Jump to content

AEW Collision - 20 юли 2024

Rainmaker

Recommended Posts

Кълижън-ът е просто филър като е на запис, но като видиш, че е Live и знаеш, че шоуто ще си струва. Тонката тотално си сбъдва маркските мечтици в тоя формат и бууква като ли че играе някоя ТВ игра. Ишии срещу Родерик Стронг си е indy dream match откъдето и да го погледнеш и съм почти убеден, че ще им дадат време, за да си разгърнат както трябва играта. 

Beast mortos също го бутат в някакви подобни мачове, като тоя с Дарби Алън и пичът доставя. 

И Гръмотевичната Роза най-накрая ще има битка и чийрваме за нея (дано да е край на тоя фюд) :wub:

Истинското шоу за Сайкота :D

А от Холограмата очаквам да е готин скакалец, който да мачка из Кълижъна и Рампейджа. Или поне се надявам да е това, защото реално тоя образ си го е измислил Тонката и няма да се изненадам да почне да си го пушва на поразия :D . Дано му налеят малко акъл в главата в това отношение. По принцип такива обраци са забавни за хардкор феновете, но да го правиш МЕ атракция е абсурд. 

Иначе аз мисля,че се получи готино с тия видеа и прочее. Определено ще ми е интересно да го видя. В Туитър го разкриха, че е някакъв CMLL хай-флайър и се очаква да е интересен на ринга. 

Бях забравил, че им почва резиденцията. Това им е нивото. Няма особен интерес към Collision, като пътуващо шоу, тъй че е много по-удачно да го обърнат на студийно, особено ако има кой да плаща за резиденция.

Презентацията ми е на ниво TNA. Опитали са се да барнат малко визията, но публиката се губи в тъмнината. Исторически, шоутата на запис не страдат особено от към рейтинги, спрямо тези на живо. Има си някои предимства да си на запис, с което можеш да елиминираш някои бочове или технически проблеми. Тук гледам, че пак женките са се изплющели мощно.

Още по-интересно е какво ще правят Collision и Rampage в евентуалната нова ТВ сделка. Вече пробваха три часови блокове и има много резон да превърнат Динамита в 3 часово шоу. Collision няма какво да предложи. След напускането на Punk, шоуто беше тотално обезличено и сега е Rampage 2.0. 

Става за убиване на време. Скипнах половината шоу.. Изобщо не ми хареса тоя епизод. Сцената беше яка. Усещаше се че залата беше тясна и малка. Изобщо не ми хареса ехото като говорят на микрофона, все едно гледам някво инди шоу и с тая тъмнина брат ужас. Целия епизод беше просто някъв пълнеж с мачове да има там. Не си губете времето  да го гледате.
-

Дебюта на Холограмата беше ок но нищо специално. На ринга се справяше добре, опонента му беше много тромав и бавноразвиващ. Буквално чакаше Холограмата да си направи движенията, нямаше никаква съпротива брат, в мача всичко изглеждаше толкова нагласено и предсказуемо. Един от минусите на AEW е че не знаят как да правят хубави ентранси като WWE.

-

Хикару Шида не беше виновна че контузи Скай Блу. На ринга беше толкова тясно че не ти позволява да летиш на по-дълго разстояние, за това приземяването беше малко хаотично. Дано контузията да не е сериозна и да се оправи по-бързо. 

-

lumberjack мачa беше ок, не го скипнах като останалата част от шоуто. Буквално всички жени от ROH бяха там. 

-

В края на мача Patriarchy срещу BBG имаше някакъв глич и сцената започна да присветва, та се чудя дали не е някакъв тийз че някой друг ще дебютира следващата седмицата и Холограмата е бил просто заблуда на противника, щот замислете се.. Всички сме очаквали че зад тая маска ще е Рикошет но реално не се случи това. Имам чувството че ще случи нещо в мача Blood & Guts , няма как просто да не дебютира.

-

Слаб Колижън 4.5/10

2 hours ago, neshev said:

След напускането на Punk, шоуто беше тотално обезличено и сега е Rampage 2.0. 

Collision-а е мястото за indy dream match-овете на Тони Кан и честно казано аз съм ОК с това. И имайки предвид, че феновете на AEW са с една идея по смаркски ориентирани, нормално е такова нещо. Затова и в тотално негледаемо време предаването си прави приличен рейтинг, щото просто е за маниаци, не за кежуъл зрители.

Къде другаде ще дадат толкова много време на някой мач като Ишии срещу Родерик Стронг? 

За Рампейджа, колкото и да се забавлявам понякога на тоя едночасов мидкрад стрийм :D , може би е по-добра идея да си го направят предаване на ROH и там да се случват важните неща за компанията. Отделно, че няма да е зле част от ростъра на AEW просто да си отиде официално към ROH и да се състезават там, като се опитат да ребилднат ROH като бранд. Но това са си ми фенските мечти :D 

Иначе Кълижъна го гледам в момента и е доста приятно. Малко е странна тая обстановка, но не е нещо кой знае какво. Добре си изглежда шоуто. 

Edited by gboy

GS-eqeHXgAAmsbq?format=jpg&name=large

Въпросът е дали това не е по-добрият вариант отколкото наполовина празни зали и операторът да се чуди как да се завърти. От друга строна обаче въпросните полупразни зали изглеждат нелошо по телевизията и се създава усещане за по-голяма публика ... Не знам, имат си плюсовете и минусите и двете. 

Иначе шоуто беше доста приятно, както и очаквах. Дарби Алън и Бийст Мортос направиха страхотен откриващ мач като за free tv. На Ишии и Стронг им дадоха доста време и двамата се раздадоха. Ишии загуби, но реално след намеса, така че го представят като доста силен в AEW. Засега ми харесва как го буукват - нещо свежо за мидкарда, без особени претенции.

Холограм беше точно това, което очаквах и съм доволен. Страхотен хай-флайър, който си е богатство за всяко шоу. Имаше някои много интересни движения и ги направи доста гладко. Според мен си е супер за такива предавания като Collision-а.  Гринго Локо беше приятна изненада, гледам, че хората му се кефеха.

Пуразо и Роса с добър мач, но пак видяхме някакъв тъп финиш, което ме кара да вярвам, че може и да продължи тоя фюд. Пък той и в момента се проточи твърде дълго, да им дават там един финален гимик мач (я в клетка, я нещо такова) и да я приключват вече. 

В Шида има нещо много яко. Добре я хайпнаха мацката и сега ще я дадат на DMD да я схруска в Дайнамайт, което е добро решение според мен. 

Патриархията с Триос титлите не звучи зле, особено като се има предвид, че Крисчън прави добри вражди в последно време и може да ги поиздигне малко. Надявам се да направят добър фюд с тази версия на BBG и тепърва да гледами добри неща там. Според мен имат химия помежду си и мачът тук го показа. Публиката си беше инвестирана и нещата се получаваха. Ясно е, че това е лоукард и предимно ще ги гледаме по второстепенните шоута, но подобни малки атракции са си част от тоя бизнес.

Не беше някакво велико шоу, което да се запомни, но не беше и никак слабо. Имаше качествени неща и почти нямаше филъри, така че съм доволен.

----

GS-fJpAXkAE4n9L?format=jpg&name=small

Edited by gboy