Jump to content

Owen Hart Foundation Tournament 2024


Recommended Posts

Owen-Hart-Cup.jpg

 

GQetsl0XwAAGTiL.jpg

 

20240620_044011.jpg

 

 

 

Мачове и резултати:

 

Четвъртфинали мъже:

AEW Dynamite, 19 юни, МЕ: PAC Def. (Pin) Claudio Castagnoli ****¼

AEW Dynamite, 26 юни: Jay White Def. (Pin) Rey Fenix  ***¾

AEW/NJPW Forbidden Door, 30 юни: Bryan Danielson Def. (Sub) Shingo Takagi ****¾

AEW Dynamite, 3 юли: Adam Page Def. (Pin) Jeff Jarrett ****

 

Четвъртфинали жени:
 

AEW Dynamite, 19 юни: Kris Statlander Def. (Pin) Nyla Rose

AEW Rampage, 22 юни, МЕ: Willow Nightingale Def. (Pin) Serena Deeb

AEW Collision, 26 юни (запис): Hikaru Shida Def. (Pin) Deonna Purrazzo

AEW Forbidden Door, Zero Hour, 30 юни: Mariah May Def. (Pin) Saraya **

 

-----

 

Полуфинали мъже:

 

AEW Dynamite, 3 юли: Bryan Danielson Def. (Pin) PAC ****½

AEW Collision, 6 юли: Adam Page Def. (Pin) Jay White ****

 

Полуфинали жени:

 

AEW Dynamite, 3 юли: Willow Nightingale Def. (Pin) Kris Statlander

AEW Rampage, 5 юли: Mariah May Def .Hikaru Shida

 

Финал мъже:

 

AEW Dynamite, 10 юли: Bryan Danielson Def. (Pin) Adam Page ****¾

 

Финал жени:

 

AEW Dynamite, 10 юли: Mariah May Def. (Pin) Willow Nightingale ****

 

Женският турнир изглежда доста по-впечатляващ от мъжкия на този етап, което е разочароващо за мен. При жените имаме няколко дами, които са монго оувър и се издигат зверски последната година. Освен това са направени така, че имат история зад доста от мачовете.

 

Уилой Найтингейл победи в много хубав ТВ мач Сарина Дийб и сега на полуфинала среща жената, с която е във фюд - Статлендър. Полуфинал, който заслужва място и на ППВ, ако питате мене, защото е страхотна история, а и двете се стараят много - развиват враждата и в социалните мрежи, гледат да си хайпват сегментите и т.н. 

Освен това победата на Статлендър на Найла Роуз беше направена като нещо доста значимо и последвалият сегмент след това беше хубаво буукнат. Надъхаха за мача и засега полуфиналът се очертава като сблъсък с огромен заряд. 

От другата страна Марая Мей и Сарая също са замесени във вражда, макар и отскоро. Абсолютно има логика да спечели която и да е от тях и това изглежда като топ мач също. Даже в някакъв момент изглежда и като финал преди финала, имайки предвид, че е много вероятно и двете да го спечелят турнира. 

Единствено не ми харесва как буукнаха Пуразо и Шида. Това трябваше да е Пуразо vs Тъндър Роса и да е като финал на враждата им. Но не е болка за умиране, така или иначе това е най-слабата част на турнира и е колкото да запълни бройката. 

За мен, която и да отиде на ALL IN измежду Уилоу, Сарая и Марая Мей, ще е топ мач за женската дивизия.

----

При мъжете ме разочарова малко липсата на star power. Единствено Браян Даниелсън го виждам като човек, достоен за МЕ на най-голямото шоу на AEW и най-голямото кеч шоу в Европа. При цялото ми уважение към всички останали и колкото и добри кечисти да са на ринга - никой на този етап не изглежда като човек, на който можеш да повериш МЕ. 

Няма ги MJF, Оспрей, Моксли, Окада ... Даже и Джак Пери го няма. Вместо това са един куп мидкардъри, да не кажа, че е и надолу. Защото Рей финикс не мога да го приема насериозно, пичът няма и фюд дори последно време - просто някакви рандом мачове из шоутата. За Джеф Джарет пък какво да кажем - чиста проба джобър си е в AEW. Щеше ми се вместо него да видя хора като Малакай Блек, Кайл ОРайли,  Марк Бриско ... далеч повече са си заслужили място на турнира. 

Предполагам WILD CARD-а ще е Хангман Пейдж, което е супер, но за мен щеше да е топ да бъде MJF и да е като изненада на PPV (пък и да е на Дайнамайт, айде). Тогава щеше да е топ момент. В момента съм просто meh за тоя турнир при мъжете. Когато нещо те праща на най-големият мач за годината, в него трябва да участват най-големите ти звезди. 

Хубавото е, че очевидно ще видим качествени мачове, защото на тоя етап почти всички кечисти до един са топ. Мачът между Кастаньоли и Пак беше страхотен. Очаквам много от Даниелсън - Такаги, както и от Финикс - Уайт. Полуфиналите също се очертава да са лудница.

Хубаво решение е финалите да са в Каляри - родното място на Оуен Харт. Това би трябвало да направи Dynamite там много значим и дано да привлече зрители и да стане голям момент. 

Edited by gboy
  • Upvote 3

 

Link to comment
Rainmaker

Фактът, че получаваме Danielson срещу Shingo II (след мача им преди 14 години), за мен компенсира всички останали фактори около турнира. Очертава се BD да прави трети мач на годината за 2024 (след мачовете с Ospreay и ZSJ). :D Danielson vs. PAC после също ще е топ двубой.

 

За мен умишлено не са сложили имена като MJF в турнира, защото просто не искат да губи тук. Но да, спокойно Jarrett можеше да бъде заменен с когото и да е друг. Както вече написах, Page като wild card звучи закономерно, тъй като нали трябва да бъде някаква изненада. А пък всички останали, които изброи, реално са заети или са шампиони - Ospreay, Okada, Moxley, Perry (очаква се да печели TNT титлата).

 

При жените наистина е добре положението. Mariah May и после да се изправи срещу Storm, изглежда силно, въпреки че и Willow заслужава.

Link to comment
5 minutes ago, Rainmaker said:

А пък всички останали, които изброи, реално са заети или са шампиони - Ospreay, Okada, Moxley, Perry (очаква се да печели TNT титлата).Така е, ама според мене не трябваше да са заети, а трябваше да ги ползват точно тука за турнира.

Малко фентъзи букинг, ама само си представи на Уембли да излязат Оспри, като победител от турнира, и Суърв като шампион. И Сурърв да спечели, след като Дон Калис Фемили се обърнат срещу Оспрей и го прецакат в последния момент, а Суърв търне и стане част от DCF - публиката щеше да се разцепи да освирква, а Суърв ще стане най-големия хийл в кеча за една вечер :happy:

Или MJF да не се беше връщал досега и да беше направил завръщането именно на турнира като Wild Card. Само че не срещу Джеф Джарет, а срещу някой по-оувър мазен хийл - да речем Джак Пери. И да беше на FD, който е в Бъфало и си го приемат MJF като техен - щеха да си избухнат здраво. 

Ей за такива моменти говоря. Разбира се, далеч съм от идеята да правя фентъзи буукинг и да хейтя после в туитър, че не се случва :laugh: Просто има моменти в AEW, които не усещам достатъчно хайпнати, а трябва да бъдат нещо голямо. Типичен пример е Ultimo Guerrero vs Okada на тоя Кълижън. Това е абсолютно епохален мач, а беше буукнат за два дена и хайпнат с един пост от Тони Кан и едно видео на Рампейдж, дето я ще го гледат 200 хиляди, я не. Това трябваше да е страхотен момент за кеч феновете, а то ще мине и ще замине ей така. Това ми е бил винаги проблемът с AEW. И за OH турнира се отнася същото.  

Виж женският колко яко е буукнат - Статлендър и Найтингейл на полуфинал е лудница. Ако отидат Марая Мей и Пуразо на другия полуфинал, това си е директно продължение на историята между Пуразо и Тони Сторм. Финалът също ще е епичен, има супер много вариенти и всичките изглеждат перфектно. 

И тука идва моментът, че преди няколко месеца Тони Кан нае една сценаристка, което мина малко под радара, но се очакваше тя да се заеме точно с женската дивизия. Вече дали и какво прави - не се знае, но е факт че за последните месеци женските сторилайни са перфектни и всичко е топ. Нещо, което никога не е било. 

  • Upvote 2

 

Link to comment
30 minutes ago, gboy said:

Вече дали и какво прави - не се знае, но е факт че за последните месеци женските сторилайни са перфектни и всичко е топ. Нещо, което никога не е било. 


Как какво. Предлага ни ИСТИНСКИ КЕ... ХОТ ЛЕСБИЙСКИ ЕКШЪН. :wank:

Link to comment
nWoHulkster
1 hour ago, gboy said:

И тука идва моментът, че преди няколко месеца Тони Кан нае една сценаристка, което мина малко под радара, но се очакваше тя да се заеме точно с женската дивизия. Вече дали и какво прави - не се знае, но е факт че за последните месеци женските сторилайни са перфектни и всичко е топ. Нещо, което никога не е било. 

 

Moné changes everything. :) 

Link to comment

 

Звезда си е, мамка му ... това или го имаш, или го нямаш. 

  • Upvote 2

 

Link to comment
nWoHulkster

Бате, след това супер емоционално промо направо да късат сценария и Jarrett да печели турнира. Така де, няма да го направят и няма бизнес логика да го направят, ама ако това не беше бизнес, а просто беше важно да се разказват възможно най-добрите и емоционални истории, след това промо възможно най-добрата история тук е Jarrett да спечели турнира.

 

 

  • Upvote 4
Link to comment
Posted (edited)

Ъпдейтнал съм първия пост с всички мачове и оценките. Почти не намирам такива за жените, а според мен и там срещите са добри. 

 

Интересно е, че досега при мъжете има един единствен мач, който е оценен под 4 звезди :D  и той е 3 и 3/4-ти. Както казах и в началото, разочароващ е турнира откъм star power, но откъм качество на кеча е топ. Очаквам приличен мач тая събота от Джей Уайт и Пейдж, но за финала на турнира идната седмица съм убеден, че ще дадат клокото трябва време, по всяка вероятност ще е МЕ и съм убеден, че там ще гледаме един от ТВ мачовете на годината. 

При жените досега турнирът е страшно интересен. Почти всеки мач е непредвидим, историята можеше да се развие поне по три вероятни сценария. На финала (на който очевидно ще са Марая Мей и Найтингейл) също може да стане всичко. Единствено бих се оплакал от две неща - липсата на La mera mera :( и победата на Шида в първия четвъртфинал. Не е болка за умиране, но можеше да се получи много по-добре това разклонение. 

 

 

Edited by gboy

 

Link to comment
ShiningWizard

Стискам палци да получим Суърв срещу Дракона.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Интересен факт е, че всички мачове в турнира при мъжете са оценени на 4 или повече звезди от Дейв Мелцер. Единственото изключение е Феникса срещу Джей Уайт, но и той е максимално близко. За мен финалът спокойно можеше да е и 5 звезди, особено при сегашната система, защото Даниелсън и Адам Пейдж доставиха по всички показатели, раздадоха се на макс и двамата. 

 

Иначе аз съм много доволен и от двата турнира, получиха се много добре. При женския с една идея повече се залагаше на историите, при мъжкия - на in-ring действието. Но и в двата случая бяха интересни на всички фази. За мен моментът на турнира беше търна на Марая Мей и блидджоба на Тони Сторм, като тоя момент ще си остане един от най-великите в историята на женския кеч. 

Другото, което е хубво, е че AEW почват лека по лека да си правят свои традиции. Всяка кеч компания, малка или голяма, трябва да си има такива си "свои" неща. Подобен турнир, който води до МЕ на най-голямото шоу на AEW, е атракция, която с годините може да стане нещо наистина значимо. Засега още не се усеща така, но с още няколко такива издания ще стане :) 

  • Upvote 2

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...