neshev Posted December 13, 2024 Author Share Posted December 13, 2024 Едно е да знаеш правилата, друго е да ги видиш в действие каква хуйня са. Според мен, една от причините, този формат да не се наложи в глобален мащаб, е точно изгустялия финал. Не може цял сезон да налагаш игри, социална игра и стратегия, пък накрая да оставиш всичко на късмет. Тотално серат на всички заявки. Оставяйки на страна колко смешно е да рекламираш 300 бона, а накрая наградният фонд да е 50 хилки, а победителят да взима някакви смешни пари. Иначе, цялостно съм доволен от сезона. С ниския бюджет успяха да направят чудеса и за пръв път се разказва толкова успешно социалната и стратегическата игра. Почти нищо не остана скрито за зрителя и смея да твърдя, че нямаше груби манипулации от продуцентите, което донякъде е прецедент. Факт е, че на моменти променяха правилата, но бяха наложителни. Игрите ми харесаха, доста инспирирани от Сървайвър, макар че на моменти се повтаряха компоненти и цели игри, заради ниския бюджет. Кастингът имаше силни попадения. Повечето бяха нормални хора, които вече не можеш да видиш в риалитита, където болшинството са инфлуенсъри, спортисти или поставени хора на продукцията. Бих откроил Гогов, Дзами, Венци, Мая, Бистра, Миро, Георги и Влади като силни персонажи, които доставиха. За съжаление това са шепа хора, на фона на останалите 20 човека, които бяха дошли на туризъм. Като лошо впечатление оставя това, че половината играчи се познаваха и бяха в някакви коалиции и договорки, но поне избегнаха капана и още в началото ги обясниха за зрителите. Друг проблем бяха скандалните условия, които изкараха рекорден брой играчи по медицински причини. Доста подцениха този аспект и е цяло чудо, че нямаше по-сериозни последствия. По самият регламент също има какво да се надгради. Тази финална игра трябва да отпадне и със сигурност трябва някак си да адресират това масово раздаване на гривни, но това минава през по-добър подбор на играчи. Доволен съм и ще гледам втори сезон, ако има. Обявили са кастинг, но очаквах реклама след края на сезона, която нямаше. baikiro 1 Quote Link to comment
Price Posted December 13, 2024 Share Posted December 13, 2024 С този отзвук, вярвам, че Ники Николов ще промени финала. Стига създателите на шоуто да му го позволят. Сезонът достави много повече, отколкото очаквахме - и откъм интерес, и откъм игра. Вярвам, че ще има продължение. Quote Link to comment
Ponetron Posted December 13, 2024 Share Posted December 13, 2024 @The Olimpic Hero 48. Сети се за числото като стигнеш финала догодина. Quote Link to comment
The Olimpic Hero Posted December 13, 2024 Share Posted December 13, 2024 53 minutes ago, Ponetron said: @The Olimpic Hero 48. Сети се за числото като стигнеш финала догодина. Там ще е бомбата или? Quote Link to comment
MJ23 Posted December 13, 2024 Share Posted December 13, 2024 1 hour ago, The Olimpic Hero said: Там ще е бомбата или? Аре виж епизода с МАГ ФИДАН от снощи и питай него!!! Quote Link to comment
Recommended Posts