Jump to content

Даниел Дюбоа срещу Антъни Олуафеми Олашени Джошуа - 21 септември 2024

Recommended Posts

Много се фаворизира Джошуа, големи дитирамби за него в последно време. Но след Усик, резюмето му не ме впечатлява. Единствено Валин е донякъде свестен скалп. Франклин, Хелениус, Нгану, голям праз.

А Дюбоа идва след победи над Милър и Хъргович. Да не говорим, че с друг рефер можеше да получи и нокаут над Усик. Струва ми се, че доста израстна в тези двубои и няма да се учудя да тресне AJ.

• 2 weeks later...

Арабите се наиграха с Кроуфърд и Мадримов, но тук е коренно различно. Стадионът ще се пръска по шевовете и ще е грандиозно шоу. Пари имат, но като промоутъри нямат опит, затова си партнират с хора като Хърн. Самите шоута не са рентабилни без арабските пари и за съжаление се надува нов балон, като доста от бойците чакалят за тези шоута, а през останалото време бездействат или се бият с балъци да надуват статистиката.

Джошуа изглеждаше страхотно последните две битки. Партньорството с Бен Дейвисън сработи и двамата се напаснаха. Дълго време, Джошуа се луташе от към стилове и правеше от всичко по малко, като беше изнасян единствено от уменията си и това, че се биеше с по-слаби от него противници. Не виждам някакво израстване в Дюбоа. Дефанзивно, пичът е силно компрометиран и продължава да е доста лесен за удряне. Първите три рунда срещу Хъргович отново показаха това, но докато Хъргович телеграфира всичко, срещу Джошуа ще летят удари, които просто няма да види. Тъй че не очаквам Джошуа да го бави и ще го приключи бързо. 

Edited by neshev

Да приключва вече. Стига му вече. Поне се получи стабилен мач. Такива мачове са хубави за зрителите, за боксьорите не много

Много му надуха балона на Джошуа след победи над три средняка и един новак. Дюбоа е по-тестваният в последно време и не съм особено изненадан. Човекът заслужава повече нов шанс срещу Усик. Джошуа да си се бие с Фюри в дербито на лузърите. Поздравление все пак, че понесе бая бой и показа сърце. Даже изглеждаше да обръща мача преди нокаута, което щеше да е велико.

Олафеми Олашени отново брутално изгаврен, но този път по най-тегавия начин. Не знам защо феновете на AJ отписваха Дюбоа, но се видя че Джошуа е този който е отписан. Най-епично беше накрая когато AJ си повярва че го е набарал, но всичко се оказа един капан за сънища. :wank:

Огромна изненада. Джошуа направи най-лошата си битка в кариерата. Непонятно ми е какво е целял точно, но на практика се би със свален гард, без никакво движение в кръста и брада изпъната напред. Не мога да си обясня това някакъв план ли е било или Джошуа е тръгнал да импровизира, но беше несериозно. При първия нокдаун, гледката беше покъртителна. Дясната му ръка на нивото на гърдите, лявата някъде към кръста, тотална аматьорщина. И този удар го пречупи. След него, нито балансът му беше в ред, нито можеше да преценява дистанцията и почти всичко влизаше, и беше нараняван дори от прави удари. Толкова беше компрометиран, че загуби баланс, дори когато се наби в бедрата на Дюбоа. Вече в петия рунд, най-накрая успя да нарани Дюбоа, но в отчаянието си тръгна да го приключва на юруш, и съответно беше брутално нокаутиран. Краката му отказаха напълно и просто се мяташе като риба по ринга. Брутална и унизителна загуба за Джошуа. Трябва да се отдаде заслуженото на Дюбоа, който във всеки едни момент успя да се възползва от шансовете, които му бяха дадени. Особено в клинча, много добре му накъсваше ритъма, като си буташе предмишницата в лицето му. Доста по-събран беше от Джошуа и хвърляше по-късите удари, докато Джошуа се мъчеше цяла битка да го нацели с нещо голямо. 

Много казват, че Джошуа трябва да се пенсионира, но няма как да се случи. Според мен ще си вземе реванша, което отново показва колко абсурдни са тези клаузи, след като може да те размажат в битката, но пак да си искаш реванша. Та ще е интересно IBF, които драпаха да свалят пояса от Усик, как ще реагират, ако им изтипосат един такъв реванш, който ще трябва да санкционират. :D Джошуа е на такъв етап в кариерата си, че няма за кога да започва от нулата. Тъй че победа над Дюбоа в реванша би го позиционирана отново като претендент за истинските титли. Другият вариант е най-накрая да направят битката с Уайлдър, който също отказва да се пенсионира. Но на този етап не е ясно какви са точно щетите от битката и дали въобще някога ще може да си върне нивото. 

Edited by neshev
  • Upvote 2

Нямат задължителен претендент IBF в момента, няма причина да не позволят реванша. Само ако Джошуа изпадне от техния топ 15, което няма да стане. В шейх Турки е надеждата да развали работата, но като гледам и той е фен на реваншите. Тотално малоумие наистина, претендентът да има клауза за реванш и то след като е бил обруган тотално. Педалът Хърн, най-големият виновник за тия реванши. Не може да признае загуба на свой човек, ако не падне поне два пъти. И снощи -  претендентът (Джошуа), а не шампионът, излиза втори и го представят втори.:blink:

Да изчакат Фюри да падне и в реванша и да правят Фюри-Джошуа. Колкото и да ми се гледа Джошуа с Уайлдър, Бионсе е тотално зле, съвсем друго ниво надолу в момента. На него най ще му приляга бой с Нгану, там би имал шансове. И ако бие, тогава да го правят тоя мач с Джошуа.

Edited by VSB

Добрата новина е, че Джошуа няма гарантиран реванш с Дюбоа. Има договор за още една битка с арабите, тъй че ще е на милостта на НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО (както самият Хърн го нарича), Турки Алалшикх. :D 

По-нелеп мач на такова ниво не си спимням да съм гледал, или поне не скоро. Не знам какво му стана на Джошуа, но играеше като някой ентусиаст, който тренира бокс от три до пет седмици в местния клуб. Ръцете долу през повечето време, никакво движение, при всеки удар се откриваше брутално и т.н., и т.н. Ми той даже в клинч не влизаше като хората, толкова пердах изяде при тия клинчове нескопосани, че по-добре да си беше стоял с вдигнат гард и да яде пестниците. 

Не знам дали проблемът не дойде още съвсем в началото на първия рунд, когато още при първата размяна Дюбоа успя да го удари тежко. Случва се понякога, но на такова ниво и при спортист като Джошуа би било странно. Вече първия нокдаун беше брутален и със сигурност много наклони везните, но и преди него си личеше, че AJ играе като улав. :blink: А специално първия нокдаун дойде при блутална грешка, къде си държеше ръцете тоя човек, не ми е ясно - абсолютно чист удар като по филмите и то пуснат със засилка оувърхенд. 

При нокаута пък съвсем не знам какво си мислеше, че прави. Ако се загледате още преди да получи последния удар, се вижда как лявата ръка я пуска съвсем ниско при замахване от негова страна. Още тогава се видя, че натам вървят нещата. И вече при следващия опит за удар, повече от естествено, Дюбоа го мацна с десницата. 

Няма да се изненадам, ако се окаже, че е имало и нещо друго, не знам какво, но още при излизането Ей Джей видимо не изглеждаше добре и беше доста притеснен. Нямам представа. Преди мача с Руиз се твърди, че е изял тежък нокаут на спаринг, но така и не се потвърди. Току виж и тука имало нещо такова. При всички положения игра като аматьор.

За мене, ако има капчица акъл в тая пердашена чутора, ще се пенсионира на момента и ще се отдаде на разни доходоносни занимания като участия във филми, "писане" на книги за себе си и прочее тъпотии. Не виждам абсолютно никаква причина да продължава да отнася такъв демидж и да чака кога ще го връхлетят болестите и кога ще почне да говори неразбираемо. 

А Даниел Дюбоа заслужава шампионски мач с Усик много повече от Фюри, но tuka e taka и най-вероятно няма да видим такова нещо. Но момчето израстна страхотно и само доказа, че една-две загуби не са краят на света и няма нужда да са определящи за кариерата на един боксьор.