Jump to content

WWE RAW - 13 януари 2025

Recommended Posts

batistaheel
12 minutes ago, MJ23 said:

Това ли е бъдещето на спортната забава? Излиза ми във ФБ някакво вмирисано опикано луча либре джудже 😂😂😂😂 Дано възможно най скоро WWE фалира или арабите я купят, с подобни уроди, може да го гледат само деца и хора с ментални проблеми.

Остаряло инфо, брат. Вече WWE сами по-себе си няма как да фалират, тъй като вече са част от по-голяма компания. Може да ги закрият или в крайна сметка, айде, да ги продадат, но сигурно на евтина цена. :D Иначе съм съгласен с теб, Пента е поредният маскиран идиот. :D 

THE ENEMY

ЕНЕМИ отново преподава КЕДЖ.:wank:

Ще се потупам по рамото за това, че познах цялостното развитие около образа на Чад Гейбъл, при това в период където повечето виждаха МЕ за него. Към днешната дата абсолютен джобър, поредния хленчещ хийл в този ростер претрупан с такива. Бтв, относно потенциала му, няма съмнение, пичът го има. Може да е Шорти джи, в смисъл че изглежда като 1,60, но е шибано нацепен, има визия и може да ти изнася промота. Оттам нататък, това че е един от най-стабилните техничари и доста читав на ринга като цяло, си е само бонус. Но с този гимик, толкова. Един кечист ако няма гръб зад себе си от креатива, все тая какви мурафети върти, ако не вярвате питайте и Ел Ей Найт.

Дебюта ма П(шм)ента

И така, гледаме въпросния Чад Гейбъл отново да рИве като жИна, просто ужасно ми е писнало от подобни сегменти в ерата Левек.:D Чакаме да видим кой ще е мистериозния му опонент за който ни хайпваха. Майкъл Кол изпищява на фалцет "Най-зле пазената тайна в бизнеса!", излиза някакъв пич по-кльощав от Доминик Мистерио, явно възползвал се от последната възможност да пресече границата с Мексико преди Тръмпача да завърши стената. Гледаме един леко ексцентричен мач. Латиноса е леко кринджав, върти китки и прави прикляквания, не мога да разбера дали фентанила го е завладял, или просто е шантав. След мача слушаме промо на испански, показват ни дъщерите му на първия ред, естествено че като всеки житан и Пентича е многодетен. Впечатление прави, че явно за разлика от него дъщерите му се хранят добре. Дали те не му дават достъп до хладилника, физически изглежда като да имат данните да си го доминират. Нека някой който владее еспаньол да каже дали нещо по въпроса е споменато в промото. В един момент почти се разплака, може би точно това е била темата. 

Общо взето впечатлението ми е, че поредния некадърен нелегален имигрант заемащ работно място на истинските амерканци се е добрал до незаслужена позиция. Надяваме се скоро Доналд Дък да направи поне едно добро нещо в мандата си и да го залови и екстрадира отново в Мехико.:wank:

Джъджмент Дей енд Найт

Мисля, че ако до този момент Ливчето не беше сложило рога на Дом, то сега вече със сигурност го прави. Както му намекна Фин "Ю гот а лот то льорн".:ph34r:

Готина конфронтация между Гюнта и Джей. Ако ЕНЕМИ ви беше креативна глава, Джей щеше да вземе тази титла тук, Йииит! Пичът е харизматичен, изнася промота, публиката марква и има готин гимик. Нещо средно между Свежия принц от БелЕр и Маями Вайс е, мен ме радва доста. Гюнта е изключително кадърно копеле, но освен че гимика му е на хомо партньор на Кайзер (с когото дори нямат общи сегменти?:D) и генерал в Света на танковете, какво още? Т'ва бих го освирквал дори в инди федерация. Ако му измислят ИСТИНСКИ гимик, има потенциал, но Джей е вече там, където Гюнта трябваше да е отдавна и има истински гимик, сори. Иначе Гюнтер с много добро промо, даде заслуженото на Джей като постижения, но и му напомни че два пъти го е шляпал вече. Гууд пойнт, дюд.

Сержанта прогнозира и победата на Вълчицата. Настрана че съм шибан ПРОФАЙЛЪР, Зетя е изключително лесен за прочитане в подобни ситуации и винаги си пробутва протежетата.:D Валкирия обаче също се нуждае от ИСТИНСКИ образ, защото това да излизаш с крила на музика имитираща Вагнер не е. Иначе е ясно, че е по-добър избор от Кай. Мнението ми за Дакота е, че е надценена и дори в NXT е пълно с по-добри диви.

МЕ беше контроверсиален. Мачът между Фин и Прийст тръгна твърде добре и имаше няколко момента, в които можеха да го завършат и да изглежда като нещо готино. Първия беше, когато медицинския екип изнесе Балър на носилката. Втория беше, когато Деймиън го върне, продължи да го млати и трябваше просто да си го тушира и щеше да е ок. Третия беше, когато Джъджмент пребиха Деймиън. Тогава трябваше просто да сложат Фин да лежи върху Прийст за туша, както си беше с компреса и селващ контузията. 

Обаче копелетата отново избраха най-малоумния възможен финал.:D Пич, който е изнесен с контузия на врата от медицински екип, с шина, компреси и путки майни, изведнъж е върнат на ринга, пребит е още малко, но накрая си маха сам шината и магически почва да прави сложни паркури срещу опонента си.:suicide: Не ме ебе, че накрая Прийст "все пак победи". Т'ва изглеждаше ужасно нереалистично и преувеличено, дори за стандартите на кеча.

Иначе цялостно по-добър епизод спрямо помията миналата седмица, но има още много какво да се изисква.

И какво сега излезе?! Май май миналата седмица имаше много шум за нищо. Краят на света не настъпи, отново се завърнахме към добър продукт и приятни шоута. 

Мелето се очертава много мъжко. Ще стискам палци на Роман и Дрю. Никой друг не заслужава да помирисва победата. 

Огромен фен съм на Усото, но дори за мен е супер изненада колко over продължава да е. Уникален. Не че има шанс да бие Гюнтер, но все пак. 

Пента ми идва леко циркаджийски, но цялостно ми допадна. Мога да му бъда фен. И има готина тема. Това в 2025 винаги е огромен плюс. 

• Upvote 3

ГГ, беше ми приятно. Кой въобще ще ти гледа Шан-чи ли там квото е :D .

То това си е обречено на провал по което и време, по която и телевизия да го пуснат.

Metzgermeister

Изобщо не бях хайпнат от дебюта на Пентагон. Лучадорите не стават за нещо повече от мидкард атракция. Единствено Рей Мистерио се отличава, защото въпреки детското си гласче може поне да изнася промота, а и маската му е достатъчно изрязана, че да се виждат мимиките му. Едно от нещата, с които TNA започнаха да ме губят преди няколко години, беше, когато дадоха световната си титла точно на Пентагона, което беше само една идея по-малко абсурдно от това да имат жена шампион в лицето на Теса Бланчард, която дори леко нагрухана, не изглеждаше изобщо дори кейфейб конкурентноспособна на мъжете, но това е друг въпрос. И изобщо не разбирам що за глупост е да си избереш математически термин за псевдоним - имаме Пентагон, в "NXT" се подвизава и един Аксиом. От години се питам кога най-накрая ще дойде моментът, в който ще дебютира Додекаедър или Паралелепипед :wacko:

Маркнах обаче, че Лайра е първата интерконтинентална шампионка. И двете с Дакота Кай ме радват, но ирландката малко повече, даже си я бях сложил за аватар за почти половин година. Наистина има нужда от някакъв образ, но си личи, че и така се радва на подкрепа от публиката.

Гюнтер пък бях забравил по едно време, че е шампион. Просто други са главните действащи лица и той се позагуби покрай тях. Относно неговия съотборник Лудвиг Кайзер - не знам защо, но не мога да unsee-на тоя човек какви малки гърди има, въпреки че като цяло е в добра форма. При всички случаи обаче момчето се е уредило с Тифани Стратън, която си е от топ мадамите в ростъра в момента, така че със сигурност затваря устите на всички, които казват, че е хомо бандюга :D 

• Upvote 3

Pentagon е като Tiger Mask gimmick-а, няколко кечисти са го ползвали през годините.

Счита се, че gimmick-ът е прокълнат. Първият му притежател се контузва тежко, което прекратява кариерата му, а другите не жънат никакъв успех след него. "Cero Miedo" символизира това, че сегашният Pentagon "няма страх" от прокобата. Видният анализатор на мексиканския кеч, @nWoHulkster, може да ви даде повече контекст. :happy:

• Upvote 2

Някъде бях чел, че AAA държат правата над името "Pentagon", затова навсякъде другаде той се подвизаваше с подобни, но различни имена. Явно в WWE ще е само Пента, което звучи малко като име на анимационно куче или някакъв покемон.

Edited by Bobotsi
RcadestickR

Лучадорите в WWE винаги са зле, защото въжетата на ринга са истински въжета, а не кабели както навсякъде другаде. Резултатът е бочове и контузии. Мистерио не знам как се е спасил толкова години. Може би не прави чак толкова сложни неща. Пентагон избочи поне три спота, може и да са били повече. Личеше, че му е тегаво да ползва въжетата. Иначе съм фен на образа, но не мисля, че ще прокопса. WWE отчаяно търсят следващата си луча звезда. Основната им цел е да продават маски, тениски и т.н. на лапетии и мексикански цигани. Пента по-скоро не човекът за тая работа. Трябва му сериозен билд на образа, защото в момента е просто поредният маскиран педераст. В Lucha Underground беше перфектен, вадеше рамене всеки епизод и говореше за учителя си през целия първи сезон. Накрая направиха много див мач с Вампиро. После никога не достигна същото ниво, някакси нито една друга американска компания не разбра какво да прави с него и колкото и титли и големи мачове да му даваха, все нещо липсваше.

• Upvote 3

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

THE ENEMY

Принц Пума и Кинг Куерно бяха най-добрите възможности на компанията да създадат следващата си голяма луча звезда. Това бяха най-интересните и впечатляващи луча фейсове от ЛУ, а и компанията ги имаше (Сантос все още го има) подписани, но по непонятни за мен причини, накрая и двамата се подвизаваха с гимици които не са луча. За мен при един лучадор основни качества са, да е що годе кадърен и надъхан на ринга, като предава този свой ентусиазъм на публиката, но също толкова важно е да има готин дизайн на маската. Рей Мистерио има един от най-яките дизайни на маска. Ако трябва да съм честен, тази на Пента също не е лоша, но за момента този пич ми е доста нехаризматичен, освен че гони и 40-така и бие на филмар, който ще си повярва много и може в някакъв момент да насере.

• Upvote 2