Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Българското Кеч Общество

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AEW Dynamite - 17 юли 2024

Featured Replies

20240716_174512.thumb.jpg.a1e2f727b10dc4dea8a69750a9c1c231.jpg

Малко тъпо се получава, че толкова значимо шоу ще бъде проведено в някаква тотална дупка преди има няма 3 000 фена. Но явно, който е планирал графика, надали е обърнал внимание, че това е шоу 250 и има потенциал да се изгради нещо голямо. 

• Author

GSjGwfVXcAAA75O.thumb.jpg.3d8de59450763d29c40aaa17b1f565d0.jpg

GSjq6uAWwAAYbJ-.thumb.jpg.55c2e2a0d17a284b7038ef5bd773a600.jpg

• Author

20240719_005340.thumb.jpg.994e263d7caee0ea00279d221dbc8766.jpg

Е, MJF vs. Ospreay draw-на. Рейтингът се връща към това, което си беше - 795 хиляди и 0.27 демо. Най-високото от три месеца.

MJF vs Osprey направиха баси лудницата. :beer: Един час ТВ мач и двамата се съдраха от бой. Това е годината на Оспрей, няма кечист, който да се приближи до него. Може да се спори дали това, че Коуди Роудс "приключи историята", не го прави него номер едно и сигурно за много хора е така, но не и за мен. Коуди беше интересен заради Скалата, иначе нищо особено нямаше да е цялата вражда.

MJF доказа, че не е само промота и игра с публиката, а е "целия пакет" и когато има качествен опонент от другата страна, може да направи страхотни мачове. 

Това беше не просто момент за историята на AEW (не че е толкова голяма), но и за историята на кеча като ТВ шоу изобщо. Спомням си преди време, че в TNA бяха направили по много интересен начин едно шоу - един нон-стоп мач и покрай него вкараха сума ти сегменти и прочее ( @nWoHulkster сигурно помни повече подробности, че мен вече ми се губят). Но дори там не беше един час чист кеч, камо ли на такова ниво, с непрекъснати движения, спотове и прочее. За 250-ия юбилей имаха нужда от нещо "по-така" и това си беше точно такова. Окада засега може и да не се отплаща на Тони Кан, но Оспрей беше точният човек.

GSu8E4VWcAAqGlz?format=jpg&name=small

----

Останалия час от Dynamite-а беше просто ОК, без да е нещо кой знае какво.

Много слабо промо на Марая Мей и нещо ми се струва, че бързо ще катастрофира, ако не се подобри рязко на микрофона. Ще е като с Джак Пери - в един момент беше на гребена на вълната, но в следващия просто "изтърва топката". Което само доказва старата максима в кеча, че колкото и да те пушват, като не ставаш за звезда - не ставаш. И тука е момента да се позамислим дали не трябваше Уилоу да спечели турнира и да отиде на Уембли, пък Марая да е следващия фюд чак за Тони Сторм (вече без титлата). Ама карай ... ще гледаме, може пък да има подобрение.

Като стана дума за Джак Пери - още едно ужасно промо. 

Общо взето с това се свършват слабите неща в Дайнамайта, всичко друго беше приятно.

DMD с маската на Стинг (ясна препратка към култовия момент от WCW) стана както трябва и публиката си избухна. CEO-то с добра победа над Найла Роуз - тука всичко върви както трябва.

Очаквах малко повече от team AEW, но истината е, че това е логична селекция, като вземем предвид фюдовете в момента. Пък и като видях как поп-на тълпата на Дарби Алън си давам сметка, че наистина е добър избор. Дано да е добре, че тоя маниак и с гипса ще се пусне, баси.

Окада - Суърв беше просто ОК, личи си, че Рейнмейкър-а си дава много зор, за да се приспособи към американския стил и му се получава все по-добре. Хубаво е, че обърнаха самата среща между двамата на сегмент, защото не си струва да се хаби тая битка за няма нищо. Още повече, че нямаше как да не е засенчена от Оспрей - MJF. 

Learning tree продължава да е добър пълнеж за мидкарда и пак да кажа какви малоумници са тези, които мрънкат Джерико да се пенсионира. Джерико срещу Сузуки е шибан култаж и вярвам, че всеки запален кеч фен ще го оцени.

Между другото Сузуки ще се бори с Бучъра на Рампейдж :cool:.

----

И другото, което е много важно за AEW - тая седмица са направили добър рейтинг. 795 хилки, с което са отвяли nXt, които са с 610. Сега, тука е момента да кажа, че само в главите на феновете AEW може да се конкурира с WWE, това е абсолютно несериозно. Ако нещо има място за сравнение изобщо, то е точно nXt и Dynamite, защото това са реално кеч шоутата в ефира. RAW и SmackDown са съвсем друга бира - това са шоута с огромна аудитория, с огромни звезди, включително едното е по FOX. Това е все едно да сравняваш някое токшоу от Евроком с 120 минути по БТВ баси :D . Тия глупости, че щели Dynamite да гонят RAW по рейтинги и прочее ... може, в някой перфектен свят, в който филмите на Вим Вендерс са на първо място в бокс офиса за годината, в нашето измерение такива работи са смешни.

Така че тая седмица беше значима победа за AEW и ако B&G се представи добре идната, това ще е наистина страхотна серия от ТВ шоута. 

----

Това е трети Dynamite, който направо разцепва и спокойно може да се каже, че ако не е 10/10, то е близко до там. Силно се надявам AEW да се задържи още много години в ефир (пък най-добре и да си остане в партньорство с Уорнър), защото това е добро нещо за кеча като цяло. Дори да оставя настрана фактът, че WWE като продукт не е бил толкова добър от години, то пак е готино да гледам как nXt се мъчат да се надскочат всяка седмица, защото знаят, че са в конкуренция. Отвори се "забранената врата" и при тях. Усеща се тая енергия, че трябва да се направи нещо добро, иначе другият ще изпъкне. Усеща се и при феновете даже, колкото и токсично да е - има го тоя заряд, върна се тръпката да гледаш какво става всяка седмица. 

Въобще, това е златно време за кеча и ще го оценим след години чак. 

Хубав Динамит, малка публика. 
Силен мач между Макс и Уил. Не ми хареса обаче че някои от движенията се повтаряха по няколко пъти. Също така не ми хареса че Оспрей губи втори голям мач. Тоя човек не трябва да има загуби, той е един от най-добрите кечисти на планетата, трябва да го градиш като такъв. Дано Тони Кан да не се осере с него. Хареса ми обаче че MJF не спечели честно. Така Will си остава силен. 
-
Мерцедеската си е чисто злато. Няма по-добра от нея на ринга. Чист талант. Брит Бейкър е доста отслабнала, преди беше малко “по-яка”. 

-
Не ми хареса промото на Марая, беше мудно и това бавно приказване човек, едвам го изтраях. Според мен трябваше да се появи като тотална друга личност (нов ентранс, гиър и т.н.) . Нищо против нея, страхотна е на ринга, миналия епизод си изигра перфектно ролята но Тони Кан като че ли си измисля историите няколко часа преди да започне шоуто. Малко беше несериозно

-

Останалата част от шоуто беше просто мех. Джерико с неговите си комедийни сцени. Не виждам смисъл от това което прави?? Тоя Минури ли е, къв е там не знам се появява от нищото и бам аре мач срещу тия двамата. Никакъв build, никаква история - ма аре, там да има за другия епизод.

Окада и Суърв не беше точно мой тип мач. Беше бавен и муден, след всеки едно движение и няква пауза докато се изправи. Окада до ден днешен не може да ме впечатли за какво е толкова специален. Буквално има мидкардъри дето се справят далеч по-добре от него на ринга.

Въргала накрая беше яка, появата на Дарби беше яка, хареса ми че използва някои от методите на Стинг. 
-

Като цяло хубав Динамит но поне за мен не беше от най-добрите. А и на такова специално шоу само 3 000 човека в залата е просто смешно. Радвам се че рейтингите се качват, дано и с продажбите на билети да се оправят иначе файда да правиш такива хубави шоута. 7,8/10

Will Ospreay now has 40 five-star or higher rated matches by Wrestling Observer Newsletter.

:beer:

• Author

Шоуто и тази седмица беше добро, макар че предишните две седмици за мен бяха по-силни, но и все пак това шоу се въртеше главно около сблъсъка на MJF и Ospreay - който съдейки по рейтингите, е сработил като топ атракцията на 250-ката. 

Ospreay vs. MJF беше наистина добър мач, но от една страна, твърде надценен за мен - от друга, твърде критикуван от някои. Мачът наистина беше силен като ходове и изпълнения, държа се високо темпо през почти цялото време и не мога да кажа, че стана скучен, но имах някои проблеми със структурата на мача и липсващия selling на моменти от двамата (както краткосрочен, така и дългосрочен). Примерно, мачът на MJF с Danielson ме грабна доста повече, тук като че ли се усети излишно дълъг и около 30 минути ми се струва оптималното за топ мач, който могат да поднесат двамата. Някак си и финишът не ми дойде добре измислен. Другото, което е - те практически направиха всичко, което можеха да направят в бъдещ реванш, а това е програма, върху която може AEW да се крепи в близкото бъдеще. За победата на MJF - за мен определено неочаквана, когато разбрах в реално време, че мачът отива към 60 минути, единственият логичен развой ми се струваше time limit draw, но пък може да се заформи интересна арка около Ospreay с двете му поредни загуби срещу Swerve и MJF. Може би отиваме към четворен мач на Уембли с Ospreay, MJF, PAC и Garcia?

Не знам какъв човек трябва да си, за да не се зарадваш на Jericho vs. Suzuki. Това ще е сигурно най-интересният мач на Jericho от много време насам.

Промото на Mariah May беше добро, но сякаш трябваше по малко по-горещ начин да продължат инерцията от turn-а предната седмица. За мен нарочно бе произнесено по-бавно. Историята явно тепърва ще се надгражда следващите седмици. 

Mone с окей защита и build за мача с DMD. Харесва ми, че я завъртат покрай Елита, а и сцената с Okada беше забавна.

Swerve vs. Okada очевидно беше сложен повече, за да развие историите, отколкото да направят класиката, която могат. Все пак контрата на Rainmaker със stomp-а беше добър момент. Иначе аз не съм съгласен, че Okada не се отплаща за момента, защото е перфектен в ролята си - той няма толкова spotlight, колкото получава Ospreay, за да се правят сравнения между двамата. Финалният angle за шоуто беше наистина силен. Blood & Guts ще достави вероятно стабилно, въпреки че все пак ми се искаше нещо различно от The Acclaimed. Мисля си обаче, че вече трябваше да сложат някакъв залог в този мач, за да вдигнат заряда още повече.

Edited by Rainmaker

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.