Jump to content

MAFIA 27

Radox

Recommended Posts

Това, което ме притеснява в сезоните с водещ Радокс е, че той вече е изгубил доверието на играчито относно честността на провеждането, бил съм лично свидетел, когато е побутвал хора за дадено решение, тук идва папата, който уж щеше да е водещ, но накрая неговия приятел става такъв, аз лично не мога да имам доверие на Джак освен ако не го провери шериф, защото може да знае повече неща от останалите играчи.

Тъй като в списъка с роли имаше кръстник и много други мафиотски роли, предполагам на база какво е избирано се е отразило на това дали ще има кръстник или не, няма как всичките мафиоти да са с роли, смятам, че почти всеки от играта ако желае да играе мафиот и кръстник е една от свободните роли пред него, то той ще избере Кръстник, затова смятам, че той е в играта със сигурност.

След избора на кръстник обаче дали може да преценим колко са отпадналите роли, при наличие на Психопат, смятам, че мафиотите може би трябва да са 3 + врачка, което ми изглежда най-добре балансирано. Ако има поне един мафиот без роля, то според мен освен кръстника има максимум още един мафиот с роля и той е една от всичките:

Блокировач

Тъмничар

Шпионин

Заглушител
Смятам, че при наличието на кръстник няма да има килър.

Другата опция е, някой да си е избрал вместо кръстник Килър, тогава смятам, че в избора се е премахнало кръстник и може би имаме още 2 роли - блокировач, тъмничар, шпионин и или заглушител

Хаки ако си бил първи в драфта трябва да си видял всички роли и можеш просто да ни ги заявиш. Защо спекулираш какви роли има в сезона?

h

Не се намери смелчага да обори Соки или Хаки, макар че доста хора още не са се включили. Но, ако има Президент/Медиум/Командос или играч, който е имал за избор Гражданин с роля и само Гражданин, нека да сподели.

Има и вариантът Соки да казва истината за това какво му е предложено, но да е избрал да е Мафиот. Струва ми се малко вероятно, защото е тегаво да си Мафиот този сезон, освен ако не си Кръстник.

На Хаки също вярвам и Президентът е най-важната гражданска роля този сезон, тъй че ще играя с него засега. Както и със Соки. :beer:

Я ми обяснете тоя драфт тъй като не съм играл в такъв сезон. Аз съм с впечатлението, че от всички възможни роли, водещият си решава кои ще присъстват и ги представя на играчите в ред спрямо жребия и ролите отпадат една по една? Или е по друг начин.

h

Абсолютно всички роли бяха в списъка, няма как да има 25 роли в играта, затова смятам, че спрямо избора на хората след това са премахвани по-няколко роли от които може да се избира, няма как всички да са с роли накрая, поне така смятам...

Заеби прочетох пак правилата и ми стана ясно, не вярвам Хаки да лъже в такъв случай. Според мен има Кръстник, блокировач и мафиот без роля тъй като аз лично има тази опция.  В момента, в който Кръстник е бил избран предполагам водещият е решил в движение да има 3 мафиота и затова видях мафиот без роля към края на драфта.

h

Не знам от какъв хуй играете тая мета с "това може да е последният сезон на Мафия". Джейми Келнър ли ни е спрел от ефир у TNT, какво стана? Верно, изискваше се доста време докато тоя сезон потръгне, но това не значи че няма да има сезони и по-натам.

Отделно, относно всички, които твърдят, че бих избрал мафиот, щото не съм играл мафиот досега - хал хабер си немате как функционира психиката ми.

Виж, психопат бих избрал тутакси, защото много ми допада идеята "един срещу всички", обаче като дойде моя ред в драфта, психопат вече немаше... Както и всичко друго, което Хаки беше изброил, така че не мога да гарантирам дали казва истината, или ни ибе в устите.

Махам си гласа от Нешев засега, по-късно ще премисла и ще взема по-информирано решение.

ГЛАСОВЕ КЪМ МОМЕНТА  

Jack Bauer (2) - hacky, Farest
Jericho(2) - neshev, Price
hacky (1) - Socki

baikiro (1) - Dudley
The Olimpic Hero (1) - kabakov

Не са гласували:
The Olimpic Hero, LightOne, Bobotsi, Jack Bauer, baikiro, MJ23, damtiham, BAITO6O, StoneColdFaN, Jericho

За елиминация са необходими 9 гласа

gift-box.png.7c22c154b63c6ea09a8e196fa80c7581.png gift-box.png.7c22c154b63c6ea09a8e196fa80c7581.png gift-box.png.7c22c154b63c6ea09a8e196fa80c7581.png

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Кръстник или Килър има със сигурност. 

Има ванила мафиот на 100%

Въпросът е третият дали е врачка или блокираща/поддържаща роля. Но не виждам това как ни помага. 

Абсурдно е мафиотите да са трима с врачка или пък четирима общо. Балансът според мен ще е в кофата, ако са четирима плюс психопат. 

Хич не ми се вярва, ако са трима мафиоти, единия да е врачка. При наличието на психопат шансовете има за победа са силно ограничени, защото Врачката я ги намери я не.

Най-вероятно са трима мафиоти, потенциално с Врачка, но ми е съмнително. Четирима вече стават може би много предвид наличието на психопата.

Бай Джери, обясни ни как ти работи психиката моля те. Дошъл си унижаваш мафиоти?

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

За мен е почти невъзможно да няма Кръстник и отделно гарантиран Психопат за мен е почти 100% гаранция, че има 3 мафиота + психопат. Иначе гражданите ще го духат. Отделно това, че видях мафиот без роля за мен още повече гарантира, че има Кръстник. Естествено има малък шанс да има Килър вместо Кръстник, при което нощните фази ще са клане и този сезон пак ще се решава от ролите, а за граждани без роля като мен само курец. Ако Хаки наистина е Президент то за мен има още 2 граждански роли максимум, но не искам там да коментирам много, за да не давам идеи на мафиотите.

@JerichoКакви опции имаше в драфта, когато дойде твоят ред?

А за врачката ще добавя, че е трудна роля за отиграване и се съмнявам да е избрана в началото, при което след като силните роли като Кръстник/Килър са били избрани Radox е разкарал Врачката от рано, така че не вярвам да я има.

h

21 minutes ago, Socki said:

@JerichoКакви опции имаше в драфта, когато дойде твоят ред?

Абсолютно всичко, без изброеното от Хаки.

Почувствах се като в Хипермаркет Метро (имаме го).

32 minutes ago, Jack Bauer said:

Бай Джери, обясни ни как ти работи психиката моля те. Дошъл си унижаваш мафиоти?

Точно така. Това ми е една от малкото радости в живота.

Като играя CS 1.6, винаги избирам двойка.

1 hour ago, neshev said:

Не се намери смелчага да обори Соки или Хаки, макар че доста хора още не са се включили.

То е малоумно и да го прави. Всеки , който напише, че е имал голям избор, камо ли да цитира какви роли е имало, просто казва на мафията - аз съм от първите, избрал съм си готина роля, убийте ме. Пълно безумие е това и като цяло играта с драфтове и подобни неща, които изместват фокуса от сезона. 

По принцип съм съгласен, но ако някой може да контрира някой от двамата, би било логично да го направи.

Пък вече генерално, част от играта е да анализираш какво биха избрали играчите, ако имаха избор. Поне дава поле за някаква активност, отколкото да е поредният празен фен, където всички са Мирни Граждани без роля, събират се на случаен принцип някакви гласове и накрая нулев ден. :D

Игрите с водещия/драфта никога не се оказва ползотворна. То принципно първия ден си е тото, а какво остава ако се играе с психиката на водещия, а като се има предвид кой е водещия още по-страшно става положението. Задължителна е проверката на някой измежду хаки, нешев и олимпик.

Противно на логиката на Цената, аз избрах да съм гражданин. Моите мисли са, че ако последния път човек е имал едно позорно мафиотстване, както той се изрази, със сигурност сега би бил насран и няма да се метне пак като червен - по-скоро ще предпочете да играе на сигурно и ще е от добрите.

Засега съм съгласен с почти всичко което нешев е казал през фазата. Вярвам за момента и на Хаки, така че поне днес бих играл с тях. Jericho по-скоро не искам да го гоня сякаш. Няма да съм тук за няколко часа и се надявам след това неактивните да са се включили. 

Махам си гласа от hacky.

h

ГЛАСОВЕ КЪМ МОМЕНТА  

Jack Bauer (2) - hacky, Farest
Jericho(2) - neshev, Price

baikiro (1) - Dudley
The Olimpic Hero (1) - kabakov

Не са гласували:
The Olimpic Hero, LightOne, Bobotsi, Jack Bauer, baikiro, MJ23, damtiham, BAITO6O, StoneColdFaN, Jericho, Socki

За елиминация са необходими 9 гласа

gift-box.png.7c22c154b63c6ea09a8e196fa80c7581.png gift-box.png.7c22c154b63c6ea09a8e196fa80c7581.png gift-box.png.7c22c154b63c6ea09a8e196fa80c7581.png

35izpu1.jpg

14 minutes ago, kabakov said:

Игрите с водещия/драфта никога не се оказва ползотворна.

Само припомням, че предният драфт, двама от Мафиотите бяха новобранци и бяха хванати по тази линия, тъй че се оказа ползотворна в този случай. :happy:

Всички очакваме с нетърпение анализ над ситуацията от МВПто на играта - Олимпийския герой!

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Относно това кой би избрал да е мафиот, ами чичи Олимпик е превъртял играта като бандюга и не прави много голям смисъл да се пуска пак такъв. Логиката сочи, че сега би се метнал като гражданин. Хич обаче няма да се учудя, ако тарикатът се е пуснал мафиот за мазната тролня. Ние да го мислим за гражданин, пък той да си щрака с пръстите и накрая на сезона да ни сере върху главите. Никакво доверие към този момент.

Кирцата е шибан нож с 2 остриета. Може да е гражданин, може да е мафиот. Лошото при него е, че ако играе като путка и троли през 5 минути, шанса да му разбереш спатиите клони към нулата.

Същото се отнася и за Нешката. Нож с две остриета. Играе еднакво добре като гражданин и като мафиот. Което и от двете да избере, аз си мисля, че за него би било все едно. 

The Olimpic Hero

Зс съжаление се напих зверски вчера. Трудно ми е много. Ако ме пощадите ще се опитам по-късно или в Ден 2 да се включа. Да му еба майката.