UNDERTAKER* Posted November 24, 2024 Share Posted November 24, 2024 Следите ли ги? Мислех да е само за алпийските ски, но нека да има. Ски скоковете започнаха, скоро почва биатлонът. Тези дни погледах кърлинг. Който не го е пробвал, да му даде шанс, много зарибяващ. Евроспорт/МАХ мачкат зимата. Та за ските, като малък много гледах и ме беше яд, че нямаме нашенец. От няколко сезона Алберт Попов прави добри резултати, за съжаление в скоростните дисциплини не се пуска, гигантски слалом макс, но слаломът му е коронната дисциплина. То и като цяло много малко скиори са ол раундъри. Днес е 6-ти след първия манш Аби, сега тече втория, след малко стартира. itzo1994 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted November 30, 2024 Author Share Posted November 30, 2024 Днес се открива биатлона с единичната смесена щафета в 14:15 и смесената щафета в 16:45. Утре са щафетите при мъжете и жените. До 8ми декември са в Контиолахти, Финландия. Интересно ми е да видя Благой Тодев къде ще е като резултати, днес стартира в единичната смесена с Валентина Димитрова. Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted December 1, 2024 Share Posted December 1, 2024 Интересни състезания се получиха вчера. Единичната смесена щафета: Признавам, в началото бях страшно скептичен към тази дисциплина. Но после видях, че всъщност е доста интересна. Благо и Валя направиха добро състезание. 12то място си ни е точно лимита на възможностите. Всичко по - горе ще е само бонус. Победата на Швеция ми беше малко странна, при условие, че за Франция бях Фийон Майе и Симон т.е 2 от най - големите им звезди. После, обаче, се сетих защо. На Фийон Майе винаги му е куцала стрелбата от прав. Трети останаха Германия. Войгхт и Стрелоу ще трябва да попълват големи дупки. Изключително яко ми стана и за Австрия, където мъжкият пост бе зает от Симон Едер. Този човек, на 42 години, показва на повечето млади келеше как трябва да се стреля. Логично, австрийците бяха само с един допълнителен патрон. Смесена щафета: Тук победата на Норвегия беше красота. Швеция и Франция си менкаха първото място в по - голямата част от състезанието и накрая Норвегия дойде и им го сложи. При условие, че бяха без братята Бьо. Гледайки IBU купата, ще кажа това - с малко повече практика в СК, вторият отбор на Норвегия може да доминира също толкова много колкото и първия им отбор. В женските постове ме притесняваше Тандреволд. Тя ми прилича точно на Тирил Екхофф - страшна ски бегачка, но страшно лабилна в стрелбата. Нашите останаха 13ти тук. Не мисля, че можем да се сърдим на Лора Христова за наказателната обиколка. Мацката е на 19-20 години. Нито пък ще сърдим на Зашев, че не се рънка с Хартвег от Швейцария. Хубавото е, че доста от нациите, които бяха около нас в класирането миналата година, днес не завършиха. Трябва да трупаме хубави резултати, за да печелим допълнително квоти. UNDERTAKER* 1 Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted December 1, 2024 Share Posted December 1, 2024 Яко зле в щафетата. Много ми е мъчно като гледам как нации като Полша и Естония си развиват биатлона, а ние развиваме грънци. Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted December 3, 2024 Author Share Posted December 3, 2024 Тотал щета мъжете днес. С изключние на 37-годишния Владко Илиев, за когото май четох някъде, че ще му е последен сезон, другите са мнооого назад като ски бягане и дори при перфектна стрелба трудно ще взимат някакви точки. Норвежците са машини, борбата с Франция ще е интересна за пореден сезон, Швеция също са там определено. Утре при жените очаквам далеч по-позитивно, там имаме обещаващи млади надежди, дано се развият до топ. Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted December 4, 2024 Share Posted December 4, 2024 Мъжка къса индивидуална: Норвежкият подиум не ме очудва. Това, което ми беше изненадващо, беше 4то място на Виталий Мандзин и 9то на Тиери Ланжер. Нашите - леш. Как може да си с две грешки и да си 41ви? Това въобще не го пиша във фейсбук групата, защото ще ме изядат с парцалите разни чички и лелки. С 2 грешки! Момче, ти си на 21-22 години. Бях потресен и от Илиев. 9 грешки? Сериозно? Това е малко под 50% успеваемост при стрелбата. Женска къса индивидуална: Прекрасна победа на Жанмоно. 20/20, добро бягане. Втори и трето място за Швеция. 4то място за Надя Сидорович от Полша. Доста слаби бяха другите французойки Симон и Бреза - Буше. Нашите - кръгла нула. Тодорова, вместо да духа на Илиев, да се хваща сериозно и да тренира, че уж е "звездата" отбора. Хайде, на Валя и Лора мога да направя компромис - това им е втора година при жените. Даже няма да коментирам вечната туристка Мария Здравкова, защото няма смисъл. Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted December 7, 2024 Share Posted December 7, 2024 Спринт Мъже: Добра победа на Жаклен. Признавам си, че не очаквах Наврат в топ 3. Самуелсон явно са му чели конско и беше добре. Четвърто място за Кембъл Райт - новозеландец, състезаващ се за САЩ. Между другото, това хлапе има страшен потенциал и ако се опази от контузии, ще се превърне в голяма звезда. Нашите се представиха на двата полюса. Владо Илиев - 17ти с 10/10. Ето, че можело. Благой Тодев - 67ми с 2 грешки, Васил Зашев - последен с 5 грешки. Спринт Жени: Победа за чешката сладурана Маркета Давидова. Чаках дълго да я видя първа. Второ място за Елвира Йоберг, трето за Суви Минкинен от Финландия. Нашите не направиха представяне УоУ. Валя Димитрова е 41ва с 1 грешка, Милена Тодорова - 45та с две грешки, Лора Христове - 72ра с две грешки, а туристката Мария Здравкова - 87ма с две грешки. Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted December 15, 2024 Author Share Posted December 15, 2024 Добро представяне на нашите тоя уикенд в Австрия. В спринта на 7.5 км 10-о място за Милена Тодорова при жените и 20-о за Благой Тодев при мъжете. В преследването също прилично сме се представили предвид старта на сезона във Финландия. Днес хапвах навън и хванах женската щафета, някъде докъм втория пост добре вървяхме 5-ти, после какво е станало не знам, но видях след това, че сме завършили 14-ти с бая грешки в стрелбите. При щафетите си трябват 4 силни поста, 1 слаб да имаш и си дотам, пък ние имаме 2 що-годе добри при жените и 1.5 при мъжете... Алберт Попов направи супер първи манш, но после видях, че не е завършил втория, язък. Ски скоковете все ми бягат и не съм гледал нищо тоя сезон, на като започнат четирите шанци в края на декември, задължително ще погледам, нещо като традиция си ми е, заедно със Световното по дартс Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted December 15, 2024 Share Posted December 15, 2024 Нашите направиха убийствена щафета при жените. До трети пост. После дойде ред на вечната туристка Мария Здравкова. Не стига, че мудна, ами и с три наказаталени обиколки. Иначе, след трети пост бяхме пети. Това не зная колко време не се беше случвало. Валя Димитрова беше направила общата си стрелба за 41 секунди и беше първа по този показател. Милена и Лора също направиха убийствени постове. Един силен четвърти пост и можехме спокойно да сме в топ 6. При мъжете трети пост обърка работата. Синапов е просто най - слабият при мъжете. И той като Здравкова е с лоша стрелба и муден. Той, за разлика от нея, може и го е показвал на няколко пъти. Много, много исках да влезем в топ 10, но просто Василев нямаше как да хване естонецът. Той просто е по - бърз от нашият. Хубавото е, че нашият успя да удържи Дудченко от Украйна, който принципно е бърз ски бегач. Иначе, индивидуалните неща бяха на ниво. Милена, ако успее да подобри стрелбата, ще е в топ 20 всеки път. UNDERTAKER* 1 Quote Link to comment
Monteso Posted December 15, 2024 Share Posted December 15, 2024 Спомням си от детството ми мъжката щафета я нямаше никаква, а женската ни беше на ниво. Катя Дафовска, Павлина Филипова, Ирина Никулчина и Ива Шкодрева. Сега и една от жените в щафетата не познавам. Има ли база на сравнение с онова поколение? Quote MAKE AMERICA GREAT AGAIN !!! FUCK LGBT AND LIBERALS! Link to comment
Rise of Thunder Posted December 15, 2024 Share Posted December 15, 2024 (edited) 1 hour ago, Monteso said: Спомням си от детството ми мъжката щафета я нямаше никаква, а женската ни беше на ниво. Катя Дафовска, Павлина Филипова, Ирина Никулчина и Ива Шкодрева. Сега и една от жените в щафетата не познавам. Има ли база на сравнение с онова поколение? Абсурд! Това е все едно да сравняваш Реал Мадрид с Изтребител Ястребино. Edited December 15, 2024 by Rise of Thunder Monteso 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted December 16, 2024 Author Share Posted December 16, 2024 Силни биатлонисти при мъжете откакто криво-ляво следя биатлона (края на 90те) не сме имали. Преди това може да е имало, но не съм се интересувал. Последните години Владо Илиев и Краси Анев правиха някои добри класирания, но нищо уау. Тук чисто по спомен говоря, но Катето Дафовска преди олимпийския медал не помня да е била постоянно топ топ и медалът си беше изненада малко или много. Пак по спомен, но мисля че едва към края на кариерата си направи един много силен сезон в световната купа и почти през целия беше лидер, това някъде 04,05,06-та. Възможно е след Олимпиадата 98-ма да се е отдала на деца за известно време и след това да се е върнала. Жените сега не смятам, че са чааак толкова далеч от другите ни биатлонистки от онези години, доколкото може да се прави сравнение предвид различната конкуренция и т.н. Все още са доста млади и кариерите са пред тях, дават добри заявки, но положението е фифти-фифти, ту партс, от тях си зависи. Monteso 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted January 8 Author Share Posted January 8 БРАВООООООООООООО!!! Аби Попов с победа в Мадона Ди Кампильо!!!! Велико! Пускайте Евроспорт или си върнете после. The Olimpic Hero and MJ23 2 Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted January 8 Share Posted January 8 Баси, това е историческо! Връщам си да видя втория манш по Евроспорт. MJ23 and UNDERTAKER* 2 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted January 8 Author Share Posted January 8 Супер каране направи, а като взе лидерството във втория манш, такава тръпка след това при всяко следващо спускане. Пуснете си карането му и натам гледайте каква емоция само... първо като стана ясно че прави подиум, а след това и че печели състезанието! Накрая и късметът беше с него с отпадането на Атле Ли Макграт. Велик момент за ските ни! Браво! Quote Link to comment
baikiro Posted January 8 Share Posted January 8 Това нещо е много хубаво наистина, но сигурни ли сме, че е българин? Това име "Алберт" е доста съмнително... Quote Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
The Olimpic Hero Posted January 8 Share Posted January 8 Пуснах си го, изкефих се много сериозно. Никола Ибришимов също се раздаде яко по Евроспорт, браво и на него! Дано това е началото на големи неща за Алберт Попов. 2026 има Зимни Олимпийски! Quote Link to comment
Rise of Thunder Posted Thursday at 03:00 PM Share Posted Thursday at 03:00 PM Браво на Алберт Попов! Браво и на Милена Тодорова днес! Дано имаме поне малко поводи за радост тук-там. UNDERTAKER* 1 Quote Link to comment
Lag4 Posted Thursday at 03:03 PM Share Posted Thursday at 03:03 PM Милена, Милена, Милена! 20 години след онова великолепно поколение пак сме с медал в женския биатлон! А има и преследване, където Милена ще има страхотна изходна позиция. UNDERTAKER* 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted Thursday at 04:02 PM Author Share Posted Thursday at 04:02 PM После ще си пусна да гледам биатлона. Още ме държат емоциите от първото място на Алберт Попов. Супер постижение за него и престиж за България в ските. Ще поставя малко нещата в контекст, за да стане още по-гордо. Само 21 страни са имали победител в старт от Световната купа общо във всички дисциплини. Конкретно в слалома страните са 16, а с тази победа Алберт ни вкара в още по-престижен клуб на тези с повече от един победител. Австрия БЪЛГАРИЯ Франция Германия Италия Лихтенщайн Норвегия Словения Швеция Швейцария САЩ Русия/Съветски съюз Югославия The Olimpic Hero 1 Quote Link to comment
neshev Posted Thursday at 04:12 PM Share Posted Thursday at 04:12 PM Шокиран съм, че Ямайка нямат медал. Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted Thursday at 05:35 PM Share Posted Thursday at 05:35 PM Снимах видео от коментара на Ибришимов, но шибаняците от ютуб ми го изтриха заради права. Нищо, ще го пусна поне тук. Кадрите са точно накрая на състезанието, където Атле Ли Макграт прави грешка и така Алберт Попов разбира, че печели първата си победа за Световна купа на слалома в Мадона ди Кампильо. Радостта на българина на фона на емоционалния коментар на Никола Ибришимов. Рсдостта на Алберт Попов след първата му победа за Световна купа с коментара на Никола Ибришимов.mp4 baikiro, UNDERTAKER* and Ponetron 2 1 Quote Link to comment
neshev Posted Thursday at 05:38 PM Share Posted Thursday at 05:38 PM (edited) ^ Липсва само: "MАЧКАЙ КОБРА". Edited Thursday at 05:41 PM by neshev Quote Link to comment
Just a fan Posted Thursday at 06:13 PM Share Posted Thursday at 06:13 PM (edited) 44 minutes ago, The Olimpic Hero said: Снимах видео от коментара на Ибришимов, но шибаняците от ютуб ми го изтриха заради права. Нищо, ще го пусна поне тук. Кадрите са точно накрая на състезанието, където Атле Ли Макграт прави грешка и така Алберт Попов разбира, че печели първата си победа за Световна купа на слалома в Мадона ди Кампильо. Радостта на българина на фона на емоционалния коментар на Никола Ибришимов Рсдостта на Алберт Попов след първата му победа за Световна купа с коментара на Никола Ибришимов.mp4 55.21 MB · 0 downloads Ибришимката е един от малкото останали коментатори, които могат да селват подобни моменти. На финала на Световното, разликата между неговия коментар по БНТ след последната дузпа и този на Диема беше от земята до небето. Аз направих грешката да го гледам по Диема, и след дузпата на Монтиел нямаше реакция, до такава степен, че за момент се замислих дали математиката ми нещо не излиза и на Аржентина им трябва още един гол. Edited Thursday at 06:20 PM by Just a fan UNDERTAKER*, The Olimpic Hero and Ponetron 3 Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted Thursday at 06:17 PM Share Posted Thursday at 06:17 PM 5 minutes ago, Just a fan said: Ибришимката е един от малкото останали коментатори които могат да селват подобни моменти. На финала на Световното, разликата между неговия коментар по БНТ след последната дузпа и този на Диема беше от земята до небето. Аз направих грешката да гледам го гледам по Диема, и след дузпата на Монтиел нямаше реакция, до такава степен, че за момент се замислих дали математиката ми нещо не излиза и на Аржентина им трябва още един гол. Да, абсолютно е така. Ибришимката кефи яко. Нарочно вчера си върнах да видя и коментара по БНТ, ами от земята до небето е разликата. По БНТ двамата коментатори - титулярният, на който не му знам името и една жена, която е скиорка, изобщо нямаха същата емоция и на моменти мълчаха, като се чудеха какво да кажат. Единственото забавно при тях бе, че кълняха останалите състезатели да отпадат и мъглата да прави видимостта все по-малка, хахахахах. Just a fan 1 Quote Link to comment
Recommended Posts