Jump to content

AEW Dynamite - 10 юли 2024


Recommended Posts

Rainmaker

Ако предишният Dynamite беше най-добрият за годината, има сериозни предпоставки този също да бъде един от най-добрите. Имаме може би най-непредвидимия мач за годината поне в AEW, като още по-хубавото е, че който и измежду Danielson и Page да излети на Уембли, ще бъде супер сценарий и вариантите за развитие после са не един или два. А самият мач трябва да бъде топ качество. 

 

Mariah May срещу Willow също е силен сблъсък, който подобава да бъде финал. Две от най-напредващите имена при жените, които в близката година така или иначе трябва да спечелят титлата. Отделно, имаме и четворен мач, който може също да пръсне, а имам интерес дори и към мача на Jericho. Просто шоуто няма как да не бъде страхотно.

  • Upvote 2
Link to comment

Global glory изглежда много яко и щеше да е легитимно, ако победителят е следващият претендент за интерконтиненталната титла. Все пак се предполага точно това да символизира въпросния колан. 

 

Двата финала са възможно най-доброто от турнира като развитие. За мен победители са Пейдж и Марая Мей, но може пък и да ме изненадат. 

 

Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

Я, Ospreay vs. MJF не на Уембли, а още следващата седмица. 😮

 

И още един топ мач за 250-ката. :beer:

 

 

Edited by Rainmaker
Link to comment
Rainmaker

AEW, както и NJPW, са оползотворили липсата на Ishii в G1 и вместо това ще остане в AEW до края на лятото. :)

 

Ха, Ishii срещу Shibata или Okada в AEW би било култово. Иначе непременно трябва да го сблъскат с Американския Дракон.

Link to comment

Ми надскочиха се от миналата седмица, няма кво. Мега силен Дайнамайт отново и AEW определено са си в златното време. Въпреки целия хейт и тоновете тролове и платени влогъри, всяка седмица шоуто просто доставя, почти няма филър епизоди, а дори и малкото такива са си забавни.

 

Първият сегмент се получи много силно - и Оспрей, и MJF звучат много истински. Няма го обичайното за кеча преиграване и в това отношение фюдът се усеща реалистичен и логичен. При повечето вражди в кеча нещата са гротескно пресилени и това си е част от фън-а, но последно време AEW все повече залагат на реални доводи и аргументи при враждите си и аз лично това го харесвам. Изкефи ме и промото на MJF от събота - за мен не е никакъв проблем, че вкарва такива неща като оценките на Мелцер, рейтингите и прочее. В крайна сметка AEW не е WWE, феновете му не са кежуъл и спокойно могат да си позволят да вкарват такива неща в сценария. 

 

Това, че първият им мач ще е на седмично шоу, а не на Уембли е малко странно решение, но една от силните страни на AEW е, че си правят седмичните шоута значими, а не са просто филъри с тонове сегменти и нескопосан театър, така че нямам нищо против. Винаги могат да вкарат някаква интересна гимик стипулация за мача им на Уембли и пак да е свеж сблъсък. Даже най-вероятно така и ще стане. 

 

---

Финалът при мъжете беше 10/10 и ще си скъсам гъзО от яд, че си го спойлнах в тъпия фейс. :dry: Страхотен мач, много добре се получи и с Джарет, и с всичко. Кечът беше на ниво, разказаха много добре историята и при Даниелс, и при Каубоя. Особено при последния нещата се развиват зверски силно. Още един образ, който не е типичният плосък хийл. В момента ми е един от най-интересните персонажи на екран и се радвам, че ще е в Елита, защото точно такава среда му трябва.

 

---

 

Суърв с брутално добро промо. Интересно, че го вкараха в Blood and Guts мача, но пък има смисъл, като се замислиш. Дано и другите състезатели са интересни. Прави впечатление, че AEW много залагат на това шоу, почти като ППВ го билдват и се надявам да напълнят хубаво залата. 

 

---

 

Джо и Джерико доставиха и не знам какъв идиот трябва да си, за да искаш в момента образ като Джерико да се пенсионира, при все, че пичът е чисто злато. Накрая това с електрокара беше бруталия и ми напомни за атитюд ерата, където ставаха подобни неща. Много як мач и двамата се раздадоха яко. Тая вражда става страхотна и за мидкарда е богатство да има такива неща. 

 

---

 

Четворният мач беше просто ОК и се радвам, че победителят получи тайтълшот, щото има логика. Тъпо, че го отнесе точно Флечър, но все някой трябваше все пак. Пак е добър победител, заслужаваше да има голям момент на седмично шоу. Промото му беше читаво, без да блести особено.

 

Ишии е добра придобивка за AEW до края на годината. И на мен ми се ще да го видя срещу Шибата на някой Кълижън. :beer:

 

---

 

Рап песничката на Аклеймд хич не се получи, ама айде. Другото, което не се получи е сегментът между Моне и ДМД. Нещо не стана тая седмица, не беше готино като миналата. 

 

---

 

Финалът при жените също беше супер добър. Мачът си струваше, не беше топ, но си го направиха двете. Разбира се, голямата раЛта е търн-ът на Марая Мей и той се получи перфектен. Точно навреме дойде и се радвам, че го отлагаха толкова дълго. Ще се повторя, но сторителингът в AEW никога не е бил толкова добър, камо ли в женската дивизия.

 

Евала на Тони Сторм, че накрая даже си блийдна както си трябваше. Даже меринджеят й се постара човекът, като се метна от рампата :D . Личи си, че и тримата много искаха да стане епичен тоя момент и стана. Евала на Марая за всичко, което направи последните месеци, заслужи си славата. Жалко за Найтингейл, но все някой трябваше да падне.

 

---

 


Много, много яко шоЛ, доволен съм. Струват си петте долара на месец AEW :P .

 

 

Link to comment
nWoHulkster

Да не казвам голяма дума, ама един от най-добрите turn-ове през последните години и един от най-добрите женски turn-ове въобще. Месеци наред история, шокиращ (но в същото време логичен) turn направен по нетипично брутален начин за женски сегмент и сега отиваме към кулминация пред най-голямата им публика за годината в родния град на Mariah, където хем има много логика Mariah да прекрати 9-месечното царуване на Toni, хем резултатът не е 100% сигурен, тъй като има и логика (вече) добрата героиня Toni да си отмъсти. Абе с две думи, перфектно развиха нещата тук. Евала! :beer:

 

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

#AEWDynamite did 691,000 viewers with a .23 demo

 

 

 

Quote

Top 10 cable telecasts last night, ranked by P18-49 rating:

 

#1 Copa America (Uruguay-Colombia) - FS1: 0.80 P18-49, 2.145M total

#2 USA Basketball Showcase - FS1: 0.50, 1.162M

#3 Copa America post-show - FS1: 0.44, 1.226M

#4 Dodgers vs. Phillies - ESPN: 0.28, 1.337M

#5 AEW Dynamite - TBS: 0.23, 0.691M

#6 The Five - FOX News: 0.19, 3.448M

#7 Jesse Watters Primetime - FOX News: 0.17, 3.214M

#8 Tyler Perry's Sistas - BET: 0.17, 0.873M

#9 Gutfeld! - FOX News: 0.17, 2.664M

#10 Hannity - FOX News: 0.16, 2.763M

 

Edited by gboy

 

Link to comment
kabakov

Като гледам, то щеше да си е направо срамно някое от долните "шоута" да ги беше изпреварило. Всичко гледаемо е над Динамита.

Link to comment
Rainmaker
Posted (edited)

Шоуто наистина беше мега добро. В момента AEW правят уникален продукт, като се очертава целият build за All In да бъде топ отвсякъде тази година. Не мога да говоря за преди и дали това е най-добрият им период, тъй като не съм следял компанията допреди тази година, ама в момента не виждам много-много какво повече може да се иска. Кечът е ясен, в момента обаче има и повече от интересни истории, образи и развития в AEW.

 

Отварящият сегмент с Ospreay и MJF беше силен, ама пак това със звездите можеше да бъде спестено. Аз не съм голям фен на това да се хвърля толкова голям мач на седмично шоу след няколко седмици градеж, но разбирам защо AEW го правят и все пак могат да навържат нещата за All In така, че MJF да е срещу Garcia. Иначе MJF, макар и да имах критики за материала в промотата му, в другите аспекти няма какво да му се пипне.

 

Отличен мач между Danielson и Hangman. Хем доставиха откъм кеч, хем и наблегнаха на историята и пътя на двамата дотук. Springboard senton-ът от BD бе доста силен момент. Определено един от най-добрите TV мачове в AEW за тази година. Развитието при Hangman-а наистина е брутално и както и @gboy спомена, в момента face и heel ролите между него и Swerve не са напълно очертани, което ми харесва, хубаво е и че завършекът на срещата не беше категоричен. Аз имах едно наум, че Danielson може и да спечели, тъй като историята подобава Swerve vs. Page да бъде някаква касапница, а не знам дали AEW искат точно това в ME-та на Уембли. Danielson е сред Mount Rushmore-а на спорта за мен и няма как да не се радвам, че ще оглави All In, а бих бил и напълно съгласен да се пенсионира full time с един финален run като световен шампион, макар че има все още хляб в reign-а на Swerve. 

 

Промото на Swerve после беше доста добро и build-ът им с Danielson определено ще бъде много силен. Идеята да се вкарат Swerve и Page в Blood & Guts мача, също е екстра и има напълно логика и от двете страни. Swerve vs. Okada също е PPV ME калибър мач, който получаваме на 250-ката, макар че почти сигурно ще направят финиша с някаква намеса. Иначе след това може да build-нат и към мач между Okada и Page на All In с това, че нещо между двамата да коства победата на Елита в Blood & Guts мача.

 

Мачът на Jericho и Joe не се получи кой знае какво, особено като го държа три минути в Walls-а без особена реакция от публиката. Говори се, че са отписали Joe за известно време от шоутата с този финал, което би променило динамиката във враждата.

 

Четворният мач беше на ниво - нямаше как и да не бъде с такава комбинация от кечисти. Ishii с/у Castagnoli е един от другите мачове, които също искам да видя през лятото. Радвам се, че направиха победителят да се насочи за International-а, вместо да е просто случаен мачът. Все пак има огромен шанс да видим Ospreay vs. PAC на Уембли, на което се надявах, като такъв сблъсък ще бъде просто топ. 

 

На мен пък ми хареса интеракцията с Mone и DMD. Отдалеч се вижда, че промотата на Mercedes се получават по-добре като heel. Като цяло и при двете женски титли положението за Уембли е много добро откъм star power и история.

 

Финалът при жените беше приличен и заслужаваше да закрие шоуто най-вече заради сегмента след това. Победата на Mariah May в турнира за мен беше правилното решение, като сегментът с turn-а и атаката беше просто брутален и определено един от най-добрите женски angle-и. Mariah May се оформя като топ heel образ и мисля, че turn-ът идва точно на място, с което да стартират build-а за мача с Toni Storm. Просто историята си е супер тук и очаквам следващите седмици и Mina да се върне в цялата картинка. Та, отново - изключително добро шоу, което покри нивото и откъм storytelling, и откъм кеч. Какъвто и да е рейтингът - продуктът в AEW в момента върви стремглаво нагоре.

 

Edited by Rainmaker
  • Upvote 2
  • Thanks 1
Link to comment

Дал съм си малко почивка от кеча и пиша наизуст, но случайно реших да отворя клипчето с търна на May и честно казано доста ми хареса. AEW ги хулят яко когато става въпрос за безсмислени блейдове, но този тук беше един от най-бруталните такива които съм виждал в последно време. Перфектна игра и от трите страни. А и това също ако не се лъжа беше първи официален bump на Aubrey Edwards :D Евала на Mariah May, от valet персонаж ще стане шампион на най-голямото шоу за годината и то в рамките на година. Спекулира се и за евентуално завръщане на Jamie Hayter, pop-ът на Wembley ще е лудница и предполагам ако се завърне ще е точно в този мач.

Малко ми е странно, че точно Ospreay трябва да чака за световна титла, особено когато имаш такова шоу на Wembley, но донякъде разбирам замисъла. Първо трябва да си го заслужиш и чак тогава, a Swerve си го заслужи на 100% и може би ще е грешка да дропва титлата толкова рано когато е набрал моментум. Интересно е да се види и развитието на Will в малко по-различно амплоа и вражда която повече набляга на промо отоколкото на кеч. За момента топ 1 feud на MJF си остава този с Пънкаря, а Ospreay/MJF има пълните предпоставки да го бие. Не разбрах обаче логиката защо търннаха MJF толкова рано, но тепърва предстои да се види.

 

 

 

  • Upvote 2
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...