Не искам някой да си помисли, че се подмазвам за промоция, а и който ме познава знае, че не съм и такъв, заради това спирам тук,а можех да напиша и още.