Jump to content

Зимни спортове - сезон 24/25

UNDERTAKER*

Recommended Posts

Някой ще каже ли колко е значим този успех на база не на нашите си успехи, а на база важността на състезанието? Питам защото от една страна нямаме много успехи в зимните спортове и дори това е много, но от друга, доколкото видях, е само кръг от Световната купа, а не някакво генерално класиране. Не умаловажавам успеха, не ме разбирайте погрешно. Просто следя паралелно тоя вид спортове и не съм наясно.  

19 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Да, абсолютно е така. Ибришимката кефи яко. Нарочно вчера си върнах да видя и коментара по БНТ, ами от земята до небето е разликата. По БНТ двамата коментатори - титулярният, на който не му знам името и една жена, която е скиорка, изобщо нямаха същата емоция и на моменти мълчаха, като се чудеха какво да кажат. Единственото забавно при тях бе, че кълняха останалите състезатели да отпадат и мъглата да прави видимостта все по-малка, хахахахах.

Ибришимов по принцип не коментира ли за БНТ? Тия тъпаци са изпуснали най-добрият коментатор на зимни спортове в момента...

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Феноменален. Феноменален Попов. Има много бляскаво бъдеще това момче. Стойка, заход, клек..... голям талант е.

Дано това не е епизодичен случай, а да донесе още успехи и радост на зажаднялата за успехи родна публика и милионите фенове на белият спорт и белите писти.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

29 minutes ago, baikiro said:

Ибришимов по принцип не коментира ли за БНТ? Тия тъпаци са изпуснали най-добрият коментатор на зимни спортове в момента...

На свободна практика е отдавна май. От много време коментира и в БНТ и по Евроспорт, от няколко години е и на Ла Лига по Макс Спорт, така че не е работи на едно място.

1 hour ago, Ponetron said:

Някой ще каже ли колко е значим този успех на база не на нашите си успехи, а на база важността на състезанието? Питам защото от една страна нямаме много успехи в зимните спортове и дори това е много, но от друга, доколкото видях, е само кръг от Световната купа, а не някакво генерално класиране. Не умаловажавам успеха, не ме разбирайте погрешно. Просто следя паралелно тоя вид спортове и не съм наясно.  

Дълго е да се обяснява, но най-общо в алпийските ски имаш 4 дисциплини - Спускане, Супер-Г, Гигинтски слалом и Слалом. Много малко скиори карат във всички дисциплини или ако карат, просто имат една или две силни (или скоростните или техничните), а в другите се пускат за да правят все пак някакви резултати и да трупат точки за Големия кристален глобус, който го печели скиорът с най-много точки за сезона. Отделно, за всяка от 4-те дисциплини, скиорът с най-много точки в нея печели малък кристален глобус само за конкретната дисциплина. Нашия кара основно слалом, но се е пускал и на гигантски слалом. В един сезон има мисля около 30-40 старта общо, 10-ина от които са слалом. Сега, колко е значимо това от 5-те старта в слалома до момента, ти да си спечелил един от тях при положение, че 2 е спечелил Клеман Ноел и 1 Хенрик Кристоферсен, които са двама от четиримата царе в дисциплината в момента, всеки да си прецени, за мен е ОГРОМЕН успех. Да спечелиш старт от Световната купа поначало е адски адски трудно нещо, защото конкуренцията е нечовешка, това е елита на ските. Имаш австрийци, норвежци, французи, швейцарци, които буквално се раждат със ските и конкуренцията в самите им отбори на първо място е огромна, тези 4-5-6, които карат за всяка от тези страни са се преборили с още стотици от най-добрите им скиори за това право. Да спечелиш слалом пък е особено постижение, защото е в 2 манша и има психологическият момент веднъж да направиш силен първи манш и да влезнеш въобще във втория, по възможност и с добро време, а след това и да се справиш с напрежението във второто си каране, когато, ако караш предпазливо, губиш секунди, ако натиснеш, шанса за грешка се увеличава, а най-малката такава може да те извади от идеалната линия и да изгубиш време или пък да хванеш кол и си аут. Много от слаломите се печелят с брутални разлики - 25 стотни, 15 стотни, 5 стотни... На мен ми е трудно да отговоря от неутрална гледна точка на въпроса ти, защото като малък гледах много ските и никога не съм вярвал, че въобще можем да имаме скиор, който да е сред 60-те/70-те най-добри в Света и да прави спускания в Световната купа, да не говорим да влиза сред първите 30 и да участва във втори манш, еле пък да прави класирания като 12-то, 10-то, 8-мо, а еле пък и да СПЕЧЕЛИ старт :) От моята камбанария, успехът е исторически, това е което мога да кажа.

Rise of Thunder
5 hours ago, Lag4 said:

Милена, Милена, Милена!

20 години след онова великолепно поколение пак сме с медал в женския биатлон! А има и преследване, където Милена ще има страхотна изходна позиция.

Там ще крашне яката. Милена е слаба в дисциплини с 4 стрелби. 

Edited by Rise of Thunder
Rise of Thunder

Браво на Милена! Беше абсолютно ясно, че няма как да се справи с френският национален отбор около себе си. Въпреки това, това 7мо място си е напълно заслужено. Дано все повече да се подобрява и само нагоре! 

Браво на наш'та днеска! Малшанс на последната стрелба, но е кеф да се гледа биатлона така, а не да ги следим в интернет къде са по трасето :)