Jump to content

WWE Crown Jewel - 2 ноември 2024

Recommended Posts

image.jpeg.3e7d8aeff8c9ca9b3f604c57fd0e802d.jpeg

Date: 2 ноември 2024

Venue: Mohammed Abdo Arena

City: Riyadh, Saudi Arabia

Official Theme Song: Mohamed Ramadan, Future & Massari - ARABI

https://www.youtube.com/watch?v=5s3F1GkfZIU

Matches:

image.thumb.jpeg.b285f7617039f2b430435d1c5fd5cc77.jpeg

Single match for the inaugural WWE Crown Jewel Championship

Undisputed WWE Champion Cody Rhodes vs. World Heavyweight Champion Gunther

image.thumb.jpeg.e19510ee4367dc6a47fae7b5ad3438a1.jpeg

Single match for the inaugural WWE Women's Crown Jewel Championship

WWE Women's Champion Nia Jax vs. Women's World Champion Liv Morgan

image.thumb.jpeg.3325ade685ea9be3b9aaf6f83eb52820.jpeg

Six Man Tag Team match

The Usos & Roman Reigns vs. The Bloodline

image.thumb.jpeg.1c156140049846179c3c5386d7f78870.jpeg

Seth 'Freakin' Rollins vs. 'Big' Bronson Reed

image.thumb.jpeg.b0d6cf55b1cba0d2e54f1d34416c504e.jpeg

Randy Orton vs. Kevin Owens

image.thumb.jpeg.6e17ca9a0eb5464f2680665542501594.jpeg

Triple Threat match for the United States Championship

Andrade vs. LA Knight (c) vs. Carmelo Hayes

image.thumb.jpeg.af1413844c2d692774a970e40434dce6.jpeg

Fatal 4-Way match for the WWE Women's Tag Team Championship

Bianca Belair & Jade Cargill (c) vs. Lash Legend & Jakara Jackson vs. Iyo Sky & Kairi Sane vs. Piper Niven & Chelsea Green

Edited by Devil
  • Upvote 4
  • 3 weeks later...
natopor4en

Доста съм надъхан за тази годишното издание на Кран Жул.

Вярвам, че ще достави. 

Мача на Колди и Гунтер сигурно ще има някакъв.... дъсти финиш...

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Ако сте в София в събота и искате да гледате събитието с други фенове, бар ReLOAD в Студентски град отново ще го излъчва на голям екран. С изключение на Backlash и Chamber-а от тази година, няма международно PLE, което да не се излъчва на живо в бара през последните две години. Доста пъти сме имали удоволствието @HEIDENREICH да присъства, така че BWC присъствие не е непознато. Посещаемостта варира между 20 и 30 души, като при последното ноемврийско PLE надхвърлихме 30. Може да видите повече детайли за локацията тук. Препоръчително е да направите резервация, за да си осигурите по-добри места. Добре дошли сте :) 

Този път извадиха доста непредвидимо PPV. Все пак се надявам Temu Bloodline да запишат победа, иначе ще изглеждат като пълни путаци. Мисля, че е добър момент да засилят Gunther с pass out gimmick-а, с което да предпазят Cody, плюс евентуална намеса на KO. Може би е добър момент Tiffy да кешира, особено ако искат да има смяна на титлата, голям момент за арабите. 

• Upvote 1

Надявам се самоанците да са главната атракция, тъй като отново са най-интересното нещо в компанията и със сигурност масовия фен е много по-инвестиран в тази история, отколкото в глупавите арабски колани. А и очаквам да има някаква изненада, тип Сами Зейн да се появи на помощ на оригиналните или пък някое друго име от спекулираните да направи дебют. 

• Upvote 1
3 hours ago, Price said:

Надявам се самоанците да са главната атракция, тъй като отново са най-интересното нещо в компанията и със сигурност масовия фен е много по-инвестиран в тази история, отколкото в глупавите арабски колани. А и очаквам да има някаква изненада, тип Сами Зейн да се появи на помощ на оригиналните или пък някое друго име от спекулираните да направи дебют. 

Определено това е по - добрата история, но не знам дали биха го направили пък и до колко аз съм за такова решение. Световните шампиони са един срещу друг, за да определят кой е шампионът на шампионите, ако и тогава Рейнс отново е в МЕ, ще означава тотално закопаване на Коуди и безмислено детрониране на Роман. Казвал съм го много пъти, не съм фен на Роудс, но така или иначе дръпнаха спусъка, поне да правят нещата както трябва. 

Edited by The^Lunatic
  • Upvote 1

Вероятно това ще е главния мач, все пак арабите си плащат доста пари, че да се състои изобщо това шоу и да се връчи тази титла. Но цялостно не виждам причини в момента, поради които трябва да ми пука за Коди и историята му. Явно ще се разчита на динамиката между КО и Ортън, за да извлече ползи и той от цялата тази въртележка. 

Колкото до кръвната линия и Роман - всичко около тях е изпипано, държи интереса у зрителя и цялостно го има усещането за грандиозност. Нещо, което при Коди от КМ насам тотално липсва. След 10 години, едва ли ще помним нещо от рейна му (поне до този етап). 

• Upvote 1

Bloodline от Али Експрес трябва тук да запишат победа. В противен случай, ще изгеждат като тоталните джобъри. Един път паднаха, сега пак ако паднат, и на очакваният Сървайвор пак да паднат ще стане много. Също така една загуба на истинският Bloodline би засилила още историята и да накарат РР да се замисли какво още му липсва, за да са доминантите от едно време. И липсващият човек се казва Пол Хейман. Но за жалост ще ни натресат Сами. Не ми се гледа честно казано фейс Сами в Блудлайна. 

Откриващият мач мисля че ще е Ортън -Оуенс.

При женките по-скоро го виждам тийзване за кеширане на куфара, но не и реално кеширане.

• Upvote 1

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Когато видях как Gunther приспа Cody на go home шоуто ми стана пределно ясно, че няма как Cody да загуби на турнира. :D Много силен мач, иначе. Двамата са класа. Егото на Gunther му коства победата, но въпреки това беше представен силно. Gunther може и да го играе heel на седмичните шоута, но на PPV-тата се здрависва с опонентите си и ги признава, което е готин момент в образа му. Liv също беше доволен победител и имаше нужда от подобна победа, след като последните месеци е кучката на Rhea. Самата тя също излезе от образ и благодари на Cody няколко пъти. Омайваш ги heel-овете, Codester!

Продължението на Bloodline е нещо, което сме гледали толкова пъти, но пък се получи много ефектно. Първо, Temu Bloodline най-накрая взеха победа. Solo даже тушира Roman, от което имаше огромна нужда. Накрая Sami се намеси, но единствено за да спаси Jey Uso, като накрая инцидентно удари Roman, с което вкара раздор в редиците. Единственият ташак беше, че Jimmy си проспа spot-а, но пък Solo все пак тушира Roman, тъй че не изглеждаше чак толкова нелепо.

Jade и Bianca мачкат наред. Доволен съм от царуването им, издигнаха женската отборна дивизия и дадоха на доста отбори шанс да имат мачове на PPV.

Добре го изиграха с KO и Orton. Реално нямаше нужда от мач, просто KO да размаже Randy и да продължат историята.

Една от най-тегавите закономерности при Зетя е, че heel-овете никога не бият face-ове, освен ако не е за титла. Затова и Bronson Reed изяде дръвцето тук. Е, все пак успяха да го предпазят донякъде. Rollins беше доста грубоват този мач, явно тюфлека няма нищо против да го налагат по-здраво от обикновено. Тройката за US титлата беше доста стабилна, с изродски финал. Трябва да нормализират по-бързите мачове. Не всичко има нужда да е 30 минутна класика, тук много ми хареса как мачовете бяха стегнати. Дори сапунката с Bloodline я бяха събрали в под 20 минути. 

Тази година буквално не е имало слабо PPV. Горещи публики. Силни мачове, с логични завършеци. Благодарим ти, Пол Левек! :beer:

Edited by neshev

Супер PLE  се получи. Страхотни мачове.

Orton и Owens се размазаха направо. Страхотно RKO изяде Pearce.

Не очаквах първия мач да е OG Bloodline vs. Temu Bloodline. Още по малко пък очаквах че Solo  ще тушира Roman и ще победят. Но добре се получи мача според мен, все пак трябва да продължат историята. Появата на Sami беше супер. Бях сигурен че няма да е с Temu Bloodline. Кофти се получи с инцидентния ритник за Roman. Да видим как ще развият там нещата.

LA Knight vs. Andrade vs. Carmelo - много добре се получи. Бях 100% сигурен че LA Knight  запазва и че ще тушира точно Carmelo.

Rollins vs. Big Bronson - и тук стана хубав мач. Радвам се че Rollins взе победата и дано да не я продължават тая история.

Cody Rhodes vs. Gunther - Супер мач. До последно си мислех че може и Gunther  да спечели. Но не мисля че излезе слаб от тоя мач. Тая титла е напълно излишна според мен но арабите щом си плащат, защо пък не.

Съгласен съм с  neshev че определно няма слобо PLE до сега. Публиката наистина е страхотна особено когато не са в щатите.

• Upvote 1

Аз пък от към победители нямах никакви очаквания и просто се наслаждавах на шоуто. Арабската публика с годините с една идея стана по-маркска, кефят се на кечистите, но и много често прекаляват с чантовете. 

От мача на Кръвните линии останах по-скоро доволен. Доволен съм от победителите, смисъл така и така ще поемат дядовия на Военни игри, поне тук могат да вземат победата. Останах разочорован, че почти нямаше сблъсък между Джейкъб Фату и Роман Рейнс. От двете фракции това са най-интересните кечисти. Под голям въпрос е дали въобще ще ги видим някога един на един. Намесата на Сами Зейн беше очаквана, по-скоро съм разочорован, но няма кой друг да им помогне за да се изравнят силите, пък и Зейн беше член на оригиналния стейбъл. Не знам какво толкова виждат в него от WWE. Когато оригиналния Блъдлайн се съберат и победят новия, после какво, всеки ще поеме по пътя си? Аз бих се радвал ако двете групи се слеят и сформират един по-голям стейбъл с Роман Рейнс начело, или поне би могъл да бъде уайзмен на новия лидер, стига това да не е Соло. 

В отборния женски мач за женските титли, жените се раздадоха, по едно време всички тръгнаха да правята слата, публиката се изкефи мощно. Може би само за този мач не мислех, че шампионките ще запазят. Очаквах победа за Лаш Ледженд и Джакара Джаксън, за да може NXT да не се чувстват лишени от отборни женски титли. Ийо Скай направи няколко боча, нетипично за нея, но не е лесно да си най-дребната кечистка сред мастодонти. Искам отново да видя Лаш Ледженд срещу Джейд Каргил. 

Останах доволен от победителката в мача за женския Краун Джул шампионат. Ная Джакс не дразни като едно време, вече не е толкова доминантна като едно време. Пак е доминантна, но не и непобедима. А движенията и са изчистени и по-безопасни. Тифани просто нямаше как да кешне, това ще ше да отнеме от спота на Лив. Тя нали трябва да блесне с новата титла. Появата на Ракел и Дом беше внезапна, хареса ми.

Гънтър и Коди се раздадоха и мисля, че правилният човек победи. Беше мачът на вечерта. Коди е новият Джон Сина, топ бейбифейсът, няма как такава важна победа да отиде при Гънтър - публиката ще ше да се разочорова. А и си го предпазиха и не излезе слаб от мача. 

Добър турнир. 

• Upvote 4

Знам, че е невъзможно, но много бих се изкефил, ако КО бие Коди и му вземе титлата. Този образ е най-добрата му версия и е тъжно, че почти десет години не е вземал титла. Гледайки реалистично, просто ще стане хранилка за шампиона и отново ще поеме към девета глуха. 

Тройният мач и Ролинс - Рийд доставиха много повече, отколкото очаквах. LA взе твърде често да бочва движението, където скача на най-горното въже. Може би е време да спре да го използва във всеки мач :D

Четворките за War games бяха повече от ясни, сега чакам с интерес да видя кои ще бъдат петите членове. Survivor може да е от PLE от големите четири, но шансът Скалата да се бие там е под нулата. 

• Upvote 4
16 minutes ago, hacky said:

Тези измислени титли са прекалено големи и стоят ужасно.

Да, добре че ще си останат в Саудитска Арабия.

Дори Night of champions е имало по-интересни и надъхващи издания, когато още се провеждаше с концепцията шампион срещу шампион, но какво да се прави. Блайндсайднаха ги арабите, но ще трябва да свикват. Първите турнири там гледаха дрийм мачове с парт таймери, сега гледат мръсни финиши в мачове с нула интрига и значение.:D Слуховете са, че освен от Европа, американците ще се оттеглят скоро и от Близкия изток и  е възможно бизнес инжекциите на Бин Салман в подобни проекти да намалеят значително, но ще видим.

Единственото що-годе интересно ми беше Блуудлайн сагата. Там продължават арката със събирането на оригиналния състав и тийзваното завръщане на Зейн ще си бъде епичен момент. Може да не съм голям фен на Сами, но няма как да отрека силната му роля конкретно в ог Блуудлайн епохата. Това му е най-доброто представяне реално в цялата му кариера в WWE. А пък развитието на историята тук е на такова ниво, че няма как да не направят голям и емоционален момент от интеракциите между Роман и Зейн.:wank:

Това беше от тия турнири, дето всеки мач е добър или много добър, буукинга също е добър с правилните победители и заслужава оценка поне 8 от 10...но реално е супер безмислен и ненужен и даже не влиза към канона :D Нищо не се променя с него или без него.

• Upvote 2

9MLnN5Y.gif