Jump to content

WWE RAW - 24 март 2025

Recommended Posts

До WM има един месец, нормално е да не бързат с физическата конфронтация между Cody и Cena. Промото на Cena беше добро. Леко пребозва с хейта по публиката, но определено ме заинтригува с идеята, че ще пенсионира титлата. Доста хора очаквахa, че Cena ще копира Скалата, но Cena не е тук за да бъде готин heel, Cena е тук за да бъде най-омразният heel възможно и засега го постига. Засега не изглежда Cena да е кучката на Скалата, тъй че ще е интересно какви ще са интеракциите им. Cody доста се ошлайфа като лице на компанията. Нямам проблеми, че Cena го играе насрал от него. Така и трябва, особено ако Cena все пак ще спечели титлата на WM, което е правилното решение. Cody е още по-интересен, когато гони титлата, а Cena ще има култови програми с хора като Orton и Punk.

Самият Punk има нужда от нещо подобно. Той е най-силен, когато има срещу какво да се бунтува. Винаги ми е било супер интересно как прави някакви препратки към AEW и публиката не реагира и грам, което показва колко незначителна компания е AEW. Сега са в някакъв филм, че ще празнуват как са се задържали повече на екран от Nitro, което, ако не беше смешно, щеше да е жалко. Враждуват с компания, която я няма от 20 години и техния бивш шеф. :D

Надявах се на Joe Hendry, но има доста логика да вкарат и близнака във враждата. Uso-тата са пълна класа като отбор и дивизията има нужда от тях. Много ме изкефи как вкараха botch-а в историята и очаквам Gunther да ебе майката на Jimmy следващата седмица.

Gable е злато във всичко, което прави. Рядък шанс и за Dragon Lee да се изяви в соло мач. Доста се жалват, че образът на Gable бил расистки, но идеята е някой лучадор, предполагам Fenix, да му ебе майката. Може би ще е 3v3 на WM. El Grande Americano и Creed-овете срещу Dragon Lee, Rey Mysterio и Fenix. 

Judgment Day отдавна не са ME материал, че да закриват шоуто. 

Няма какво да бие по тъпотия предния Smack, този RAW беше с класи над него.

Edited by neshev
  • Upvote 4
THE ENEMY

Промото на Сина тази седмица беше неслушаемо. В средата на промото, в един момент се чудех дали ми се слушат такива простотии и реших да го скипна. 2025-та сме, никой не го ебе за спинери, за някакви неща които са изглеждали важни в главата на Сина 2008-ма, за напъните му да се прави на мастърмайнд и да е поредния ревящ пендел в ростера.

Включването на Коди не бе на нивото от предишната конфронтация, но тук важното е начина по който го възприема публиката. Ако в началото на враждата ми се струваше научна фантастика възможността Коди да запази на Мания, то в момента не съм убеден. Което е хубаво. Хубаво е когато се вземат решенията къде отива дадена титла, да се взема предвид работата на кечиста и реакциите на публиката към него. В момента сякаш инерцията на Роудс е по-добрата, а и историята е с повече потенциал ако той запази, освен ако Джони не обърне постепенно в режим терминатор и спре да се обяснява.

Джей Усо продължава да е под всякаква критика. Продължавам да съм му фен и да се радвам на работата която свърши за да се път-не оувър, но истината е, че избързаха и пичът не е готов. Хубаво е, че и тук веднага реагираха и включиха бочовете му като част от историята, по-добре е отколкото да се правят, че ги няма. От цялата сцена която разиграха, Джим намаза най-много. Тук изглеждаше доста добре в ролята си, промото което дръпна на брат си бе добро, както и шамара на Гюни, цялостно го накараха да стои като алфа.

Това с Ел Гранде Американо наистина е велико.:D Култов комедиен гимик, от който могат да изведат големи ползи. Точно си мислех как трябва да има някакъв маск вс маск мач, където всички да очакват Чад да бъде разкрит най-накрая, а той да вземе да спечели мача и така да почне да маха маските на бейбифейс лучадорите и Ел Гранде изведнъж свали маската на Драгона, хахахаха. Еми култово, няма да направят този вариант, но и това е нещо подобно и си е готино.:D Най-вероято още на Мания филма ще свърши и ще му свалят маската, но това не променя факта, че гимика е забавен и радва.:beer:

Добро промо на Пънк. Адресира факта, че Щитовете дебютираха в ростера покрай него, да не говорим, че Пънк през годините филмираше, как едва ли не той им е измислил гимика и се е борил с Винс да не излизат с истински щитове на ринга.:D Има филм. Иначе най-много ми допадна, че продължава да играе психологическата игра с Роман, относно Пол. Рейнс винаги си е ревнувал уайзмена, още от ерата Леснър насам. И в момента играят тази карта, но самите реакции и на Роман и на Хейман правят историята да изглежда автентична и да им вярваш. Бе дори не са докоснали по-дълбоко възможностите на този триъгълник във враждата, но дори само това на повърхността си е доста обещаващо.

Мачът между Брон и Пента. Опитаха се да филмират с хийл търн на Пента, но по-скоро не се получи. Просто няма как да им повярвам, че когато е толкова оувър ще го обърнат за да спасява Джъджментите точно.:D Иначе не беше лоша идея нито за мача, нито за залагане на фалшива контроверсия, колкото да има там за шотландците. Проблемът беше, че преди тоя мач имаше къде по-интересни неща и беше леко мех финал, но не е болка за умиране. Също така Брон му трябва някакво раздвиждаме. Гимика му е готин, но се нуждае и от адекватен буукинг - по-заплетени сторилайни и по-кредибилни опоненти които да ебе, в някакви лични вражди. Това е.

Май вървим към Bayley и Lyra срещу Liv и Raquel. Доста вероятно е това да е бил планът за Becky, който не се е реализирал. Самата Becky беше промотирана сериозно покрай дебюта по Netflix, но нищо конкретно не се материализира. И определено е странно, че две от най-големите им звезди, в нейно лице и на Alexa, засега не фигурират в плановете за шоуто. 

Това е много скапан хийл гимик за Джон Сина, исках нещо брутално като на Ромън, но не получихме ревяща версия на Сина.  :(

• Upvote 2
UNDERTAKER*

Тъкмо щях да пиша дано да е имало някакви дарк мачове, че само ТВ шоуто не достигна нивото на публиката. Началният сегмент си беше доволен, изкефиха се, ама натам предимно пълнеж. Като тв зрител не мога да се оплача обаче. RAW на живо в 22ч вечерта по ТВ... дори цялото шоу да беше как Ел Гранде Американо и Мистър Америка играят на канадска пак съм ок :D

Не знам къде да плясна това затова тук.

RcadestickR

Може ли да се случи нещо в главните истории, най-накрая? Две седмици дъвчат едно и също, почти 1:1 сегменти всяка седмица. El Grande Americano ми изглежда обещаваща млада звезда, който и да е той.

Имах някакъв пост тук преди години, но ме мързи да го търся. Общо взето бях написал, че не могат да те букват изрично фейс или хийл, публиката те прави фейс или хийл според образа ти. Обикновено има съвпадение, примерно те букват да риташ бебета в главата и всички ще се съгласят, че си хийл. Рядко обаче се случва да те букнат да помагаш на деца с ракови заболявания, а публиката да ти сере на главата постоянно. Такъв беше случаят със Сина, масово освиркван с години, въпреки позитивния образ. Не го прави по-малко хийл. Имаше един период, може би 2010-та до 2015-та, в който беше мразен до гроб от всички, освен от лапетиите. Щеше да е много яко да изиграят някакъв такъв образ, Сина бутан от корпоративната машина на макс и натикван навскъде и във всеки мейн евент, но го освиркват във всяка зала, а той се прави на луд и продължава да се усмихва. За нещастие, получаваме нацупения и претръпнал Сина, който си играе на примък-отмък с Коди като путка. Между другото, изпусна страхотен шанс като говореше за спинър колана. Трябваше да им каже, че ще спечели и ще върне спинъра да го гледаме всички още една година. Даже и това не направиха като хората.

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

BAITO6O
18 hours ago, THE ENEMY said:

никой не го ебе за спинери

Не съм съгласен баш за Сина. Точно това е гъдела при него. Как всъщност Джонката е таял някои неща в себе си. 

Това със спинара мен ме изкефи. Тая титла е доста хулена от някой, но спинърчето си е добра титла и знакова. Още се продава и е отличаваща се.

Как е правил нещата за публиката, а тя не го е оценила. 

И да ще получим отново Джонката шампион. И ще получим отново супер Сина. И ще има - ЕТО видяхте ли. Аз отново станах шампион. Видяхте ли, че ВИЕ скапаната долна публика не ми трябвате. 

Аз мога без вас, а вие без мен не баш. Може да е изтъркано и клише. Но има логика.

18 hours ago, THE ENEMY said:

Джей Усо продължава да е под всякаква критика. Продължавам да съм му фен и да се радвам на работата която свърши за да се път-не оувър, но истината е, че избързаха и пичът не е готов.

То всъщност така трябва да изглежда. Как Джей уж не е готов. Как се колебае. Как има съмнения. Как не е сигурен и тнк и тнк. Класически ъндърдог, дето срещу лошия Гюнтер се е провалял няколко пъти вече. Истинското избитание за Джей ще е след това. След като вдигне титлата какво ще прави. Свещеничето и Гюнтер направиха сравнително ок царувания, няма се запомнят, но спечелиха от тях.

Класически букинги се използва. Няма нищо уау. Няма риск. Играе се на сигурно. Щом публиката е щаслива и доволна. То няма смисъл се пипа и рискува засега.

Edited by BAITO6O
  • Upvote 2
  • Facepalm 1
THE ENEMY

Съгласен съм, че спинера си има плюсове и минуси, като той беше насочен към специфична аудитория, която си му се радваше и го купуваше. Въпроса е, че минаха десетилетия, мен поне не ме ебе за тази негова мъка. Може би нещото което най-много ме дразни в промото обаче е, че то е изцяло насочено към смарковете. Не съм убеден доколко Сина наистина мисли нещата които казва в промотата си, но да кажем че и в двата случая, смарковете живеят rent free в умът му и ми писна на хуя да им се обяснява и да лафи за теми, котио вълнува предимно тях във всяко свое промо. И той като Зетя страда от този синдром, как си постигнал всичко в бизнеса, но точно тази прослойка фенове, която уж се води по-престижна, не те е оценила и това ти остава комплекс. А истината е, че такива образи изглеждат като трайхардове. Направили сте легендарни неща в кеча, имате милиони в сметката, целия свят ви знае, чил аут и приемете, че не на всеки може да се угоди и си барайте патките.

А това за Джей е топ. Истината е, че пичът просто се насра и в момента го замазват. Скалата му удари едно рамо, факт е че и той сам се направи оувър до голяма степен, за което респект. Но повечето хора на негово място щяха да бъдат наказани. Просто трябваше този негов пуш да се случи лятото, когато напрежението щеше да е по-малко. В момента определено му тежи цялата тема дали заслужаваше да спечели Ръмбъла, дали ще е МЕ или ще откриват, дали точно той заслужава да детронира Гюнтер и всичко това точно покрай най-голямото кеч събитие за годината. Никой не го вини, много на неговото място също щяха да фейлнат, но няма смисъл да се лъжем, че Джей прави нещо успешно в момента.

• Upvote 3
BAITO6O

@THE ENEMY Проблемът е малко по-различен. Ние го гледаме от друг ъгъл. Ние гледаме тук и сега веднага. Докато при Сина обръзът и поведението може да е планирано до юни чак. Нямаме никаква напредстава какво е планирано. Това при него е началната му точка. По-добре да му е по-слаба, отколкото обратното. А и все пак това е Джон Сина, може да се позволи по-слаб старт. Аз лично вярвам, че след евентуалното вдигане на титлата на КМ, Джонката ще мине на следващо ниво. Ще има промяна. Щом графикът му е букнат до юни, то нещата там генерално са вече начертани и посоката е ясна. Няма смисъл да изгърмяват всичките патрони сега. Ще се види какво са измислили, да началото е клиширано. Но по-добре така и постепено да вдигаш. Даже една евентуално загуба на КМ би има още по-голям ефект в " лошият Сина". Тогава може премине в нивото на тия дето е унищожавал. Може се превърне в Едж и Ренди примерно. Имат много варианти. А и все още се играе на много сигурно. Едва ли е хубаво да има драстична промяна при Сина. Бавно и плавно.

За Джейката. Ем то самият той, във видеото споделено от Нешката, си го казва. Иначе не чак толкова неочаквано, че Джейката отнася хейт. На мен лично ми е доста трудно се сетя за лице, дето е било много горещо и да е нямало хейт към него. И винаги хейтът е един и същ. Нека вземем хейтването към Джонката, Пънк и Джей в " горещите им периоди". Винаги първото е винаги било -  Той е некадърен, после Той е ужасен за гледане спрямо другите, Той има привилегии спрямо другите и затова го бутат, Той освен, че има привилегии, то е и човек на някого важен, Той е нелеп, а нещата са изкустено и насила направени. Ама винаги това се ползва за хейт. Даже и при Коуди е същото: Азис, хленчещ, да благодари на Дъсти, бля бля бля и тнк.

И това винаги ще е така. А правилното и формулата е ясна. Щом вадиш реакция, то си важен. 

По-добре за Джей сега да му е трудно, сега да изпитва  още повече тежестта и тнк. Малко да свикне, все пак това си е нещо ново за него. След време ще се пречупи и няма има ядове.

100% и през 90те и началото на 00 е имало лица дето не са били доволни от Ледения, Трипси и Роки. Ама тогава е нямало толкова популяризиран интернет, социлни мрежи и място дето всеки каже как вижда нещата.

Edited by BAITO6O
THE ENEMY

@BAITO6O Съгласен за Сина, просто констатирам, че в момента не ми допада какво прави, а какво ще се случи нататък и дали ще го коригират, ще видим.

За Джей обаче не мога да се съглася. Ако си ми чел мненията преди, знаеш че бях доволен от победата на РР за Джей, както и че принципно ми харесва като образ и аура. И дори цялостно да съм съгласен с нещата които говори във въпросното видео, това не променя факта, че бочовете и неспособността да достави нещо повече от Ийтването в този съдбоносен момент от пуша му, цялостно създават усещането, че ако я вдигне на Мания, ще е незаслужено и натрапено. Но това са си моите пет стотинки по въпроса.

BAITO6O
31 minutes ago, THE ENEMY said:

бочовете и неспособността да достави нещо повече от Ийтването в този съдбоносен момент от пуша му, цялостно създават усещането, че ако я вдигне на Мания, ще е незаслужено и натрапено. Но това са си моите пет стотинки по въпроса.

Това с бочовете го мани. Не са му някакви фрапантни и тнк. И по-скандални неща сме виждали.

Че само Yeet-ва е факт. Но пак ако се погледне от др ъгъл. Щом работи, щом има ефект, щом има реакция - то необходимо ли е да се слага нещо допълнително. И това вече работи почти близо 2г. А това не е никак малко време.

На мен лично проблемът ми с Джей е др. Неговата история е донякъде сходна с тази на Коуди. От бая време са в тая сфера, не са започнали ударно в началото ( е Коуди имаше не лош старт де), дълги години лутане. Но от един момент нещата им се получават. И те са на тази позиция заради дългият им труд и преоткриването им. 

И идваме до проблемът при Джей. Усото има много дълга история в WWE и има история с много хора. Спокойно може се каже, че от 2017г. с началото на " DAY ON ISH " Джей е на много високо ниво за това към което е насочен и ползван. И си изпълнява ролите добре, дали подържаща или главна или тнк е без значение. Вписва се и допринася за по-доброто усещане. Е миналата година историята с Джимито не беше това дето се очакваше, но и самите Усота са споменавали в интревюта, защо не получи. А да осъзнаеш кое не ок е изключително важно, защото може да го подобриш след това.

До оня ден, до идването на Джими, за миналото на Джей от преди 2-3г. назад не се говореше много. А Джейката има много много история за разказване.

Историята на Джей доста добре може се разкаже. Спокойно и " Новият ден " може да ги намесят в това Джей си повярва още повече, може и Роман го вкарат на някакъв къс сегмент. 

Човешката история на Джей не е баш на преден план, а тя е хубава. До КМ има още 3 пъти RAW. Повече да се обърне внимание на човекът и миналото на Джей Усо. А от WWE може би го осъзнават, Джей в последните 2 RAW не излизаше от публиката. Залата в Белгия май не позволяваше такова излизане де. Но както и да е. Повече такива сегменти, като с Джими трябва има, но с др хора.

Edited by BAITO6O
  • Upvote 1
THE ENEMY

Така е, историята на Джей е доста добра, както казах вече, аз съм му фен. Просто е смешен с тези бочове. И не говоря дори от гледна точка на тесен кеч фен. Седемгодишния Енеми също щеше да смята човек, който всяка седмица се спъва и оплита във въжетата за леко нелеп. Ин ринг уменията често са надценявани като значение, но когато са трагични, това е другата крайност и също леко отвращава от образа. Още повече когато конкретния образ е поставен предварително пред критики. И просто това е моментът, когато или се стягаш и ги опровергаваш избивайки рибата, или пропадаш. 

Плешивият Дрю не хвана дикиш. Да видим дали "бочовете" на Jey ще станат канон. :lol:

Не знам дали ме лъже паметта, но когато двете Усота бяха заедно шампиони, бяха в доста по-добра физическа форма и доста по-подвижни, технични и всичко по. Сега са ми много тромави и неприятни за гледане в ринга. Аутфитите им са също много зле, прическите им, телата им са затлъстели и всичко надолу, но са някак си по-релевантни и с една крачка извън сянката на Роман.

• Upvote 4