July 16, 20241 yr Малко тъпо се получава, че толкова значимо шоу ще бъде проведено в някаква тотална дупка преди има няма 3 000 фена. Но явно, който е планирал графика, надали е обърнал внимание, че това е шоу 250 и има потенциал да се изгради нещо голямо.
July 18, 20241 yr Author Е, MJF vs. Ospreay draw-на. Рейтингът се връща към това, което си беше - 795 хиляди и 0.27 демо. Най-високото от три месеца.
July 18, 20241 yr MJF vs Osprey направиха баси лудницата. Един час ТВ мач и двамата се съдраха от бой. Това е годината на Оспрей, няма кечист, който да се приближи до него. Може да се спори дали това, че Коуди Роудс "приключи историята", не го прави него номер едно и сигурно за много хора е така, но не и за мен. Коуди беше интересен заради Скалата, иначе нищо особено нямаше да е цялата вражда. MJF доказа, че не е само промота и игра с публиката, а е "целия пакет" и когато има качествен опонент от другата страна, може да направи страхотни мачове. Това беше не просто момент за историята на AEW (не че е толкова голяма), но и за историята на кеча като ТВ шоу изобщо. Спомням си преди време, че в TNA бяха направили по много интересен начин едно шоу - един нон-стоп мач и покрай него вкараха сума ти сегменти и прочее ( @nWoHulkster сигурно помни повече подробности, че мен вече ми се губят). Но дори там не беше един час чист кеч, камо ли на такова ниво, с непрекъснати движения, спотове и прочее. За 250-ия юбилей имаха нужда от нещо "по-така" и това си беше точно такова. Окада засега може и да не се отплаща на Тони Кан, но Оспрей беше точният човек. ---- Останалия час от Dynamite-а беше просто ОК, без да е нещо кой знае какво. Много слабо промо на Марая Мей и нещо ми се струва, че бързо ще катастрофира, ако не се подобри рязко на микрофона. Ще е като с Джак Пери - в един момент беше на гребена на вълната, но в следващия просто "изтърва топката". Което само доказва старата максима в кеча, че колкото и да те пушват, като не ставаш за звезда - не ставаш. И тука е момента да се позамислим дали не трябваше Уилоу да спечели турнира и да отиде на Уембли, пък Марая да е следващия фюд чак за Тони Сторм (вече без титлата). Ама карай ... ще гледаме, може пък да има подобрение. Като стана дума за Джак Пери - още едно ужасно промо. Общо взето с това се свършват слабите неща в Дайнамайта, всичко друго беше приятно. DMD с маската на Стинг (ясна препратка към култовия момент от WCW) стана както трябва и публиката си избухна. CEO-то с добра победа над Найла Роуз - тука всичко върви както трябва. Очаквах малко повече от team AEW, но истината е, че това е логична селекция, като вземем предвид фюдовете в момента. Пък и като видях как поп-на тълпата на Дарби Алън си давам сметка, че наистина е добър избор. Дано да е добре, че тоя маниак и с гипса ще се пусне, баси. Окада - Суърв беше просто ОК, личи си, че Рейнмейкър-а си дава много зор, за да се приспособи към американския стил и му се получава все по-добре. Хубаво е, че обърнаха самата среща между двамата на сегмент, защото не си струва да се хаби тая битка за няма нищо. Още повече, че нямаше как да не е засенчена от Оспрей - MJF. Learning tree продължава да е добър пълнеж за мидкарда и пак да кажа какви малоумници са тези, които мрънкат Джерико да се пенсионира. Джерико срещу Сузуки е шибан култаж и вярвам, че всеки запален кеч фен ще го оцени. Между другото Сузуки ще се бори с Бучъра на Рампейдж . ---- И другото, което е много важно за AEW - тая седмица са направили добър рейтинг. 795 хилки, с което са отвяли nXt, които са с 610. Сега, тука е момента да кажа, че само в главите на феновете AEW може да се конкурира с WWE, това е абсолютно несериозно. Ако нещо има място за сравнение изобщо, то е точно nXt и Dynamite, защото това са реално кеч шоутата в ефира. RAW и SmackDown са съвсем друга бира - това са шоута с огромна аудитория, с огромни звезди, включително едното е по FOX. Това е все едно да сравняваш някое токшоу от Евроком с 120 минути по БТВ баси . Тия глупости, че щели Dynamite да гонят RAW по рейтинги и прочее ... може, в някой перфектен свят, в който филмите на Вим Вендерс са на първо място в бокс офиса за годината, в нашето измерение такива работи са смешни. Така че тая седмица беше значима победа за AEW и ако B&G се представи добре идната, това ще е наистина страхотна серия от ТВ шоута. ---- Това е трети Dynamite, който направо разцепва и спокойно може да се каже, че ако не е 10/10, то е близко до там. Силно се надявам AEW да се задържи още много години в ефир (пък най-добре и да си остане в партньорство с Уорнър), защото това е добро нещо за кеча като цяло. Дори да оставя настрана фактът, че WWE като продукт не е бил толкова добър от години, то пак е готино да гледам как nXt се мъчат да се надскочат всяка седмица, защото знаят, че са в конкуренция. Отвори се "забранената врата" и при тях. Усеща се тая енергия, че трябва да се направи нещо добро, иначе другият ще изпъкне. Усеща се и при феновете даже, колкото и токсично да е - има го тоя заряд, върна се тръпката да гледаш какво става всяка седмица. Въобще, това е златно време за кеча и ще го оценим след години чак.
July 19, 20241 yr Хубав Динамит, малка публика. Силен мач между Макс и Уил. Не ми хареса обаче че някои от движенията се повтаряха по няколко пъти. Също така не ми хареса че Оспрей губи втори голям мач. Тоя човек не трябва да има загуби, той е един от най-добрите кечисти на планетата, трябва да го градиш като такъв. Дано Тони Кан да не се осере с него. Хареса ми обаче че MJF не спечели честно. Така Will си остава силен. - Мерцедеската си е чисто злато. Няма по-добра от нея на ринга. Чист талант. Брит Бейкър е доста отслабнала, преди беше малко “по-яка”. - Не ми хареса промото на Марая, беше мудно и това бавно приказване човек, едвам го изтраях. Според мен трябваше да се появи като тотална друга личност (нов ентранс, гиър и т.н.) . Нищо против нея, страхотна е на ринга, миналия епизод си изигра перфектно ролята но Тони Кан като че ли си измисля историите няколко часа преди да започне шоуто. Малко беше несериозно - Останалата част от шоуто беше просто мех. Джерико с неговите си комедийни сцени. Не виждам смисъл от това което прави?? Тоя Минури ли е, къв е там не знам се появява от нищото и бам аре мач срещу тия двамата. Никакъв build, никаква история - ма аре, там да има за другия епизод. - Окада и Суърв не беше точно мой тип мач. Беше бавен и муден, след всеки едно движение и няква пауза докато се изправи. Окада до ден днешен не може да ме впечатли за какво е толкова специален. Буквално има мидкардъри дето се справят далеч по-добре от него на ринга. Въргала накрая беше яка, появата на Дарби беше яка, хареса ми че използва някои от методите на Стинг. - Като цяло хубав Динамит но поне за мен не беше от най-добрите. А и на такова специално шоу само 3 000 човека в залата е просто смешно. Радвам се че рейтингите се качват, дано и с продажбите на билети да се оправят иначе файда да правиш такива хубави шоута. 7,8/10
July 20, 20241 yr Will Ospreay now has 40 five-star or higher rated matches by Wrestling Observer Newsletter.
July 20, 20241 yr Author Шоуто и тази седмица беше добро, макар че предишните две седмици за мен бяха по-силни, но и все пак това шоу се въртеше главно около сблъсъка на MJF и Ospreay - който съдейки по рейтингите, е сработил като топ атракцията на 250-ката. Ospreay vs. MJF беше наистина добър мач, но от една страна, твърде надценен за мен - от друга, твърде критикуван от някои. Мачът наистина беше силен като ходове и изпълнения, държа се високо темпо през почти цялото време и не мога да кажа, че стана скучен, но имах някои проблеми със структурата на мача и липсващия selling на моменти от двамата (както краткосрочен, така и дългосрочен). Примерно, мачът на MJF с Danielson ме грабна доста повече, тук като че ли се усети излишно дълъг и около 30 минути ми се струва оптималното за топ мач, който могат да поднесат двамата. Някак си и финишът не ми дойде добре измислен. Другото, което е - те практически направиха всичко, което можеха да направят в бъдещ реванш, а това е програма, върху която може AEW да се крепи в близкото бъдеще. За победата на MJF - за мен определено неочаквана, когато разбрах в реално време, че мачът отива към 60 минути, единственият логичен развой ми се струваше time limit draw, но пък може да се заформи интересна арка около Ospreay с двете му поредни загуби срещу Swerve и MJF. Може би отиваме към четворен мач на Уембли с Ospreay, MJF, PAC и Garcia? Не знам какъв човек трябва да си, за да не се зарадваш на Jericho vs. Suzuki. Това ще е сигурно най-интересният мач на Jericho от много време насам. Промото на Mariah May беше добро, но сякаш трябваше по малко по-горещ начин да продължат инерцията от turn-а предната седмица. За мен нарочно бе произнесено по-бавно. Историята явно тепърва ще се надгражда следващите седмици. Mone с окей защита и build за мача с DMD. Харесва ми, че я завъртат покрай Елита, а и сцената с Okada беше забавна. Swerve vs. Okada очевидно беше сложен повече, за да развие историите, отколкото да направят класиката, която могат. Все пак контрата на Rainmaker със stomp-а беше добър момент. Иначе аз не съм съгласен, че Okada не се отплаща за момента, защото е перфектен в ролята си - той няма толкова spotlight, колкото получава Ospreay, за да се правят сравнения между двамата. Финалният angle за шоуто беше наистина силен. Blood & Guts ще достави вероятно стабилно, въпреки че все пак ми се искаше нещо различно от The Acclaimed. Мисля си обаче, че вече трябваше да сложат някакъв залог в този мач, за да вдигнат заряда още повече. Edited July 20, 20241 yr by Rainmaker
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.