Jump to content

Мафия 29 - какво ще представлява?

Radox

Recommended Posts

MAFIA XXIX

Абе няма какво да го бавя. Направо пускам темата за следващия сезон. Това НЕ Е тема за записване. Единствено е за надъхване, както и да се види какви ще са параметрите и правилата на сезона. Нека първо отпочинете след изтощителния Сезон 28, да се ви се доиграе отново, и тогава ще СА МЯТАМЕ. Гарантирам ви, че с новите правила и с драфта ще е много по–добре – хем всеки ще е доволен след като може сам да си избере каквато иска роля в драфта, хем няма да се осира и оспамва сезона с нечестни подпитвания и броене на списъци.

Време е за ДЕБЕЛ сезон, след който вече усещам, че пак ще има яка пауза. Селектирал съм 22 човека, от които се надявам поне 16 да се навият да участват! С по-малко от 16 човека сезон не искам да правя, а даже ще се радвам да е със 17, 18 или 19 няма да е проблем и ще става МАЗАЛОТО.

Та, следните 22 човека да се чувстват персонално поканени:

1. @The Olimpic Hero

2. @neshev

3. @Socki

4. @Dudley

5. @hacky

6. @MJ23

7. @LightOne

8. @Price

9. @ЧОТУДЕ

10. @Jack Bauer

11. @kabakov

12. @Farest

13. @StoneColdFaN

14. @Bobotsi

15. @yaripim

16. @itzo1994

17. @raquishi

18. @OyeaH

19. @wohov

20. @baikiro

21. @Jericho

22. @Brutalnia

Специално обръщам внимание на baikiro, yaripim, Bobotsi и StoneColdFaN, които ми обещаха "за сезона на нешев ме мързи, но като правиш пак сезон един ден, ще участвам, споко". Е, този ден дойде. Не бъдете путки!

Ако съм пропуснал някой, нека ми пише и също ще участва в сезона. Нека направим МЕГА СЕЗОН с МЕГА МНОГО играчи!!!

ПРАВИЛА:

Общи правила:

!!! Целта е в сезона да има поне 16 и максимум 20 участника. Началото на сезона ще бъде когато се съберат поне 16 желаещи.

!!! Ролите ще бъдат разпределени чрез ДРАФТ между играчите. Всеки участник, на базата на падналия му се пореден номер, ще може да избира от списък с оставащи роли. Този път обаче, не е гарантирано, че всички изредени в този списък роли изобщо ще ги има в списъка, който ще получат участниците. Така че като получите списък, изобщо няма да може да се ориентирате кой номер сте. Единственото сигурно е, че когато бъде избрана роля от дадена група, другата роля автоматично ще отпадне от списъка. Тоест - не е възможно например в сезона да има и Тъмничар, и Доктор. Но всякакви други комбинации от роли са възможни. Гражданите например може да имат и само 2 роли, но може да имат и 6. Същото важи и за мафиотите.

!!! В сезона няма да има тайни необявени роли. Всички роли ще са от намиращия се по-долу списък. Единственото изключение ще е ролята-изненада, която ще бъде неизвестна и ще участва в сезона, само ако някой се престраши да я избере. Тя може да е положителна, но може да е и отрицателна за притежателя си. Също така, едва след като някой я избере, тогава ще научи от кой отбор изобщо е тя. Ролята е присъствала в предишен сезон.

!!! За всеки ден от сезона ще има отделна тема, за да е по-лесно търсенето на информация и гласувания от предишните дни.

!!! Напълно забранено е да се разкрива какъв е бил списъкът с роли, които са били дадени от водещия в Драфта на даден играч. Забранено е и да се пита друг играч "имаше ли Ролята Х в списъка, който получи?" или "какви роли имаше в списъка". Всякакви опити за заобикаляне на това правило ще доведат до незабавна дисквалификация. Целта на тези правила е да се играе, все едно не е имало драфт. Както в другите сезони целта е да се играе все едно няма водещ.
Просто се абстрахирайте и играйте все едно изобщо не е имало драфт - все едно на всеки му се е паднала отгоре случайна роля като в другите сезони! Играта ще ви е много по-интересна така и ще може да се концентрирате върху важните неща.

!!! Напълно забранено е на вече отпаднали от сезона участници да дават реакции на постовете в темите за дневните фази!

!!! Напълно забранено е дискутиране на сезона на което и да е друго място освен официалната тема за текущия Ден. Такова провинение ще се наказва с незабавна дисквалификация от сезона, без значение дали е повлияло или не на хода му. Забраната важи както за останалите раздели на форума, ЛС-тата и чатбокса, така и за всички социални мрежи.

!!! Напълно забранено е да се цитира, перифразира, снима, измисля или фалшифицира комуникация с водещия относно ролите и хода на сезона.Такова провинение също ще доведе до незабавна дисквалификация.

!!! С изключение на горните 3 точки, участниците имат право да пишат абсолютно всичко друго в темите за дневните фази. Всякакви клипове, тролене, лигавщини, лъжи, заблуди, басове, обещания, напусканки, подвеждания и психоатаки са напълно позволени! Позволено е и да се спекулира кой играч каква роля би си избрал в драфта. Единствено не може да се казва колко и какви роли е имал да избира някой!

Ход на играта:

!!! Преди сезонът, ще се проведе Драфт между играчите, за да се определи кой с коя роля ще играе. Той ще протече по следния начин - изтеглилият №1 получава списък с всички предвидени за сезона роли. Когато избере една от тях, тя и другата роля от нейната група отпадат. След това изтеглилият №2 получава правото да избере една роля от редуцирания след №1 списък. Така се процедира докато предвиденият брой роли за сезона се изчерпи. След като всички роли свършат, оставащите играчи ще имат избор само между гражданин без роля или мафиот без роля.

!!! В играта участват 2 отбора - Мирни граждани и МафиотиОще преди началото на сезона, Мафиотите (които са доста по-малко на брой от Гражданите) се знаят помежду си. Гражданите пък нямат представа кои са Мафиотите и дори кои са Гражданите, с които са в един отбор.

!!! Играта протича чрез 2 редуващи се фази - ДЕН и НОЩ. Всяка от фазите продължава по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъдат винаги в 22:00 часа българско време.

!!! Играта започва с Ден 1, след който следва Нощ 1, после Ден 2, Нощ 2 и така нататък.

!!! В ДНЕВНАТА ФАЗА участват всички живи към настоящия момент играчи и те могат да пишат свободно колкото и каквото преценят в темата за съответния ден. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който според него трябва да бъде елиминиран от играта. 

!!! За елиминация е нужно МНОЗИНСТВО - тоест минимум половината плюс един от гласовете на живите играчи.

!!! За да бъде елиминиран даден играч, е необходимо в 22:00 часа той да има минимум необходимия брой гласове за елиминация, упоменат в предната точка, или повече. Ако някой събере гласовете преди 22:00 часа, това не води до елиминация, защото броят гласове може да се променя без ограничения до края на съответния ден.

!!! Не е задължително да има елиминиран участник във всяка дневна фаза. Ако никой не достигне необходимия за елиминация брой гласове до 22:00 часа, съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

!!! Всеки който гласува за даден играч има право да променя гласа си неограничен брой пъти за друг играч в рамките на дневната фазата.

!!! Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч Х"Вотове без удебелен шрифт не са валидни и няма да бъдат зачитани по никакъв начин.

!!! Смяната на гласа за друг играч става по следния начин: "Сменям си гласа от Играч Х на Играч У".

!!! Гласуването трябва да се изписва в края на мнението на отделен ред, защото това прави броенето на гласове много по-лесно и дава възможност за много по-чести ъпдейти на гласовете от страна на водещия.

!!! Всеки жив участник е длъжен да напише поне едно мнение във всяка една дневна фаза. Ако даден участник не напише нито едно мнение в дадена дневна фаза, той ще бъде елиминиран служебно от сезона веднага след края й, без значение с каква роля е бил.

!!! Абсолютно забранено е редактирането на мнения в темите за дневните фази! Ако някой играч иска да добави нещо, трябва да го прави в нов пост. Понякога ако бъдат пуснати два бързи поредни поста от един човек, те ще се слеят в един - това е позволено и не е нарушение на правилата. Единственото, което е забранено, е редактирането на мнения.

!!! През НОЩНАТА ФАЗА темата за последния завършил Ден се заключва. Мафиотите са длъжни да елиминират един гражданин във всяка нощна фаза. Също така, Гражданите със специални умения имат право да ги използват през нощната фаза.

!!! В нощната фаза Мафиотите имат право да обсъждат стратегията си в таен чат, който ще бъде създаден от водещия след края на Ден 1. Ако мафиот бъде елиминиран от играта, той бива премахнат от мафиотския чат до края на сезона. Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневните фази.

!!! Крайният срок за използване на всички специални умения от гражданите, и за заявяване на убийство от мафията през нощната фаза е 21:00 часа. Ако някой играч с роля не изпрати на водещия своето отиграване до 21:00 часа, се счита че той не е използвал ролята си в съответната нощ. Същото важи и ако мафиотите не успеят да излъчат еднозначна номинация за убийство до 21:00.

Приключване на сезона:

!!! Дневните и нощните фази се редуват, докато единият от двата отбора не постигне условието си за победа:

- За да спечелят сезона, Мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

- За да спечелят сезона, Мафиотите трябва да изравнят броя на живите граждани с този на живите мафиоти.

РОЛИ:
Този път, със сигурност няма да има роли от всички групи. В зависимост от това, как се оформя в движение балансът, някои от групите ще отпадат. Освен това, във всяка група има само по 2, а не по 3 роли, за да е още по-трудно да се разбере кои ги има и кои ги няма в сезона и да се увеличат възможностите за блъфове. Този път съм се постарал уж да няма роли, които да са в ущърб на отбора си. Нарочно не пиша новите роли какво правят, за да има елемент на неизвестност. Някои от тях са роли от други сезони, но със сменени имена, други са изцяло нови. Общо са 31 броя!

1. Разузнавателни роли - Една измежду Шериф и Детектив. Това са роли, които могат да правят проверки на играчи и действията им през нощните фази.

2. Защитни роли - Една измежду Доктор и ТъмничарТова са роли, които могат да спасяват от елиминация други играчи през нощните фази.

3. Стрелящи роли - Една измежду Ренегат и ЛовецТова са роли, които могат да убиват други играчи през нощните фази.
4. Имунизирани роли - Една измежду
Принц и ПрезидентТова са роли, които са имунизирани срещу отпадане през дневните или нощните фази.
5. Контролиращи роли - Една измежду Адвокат и Кмет. Това са роли, които могат да влияят на вота през дневните фази.
6. Двойни роли I - Една измежду Масон и Прокурор. Това са роли, в които двама участници имат общ чат.

7. Двойни роли IIЕдна измежду Стажант и СкатавкаТова са двойни роли, при които обаче единият от двамата участници изобщо не знае, че другият играе с него.
8. Паранормални роли
Една измежду Ангел и МедиумТова са роли със свръхестествени умения, които имат силата да контролират отвъдното.

9. Обикновен гражданин без роля

10. Водещи мафиотски роли - Една измежду Кръстник и Бос. Това са роли, които могат да осигурят значително предимство на мафията.

11. Манипулиращи мафиотски роли - Една измежду Блокировач и Магистрат. Това са роли, които могат да провалят уменията на граждани с роля.

12. Поддържащи мафиотски роли - Една измежду Шпионин и Заглушител. Това са роли със специфични умения, които са много полезни за мафията.
13. Елиминиращи мафиотски роли - Една измежду 
Килър и Терорист. Това са роли, които могат да елиминират граждани отделно от основните убийства на мафията.

14. Подмолни мафиотски роли - Една измежду Корумпирано ченге и Мошеник. Това са роли, които действат тайно зад гърба на гражданите.

15. Врачка - За феновете на високото ниво на трудност. Мафиот, който започва сам срещу всички и трябва да оцелее, докато успее да намери останалите си колеги.

16. Обикновен мафиот без роля

17. Информатор - Нова роля, която е единствената, която може да се падне и на гражданин, и на мафиот. Избралият я ще може да избере дали да играе като мафиот или като гражданин с нея!

18. Роля изненада ???? - Тайната роля в сезона, която може да е и гражданска, и мафиотска, и всякаква. Ако някой я избере, може да е много доволен, но може и да се преебе здраво. Така че трябва да се избира много внимателно. Ако никой не посмее да я избере, просто няма да я има в сезона.

Ако имате въпроси и дискусии относно сезона, можете да пишете тук. Заяването на участие в сезона ще бъде отворено след няколко седмици.

Edited by Radox
  • Haha 1

35izpu1.jpg

1 minute ago, neshev said:

@hacky Направи ми резюме с най-важното.

Резюме на MAFIA XXIX

Обща информация:

• Следващият сезон на играта Mafia е обявен.
  • Това не е тема за записване, а само за дискусии и подготовка.
  • Целта е да се съберат минимум 16 и максимум 20 участника.
  • Играта ще включва нови правила и драфт, за да е по-интересна и балансирана.

Формат и правила:

1. Драфт система – вместо случайно разпределение, играчите ще избират роли според предварително определен ред.
  2. Тайната роля-изненада – може да бъде както полезна, така и вредна за избралия я играч.
  3. Строги забрани:
    • Забранено е разкриването на списъците с роли от драфта.
    • Забранена е всякаква комуникация извън официалната тема на сезона.
    • Забранени са цитати, скрийншоти и всякаква манипулация на комуникация с водещия.
    • Отпадналите играчи нямат право да взаимодействат с активната игра.

Ход на играта:

• Играта се провежда в дневни и нощни фази, всяка по 24 часа (22:00 начало и край).
  • Дневна фаза – играчите дискутират и гласуват за елиминиране на заподозрени.
  • Нощна фаза – мафиотите извършват елиминации, а специалните роли изпълняват действията си.
  • Победа:
    • Гражданите печелят, ако елиминират всички мафиоти.
    • Мафиотите печелят, ако броят им се изравни с този на гражданите.

Роли в играта:

• Граждански роли: Разузнавачи, защитници, стрелци, контролиращи, свръхестествени и двойни роли.
  • Мафиотски роли: Водещи, манипулиращи, елиминиращи и подмолни роли.
  • Специални: Информатор (може да избира страна) и роля-изненада (непредсказуема).

Заключение:

• Очаква се голям и интензивен сезон.
  • Драфтът ще позволи по-голяма персонализация на ролите.
  • Очаква се да има повече стратегия и баланс.
  • Записването ще бъде отворено след няколко седмици.

@itzo1994,мяткаме ли се? Митове са това,че трябва да си активен след 21.30.Тва е за аматьори, дето цял ден лапат мухите и пробват тото-лото обръщалка в 10 без 5,белким върже.Вервай ми 😀

3kuoda.gif

Да, кавали, продължавайте да играете тези УЖАСНИ, ОПОРОЧЕНИ СЕЗОНИ!!! 

StoneColdFaN
1 hour ago, neshev said:

Да, кавали, продължавайте да играете тези УЖАСНИ, ОПОРОЧЕНИ СЕЗОНИ!!! 

Трябва да има КОНТРОВЕРСИЯ и ПУМИЯ, Неши. :) 

Edited by StoneColdFaN

Кур за драфта, не знам що я пушвате тая помия. Сезон с драфт не бих играл пак. 

1 hour ago, OyeaH said:

Аз подкрепям, бях за него, вече съм против, все още има много дупки в правилата.

Но и да няма пак ще пропусна.

5 hours ago, OyeaH said:

3 hours ago, hacky said:

Аз подкрепям, бях за него, вече съм против, все още има много дупки в правилата.

Но и да няма пак ще пропусна.

Аре млъквайте с тия помии, драфта ще е променен и оптимизиран. Няма да се осира играта с подпитвания, а всеки ще си избере роля, която му харесва. Много по-добре ще е от обикновен сезон. Доверете ми се.

35izpu1.jpg

On 1/31/2025 at 4:11 PM, Radox said:

Просто се абстрахирайте и играйте все едно изобщо не е имало драфт - все едно на всеки му се е паднала отгоре случайна роля като в другите сезони! Играта ще ви е много по-интересна така и ще може да се концентрирате върху важните неща.

Чухте ли, ахмаци, спазвайте КЕЙФЕЯ!!! 

Това, че пишеш коя роля изключва друга е много лошо, така се провалят евентуални блъфове. Аз в предния сезон драфт не се сетих, че мога да избера командос, а да лъжа, че съм президент, щеше да има същия ефект когато се разкрия още в ден 1.

1 hour ago, hacky said:

Решено е, всеки иска Рандум Генератора.

То пак ще е драфт, просто Радукс ще драфтва вместо вас. :D

3 hours ago, hacky said:

Аз в предния сезон драфт не се сетих, че мога да избера командос, а да лъжа, че съм президент, щеше да има същия ефект когато се разкрия още в ден 1.

Ми да си се сетил :D

Никакви блъфове не се изключват. Тези роли се изключват взаимно една с друга по логически път. Ясно е, че няма как да има и Ловец, и Ренегат в един и същи сезон. Също така е ясно, че няма как да има и Принц и Президент. Плюс това този път е гарантирано, че в списъка на №1 няма да ги има всичките роли от тази тема, така че никой не знае какви роли изобщо ще могат да се избират. Може пък да няма нито една и всички да получат съобщение, че ролите вече са избрани и са мирни граждани без роля ;)

35izpu1.jpg

И ако някой наруши правилата  - ще го изгониш ли? Така както Нешев трябваше да те изгони в сезон 28, когато си му писал. Естествено, че не. Почти невъзможно е при драфт тези правила да бъдат спазени и да няма нарушения - леки или фрапиращи.

59 minutes ago, MJ23 said:

И ако някой наруши правилата  - ще го изгониш ли? Така както Нешев трябваше да те изгони в сезон 28, когато си му писал. Естествено, че не. Почти невъзможно е при драфт тези правила да бъдат спазени и да няма нарушения - леки или фрапиращи.

Май е позволено да се пише на водещия, стига той да не ти отговаря, но какво ще стане ако се нарушат правилата наистина, ако някой дори неволно се изпусне?

Точно така.  Да кажем,вече в играта,Пешко пише на Гошко: Гоше  путка  майна,ти кат беше пиян вчера,коя  роля избра? Гошко отвръща:Пеше,президент съм. Ама  Гошко му се е паднало Командос реално. Гониш ли го на мига, нищо,че ще "наебе" сезона?

Драганчо са го скършили от работа и не влиза да пише дори и 1 пост в Ден 1 и му се е паднал "заглушител". Гониш ли го на мига?

Второ,ти донякъде си го казал,но трябва да има ,оф как да го кажа,рандум генератор на самия рандУм генератор,иначе в темата за записвания,тия дето се запишат да речем първите 6-7, ще "оберат" яките роли,не само номер 1 и 2 в списъка, дори и да забраниш всякакви дискусии и коментари,отся виждам Ден 1 ква помия ще е ,дето спама на Хачико ще е детска приказка.Ще има- ааа,тоя е от първите,гаранция е избрал еди-кво си. 

Плюс ,за финал поне 5 дена преди старта да пратиш снимка с ролите на някой от "големите имена" :laugh:,дето ще насере и няма да се пусне да играе.

Имаш време да го изпипаш,вярвам,че ще е епичен сезон.

3kuoda.gif

Jack Bauer
On 1/31/2025 at 4:11 PM, Radox said:

!!! Всички мафиоти в чата трябва да потвърдят, че са съгласни с убийството. Ако някой няма да е на линия в последните часове на нощната фаза, трябва да заяви по кой иска да се стреля преди това. Ако всички мафиоти не са на едно мнение, нощта ще приключи без убийство от тяхна страна. Няма да се правят никакви компромиси!

Дори да игнорираме, че всички ще се преструват, че не е имало Драфт и тн, защо пак вкарваш това помийно правило, което се видя, че супер много прееба мафията в предния сезон.

И не е виновен Дъдли, защото истинския живот се случва, и понякога не можеш да си в точното време във форума за да напишеш мнението си. За мен трябва да е с мнозинство, иначе тотално се преебава играта на Мафията.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

8 hours ago, yaripim said:

Точно така.  Да кажем,вече в играта,Пешко пише на Гошко: Гоше  путка  майна,ти кат беше пиян вчера,коя  роля избра? Гошко отвръща:Пеше,президент съм. Ама  Гошко му се е паднало Командос реално. Гониш ли го на мига, нищо,че ще "наебе" сезона?

Всеки може да си говори и да лъже каквото си иска, както е в нормалните сезони. ЕДИНСТВЕНОТО, което не може да се казва, е какви роли си видял в списъка. Колко пъти да го повторя?

А дори някой да се "изпусне" пак няма да е фатално, защото ще е един човек, а не 10 човека да драпат и да се разпитват като във втора група в детската градина като си гледат за пръв път един на друг в гащите, на кой какъв списък му се е паднал. ОТДЕЛНО този път така ще завъртя ролите, че изобщо няма да можеш да се ориентираш кой номер си бил в драфта, защото дори първия няма да види всички роли.

Драганчо са го скършили от работа и не влиза да пише дори и 1 пост в Ден 1 и му се е паднал "заглушител". Гониш ли го на мига?

Какво общо има заглушителя? Ако някой не напише нито един пост в някоя дневна фаза, ще бъде елиминиран автоматично, без значение от ролята. Това винаги е било така.

Второ,ти донякъде си го казал,но трябва да има ,оф как да го кажа,рандум генератор на самия рандУм генератор,иначе в темата за записвания,тия дето се запишат да речем първите 6-7, ще "оберат" яките роли,не само номер 1 и 2 в списъка, дори и да забраниш всякакви дискусии и коментари,отся виждам Ден 1 ква помия ще е ,дето спама на Хачико ще е детска приказка.Ще има- ааа,тоя е от първите,гаранция е избрал еди-кво си. 

Е тука вече се надявам да се ебеш, лек? Нали предварително ще се изтегли един списък с разбъркани номера от 1 до 18. Примерно - 7,9,12,4,17,2,8,6,11... и после по реда на записване ще получиш съответния номер в драфта. Не знам как по-ясно да го обясня?

8 hours ago, Jack Bauer said:

Дори да игнорираме, че всички ще се преструват, че не е имало Драфт и тн, защо пак вкарваш това помийно правило, което се видя, че супер много прееба мафията в предния сезон.

И не е виновен Дъдли, защото истинския живот се случва, и понякога не можеш да си в точното време във форума за да напишеш мнението си. За мен трябва да е с мнозинство, иначе тотално се преебава играта на Мафията.

Добре бе, махам го. 

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Колкото и да ми е кеф да се гавря с Радокс, след ПОЗОРНОТО му поведение преди сезон 28, просто спазвайте правилата и не му давайте повод да взима трудни решения. :D

Иначе, ето СКАНДАЛНИТЕ НАРУШЕНИЯ на Радух миналия сезон. :D

Яж ми хуя !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Защо бе ... защо пак си сложил MJ23 мафиот бе... Всеки път го слагаш бе. Да ти сера на РАВНИЯ ШАНС....

Предлагам следващия ти сезон направо да се казва "Гражданина без роля Radox срещу мафиота MJ23" :)

Добър спам засега иначе - 2000 поста само до Ден 5. Досега май нямаше сезон с повече от 1600, като изключиме тоя с 20 човека де :lol:

Това ми го пише на ЛС, където му обявявам ролята. От мен не е имал обратна връзка.